Reteta de post: Ciorba de ciuperci

Ciorba de ciuperci din: ciuperci, radacina de patrunjel, ceapa, telina, morcovi, pastarnac, ardei rgas, bors, leustean, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 radacina de patrunjel 2 cepe 1 telina mica 2 morcovi 1 pastarnac 1 ardei gras 1 l bors 1 legatura leustean ulei sare   Mod de preparare: Cureţi legumele şi le treci […]

Mix de fasole roşie cu salată verde si orez

Mix de fasole roşie cu salată verde si orez din: salata verde, orez brun, ceapa rosie, telina, boabe de fasole rosie, porumb dulce, ulei de masline, suc de lamaie, zahar pudra, coriandru, piper, sare. Ingrediente: 2 salate verzi de circa 150 g fiecare 300 g orez brun 2 cepe rosii potrivite 4 bucati de telina […]

Prajitura de post cu nuca si gem

Prăjitură de post cu nucă si stafide

Prăjitură de post cu nucă si stafide din: faina, miez de nuca, stafide, apa minerala, bicarbonat stins cu zeama de lamaie, dulceata de visine, ulei, scortisoara, cacao. Ingrediente: 400 g faina 400 g miez de nuca macinat 100 g stafide 1 cana apa minerala 1 lingurita rasa bicarbonat stins cu zeama de lamaie 250 g […]

Salata de hrisca si merisor

Salata de hrisca si merisor din: boabe de hrisca, fistic, merisor, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 190 g boabe de hrsica 2 linguri de fistic, curatat 80 g merisor uscat 1 lingura de ulei de masline extravirgin 60 ml suc de lamaie 3 linguri de patrunjel proaspat, tocat Mod de preparare: […]

Supa de legume cu paste scurte

Supa de legume cu paste scurte din: morcovi, ceapa, cartofi, dovlecel, telina, ardie grasi, paste scurte, patrunjel, rosii, cascaval de post, ulei, sare, condiment vegetal, suc de rosii. Ingrediente: 3-4 morcovi 1 ceapa 2-3 cartofi 1 dovlecel 1 telina 2 ardei grasi 50-60 g paste scurte 3-4 rosii 1 legatura patrunjel 100-150 g cascaval de […]

Gogoşi de post cu dulceaţă

Gogoşi de post cu dulceaţă din: faina de grau, zahar, drojdie, zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie, zahar pudra, dulceata, sare.   Ingrediente: 1 kg faina de grau 4-5 linguri zahar 1 cubulet mic de drojdie (40 g) 1 pliculet zahar vanilat 1 lingurita esenta de rom coaja rasa de la o lamaie […]

Reteta zilei: Smoothie de mango cu aroma de cocos

Smoothie de mango cu aroma de cocos din: nuca de cocos, mango, capsuni, iaurt, lapte de nuca de cocos, gheata, miere, lamaie, limeta.     Ingrediente: 1 ceasca nuca de cocos maruntita 1 mango 15 capsuni 2 linguri de seminte de in 1 cana iaurt 1 cana de lapte de nuca de cocos 1 ceasca […]

Supa rece de fructe cu scortisoara

Supa rece de fructe cu scortisoara din: mere, lamaie, compot de cirese, compot de visine, compot de prune, baton de scortisoara, frisca, apa, sare. Ingrediente: 2 mere 1 lamaie cate 1 borcan (800 g) compot de cirese, visine si prune 200 g zmeura din congelator 1 baton de scortisoara 3 linguri amidon 250 ml frisca […]

Supa de fasole cu legume

Supa de fasole cu legume din: fasole, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, ulei, ardei gras, rosii decojite, sare, telina, patrunjel verde. Ingrediente: 200 g fasole uscată 1 ceapă 3-4 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină 3 linguri ulei 1 ardei gras 200 g roşii decojite în suc de roşii  sare  ţelină şi pătrunjel verde   Mod de preparare: Fasolea se curăţă, se spală şi se […]

Reteta de post: Supa de cartofi

Supa de cartofi din: cartofi, ceapa, morcov, rosii in bulion, boia, ulei, marar, sare. Ingrediente: 3 cartofi o ceapa un mrocov 2-3 rosii in bulion o lingurita cu varf de boia o lingura ulei marar sare   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi se taie cuburi foarte, foarte mici, iar ceapa si morcovul se taie la […]

Chiftele de post

Reteta de post: Chiftele de legume

Chiftele de legume din: cartofi, spanac, ceapa verde, ceapa alba, miez de paine, supa de legume, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 cartofi 300 g spanac o ceapa alba mica 2 fire ceapa verde 50 g miez paine 50 ml supa de legume faina ulei pentru prajit sare piper   Mod de preparare: Spanacul se […]

Mancarica de fasole cu rosii si usturoi

Mancarica de fasole cu rosii si usturoi din: fasole verde, rosii decojite in suc, ceapa, usturoi, faina, ulei vegetal, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole verde congelată 2 cutii cu roșii decojite în suc 2 cepe 3-4 căței de usturoi 1 lingură cu făină (opțional) ulei vegetal sare piper   Mod de preparare: Taie mărunt […]

Salată de crudităţi cu mazăre

Salată de crudităţi cu mazăre din: castravete, morcovi, mazare mange tout, ruccola, miere, otet balsamic alb, ulei de masline, piper asortat. Ingrediente: 1 castravete 2 morcovi 250 g mazare mange tout 200 g ruccola 1 lingura miere 1 lingura otet balsamic alb 1 lingura ulei de masline sare piper asortat pisat   Mod de preparare: […]

Smoothie de banane cu miere

Smoothie de banane cu miere din: banane, miere, portocala, lamaie, lapte. Ingrediente: 5 banane taiate felii 4 linguriţe de miere zeama de la o portocala 1 lingura zeama de lamaie lapte       Mod de preparare: Asezi toate ingredientele intr-un blender (mai puitin laptele) si faci un piure consistent. In momentul servirii, repartizezi in […]

Supa de urzici

Reteta de post: Supa crema de urzici

Supa crema de urzici din: urzici, cartofi, ceapa, lapte de soia, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg urzici 2 cartofi 1 ceapa 100 ml lapte de soia 2 catei de usturoi ulei de masline   Mod de preparare: Taie mărunt ceapa şi căleşte-o în ulei împreună § cu usturoiul tocat. Adaugă sj morcovul ras […]

Reteta de post: Cartofi picanti

Cartofi picanti din: cartofi, ulei de masline, usturoi, ardei iute, concentrat de legume, piper boabe, chimen, boia iute, busuioc, oregano. Ingrediente: 750 g cartofi 3 linguri cu ulei de masline 5 catei de usturoi 2 ardie iuti 1 lingura cu concentrat de legume piper boabe chimen boia iute busuioc oregano   Mod de preparare: Curăţă […]

Sfintisori

Reteta de post: Varzari

Varzari din: faina, apa, ulei, sare, varza dulce, ulei, cimbru, zahar, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 150 ml apa 50 ml ulei sare pentru umplutura: 1 varza dulce 50 ml ulei 1/2 lingurita cu cimbru 1 lingurita cu zahar piper sare   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă toa­te ingredientele de aluat […]

Reteta de post: Salata de vinete

Salata de vinete din: vinete, rosii, dovlecei, ceapa, ulei de masline, sare. Ingrediente: 500 g vinete 2 rosii 2 dovlecei 1 ceapa 75 ml ulei de masline sare   Mod de preparare: Spală vinetele, şterge-le cu un şervete absorbant, după care coace-le pe plită. Curăţă vinetele 5 apoi pune-le să se scurgă înt-o strecurătoare de […]

Fasole picanta

Reteta de post: Fasole picanta

Fasole picanta din: fasole uscata, ceapa, ardei iute, pasta de tomate, cimbru, ulei, sare, boabe de piper. Ingrediente: 500 g fasole uscata 1 ceapa 1 ardei iute 2 linguri cu pasta de tomate cimbru ulei sare boabe de piper   Mod de preparare: Pune fasolea la fiert după ce ai lăsat-o la înmuiat de seara […]

Spanac cu naut si sos de rosii

Spanac cu naut si sos de rosii din: spanac, naut, paine de secara, usturoi, boia dulce, seminte de chimen, otet de vin rosu, sos de rosii, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 400 g spanac congelat 250 g naut fiert 1 felie de paine de secara, veche de-o zi 2 catei de usturoi 1/2 lingurita […]

Reteta de post: Placinta cu ciuperci

Placinta cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, marar, ulei, sare, piper, margarina, fiana, ulei, otet. Ingrediente: 500 g ciuperci 1 ceapa 3 catei de usturoi 1/2 legatura de marar ulei sare piper pentru aluat: 250 g margarina 11 linguri cu faina 3 linguri cu ulei 1 lingura cu otet 1 cescuta cu apa rece 1 […]

Supa de fasole si gulioare

Supa de fasole si gulioare din: gulioare, orez, fasole, lapte, supa de radacinoase, smantana, sare, piper, faina, patrunjel. Ingrediente: 500 g gulioare 2 linguri orez 150 g fasole congelata sau din conserva 1/2 l lapte dulce 1 1/2 l supa de radacinoase 3 linguri smantana degresata sare piper negru macinat 1 lingura faina 1 legatura […]

Cocktail Annabella

Sirop de ceapa cu lapte si miere

Sirop de ceapa cu lapte si miere din: ceapa, lapte, miere. Ingrediente: 2 cepe 500ml lapte 100gr miere     Mod de preparare: Doua cepe taiate marunt se fierb in 500 ml lapte. Se strecoara si, dupa ce s-a racit, se amesteca bine cu 100g miere. Acesta este un bun tratament contra teniei. Copiii pot […]

Salată de fenel cu năut

Salată de fenel cu năut din: naut, fenel, ceapa rosie, otet balsamic, patrunjel, ulei de masline, zahar, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 250 g naut 1 bulb fenel mai mare 2 cepe rosii mari 2 linguri otet balsamic sau lamaie 1 legatura patrunjel 50 ml ulei de masline 2 lingurite zahar 1 ardei iute sare […]

Paste cu rosii, masline si oregano

Paste cu rosii, masline si oregano din: paste, ulei, ceapa, usturoi, rosii decojite, vin alb, masline negre, oregano, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 300 g paste 2 linguri ulei 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 400 g roşii decojite în suc de roşii 100 ml vin alb 150 g măsline negre 1/2 lingurita oregano sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Pastele […]

Supa de praz cu morcovi si verdeata

Supa de praz cu morcovi si verdeata din: morcovi, pastarnac, telina, cartofi, praz, pasta de rosii, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 2-3 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină 400 g cartofi 600 g praz 1 lingura pastă de roşii 2-3 linguri ulei sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul de supă (morcovul, ţelina şi ţelina), se spală şi se taie […]

Mancarica de orez cu morcovi, telina si ardei gras

Mancarica de orez cu morcovi, telina si ardei gras din: orez, ulei, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez 3-4 linguri ulei 2 cepe mijlocii 4 morcovi 1 ţelină mijlocie 2 ardei graşi sau un ardei gras şi un gogoşar 1 legatura pătrunjel verde câteva fire de mărar sare piper   Mod de preparare: Toate legumele […]

Reteta zilei: Smoothie de capsuni cu banane si ananas

Smoothie de capsuni cu banane si ananas din: lapte de cocos, capsuni, banana, ananas.     Ingrediente: 1 cana lapte de nuca de cocos 1 cana de capsuni 1 banana 1 cana ananas, inghetat     Mod de preparare: Combinati toate ingredientele la blender. Procesati pana se omogenizeaza si serviti cu felii de capsuni si […]

Supa de ciuperci cu patrunjel si telina

Supa de ciuperci cu patrunjel si telina din: ciuperci, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, praz, ulei, rosii decojite, orez, usturoi, sare, piper, patrunjel, telina verde. Ingrediente: 400 g ciuperci 2-3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 ceapă 1 fir de praz 2 linguri ulei 200 ml roşii decojite în suc de roşii 1 lingura orez 1 căţel de usturoi  sare  piper 1 legatura pătrunjel şi ţelină verde […]

Suc cu sfecla rosie

Suc de sfecla cu morcovi

Suc de sfecla cu morcovi din: sfecla coapta, morcovi, sare, piper. Ingrediente: 2 bucati sfecle coapte 6 bucati morcovi 1 praf sare 1 praf piper     Mod de preparare: Sfeclele se curăţă de coajă şi se taie bucăţi. Morcovii se curăţă de coajă şi se taie rondele. Ingredientele se pun în blender şi se mărunţesc, se adaugă sare […]

Reteta zilei: Hummus cu spanac si patrunjel

Hummus cu spanac si patrunjel din: naut, usturoi, tahini, spanac, anghinare, lamaie, ulei de masline, ardei gras, patrunjel.   Ingrediente: 1 cutie naut 2 catei de usturoi 2 linguri de tahini 1 cana de spanac ½ ceasca anghinare 1 lamaie ¼ ceasca ulei de masline 4-8 ardei gras verde Patrunjel verde   Mod de preparare: Adaugati […]

Fasole batuta cu ceapa si bulion

Fasole batuta cu ceapa si bulion din: fasole, usturoi, ulei, sare, bulion, ceapa. Ingrediente: 500 gr fasole usturoi 3-4 linguri ulei sare 1 lingura bulion 1 ceapa Mod de preparare: Fasole batuta cu ceapa si bulion: Fierbi fasolea. Pasezi fin boabele de fasole scurse impreuna cu cativa catei de usturoi, ulei si un praf de […]