Hummus

Reteta de post: Hummus

Hummus din: boabe de naut, ulei, lamaie, usturoi, sare, piper, boia, ulei, rozmarin. Ingrediente: 300 g boabe de năut 3 linguri ulei 3 linguri suc de lămâie 6 căţei usturoi sare piper Pentru servit: boia o lingură ulei rozmarin   Mod de preparare: Boabele se pun la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi […]

Paste cu rodie si masline

Paste cu sos de rosii si masline – reteta gustoasa

Paste cu sos de rosii si masline din: rosii, paste, bulion, ceapa, masline, ulei, sare, piper. Ingrediente:  300 g paste 500 g roşii foarte bine coapte o lingură bulion o ceapă 150 g măsline 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Roşiilor li se face o crestătură, se scufundă un minut în apă […]

Pasta de dovlecel

Cum se prepara Piure de cartofi cu pastarnac si apio (VIDEO)

Cum se prepara Piure de cartofi cu pastarnac si apio – o variantă rafinată și savuroasă a clasicului piure de cartofi. Combinarea cartofilor cu păstârnacul, care adaugă o notă dulce și ușor picantă, și apio (sau țelină de apio), care contribuie cu un gust ușor iute și proaspăt, face acest piure un acompaniament perfect pentru […]

Retete de post: ardei umpluti

Reteta de post: ardei grasi umpluti cu legume

Ardei grasi umpluti cu legume din: ardei grasi, ceapa, morcov, rosii in bulion, ardei iute, orez, ulei, sare. Ingrediente:   6 ardei graşi, roşii 2 legături de ceapă verde 1 morcov 2 roşii în bulion 1 ardei iute verde 5 linguri orez cu bobul mare 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se fierbe […]

Suc verde de papadie salbatica, aragula si ananas

Cum se prepara Suc de Papadie si Stevie (VIDEO)

Cum se prepara Suc de Papadie si Stevie – o combinație delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru detoxifierea organismului și stimularea sistemului imunitar. Păpădia este cunoscută pentru proprietățile sale diuretice și antiinflamatorii, în timp ce stevia adaugă un gust plăcut și este bogată în vitamine și minerale. Această băutură este ideală pentru cei care doresc să […]

Salată colorată de cartofi

Cartofi condimentati

Cartofi condimentati din: cartofi, sare, piper, patrunjel, marar, menta, rozmarin. Ingrediente: cartofi mici 1 linguriţă de sare amestec din sare piper pătrunjel mărar mentă rozmarin   Mod de preparare: Fierbi în coajă cartofii, în apă sărată. Ii cureţi şi îi laşi să se răcească. Ii prăjeşti într-o baie de ulei încins până se rumenesc. Pudrezi cartofii cu […]

Tigaie_verde

Tigaie verde

Tigaie verde din: sparanghel, broccoli, mazare, usturoi, ulei, sare, otet, piper, portocala, seminte de susan.   Ingrediente: 1 legătură de sparanghel câteva bucheţele de broccoli 1 cană de boabe de mazăre 3 căţei de usturoi 1 linguriţă ulei de rapiţă 1 linguriţă de sare piper oţet de orez/mere 1 portocală miez de floarea-soarelui şi seminţe […]

Suc de orz verde

Cum se prepara Suc de broccoli si patrunjel (VIDEO)

Cum se prepara Suc de broccoli si patrunjel – Această combinație este perfectă pentru a obține un aport bogat de nutrienți într-un mod delicios. Iată cum poți prepara acest suc sănătos acasă! Ingrediente 1 cană de broccoli (tăiat în buchețele) 1/2 cană de pătrunjel proaspăt (spălat și tăiat) 1 măr verde (pentru dulceață, curățat și […]

Dovlecei_la_tigaie_cu_busuioc

Dovlecei la tigaie cu busuioc

Dovlecei la tigaie cu busuioc din: dovlecei, usturoi, rosii, ulei, sare, busuioc. Ingrediente: 2 dovlecei 4 căţei usturoi 3 roşii 3 linguri ulei sare busuioc   Mod de preparare: Dovleceii se spală foarte bine, se taie rondele şi se presară cu sare. Se lasă 10 minute, apoi se şterg. In ulei încins se căleşte usturoiul […]

Gratin de cartofi cu parmezan

Cartofi dulci rumeniti

Cartofi dulci rumeniti din: cartofi, ulei de masline, boia, miere, lamai. Deși dulce, cartoful dulce are un indice glicemic mai scăzut decât cartofii albi, ceea ce înseamnă că el eliberează glucoza în sânge într-un ritm mai lent și stabilizează nivelul zahărului din sânge. Acest lucru este benefic în gestionarea diabetului și menținerea nivelului de energie […]

Chiftele_de_pastarnac

Chiftele de pastarnac

Chiftele de pastarnac din: pastarnac, morcovi, faina, usturoi, cimbru, ceapa, bulion, rosii, supa de legume, ulei, boia, leustean, sare, piper. Ingrediente: 400 g păstârnac 2 morcovi 2 linguri de făină 5 căţei de usturoi 1 linguriţă de cimbru 1 ceapă mare 1 foaie de dafin 2 linguri de bulion 2 roşii 400 ml supă de […]

Mancare_de_naut_cu_verdeata

Mancare de naut cu verdeata

Mancare de naut cu verdeata din: naut, ceapa, morcov, bulion, ulei, sare, verdeata. Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică. Semințele de naut sunt […]

Gogosi (crafle)

Gogosi de post

Gogosi de post – un desert ușor de pregătit, perfect pentru perioadele în care nu se consumă produse de origine animală, dar care nu fac compromisuri în ceea ce privește gustul. Aceste gogoși sunt pufoase și aromate, având un exterior crocant și un interior moale, și pot fi savurate cu zahăr pudră sau umplute cu […]

Reteta zilei: Broccoli rumenit cu mix de condimente

Broccoli rumenit cu mix de condimente din: broccoli, ulei de masline, mix de condimente, friptura, piure.   Ingrediente:  1 broccoli 1 lingura ulei de masline ½ lingura mix de condimente friptura si piure, pentru servire           Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie de copt si […]

Garnitură de orez

Reteta zilei: Garnitura de orez cu aroma de usturoi

Garnitura de orez cu aroma de usturoi din: ulei, usturoi, orez, apa, supa de pui.   Ingrediente:  1/4 ceasca ulei 2 linguri de usturoi tocat 2 cesti orez 2 1/2 cani de apa supa de pui         Mod de preparare: Puneti ulei într-o tigaie mare, se adauga usturoiul și se rumeneste. Spalati […]

Pizza vegetariana cu mozzarella

Reteta pizza vegetariana

Reteta pizza vegetariana din: ulei, apa, sare, faina, drojdie, ciuperci, ardei, ceapa, porumb, suc de rosii, rosii, masline, piper.   Ingrediente: Pentru aluat: 4 linguri ulei de măsline 150 ml apă o linguriţă sare 400 g făină 15 g drojdie Pentru umplutură: 4 ciuperci un ardei gras o ceapă roşie 5 linguri boabe de porumb 2 […]

Vegetarian Biryani

Reteta vegetariana

Reteta vegetariana din: naut, orez, ciuperci, ceapa, morcov, sofran, apa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g năut fiert 200 g orez cu bob lung 200 g ciuperci 1 ceapă albă 1 morcov 3 filamente de şofran (sau 1/2 linguriţă) 750 ml apă 3 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: Incinge uleiul într-o […]

Telina pane cu sos de iaurt

Telina cu maioneza de post

Telina cu maioneza de post din: telina, morcov, mar, cartof, ulei de masline, sare, nuca. Ingrediente: 1 rădăcină mare de ţelină 1 morcov mare 1/2 măr ionatan 1 cartof potrivit de mare 150 ml ulei de măsline sare 2 linguri nucă zdrobită   Mod de preparare: Ţelina, morcovul şi mărul le cureţi şi le dai […]

Sote de ciuperci cu spanac si ceapa

Reteta zilei: Sote de ciuperci cu spanac si ceapa

Sote de ciuperci cu spanac si ceapa din: spanac, ciuperci, ceapa, ulei de masline, sare, piper, lamaie.   Ingrediente:  4 cesti spanac 5-6 ciuperci feliate 1 ceapa feliata 1 lingura ulei de masline sare si piper felii de lamaie     Mod de preparare: Splati si uscati spanacul. Se încălzește tigaiasi se adauga ulei. Incorporati […]

Tocana cu orez

Reteta zilei: Tocana de legume cu marar

Tocana de legume cu marar din: unt, ceapa, usturoi, cartofi, vanata, sare de mare, piper, telina, broccoli, morcovi, vin rosu, dovlecei, rosii, ciuperci, pasta de tomate, melasa, marar, smantana, patrunjel.   Ingrediente:  6 linguri unt nesărat sau 5 linguri ulei de măsline 2 cepe, tocate 3 catei de usturoi, zdrobit 2 cartofi, tăiati bucăți mici […]

Placinta_de_post

Placinta de post

Placinta de post din: nectar de fructe, drojdie, faina, praf de copt, zahar, lamaie, ulei, nuci, cacao, nectar. Ingrediente: Pentru aluat: 200 ml nectar de fructe (portocale, caise, piersici) 30 g drojdie 400 g făină 1 praf de copt 4 linguri zahăr zeama de la lămâie 60 ml ulei Pentru umplutură: 200 g nuci 5 […]

Ciuperci cu urda

Reteta zilei: Ciuperci umplute cu unt si usturoi

Ciuperci umplute cu unt si usturoi din: ciuperci, usturoi, unt, pesmet, sare, piper.   Ingrediente:  400 g ciuperci 4-5 catei de usturoi tocat 4 linguri unt 4 linguri de pesmet sare și piper negru dupa gust       Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Se adauga usturoiul tocat impreuna cu […]

Piure de cartofi si morcovi

Reteta zilei: Piure de cartofi dulci

Piure de cartofi dulci din: cartofi dulci, unt, sare de mare, smantana, lapte. Cartoful dulce este o sursă bogată de carotenoizi, vitamina C, vitamina B6, potasiu și fibre. De asemenea, conține antioxidanți, cum ar fi antocianinele, care îi conferă culoarea portocalie sau violetă și care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Cartofii dulci […]

Reteta zilei: Legume la cuptor cu aroma de curry

Legume la cuptor cu aroma de curry din: conopida, naut, ceapa rosie, pudra de curry, ulei de masline, lamaie, iaurt, lipii, patrunjel.   Ingrediente:  1 conopidă, rupta în buchețele 1 cutie naut 1/2 ceapa rosie, tăiata felii subțiri 2 lingurite de pudra de curry 2 linguri ulei de măsline 1 lamaie 1 iaurt lipii pătrunjel […]

Maioneza de post din pufuleti

Maioneza de post din pufuleti

Maioneza de post din pufuleti din: pufuleti, ulei, mustar, lamaie, sare, apa, usturoi. Ingrediente: 1 pungă pufuleţi 200 ml ulei 2 linguriţe muştar zeamă de lămâie sare apă usturoi   Mod de preparare: Zdrobeşti pufuleţii, adaugi puţină apă (1-2 linguri), omogenizezi şi adaugi muştarul. Incepi apoi să freci amestecul cu ulei (de preferat cu mixerul) […]

retete

Pilaf cu dovleac

Pilaf cu dovleac din: dovleac, orez, lapte, vin, apa, nuci, zahar, sare. Ingrediente: 1 dovleac mai mic 200 g orez 200 ml lapte 200 ml vin alb 200 ml apă 3-4 nuci 2 linguri zahăr sare   Mod de preparare: Alegi un dovleac mai mic, pe care îl tai în jumătate. Scoţi cu o lin­gură seminţele […]

Chiftelute cu miez de cascaval

Reteta de post: Chiftelute de ciuperci

Reteta de post: Chiftelute de ciuperci din ciuperci, cartofi, orez, ceapa, boia, patrunjel, sare, piper, ulei, faina. Ingrediente: 500 g ciuperci 3 cartofi potriviţi 3 linguri orez 2 cepe mici boia 1 legătură pătrunjel sare piper ulei pentru prăjit 4 linguri făină   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi pui la fiert. Separat, pui […]

Buchetele pane

Buchetele de cruditati

Buchetele de cruditati din: otet, zahar, ulei de masline, salata verde, maioneza vegetala, mustar, pate vegetal, tofu. Ingrediente: oţet zahăr ulei de măsline 1 salată verde 150 g maioneză vegetală 1 linguriţă muştar 200 g pate vegetal 100 g tofu 1 baghetă mică de pâine 1 ceapă   Mod de preparare: Decojeşti ceapa, apoi o […]

Pasta de naut cu ciuperci in sos de rosii

Pasta de naut cu ciuperci in sos de rosii

Pasta de naut cu ciuperci in sos de rosii din:  naut, ceapa, ciuperci, usturoi, ulei, marar uscat, busuioc uscat, pasta de rosii, sare, piper. Ingrediente: 2 cutii de năut (de 400 g fiecare) 2 cepe mici 1 borcan mic de ciuperci tăiate 1 căţel de usturoi 5-6 linguri ulei 1 linguriţă rasă de mărar uscat […]

Reteta zilei: Sote de broccoli cu ulei de masline

Sote de broccoli cu ulei de masline din: broccoli, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente:  2 broccoli, rupt buchetele sare si piper ulei de masline         Mod de preparare: Spalati foarte bine broccoli. Intr-o oala incalziti apa si adaugati putina sare. Cand clocoteste incorporati broccoli si gatiti 3-4 minute. Scurgeti si […]

Reteta_de_vinete_umplute

Reteta de vinete umplute

Reteta de vinete umplute din: vinete, ardei, ceapa, rosii, usturoi, oregano, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 2 ardei graşi 2 cepe 2 roşii 3 cătei de usturoi 1 lingurită oregano ulei sare piper   Mod de preparare: Speli vinetele şi le tai în jumătate, pe lung. Le opăreşti 30 de minute în apă fierbinte […]

Orez condimentat cu anghinare

Reteta zilei: Orez cu anghinare

Orez cu anghinare din: orez, anghinare, supa de legume, ulei de masline, suc de lamaie.   Ingrediente:  300 gr de orez 3 anghinare 1 l supa de legume 2 linguri de ulei de măsline sare 2 linguri de suc de lamaie     Mod de preparare: Scoateți frunzele exterioare de la anghinare și taiati marginile […]