Chiftele din soia

Chiftele din soia

Chiftele din soia din: soia granule, ceapa, usturoi, cartofi, pesmet, susan, ulei, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 200 g soia granule 1 ceapa 1 capatana usturoi 3 cartofi 3 linguri pesmet 2-3 linguri susan ulei pentru prajit sare piper 1 legatura marar 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Pui granulele de soia la fiert […]

Paste cu sos de rosii, usturoi si busuioc

Paste cu sos de rosii, usturoi si busuioc din: paste, suc de rosii, usturoi, busuioc, ulei, sare. Ingrediente: 500 g paste spirale 1 l suc de rosii 5 catei de usturoi busuioc uscat ulei sare   Mod de preparare: Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, între timp, într-o tigaie cu ulei pui la călit […]

Orez cu ardei gras, ceapa si rosii

Orez cu ardei gras, ceapa si rosii din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, orez, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi 1 ceapa mare 2 rosii 200 ml ulei 250 g orez sare piper 2-3 linguri patrunjel tocat fin   Mod de preparare: Cureţi ardeii graşi, ceapa şi dovleceii. Ceapa o tai […]

Sarmale de post in foi de vita

Sarmale de post in foi de vita

Sarmale de post in foi de vita din: frunze vita, orez, hribi, ceapa, menta, bulion, rosii, ulei, morcovi, sare. Ingrediente: 60 frunze vita 300 g orez 300 g hribi uscati (sau ciuperci) 4 cepe mijlocii 1 lingura menta uscata, bine maruntita 2 linguri bulion 2-3 rosii 200 ml ulei 2-3 morcovi 1 lingura sare   […]

Rosii umplute cu ciuperci si usturoi

Rosii umplute cu ciuperci si usturoi din: rosii, ciuperci, ulei, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 10-12 rosii mijlocii 6-8 ciuperci 3 linguri ulei 1 ceapa 4-5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli rosii, le tai capacul si le golesti de miez. Inlaturi semintele si toci pulpa cubulete […]

Legume cu sos

Legume cu sos din: mazare, morcovi, fasole verde, cartofi, ridichi, zahar, patrunjel verde, sare, ulei, zeama de lamaie. Ingrediente: 200 g boabe mazare 2 morcovi 100 g fasole verde 3-4 cartofi 4 ridichi 1 lingurita zahar patrunjel verde sare pentru sosul vinegreta: 3 linguri ulei 2 linguri zama de lamaie sare piper   Mod de […]

Tarta cu tofu si spanac

Tarta cu tofu si spanac din: apa, faina, sare, ulei, conopida, spanac, ceapa verde, usturoi, faina, marar, patrunjel, branza tofu, smantana vegetala, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 75 ml apa 300 g faina sare 50 ml ulei pentru umplutura: 1/2 conopida 400 g spanac 1 legatura ceapa verde 2 catei de usturoi 1 lingura faina […]

Tigaie cu legume

Tigaie cu legume din: conopida, rosii, ceapa, ardei grasi, ardei iuti, patrunjel, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg conopida 3-4 rosii 2 cepe 2 ardei grasi rosii 2 ardei iuti 1 legatura patrunjel sare ulei   Mod de preparare: Fierbi conopi­da în apă cu sare, o desfaci în bucheţe­le şi o laşi la scurs. Ceapa o […]

Ciuperci cu ceapa si usturoi

Ciuperci cu ceapa si usturoi din: ciuperci, ceapa verde, usturoi, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 700 g ciuperci 1 legatura ceapa verde 2 catei de usturoi 1 lingurita cimbru uscat 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Ciupercile le cureţi, le speli bine ţi le tai feliuţe. Usturoiul îl pisezi, iar ceapa o tai […]

Hribi picanti cu usturoi si busuioc

Hribi picanti cu usturoi si busuioc din: hribi, rosii, ardei gras, salata verde, zahar, otet, ulei, usturoi, sare, piper, busuioc verde. Ingrediente: 10-12 hribi mari 2 rosii 1 ardei gras 1 salata verde 1 lingura zahar 2 linguri otet 2 linguri ulei 4-5 catei usturoi sare piper 5-6 frunze busuioc verde   Mod de preparare: […]

Cartofi picanţi la cuptor

Cartofi picanţi la cuptor din: cartofi, ceapa, marar, ulei, sare, piper, boia de ardei iute, cascaval, vegetal. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 1 legatura marar 3 linguri ulei sare piper 1/2 lingurita boia de ardei iute pentru decor: 50 g cascaval vegetal   Mod de preparare: Speli cartofii, îi cureţi de coa­jă şi-i tai […]

Supa de linte cu legume si verdeata

Supa de linte cu legume si verdeata din: linte, ceapa, radacina de patrunjel, morcov, ulei de floarea soarelui, cimbru, patrunjel verde. Ingrediente: 250 g linte 1 ceapa medie 1 radacina patrunjel 1 morcov 3-4 linguri ulei de floarea soarelui 1 fir cimbru 1 legatura patrunjel verde   Mod de preparare: Alegi lintea, o speli în […]

Reteta zilei: Smoothie de morcovi cu portocale

Smoothie de morcovi cu portocale din: portocale, morcovi, radacina de ghimbir, apa, sirop de artar, turmeric.   Ingrediente: 2 portocale, feliate 2 morcovi, feliati 1 bucata radacina de ghimbir proaspat, tocat 2 cani de apa 1 lingurita de sirop de artar 1/2 lingurita turmeric     Mod de preparare: combina toate ingredientele intr-un blender. Procesati […]

Supa crema de dovleac cu crutoane

Supa crema de dovleac cu crutoane din: dovleac, ceapa, pastarnac, morcov, cartofi, usturoi, sare. Ingrediente: 1 dovleac mijlociu bine copt 1 eapa 1 pastarnac 1 morcov 3 cartofi 1 catel de usturoi sare   Mod de preparare: Cureţi legumele şi le tai cubuleţe. Descojeşti dovleacul, îi îndepărtezi seminţele, îlfeliezi şi-l tai cuburi de 2-3 cm. […]

Tocana scazuta de legume

Tocana scazuta de legume din: dovlecel, ardei gras, ceapa, ulei, sare, patrunjel. Ingrediente: un dovlecel 2 arde grasi de culori diferite o ceapa mare 2 linguri ulei un praf sare cateva fire patrunjel   Mod de preparare: In ulei încins se pun la călit ceapa spălată, curătată şi tăiată solzişori si ardeii graşi spălaţi, curăţaţi […]

Supa crema de legume cu crutoane si verdeata

Supa crema de legume cu crutoane si verdeata din: cartofi, morcovi, ceapa, radacina de telina, ardei gras, conopida, ulei, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 3 cartofi 2 morcovi 1 ceapa 1 radacina telina 1 ardei gras 1/2 conopida 2 linguri ulei sare piper 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli, le […]

Supa crema de ciuperci cu verdeata

Supa crema de ciuperci cu verdeata din: ciuperci, ceapa, morcov, cartofi, ulei, faina, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon 3 cepe 1 morcov 3 cartofi 50 ml ulei 3 linguri faina 2 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Pui o ceapă şi morcovul la fiert într-o oală cu 3 l […]

Cartofi cu margarina si verdeata

Salată de cartofi cu verdeaţă

Salată de cartofi cu verdeaţă din: cartofi, ceapa verde, marar, ulei, sare. Ingrediente: 6 cartofi mari 1 legatura ceapa verde 1 legatura marar ulei sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă şi îi pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, îi laşi la răcit şi îi tai rondele mai groase. […]

Supa de rosii cu paste si verdeata

Supa de rosii cu paste si verdeata din: rosii, morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa, ardei gras, zahar, paste, ulei, sare, verdeata.   Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina potrivita 1 ceapa alba 1 ardei gras 1 lingurita zahar 150 g paste 2 linguri ulei sare 1 legatura […]

Bors de fasole cu ceapa

Bors de fasole cu ceapa din: fasole uscata, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, bulion, bors, leustean, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole uscata 1 ceapa 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 1 rosie sau bulion 1 l bors leustean verde sau uscat sare   Mod de preparare: Alegi fasolea bob cu bob, o speli […]

Ciorba aromata de legume cu verdeata

Ciorba aromata de legume cu verdeata din: ceapa, cartofi, fasole verde, mazare, morcov, conopida, rosii, pasta de tomate, ardei gras, patrunjel, bors, sare. Ingrediente: 1 ceapa 3 cartofi 200 g fasole verde 150 g mazare 1 morcov 1 conopida mica 4 rosii 4 linguri pasta de tomate 1 ardei gras rosu 1 legatura patrunjel 1 […]

Ciuperci cu tofu

Ciuperci cu tofu din: ciuperci, ceapa, morcovi, ulei, vin alb, suc de rosii, faina, lamaie, branza tofu, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 15 ciuperci mijlocii 1 ceapa 2 morcovi 100 g ulei 150 ml vin alb 150 ml suc de rosii 1 lingurita faina 1/2 lamaie 200 g branza tofu cateva fire patrunjel sare piper […]

Cartofi umpluţi cu branză si marar

Cartofi umpluti cu branza tofu

Cartofi umpluti cu branza tofu din: cartofi, branza tofu, sare, piper, patrunjel, ceapa verde.   Ingrediente: 6 cartofi de marime medie 200 g branza tofu sare piper 1 legatura patrunjel 1 legatura ceapa verde   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui ia fiert în coajă. Când sunt gata, îi laşi 5 minute la […]

Salata de fasole cu usturoi si zeama de lamaie

Salata de fasole cu usturoi si zeama de lamaie din: boabe de fasole, ceapa, usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole boabe 1 ceapa 3 catei de usturoi 100 ml ulei zeama de la o lamaie sare piper   Mod de preparare: Pui fasolea la fiert. Cand da in clocot, scurgi […]

Bruschete cu rosii si busuioc

Bruschete cu rosii si busuioc din: paine, rosii, ulei de masline, usturoi, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1 paine feliata 4 rosii 4-5 linguri ulei de masline 5 catei de usturoi busuioc sare piper   Mod de preparare: Tai roşiile cubuleţe şi le laşi la scurs. Prăjeşti feliile de pâine şi le ungi cu ulei de […]

Reteta zilei: Salata cu tofu si legume

Salata cu tofu si legume din: tofu, spanac, muguri de fasole, castraveti, ceapa verde, ghimbir proaspat, ghimbir murat, lamaie, dressing.     Ingrediente : 1 pachet tofu 1 punga de spanac 1 pachet de muguri de fasole 4 castraveti 1 legatura de ceapa verde Radacina de ghimbir proaspat ghimbir murat 1 lamaie dressing, dupa gust […]

Tocanita de legume cu rozmarin

Tocanita de legume cu rozmarin din: rosii, dovlecei, ceapa, vinete, ardei gras, usturoi, ulei, bulion, tarhon, rozmarin, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 5 roşii 2 dovlecei 2 cepe 2 vinete 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 căţei usturoi 6 linguri ulei 2 linguri bulion 2 lingurite tarhon uscat 1 lingurita ace de rozmarin uscat pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se spală şi […]

Sărmăluţe in frunze de paltin

Sărmăluţe cu soia în frunze de ştevie

Sărmăluţe cu soia în frunze de ştevie din: granule de soia, ceapa, ulei, morcov, orez, marar, patrunjel, piper, boia dulce, nucsoara, concentrat de legume, cimbru uscat, ou, bulion, bors, frunze de stevie.   Ingrediente: 200 g granule de soia 2 cepe 3 linguri ulei 1 morcov 1 ceasca orez 1 legatura marar 1 legatura patrunjel […]

Spanac la gratar

Spanac la gratar din: spanac, sare, seminte de susan, ulei. Ingrediente: 350 g de spanac proaspat, fara cozile mari 1/2 lingurita de sare 1/2 lingurită de seminte de susan rumenite ulei   Mod de preparare: Incinge gratarul. Pregateste o tava de copt si acoper-o cu o bucata de folie de aluminiu; unge-o cu putin ulei. […]

Salata de morcovi cu portocale si ardei iute

Salata de morcovi cu portocale si ardei iute din: morcovi, stafide, ardei iute, portocale, lamaie, seminte, ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 350 g morcovi 100 g stafide 1 ardei iute 2 portocale 1 jumatate de lamaie 4 linguri amestec de seminte decojite 3 linguri ulei de masline extravirgin   Mod de preparare: Se înmoaie stafidele […]

Mancare de ciuperci cu roşii

Mâncare de ciuperci în sos de roşii cu cartofi

Mâncare de ciuperci în sos de roşii cu cartofi din: ciuperci, rosii in suc propriu, ceapa, morcov, usturoi, ardei, cartofi, sare, sos iute, busuioc, patrunjel verde, vin rosu, ulei.   Ingrediente: 700 g ciuperci 400 g rosii in suc propriu 1 ceapa mare 1 morcov 1 catel de usturoi 1/2 ardei rosu 4 cartofi sare […]

Sarmalute in frunze de spanac

Sarmalute fara carne

Sarmalute fara carne din: frunze de vita de vie, ceapa verde, rosii, sare, piper, orez, ceapa, menta, ulei. Ingrediente: 1/2 kg frunze de vita de vie 5-6 fire de ceapa verde 2 rosii (date prin razatoare) sare piper 1 1/2 ceasca de orez 1 ceapa uscata 1 legatura de menta ulei   Mod de preparare: […]