Salata de fasole cu zeama de lamaie

Salata de fasole din: boabe de fasole, boabe de porumb, ceapa, costita, ulei, zeama de lamaie, zeama de fasole, sare. Ingrediente: boabe de fasole fiarta boabe de porumb ceapa costita 2 linguri ulei zeama de lamaie 4 linguri zeama de fasole sare   Mod de preparare: Amesteca boabele de fasole cu boabe de porumb, ceapa […]

Snitel de soia cu legume

Snitele de soia cu legume

Snitele de soia cu legume din: snitele de soia, hrisca, fasole mung, supa de legume, turmeric, chimen, ceapa, ghimbir, ardie iute, rosie, oua, pesmet, boia dulce, sare, piper, ulei, struguri, sos de rosii, patrunjel. Ingrediente: 12 snitele de soia 200 g hrisca 200 g fasole mung 1300 supa de legume 4 g turmeric 4 g […]

Sparanghel la gratar cu ulei de masline

Sparanghel la gratar din: sparanghel, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg de sparanghel, curatat 3 linguri de ulei de masline sare si piper     Mod de preparare: Incalzeste gratarul. Asaza sparanghelul intr-o tava de copt. Stropeste-l cu uleiul de masline. Pune legumele intr-un singur strat. Condimenteaza cu sare si piper negru […]

Reteta de post: Ardei umpluti cu legume

Ardei umpluti cu legume din: ardei grasi, orez, morcovi, ceapa, patrunjel, suc de rosii, apa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 10 ardei grasi 250 g orez 2 morcovi 2 cepe 1 legatura patrunjel 1 pahar suc de rosii 1 pahar de apa ulei sare piper   Mod de preparare: Tai ceapa cubuleţe, morcovii îi dai prin […]

Macaroane la cuptor (gratinate)

Macaroane cu tofu la cuptor

Macaroane cu tofu la cuptor din: macaroane, legume, branza tofu, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g macaroane 1 punga de legume congelata 500 g branza tofu ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, între timp, pui o tigaie cu 2-3 linguri de ulei pe foc şi torni legumele […]

Broccoli cu fasole si ardei iute

Broccoli cu fasole si ardei iute din: broccoli, muguri de pin, ulei de masline, ceapa murata, usturoi, ardei iute, boabe de fasole, lamaie, sare de mare, piper, tarhon. Ingrediente: 400 g broccoli 100 g muguri de pin 2 linguri de ulei de masline 2 cepe mici murate 2 catei de usturoi 2 ardei iuti rosii, […]

Reteta zilei: Tofu cu spanac

Tofu cu spanac din: tofu, iaurt, turmeric, sare, ulei, seminte de chimen, ceapa, pasta de ghimbir, ardei iute, piure de rosii, coriandru, chimen, spanac. Ingrediente: 1 cutie tofu, bucati 1 lingura iaurt 1 varf de cutit turmeric sare 2 lingurite ulei ½ lingurita seminte de chimen ¾ ceasca ceapa, tocata 1 lingurita pasta de ghimbir […]

Salata de spanac cu suc de lamaie

Salata de spanac cu suc de lamaie din: spanac, ulei, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de spanac ulei suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Cureti spanacul, il speli si il oparesti de doua ori, apoi tai frunzele de spanac fideluta. Intr-un castron pui uleiul, sucul de lamaie, sare si […]

Drob de soia cu albusuri

Drob de soia cu albusuri din: snitele de soia, ceapa, albusuri, ulei, ceapa verde, marar, patrunjel verde, sare, concentrat. Ingrediente: 2 pachete snitele sau cuburi de soia 2 cepe 5 albusuri 1/2 pahar ulei 2 legaturi ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel verde sare un cub concentrat de legume Mod de preparare: Fierbi […]

Bors calugaresc cu rosii

Bors calugaresc cu rosii din: cartofi, ceapa, bors, dovlecel, morcovi, telina, fasole verde, ardei, rosii, varza alba, sare, leustean, patrunjel, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 2 cartofi 1 ceapa 500 ml bors 1 dovlecel 2 morcovi 1 telina 100 g fasole verde 2 ardei 6 rosii 4-5 frunze de varza alba sare leustean 4-5 […]

Ciuperci la gratar cu marar

Ciuperci cu mujdei de usturoi la gratar

Ciuperci cu mujdei de usturoi la gratar din: ciuperci, untdelemn, sare, unt, mujdei de usturoi.   Ingrediente: 300 g ciuperci untdelemn sare facultativ: unt mujdei de usturoi   Mod de preparare: Se curăţă pălăriile ciupercilor de pieliţă şi se taie capetele picioruşelor, se trec ciupercile printr-un jet de apă rece, apoi se aşază cu picioruşul […]

Retete de post: Praz cu masline si bulion

Praz cu măsline în sos de roşii

Praz cu măsline în sos de roşii din: praz, masline, untdelemn, zeama de lamaie, pasta de tomate, sare, piper, zahar. Ingrediente: 6 fire de praz 100 g masline 3 linguri de untdelemn 3 lingurite de otet (sau zeama de lamaie) 3 linguri de pasta de tomate sare piper facultativ: o lingurita zahar   Mod de […]

Supa de praz cu smantana si crutoane

Supa de praz cu smantana si crutoane din: praz, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel verde, sare, untdelemn, smantan, crutoane. Ingrediente: 500 g praz doi morcovi o ceapa 3 cartofi o legatura de patrunjel verde sare facultativ: 100 ml untdelemn 4 linguri smantana crutoane   Mod de preparare: Prazul se curăţă de foile exterioare şi de partea […]

Bame in sos de rosii

Reteta zilei: Mancare de bame

Mancare de bame din: ulei, pasta de ardei iute, ceapa, rosii, bame, sare, turmeric, nuca de cocos. Bamele, cunoscute și sub numele de “okra” sau “gombo”, sunt o legumă verde folosită în bucătăria din Africa, America de Sud, Asia și Orientul Mijlociu. Acestea sunt cultivate în principal în zonele cu climă caldă și umedă, precum […]

Reteta zilei: Quinoa cu cartofi si coriandru

Quinoa cu cartofi si coriandru din: ulei, seminte de mustar, ardei iute, ceapa, cartofi, quinoa, apa, sare, nuca de cocos, suc de lamaie, coriandru.     Ingrediente: 2 lingurite ulei ¼ lingurita seminte de mustar 1-2 ardei iuti ½ cana ceapa, tocata ½ cana cartofi, cuburi ½ cana quinoa 2 cesti apa Sare, dupa gust […]

Musaca de conopida

Musaca de conopida din: conopida, rosii, margarina, pesmet, broccoli, margarina, faina, supa de legume, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida 2 rosii 1 lingurita cu margarina 1 lingura cu pesmet cateva buchetele de broccoli Ingrediente sos: 150 g margarina 4 linguri faina 1 cana cu apa sau supa de legume sare piper Mod de preparare: Desfa […]

Musaca de vinete cu patrunjel

Musaca de vinete cu patrunjel din: vinete, morcovi, radacina patrunjel, telina, suc de rosii, ceapa, ulei de masline, patrunjel, oregano, busuioc, ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina 1 cescuta cu suc de rosii 2 cepe 1 lingurita cu ulei de masline 1/2 legatura de patrunjel oregano busuioc ulei […]

Reteta musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de ciuperci cu cartofi

Musaca de ciuperci cu cartofi din: cartofi, ciuperci, ceapa, morcov, margarina, pesmet, bulion, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g ciuperci 2 cepe 1 morcov 50 g margarina 1 lingura cu pesmet 2 linguri cu bulion 2 rosii ulei sare piper   Mod de preparare: Curata cartofii, taie-i in felii mai grosute […]

Musaca de mazare si soia

Musaca de mazare si soia din: cartofi, mazare, soia granule, ceapa, margarina, pesmet, supa de legume, patrunjel, marar, sare, piper, boia. Ingrediente: 3 cartofi 400 g mazare 100 g soia granule 1 ceapa 1 lingura cu margarina 1 lingura cu pesmet 1 cescuta cu supa de legume patrunjel marar sare piper boia   Mod de […]

Sarmale cu ciuperci

Sarmale cu ciuperci si orez

Sarmale cu ciuperci si orez din: ciuperci, ceapa, morcov, orez, suc de rosii, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, varza murata. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 2 cepe 1 morcov 1 cana cu orez 1 cana cu suc de rosii ulei de masline sare piper patrunjel varza murata   Mod de preparare: Taie ceapa marunt […]

Supa de spanac si mazare cu busuioc

Supa de spanac si mazare cu busuioc din: boabe de soia, mazare, zeama de legume, ceapa verde, frunze de busuioc, frunze de spanac, lapte de soia, piper, sare. Ingrediente: 200g boabe de soia congelate 200g mazare congetata 600ml zeama de legume, fierbinte 5 cepe verzi tocate 2 frunze de busuioc 1 mana de frunze proaspete […]

Cuscus cu legume si patrunjel

Cuscus cu legume si patrunjel din: cuscus, rosii, castravete, patrunjel, lamai, ardei rosu, ardei galben, ulei de masline. Ingrediente: 250gr cuscus 2 rosii 1 castravete 1 legatura patrunjel proaspat 2 lamai 1/2 ardei rosu 1/2 ardei galben 2 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Cuscusul se pune intr-un castron mare, se toarna apa […]

Ghiveci calugaresc cu conopida

Ghiveci calugaresc cu conopida din: ceapa, varza, sfecla, morcovi, masline, pastai fasole, mazare, vanata, dovlecei, rosii, ulei, patrunjel, conopida, boabe piper, foi de dafin, sare. Ingrediente: 2-3 cepe 1 varza  (cruda sau murata) 2-3 sfecle 2-4 morcovi 10-15 masline intregi 10-12 pastai fasole 1 cana mazare boabe 1 vanata 2 dovlecei 4-5 rosii mari sau […]

Reteta zilei: Salata de orez brun cu legume si dressing cu sos de soia

Salata de orez brun cu legume si dressing cu sos de soia din: orez brun, apa, sare, alge marine, ardei rosu, ceapa verde, seminte de susan, ulei de susan, ulei de canola, sos de soia, otet, suc de lamaie, miere, ghimbir, usturoi, sare, piper.     salata: 1/2 cana de orez brun 1 1/4 ceasca […]

Paste cu rosii, busuioc si tofu

Paste cu rosii, busuioc si tofu din: paste, rosii, usturoi, busuioc, zahar, ulei, sare, piper, branza tofu. Ingrediente: 1 punga paste 1 conserva rosii descojite in suc 3 catei de usturoi busuioc proaspat 1 lingurita zahar ulei sare piper branza tofu   Mod de preparare: Pui 3 litri de apă la fiert într-un vas mai […]

Fasole batuta cu garnitura

Fasole batuta cu garnitura din: fasole boabe, pastarnac, ceapa, morcov, sare, ceapa, ulei, usturoi, bulion, piper. Ingrediente: 1 kg fasole boabe 1 pastarnac 1 ceapa 2 morcovi sare pentru garnitura: 2 cepe mari 1 ceasca mare ulei 1 capatana usturoi 2 bulion 5-10 boabe piper   Mod de preparare: Pentru garnitură, cureţi 2 ce­pe mari, […]

Fasole batut cu legume

Fasole batuta, cu legume din: fasole boabe, morcov, gogosar, ardei capia, usturoi, ceapa, sare, ulei, pasta de ardei capia, pasta de tomate. Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 morcov 1 gogosar 1 ardei capia 1 capatana de usturoi pentru garnitura de ceapa: 4 cepe sare si ulei (pentru calit ceapa) 4 linguri pasta de ardei […]

Tocanita cu snitele de soia

Tocanita cu snitele de soia din: ceapa, usturoi, suc de rosii, snitele de soia, condiment din legume, cimbru, coriandru, ienibahar, nucsoara, ulei, sare. Ingrediente: 4 cepe 5 catei de usturoi 200 ml suc de rosii 100 g snitele de soia 1 lingurita condiment din legume cimbru 1 lingurita coriandru 1/2 lingurita ienibahar 1/4 lingurita nucsoara […]

Cartofi noi cu marar si usturoi

Cartofi noi cu marar si usturoi din: cartofi noi, marar, usturoi, sare, pesmet, unt. Ingrediente: un kg cartofi noi mici 1-2 legaturi marar 3-4 catei de usturoi sare 3-4 linguri pesmet 100 g unt   Mod de preparare: Se lasă cartofii aproximativ două-trei ore să se înmoaie suficient de bine în apă rece. Cu ajutorul […]

Pilaf cu ardei - de post

Pilaf de hrisca si legume

Pilaf de hrisca si legume din: hrisca, ceapa, morcov, dovlecel, ardei gras, radacina de telina, unt, ulei, sare, patrunjel verde. Ingrediente: 200 g hrisca 1 ceapa 1 morcov 1 dovlecel 1 ardei gras rosu 1/4 radacina de telina de dimensiune medie 25 g unt 2 linguri ulei sare 3-4 fire de patrunjel verde   Mod […]

Butoiase de dovlecei

Butoiase de dovlecei din: dovlecei, mix de legume, smantana, unt, sos de soia, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 150 g mix de legume congelate (morcov, telina, cartofi, mazare, porumb) 200 g branza de vaci 125 g smantana 100 g unt sos de soia rozmarin sare piper   Mod de preparare: Spală şi şterge dovleceii […]

Orez picant cu legume

Orez picant cu legume din: boabe de soia, orez, morcov, porumb, dovlecel, ulei, usturoi, ghimbir, ceapa, scortisoara, boia iute, cuisoare, sare, piper, patrunjel, ardei gras, otet. Ingrediente: 50 g boabe de soia 150 g orez un morcov 150 g porumb din conserva un dovlecel 75 ml ulei doi catei de usturoi ghimbir ras o ceapa […]