retete

Fasole verde cu usturoi si rosii

Fasole verde cu usturoi si rosii din: fasole verde, rosii, ceapa, usturoi, ulei, pesmet, patrunjel, piper, sare, boia, Ingrediente: 400 g fasole verde 250 g roşii 1 ceapă 6 căţei usturoi 50 ml ulei 30 g pesmet pătrunjel piper sare boia Mod de preparare: Fasolea verde o treci sub un jet de apă rece şi o […]

Taitei cu varza, ceapa si cimbru

Taitei cu varza, ceapa si cimbru din: varză, tăiţei laţi, ceapă, ulei, piper, cimbru, sare. Ingrediente: 1 varză mică 200 g tăiţei laţi 1 ceapă 6-7 linguri ulei piper cimbru sare Mod de preparare: Tai varza fideluţă, o sărezi şi o laşi 5 minute deopar­te. In acest timp căleşti ceapa tăiată foarte mărunt, apoi adaugi varza frământată cu sarea. O […]

retete

Cum se prepara Sarmale de post cu orez si ciuperci (VIDEO)

Cum se prepara Sarmale de post cu orez si ciuperci – Sarmalele de post cu orez și ciuperci reprezintă o variantă vegetariană a tradiționalelor sarmale românești, fiind perfecte pentru perioadele de post, dar și pentru oricine dorește o masă sățioasă și sănătoasă fără carne. Această rețetă îmbină gustul bogat al ciupercilor cu textura delicată a […]

retete

Salata de topinambur cu ridichi, mere si sos de soia

Salata de topinambur cu ridichi, mere si sos de soia din: topinambur, morcovi, telina, mere, pastarnac, ridichi, ulei, mustar, lamaie, cartofi, patrunjel, sos de soia, sare. Ingrediente: 1 topinambur 2 morcovi 1 ţelină mică 2 mere 1 păstârnac 5 ridichi 50 ml ulei 2 lingtiri muştar 1 lămâie 1 cartof fiert 1 legătură pătrunjel 2 […]

Tofu cu legume, busuioc si menta

Tofu cu legume, busuioc si menta din: tofu, ardei rosu, rosii, morcovi, mazare, spanac, ulei de masline, sos de soia, piper, cimbru, busuioc, menta. Ingrediente: 500 g tofu 1 ardei roşu 3 roşii 2 morcovi 200 g mazăre 500 g spanac 3 linguri ulei de măsline 3 linguri sos de soia piper cimbru busuioc mentă […]

retete

Ardei umpluti cu cartofi si ceapa

Ardei umpluti cu cartofi si ceapa din: cartofi, ardei, sare, piper, patrunjel, ulei, vegeta, rosii, pesmet, ceapa. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 18 ardei sare piper frunze de patrunjel ulei vegeta 3-4 rosii 2 linguri pesmet ceapa   Mod de preparare: Se spală ardeii şi se curăţă, apoi se curăţă cartofii, se spală şi se dau […]

retete

Ciorba de fasole cu bors si cimbru

Ciorba de fasole cu bors si cimbru din: fasole pestriţă, ceapa, morcovi, rădăcină de ţelină şi păstârnac, bors, bulion, suc de rosii, crenguţe de cimbru, patrunjel, leustean, ulei. Ingrediente: 250 g fasole pestriţă 1 ceapă 2 mor­covi rădăcină de ţelină şi păstârnac 1 l borş bulion suc de roşii 2 crenguţe de cimbru pătrunjel leuştean 3 linguri ulei […]

Ciorba de varza cu morcov si patrunjel

Ciorba de varza cu morcov si patrunjel din: varză, morcov, patrunjel,  suc de corcoduşe verzi sau borş, ulei, telina, ceapa, ulei de masline, concentrat de legume. Ingrediente: 1 varză micuţă 1 morcov 1 legătură pătrunjel 50 ml suc de corcoduşe verzi sau borş 2 linguri ulei 1 ţelină micuţă 2 cepe 2 linguri ulei de măsline 1 […]

Ardei umpluti cu ciuperci si dovlecei in sos alb

Ardei umpluti cu ciuperci, dovlecel si gogosar

Ardei umpluti cu ciuperci, dovlecel si gogosar din: ardei graşi, ciuperci, dovlecei, gogoşar roşu, sare, ceapă, cuşcuş, sos de roşii, ulei.   Ingrediente: 4 ardei graşi 120 g ciuperci 200 g dovlecei 1 gogoşar roşu sare după gust 1 ceapă 30 g cuşcuş 60 ml sos de roşii 1 lingură ulei Mod de preparare: Speli ardeii, îi cureţi de cotoare şi de seminţe. […]

retete

Andive cu pesmet

Andive cu pesmet din: andive, pesmet, ulei, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 6 andive pesmet ulei suc de lamaie sare   Mod de preparare: Se spală andivele, se curăţă şi se pun într-o cratiţă cu puţină apă, cu suc de lămâie şi sare. Se lasă să fiarbă înăbuşit, până când se înmoaie. Separat, se pune […]

Bors de fasole verde cu verdeata

Bors de fasole verde cu verdeata din: apa, fasole verde, ardei gras, ceapa, rosii, bors, leustean. Ingrediente: 1 l apa 500 g fasole verde congelata 1 ardei gras 1 ceapa uscata 1 legatura de ceapa verde 3 rosii 2 cani de bors leustean   Mod de preparare: Păstăile de fasole se fierb împreună cu ardeiul […]

ciorbe

Ciorba de fasole verde cu legume si curry

Ciorba de fasole verde cu legume si curry din: fasole verde conser­vată sau fasole proaspătă, ceapa, ardei capia, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, dovlcel, rosii, pastă de tomate, bors, verdeaţă (leuştean, mărar, pătrunjei), boia dulce, curry, concentrat de legume, ulei. Ingrediente: 1 borcan mare de fasole verde conser­vată sau 1/2 kg fasole proaspătă 1 ceapă mare 1 ardei […]

retete

Bors de fasole uscata cu verdeata

Bors de fasole uscata cu verdeata din: fasole uscata, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, telina, rosii, leustean, bors, sare. Ingrediente: 2 pumni de fasole uscata 2 morcovi 1 pastarnac 1 patrunjel 2 cepe 1 telina 1 cutie de rosii taiate, in suc patrunjel leustean verde 1 cana bors sare   Mod de preparare: Fasolea aleasă se […]

Bors de dovlecei cu verdeata

Bors de dovlecei cu verdeata din: apa, dovlecei, ardei gras, ceapa uscata, ceapa verde, rosii, bors, leustean, patrunjel. Ingrediente: 1 l apa 3 dovlecei 1 ardei gras 1 ceapa uscata 1 legatura de ceapa verde 3 rosii 1 cana de bors 1 lingura de leustean tocat 1 lingura de patrunjel tocat   Mod de preparare: […]

Reteta de post: Bors de cartofi

Bors de cartofi din: apa, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, ulei, leustean, bors. Ingrediente: 1 l apa 4 cartofi, taiati ca pentru piure 2 morcovi, taiati cuburi 2 radacini de patrunjel, taiate marunt 1 ceapa mijlocie, tocata 1 lingurita ulei 2 linguri leustean, tocat marunt 1 cana bors   Mod de preparare: Se călesc […]

Ghiveci de legume cu boia si verdeata

Ghiveci de legume cu boia si verdeata din: fasole păstăi, gogosar, dovlecel, morcov, usturoi, ulei, piper boabe si macinat, sare, boia dulce si iute, verdeaţă Ingrediente: fasole păstăi 1 gogoşar mare dovlecel morcov usturoi ulei piper boabe şi măcinat sare boia dulce şi iute verdeaţă (cantităţile sunt în funcţie de plăcerea şi de necesarul fiecărei familii).   […]

Sarmalute de pasare in foi de vita

Sarmale in foi de vita cu fenicul si menta

Sarmale in foi de vita cu fenicul si menta din: foi de viţă, orez risotto, ceapa, fenicul (frunze), frunze de menta, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 50 foi de viţă 500 g orez risotto 2 cepe fenicul (frunze) 5 frunze tocate de mentă sucul de la 2 lămâi 2 ceşti […]

Reteta zilei: Sote de salata creata

Sote de salata creata din: salata creata, ulei de masline, usturoi, sare, piper, lamaie. Poate te intereseaza si Sote de varza murata cu mere   Ingrediente: 1 salata mare creata 2 linguri ulei de măsline 5 catei de usturoi, tocat sare si piper, dupa gust 1/2 lamaie   Mod de preparare: Spalati bine salata, rupeti […]

Reteta zilei: Legume coapte

Legume coapte din: cartofi rosii, usturoi, ceapa, ardei gras, ulei de masline, unt, sare condimentata, piper cayenne, sare, piper. Poate te intereseaza si Legume coapte cu aroma de usturoi   Ingrediente: 2 kg cartofi rosii, cuburi 4 căței de usturoi, tocat 2 cepe tocate 2 ardei grasi verzi, curatati si tocati 2 ardei grasi rosii, […]

Tocăniţă de linte cu soia cuburi

Reteta zilei: Tocanita de linte

Tocanita de linte din: ulei de masline, usturoi, ceapa, morcovi, linte maro, pudra de curry, sos de rosii, sare, coriandru. Poate te intereseaza si Salata de linte cu crema de avocado   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi 1 ceapa 3 morcovi 1 cană linte maro 2 linguri pudra de curry […]

Chiftele cu naut si chimen

Chiftele cu naut si chimen din: năut, fasole cu bob mic, ceapă, usturoi, pătrunjel, faina, chimen măcinat, coriandru măcinat, boia dulce, busuioc, sare, ulei.   Ingrediente: 200 g năut 500 g fasole cu bob mic o ceapă 3 căţei de usturoi o legătură pătrunjel 3 linguri făină o linguriţă chimen măcinat o linguriţă coriandru măcinat o linguriţă boia dulce 3 linguri busuioc sare ulei […]

Ciuperci pane cu tofu si marar

Ciuperci pane cu tofu si marar din: champignon, brânză tofu cu chimen, ardei gras roşu, ulei de floareş-soarelui, sare de mare, făină integrală, mărar, pătrunjel. Ingrediente: 250 g ciuperci champignon proaspe­te 150 g brânză tofu cu chimen 1/2 ardei gras roşu 150-200 ml ulei de floareş-soarelui pentru prăjit sare de mare Ingrediente pentru pastă: 2 linguri făină de preferinţă integrală 1 legătură […]

Sarmale cu soia

Sarmale cu soia si mere

Sarmale cu soia si mere din: varză dulce, soia granule, orez, morcovi, radacina de patrunjel, mere, ulei de masline, asafetidă, chili, cimbru, coriandru, sare, piper alb, otet. Ingrediente: 1 varză dulce 150 g soia granule 150 g orez 4 morcovi mari 2 rădăcini mari de pătrunjel 4 mere 100 ml ulei de măsli­ne 2 linguri asafetidă chili, cimbru, coriandru piper […]

retete

Cel mai simplu spanac cu susan

Cel mai simplu spanac cu susan din: spanac, susan, sare, bicarbonat, ulei de susan. Ingrediente: 450 g spanac 2 linguriţe de susan 1 lingu­riţă sare 1/3 linguriţă bicarbonat 1 1/3 linguriţă ulei de susan Mod de preparare: Se Gurăţă spanacul, se înlătură părţile tari şi se spală bine, după care se lasă să se scurgă. Se […]

Salata de hrisca, dovleac si busuioc

Salata de hrisca, dovleac si busuioc din: hrişcă, roşie, gogoşar sau ardei gras roşu, sare, piper, ulei extra-virgin de măsline, dovleac pentru plăcintă, nucşoară, usturoi, ceapă albă, frunze de busuioc. Ingrediente: 100 g seminţe de hrişcă 1 roşie 1 gogoşar sau ardei gras roşu sare piper negru măcinat 2 linguri ulei extra-virgin de măsline 200 g dovleac pentru plăcintă 1 praf de […]

Chiftele din soia, usturoi si dafin

Chiftele din soia, usturoi si dafin din: soia granule, faina, usturoi, sare, piper negru, amestec de condi­mente pentru carne tocată, foi de dafin, pesmet, ulei. Ingrediente: 200 g soia granule (2 pachete) 5 linguri făină 1 căpăţână usturoi sare piper negru măcinat amestec de condi­mente pentru carne tocată 2 foi de dafin pesmet 200 ml ulei pentru […]

Reteta zilei: Salata de naut

Salata de naut din: naut, ulei de masline, sare de mare, menta, lamaie, suc de lamaie. Poate te intereseaza si Salata cu naut si bulgur Ingrediente: 3 căni năut fiert 3 linguri ulei de masline 3/4 linguriță sare de mare 3 linguri frunze de menta, tocata coaja rasa de la 1 lamaie 2 lingurite suc […]

retete

Mancare aromata cu legume

Mancare aromata cu legume din: ciuperci proaspete (sau din con­servă), ţelina, morcovi, porumb (mazăre), ardei graşi, ceapa, alune decojite (nesărate), sos de soia, sos de peşte, praf de curry, amidon alimentar, sare, piper alb, negru şi verde, boia de ardei, pastă de tomate (1 pahar suc de roşii).   Ingrediente: 0,5 kg ciuperci proaspete (sau din con­servă) […]

retete

Supa de legume pentru slabit

Supa de legume pentru slabit din: vaza, praz, telina, morcovi, rosii, ceapa, ardei, usturoi, verdeata, cartof, sare, piper. Ingrediente: 1 varză 3 bucăţi de praz 1 ţelină 2 morcovi 6 roşii 3 cepe 3 ardei 3 căţei de usturoi 1 legătură de verdeaţe 1 cartof sare piper   Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai […]

retete

Sarmale cu urda in frunze de sfecla

Sarmale cu urda in frunze de sfecla din: urdă dulce, orez, cepe verzi,  cimbru, mărar, sare, piper. Ingrediente: 500 g urdă dulce 1 cană de orez fiert 3-4 cepe verzi călite în ulei sau în puţină untură de porc cimbru mărar sare piper   Mod de preparare: Amesteci toate ingredien­tele şi dai deoparte compoziţia. Frunzele […]

Reteta zilei: Hummus aromat

Hummus aromat din: naut, ulei de masline, pasta tahini, chimen, boia de ardei, usturoi, lamaie, sare, piper.   Poate te intereseaza si Humus de casa cu chips-uri tortilla   Ingrediente: 1 cutie naut ulei de masline pasta tahini chimen boia de ardei usturoi lamaie sare si piper, dupa gust   Mod de preparare: Clatiti si […]

Ardei de post

Ardei umpluti de post cu marar si busuioc

Ardei umpluti de post cu marar si busuioc din: ardei graşi, ceapă, orez cu bob rotund, caşcaval, ulie, sare, piper, marar, busuioc, patrunjel. Ingrediente: 10 ardei graşi 1 ceapă 1 cană de orez cu bob rotund 50 g caşcaval 2-3 linguri de ulei sare piper mărar busuioc proaspăt (decor) Mod de preparare: Curăţă ardeii de seminţe, taie […]