Reteta zilei: Broccoli marinat la cuptor

Broccoli marinat la cuptor din: broccoli, ulei de masline, otet mustar dijon, usturoi, sare, piper.   Ingrediente:  2 broccoli rupte buchetele 4 linguri de ulei de măsline 2 linguri otet 1 lingură de muștar Dijon 2 catei de usturoi proaspat, zdrobit 1/4 linguriță de sare 1/4 linguriță de piper negru     Mod de preparare: […]

Reteta ghiveci calugaresc

Reteta ghiveci calugaresc

Reteta ghiveci calugaresc din: cartofi, ceapa, mazare, fasole, morcov, mar, castraveti murati, bulion, ulei, usturoi, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi 3 cepe 100 g de mazăre 100 g de fasole verde 1 morcov 1 măr 2 castraveţi muraţi 4-5 lin­guri de bulion 4 linguri de ulei 2-3 căţei de usturoi foi de dafin […]

Fasole batuta

Reteta gustoasa de fasole batuta

Reteta gustoasa de fasole batuta din: fasole, morcov, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole 1 morcov 2 cepe ulei usturoi sare piper   Mod de preparare: Fasolea se pune la fiert în apă caldă cu sare şi după ce dă în clocot se scurge apa şi se pune din nou la fiert. […]

Mancare cu fasole verde cu ochiuri

Mancare de fasole verde cu usturoi

Mancare de fasole verde cu usturoi din: fasole, rosii, ulei, marar, patrunjel, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 4-5 roşii ulei 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 5 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Fasolea verde se spală, se curăţă, se rupe bu­căţi, se fierbe în apă clocotită […]

Ghiveci de vara

Reteta ghiveci de vara

Reteta ghiveci de vara din: cartofi, ceapa, ardei, dovlecel, morcovi, rosii, patrunjel, marar, ulei, sare.   Ingrediente: 8-10 cartofi 2 legături de ceapă verde 2 ardei graşi 1 dovlecel 2 morcovi 1/2 kg roşii 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar ulei sare   Mod de preparare: Roşiile se spală şi se dau pe râzătoare. Restul […]

Dovlecei scăzuţi

Dovlecei cu marar

Dovlecei cu marar din: dovlecei, ulei, ceapa, marar, faina, lamaie, sare, piper. Este o legumă cu conținut scăzut de calorii și bogată în nutrienți esențiali. Este o sursă bună de vitamina C, vitamina A, potasiu, magneziu și fibre alimentare. Consumul de dovlecel poate aduce numeroase beneficii sănătății. Fiind bogat în fibre, poate sprijini sănătatea digestivă […]

Reteta de mancare de fasole verde

Reteta de mancare de fasole verde – reteta gustoasa

Reteta de mancare de fasole verde din: fasole verde, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper. Fasolea verde este o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și minerale precum potasiu, fier și calciu. De asemenea, este o sursă importantă de fibre dietetice. Fasolea verde conține […]

Dovlecei umpluţi cu orez, şofran şi pecorino

Dovlecei cu margarina

Dovlecei cu margarina din: dovlecei, margarina, patrunjel, sare. Dovlecelul este originar din America Centrală și de Sud, dar a devenit popular în bucătăria internațională, fiind cultivat în multe regiuni din lume. Are o formă cilindrică sau ușor conică, cu o coajă subțire, netedă și comestibilă. Culoarea cojii poate varia în funcție de soi, de la […]

Mancare simpla de dovlecei

Mancare de dovlecei cu cimbru

Mancare de dovlecei cu cimbru din: dovlecei, rosii, ardei, ceapa, ulei, cimbru, marar, sare. Ingrediente: 4 dovlecei 5 roşii 1 ardei  1 ceapă 4 linguri de ulei cimbru mărar sare   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie în cuburi, se presară cu sare şi se lasă la scurs […]

Chutney din ceapă cu lămâie

Tocanita de ceapa

Tocanita de ceapa din: ceapa, rosii, morcov, usturoi, marar, ulei, otet, boia, zahar, sare, piper. Ceapa conține compuși antioxidanți precum quercetina, sulfura de dialil și antocianine, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism, reducând stresul oxidativ și riscul de boli cronice. Conținutul ridicat de vitamina C și compuși sulfurici din ceapă poate sprijini sistemul […]

Piure de urzici cu usturoi

Reteta piure de urzici

Piure de urzici din: urzici, ceapa, ulei, sare, piper. Urzicile sunt bogate în vitaminele A, C, E și K, precum și în minerale esențiale cum ar fi fierul, calciul și magneziul. De asemenea, conțin proteine și fibre, făcându-le o sursă nutritivă valoroasă. Compusul activ din urzici, numit acid cafeic, are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta […]

Ciorbă de urzici

Mancarica de urzici cu usturoi

Mancarica de urzici cu usturoi din: urzici, ceapa, bulion, faina, ulei, usturoi, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 kg urzici 2 ceapă 4-5 linguri de bulion 2 lin­gură de făină ulei 4-5 căţei de usturoi zeamă de lă­mâie sare piper   Mod de preparare: Se prepară ca mâncarea de spanac (vezi reţe­ta). Se acreşte cu puţină […]

Sarmale cu păsat, soia şi ciuperci

Sarmale cu soia

Sarmale cu soia din: soia, orez, ceapa, pasta de tomate, cartofi, morcovi, ulei, faina, marar, patrunjel, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet soia mărunţită sau cuburi 1/2 cană orez 3 cepe 3-4 linguri de pastă de tomate 3 cartofi 2 morcovi 150 ml ulei 2-3 linguri făină 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel cimbru sare […]

Sarmale

Sarmale de orez in foi de vita

Sarmale de orez in foi de vita din: frunze de vita, orez, ceapa, ardei, bulion, morcov, ulei, verdeata, bors, sare, piper. Ingrediente: 30 de frunze de viţă 1 cană de orez 3 cepe 2 ardei 1 cană bulion 1 morcov ulei verdeaţă borş sare piper   Mod de preparare: Orezul se spală, se pune la […]

Drob de soia

Drob de soia

Drob de soia din: soia, ciuperci, ceapa, paine, usturoi, cimbru, marar, ulei, sare. Ingrediente: 1 pachet de soia granule 1 cutie ciuperci 4 legă­turi ceapă verde 1 felie de pâine 6-7 căţei de usturoi cimbru 2 legături de mărar ulei sare   Mod de preparare: Soia se fierbe 20 de minute în apă cu sare […]

Ardei umpluţi cu soia

Reteta ardei umpluti cu soia

Reteta ardei umpluti cu soia din: ardei, rosii, soia, orez, ceapa, pasta, cartofi, morcovi, ulei, faina, marar, patrunjel, cimbru, sare, piper. Soia este o sursă bogată de proteine, carbohidrați, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. 100 de grame de soia conțin aproximativ 36 de grame de proteine, 30 de grame de carbohidrați, 20 de grame de […]

Drob de soia

Drob de post cu soia

Drob de post cu soia din: soia, ceapa, marar, patrunjel, usturoi, rosii, sare. Ingrediente: 1 kg boabe de soia 1 kg ceapă 3 legături de mărar 2 legături de pătrunjel 1 căpătăm mare de usturoi suc de roşii sare   Mod de preparare: Se fierbe soia (după ce se spală de trei ori, se pune […]

Chiftele de soia cu ovaz

Chiftele de soia cu verdeata

Chiftele de soia cu verdeata din: soia, ceapa, morcovi, cartofi, marar, patrunjel, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet de soia mărunţită 2 cepe potrivite 3 car­tofi 2 morcovi 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 4 linguri făină sare piper   Mod de preparare: Se fierbe soia până se umflă, apoi se scurge. Ceapa […]

Salată de vinete dietetică

Salata gustoasa de vinete

Salata gustoasa de vinete din: vinete, ulei, sare. Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru.   Ingrediente: 2 vinete ulei sare     Mod de preparare: Vinetele se coc pe flacără (sau pe jăratic), se curăţă de coajă (cât […]

Praz cu masline

Praz cu masline si usturoi

Praz cu masline si usturoi din: praz, ceapa, morcovi, masline, bulion, usturoi, patrunjel, sare. Prazul este o sursă bună de vitamine și minerale precum vitamina K, vitamina C, vitamina A, acid folic, potasiu și mangan. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. Prazul conține fibre dietetice, care pot contribui la sănătatea sistemului digestiv, […]

Praz cu ciuperci

Praz cu ciuperci

Praz cu ciuperci din: praz, ciuperci, rosii, patrunjel, marar, are, piper. Ingrediente: 2-3 fire de praz 200-300 g ciuperci 5-6 roşii pătrunjel mărar sare piper   Mod de preparare: Prazul se spală, se tăie bucăţi şi se căleşte. Se adaugă ciupercile tăiate mai mari. Roşiile se taie cubuleţe şi se adaugă atunci când ciupercile sunt […]

Supa cu salata verde

Supa cu salata verde

Supa cu salata verde din: salata verde, ceapa, orez, ulei, sare. Ingrediente: 4 salate 3 cepe 1 ceaşcă de orez ulei sare   Mod de preparare: Salata se spală bine, se taie fideluţă. Ceapa se cu­răţă, se toacă mărunt şi se înăbuşă în ulei. Se adau­gă orezul şi salata şi se mai lasă 5 minute. […]

Mancare de mazare cu gulii

Mazare in sos de rosii

Mazare in sos de rosii din: ceapa, sos de rosii, mazare, sare, piper, faina, ulei, apa. Poate te intereseaza si: Vitel cu mazare, morcov si praz Mancare de mazare cu chiftele Chiftelute de pui cu sos de rosii si paste Mazare cu legume Paste cu mazare, morcov si rosii   Ingrediente: 1 ceapă mare 200 […]

Vinete conservate in untdelemn

Rosii cu vinete

Rosii cu vinete din: vinete, rosii, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2-3 vinete 5-6 roşii ulei pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Vinetele se curăţă de coajă şi se taie în felii ro­tunde de câte o jumătate de centimetru. Apoi se prăjesc feliile în ulei cu puţină sare. După ce sunt gata, se pun […]

Maioneza

Reteta maioneza de post

Reteta maioneza de post din: apa, faina, ulei, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 ceşti de apă 2 linguri de făină 4-5 linguri de ulei zeama de la o lămâie 1-2 linguri apă rece sare piper   Mod de preparare: Se pune făina cu apa caldă la fiert şi se ames­tecă încontinuu până devine […]

Reteta zilei: Tofu cu broccoli in sos

Tofu cu broccoli in sos din: sos de soia, apa, ulei de susan, zahar brun, otet de orez, ghimbir, usturoi, seminte de susan, amidon, tofu, ulei, broccoli, ceapa verde, orez.   Ingrediente sos:  ¼ ceasca sos de soia 2 linguri de apă 1 lingura ulei de susan 2 linguri de zahăr brun 2 linguri otet […]

Reteta zilei: Cartofi dulci cu chili

Cartofi dulci cu chili din: cartofi dulci, praf de chili, ulei de masline, sare.   Ingrediente:  2 cartofi dulci 1 lingura praf de chili 2 linguri ulei de măsline ¼ linguriță de sare verdeata, pntru servire       Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati folie de aluminiu. Se spală […]

Chiftele de năut cu busuioc

Chiftelute din fasole

Chiftelute din fasole din: fasole, usturoi, patrunjel, ceapa, morcov, pastarnac, faine, paine, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole 4-5 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac sare piper făină 2 felii pâine   Mod de preparare: Speli în mai multe ape fasolea şi o laşi peste noapte la înmuiat. O […]

Reteta salata

Reteta salata

Reteta salata din: morcovi, dovlecel, mix de salata, rosii, ulei, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 dovlecel 1 pachet mix de salată 3-4 roşii sare piper ulei zeama de la 1 lămâie   Mod de preparare: Pui mixul de salată într-un bol. Speli bine morcovii şi dovlecelul şi-i tai fâşii cu cuţitul […]

Inghetata cu lapte de soia

Inghetata cu lapte de soia

Inghetata cu lapte de soia din: lapte de soia, amidon, zahar, vanilie, smantana de soia, miere, nuci. Ingrediente: 500 ml lapte de soia 25 g amidon 65 g zahăr o păstaie de vanilie sau esenţă 100 ml smântână de soia Pentru servit: miere nuci   Mod de preparare: Se desface amidonul în laptele de soia […]