Fasole prajita

Fasole prajita din: unt, ceapa, boabe de mustar, rosii, usturoi, zahar brun, pulpa de rosie, cimbru, rozmarin, fasole, frunze de busuioc. Ingrediente: 2 linguri unt 1 ceapa maruntita 1 lingurita boabe de mustar 400 g rosii din conserva 1 catel de usturoi, maruntit 2 lingurite zahar brun 5 linguri pulpa de rosie (bulion) 2 lingurite […]

Dovleac plăcintar la cuptor

Dovleac plăcintar la cuptor din: dovleac placinta, cozi de telina, dovlecel, rosii cherry, sos de soia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 dovleac placintar (cam 500 g) 3 cozi de telina 1 dovlecel alb 10 rosii cherry 4 linguri sos de soia 2 linguri ulei 500 ml apa sare piper   Mod de preparare: Mai întâi […]

Prajitura de post cu foi

Prăjitură de post cu cartofi

Prăjitură de post cu cartofi din: faina, cartofi, margarina vegetala, zahar, praf de copt, cacao, gem acrisor. Ingrediente: 400 g faina 2 cartofi 250 g margarina vegetala 250 g zahar 1 plic praf de copt 2 linguri cacao pentru umplutura: 1 borcan gem acrisor pentru glazura: 2 linguri apa 1 lingura cacao 120 g zahar […]

Briose de post cu stafide

Briose de post cu stafide din: zahar, faina, stafide, sare, praf de copt.   Ingrediente: 1 cana cu zahar 1 1/2 cani cu faina 100 g stafide 100 ml ulei 1/2 lingurita cu sare 2 pliculete cu praf de copt   Mod de preparare: Freacă bine uleiul cu zahărul, de preferat cu mixerul. Toarnă treptat […]

Bame in sos de mustar

Bame cu sos de mustar – usor de preparat

Bame cu sos de mustar din: bame, otet, sare, mustar, miere, otet, ulei. Ingrediente: 1 kg bame 4 linguri cu otet sare pentru sos: 4 lingurite cu mustar 2 lingurite cu miere 1 lingurita cu otet 100 ml ulei   Mod de preparare: Petru a indeparta mucigaiul pe care il contin bamele, taie cu grijă […]

Legume aromate cu cimbru

Legume aromate cu cimbru din: rosii, usturoi, capere, cimbru, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1 kg rosii 1 capatana de usturoi cateva capere din conserva 2 crengute de cimbru ulei de masline sare   Mod de preparare: Spală bine roşiile şi şterge-le cu un şervet curat. Unge fiecare roşie cu ulei şi aşază-le într-un vas […]

Clatite cu pere si cocos

Clatite cu halva

Clatite cu halva din: faina, apa minerala, ulei, halva, praf de copt, zahar, sare. Ingrediente: 300 g faina 500 ml apa minerala 100 ml ulei 200 g halva 1 lingurita praf de copt 50 g zahar un varf cutit sare   Mod de preparare: Amesteci făina cu apa minerală, sarea, praful de copt şi zahărul […]

Legume cu mămăligă

Legume cu mămăligă din: dovlecei, morcovi, fenicul, ardei capia, ciuperci, apa, malai, unt, ulei de masline, branza telemea, ardei iute, marar, sare, piper, smantana, iaurt. Ingrediente: doi dovlecei doi morcovi fenicul doi ardei capia 500 g amestec de ciuperci 750 ml apa 300 g malai 100 g unt 75 ml ulei de masline 300 g […]

Vinete cu dovlecei cu scordolea – usor de preparat

Vinete cu dovlecei cu scordolea din: vinete, dovlecei, ulei, faina, scordolea, sare, nuci, miez de paine, ulei, otet, usturoi. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei ulei pentru prajit 1 1/2 lingura faina 5 linguri scordolea sare pentru sos: 200 g nuci putin miez de paine 2 cesti ulei 40 ml otet 6 catei mari de usturoi […]

Sarmalute cu orez in foi de vita

Sarmalute cu arpacas

Sarmalute cu arpacas din: ceapa, morcovi, telina, rosii, verdeata, ulei, arpacas, suc de rosii, frunze de vita de vite, sare, piper, cimbru, bulion. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 500 g rosii bine coapte verdeata 100 ml ulei 1 cana cu arpacas suc de rosii frunze de vita de vie alte legume pentru […]

Orez cu prune uscate

Mancarica de prune cu orez

Mancarica de prune cu orez din: prune, apa, orez, zahar, ceapa, bulion, ulei. Ingrediente: 1 kg prune oparite 2 l apa 2 pahare orez 2 pahare zahar 1 ceapa 2 linguri bulion 100 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi prunele de codiţe, le speli şi le opăreşti la tuci, apoi le scoţi din zeamă […]

Supa de linte cu cartofi

Supa de linte cu cartofi din: linte, ceapa, cartofi, pasta de tomate, foaie de dafin, ulei, sare. Ingrediente: 500 g linte 2 cepe 4 cartofi 2 lingura pasta de tomate 1 foaie de dafin ulei sare   Mod de preparare: Pune lintea la înmuiat în apă rece minimum două ore sau de seara până dimineaţa. […]

Reteta zilei: Salata calda de varza de bruxelles

Salata calda de varza de bruxelles din: varza de bruxelles, unt topit, sare, coaja de lamaie.   Ingrediente: 2 cani de frunze de varza de bruxelles (aproximativ 2 kg de varza) 2 linguri de unt topit Sare, dupa gust Coaja de lamaie     Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180 C. Se amesteca frunzele […]

Tocana cu ardei capia

Tocana de vinete cu ardei si mazare

Tocana de vinete cu ardei si mazare din: vinete, dovlecei, mazare, ceapa, faina, usturoi, sos de tomate, oregano, patrunjel, piper, sare, ulei. Ingrediente: 500 g vinete 500 g ardei sau dovlecei 150 g mazare 1 ceapa 2 linguri faina 2 catei de usturoi 4 linguri sos de tomate oregano patrunjel piper sare ulei   Mod […]

Supa de rosii cu usturoi si menta

Supa de rosii cu usturoi si menta din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 kg rosii 2 cepe 2 catei de usturoi 4 linguri cu ulei de masline sare piper Mod de preparare: Crestează puţin roşiile şi opăreşte-le în apă cu un praf de sare. Decojeşte-le uşor şi trece-le printr-o sită […]

Salata de ciuperci cu cotlete de miel

Salata de ciuperci cu oregano

Salata de ciuperci cu oregano din: ciuperci de padure, ceapa, usturoi, ulei, oregano, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci de padure 2 cepe 5-6 catei de usturoi ulei oregano sare piper   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei încins. Stinge cu puţină apă, adaugă ciupercile curăţate şi tăiate mai mare. Lasă […]

Tocanita de fasole cu praz

Tocanita de fasole cu praz din: boabe de fasole, praz, morcovi, ciuperci, foi de dafin, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: 2 cani de fasole boabe 1 fir de praz 2 morcovi 500 g ciuperci 2 foi de dafin sare piper cimbru ulei   Mod de preparare: Fierbi fasolea în apă cu sare. Tai prazul rondele […]

Varza cu morcovi si hrean

Varza cu morcovi si hrean din: varza acra, morcovi, hrean, ulei de masline, marar, cimbru verde, nuci, sare, piper. Ingrediente: 1 varza acra 2 morcovi 1 lingura hrean ras 3 linguri ulei de masline 1 legatura marar sau cimbru verde 50 g nuci pisate sare piper   Mod de preparare: Toci varza cât mai mărunt, […]

Mancare de conopida cu lămaie

Mâncare de conopidă cu broccoli – usor de preparat

Mâncare de conopidă cu broccoli din: conopida, broccoli, ketchup, hasmatuchi, ceapa, usturoi, ulei de soia, seminte de mustar, ardie iute, zahar, sare, piper. Ingrediente: 500 g conopida 350 g broccoli 150 g ketchup 20 g hasmatuchi 2 cepe 2 catei de usturoi 50 ml ulei de soia 20 g seminte de mustar 10 g ardei […]

Placinta cu spanac si hrisca

Placinta cu spanac si hrisca din: foi de palcinta, verdeturi, marar, patrunjel, ceapa verde, praz, boabe de hrisca, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1/2 kg foi de placinta 1 kg verdeturi (spanac, etc) 1 ceasca de marar si patrunjel tocate marunt 10 fire ceapa verde 2 fire de praz 1 ceasca boabe de hrisca sare piper […]

Pachetele cu varza

Pachetele cu varza si cimbru

Pachetele cu varza si cimbru din: varza, cimbru, piper, sare, ulei, faina, apa, sare. Ingrediente: 1 varza cimbru piper sare ulei pentru aluat: 300 g faina 1/2 cescuta ulei 1/2 cescuta apa sare   Mod de preparare: Framanti un aluat din faina cu sare, ulei si apa si lasi deoparte 30 de minute. Tai varza […]

Pasta de masline cu usturoi si capere

Pasta de masline cu usturoi

Pasta de masline cu usturoi din: cartofi, masline, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 cartofi 300 g masline 4-5 catei de usturoi ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Spală bine cartofii şi pune-i la fiert în capă cu un praf de sare. Lasă-i să se răcorească puţin, decojeşte-i şi trece-i […]

Chifteluţe din orez cu sos

Chifteluţe din orez cu sos din: orez, faina, condiment vegetal, sare, piper, patrunjel verde, ulei, ciuperci, patrunjel. Ingrediente: pentru chiftele: 300 g orez fiert 2 linguri faina 1 lingurita condiment vegetal sare piper patrunjel verde ulei pentru prajit pentru sos: 500 g ciuperci 1 lingura faina putina apa ulei sare piper patrunjel verde   Mod […]

Rosii uscate

Rosii uscate din: rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline, sare de mare, piper. Ingrediente: 1 kg rosii 5 catei de usturoi 1 ardei iute ulei de masline sare de mare piper   Mod de preparare: Alege roşii micuţe, cu mai puţine seminţe. Spală-le bine, şterge-le cu un şervet curat. Taie-le în două pe lungime, […]

Bruschete usturoiate cu busuioc

Bruschete usturoiate cu busuioc din: rosii, franzela, usturoi, ulei de masline, foi de dafin, busuioc, sare. Ingrediente: 1 kg rosii 1 franzela 1 capatana de usturoi ulei de masline 2 foi de dafin busuioc sare   Mod de preparare: Taie franzela în felii mai grosuţe, aproximativ 1. cm, şi rumeneşte-le pe grătar sau într-o tigaie […]

Salata de cuscus cu ceapa rosie si rosii

Salata de cuscus cu ceapa rosie si rosii din: cuscus, rosii, ceapa rosie, otet, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 g cuscus 4 rosii 1 ceapa rosie 1 lingurita cu otet 3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Intr-o crăticioară, fierbe cuşcuşul în 750 ml de apă cu un praf […]

Falafel cu legume si humus

Falafel cu legume si humus din: naut, usturoi, patrunjel, marar, faina, chimen, bicarbonat, coriandru, ulei, sare, piper. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente […]

Varza cu morcovi inabusiti

Salata de varza cu morcovi

Salata de varza cu morcovi din: varza, morcovi, patrunjel, ulei, ulei, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1/2 varza 2 morcovi 2 legaturi patrunjel 1-2 linguri de ulei 1 lingura zeama de lamaie sare piper   Mod de preparare: Cureţi varza de primele 2-3 foi, o speli şi toci jumătate din ea. Speli morcovii, îi […]

Parjoale de post

Parjoale de post din: fasole boabe, cartofi, morcovi, radacina de pastarnac, ceapa, usturoi, faina, pesmet, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 250 g fasole boabe 250 g cartofi 2 morcovi 1 radacina de pastarnac 2 cepe 4 catei de usturoi 1 lingura faina 4-5 linguri pesmet 1 legatura verdeata sare piper   Mod de preparare: Fasolea pusă […]

Prajitura de post cu nuca

Prajitura de post cu nuca din: ulei, zahar, apa, faina, gem, nuci, praf de copt, bicarbonat, cacao, sare. Ingrediente: 1 cana ulei 1 cana zahar 2 cani apa 3 cani faina 3-4 linguri gem sau dulceata 1 cana nuci pisate 1 plic praf de copt 1 lingura bicarbonat 3 linguri cacao un varf de cutit […]

Naut cu sos de tomat

Naut cu sos de tomat din: naut, rosii in bulion, ceapa, ulei, usturoi, sare. Ingrediente: 300 g naut o conserva mica rosii in bulion o ceapa o lingura ulei un catel de usturoi sare   Mod de preparare: Cu o seară înainte de pregătire, se pune năutul la înmuiat în apă călduţă. A doua zi […]

Salata cu sunca si branza cu mucegai

Fasole batuta cu masline

Fasole batuta cu masline  din: fasole boabe, masline, boabe de porumb, ulei de masline, ceapa, boia dulce, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fasole boabe 200 g masline 100 g boabe de porumb 100 g ulei de masline 2 cepe 1/2 lingurita boia dulce 5-6 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se […]