Galuste cu ciuperci

Galuste cu ciuperci din: cartofi, gris, faina, sare, piper, ciuperci, ceapa, ulei, ardei gras. Ingrediente: pentru galuste: 500 g cartofi 150 g gris 150 g faina sare piper pentru umplutura: 250 g ciuperci 2 cepe 4 linguri ulei 1 ardei gras rosu   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă până se înmoaie. Ii laşi […]

Fasole cu morcov si verdeata

Fasole cu morcov si verdeata din: fasole, telina, morcov, ceapa, pastarnac, radacina de patrunjel, suc de rosii, frunze de dafin, marar. Ingrediente: 500 g fasole 1 telina 1 morcov 1 ceapa 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 200 ml suc de rosii 3 frunze de dafin 1 legatura de marar   Mod de preparare: Lasi […]

Ciuperci sotate cu usturoi si ardei capia

Ciuperci sotate cu usturoi si ardei capia din: ciuperci, ardei capia, usturoi, ulei de masline, foaie de dafin, patrunjel verde, marar, sare, piper. Ingrediente: 250 g ciuperci champignon 1 ardei capia 1 catel de usturoi 2 linguri cu ulei de masline 1 foaie de dafin patrunjel verde marar sare piper   Mod de preparare: Incinge […]

Burger vegetal cu legume

Hamburger vegetal

Hamburger vegetal din: ciuperci, naut, cartofi, dovlecel, ceapa, usturoi, chifle de hamburger, rucola, patrunjel, ulei. Ingrediente: 250 g ciuperci 100 g naut fiert 2 cartofi 1 dovlecel 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 4 chifle de hamburger rucola patrunjel proaspat ulei   Mod de preparare: Curăţă cartofii de coajă şi fierbe-i 25 de minute […]

Hummus cu paprica si patrunjel verde

Hummus cu paprica si patrunjel verde din: naut, pasta de susan, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, patrunjel verde, sare, boia, lipie. Ingrediente: 1 conserva naut 2 linguri cu pasta de susan (tahini) 2 linguri cu zeama de lamaie 2 linguri cu ulei de masline 1 catel de usturoi (facultativ) patrunjel verde sare boia […]

Vinete aromate

Vinete aromate din: ceapa, vinete, rosii, dovlecei, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, busuioc si rozmarin. Ingrediente: 4 cepe albe 3 vinete 6 rosii 3 dovlecei 7 catei de usturoi 6 linguri ulei de masline sare piper cimbru busuioc rozmarin   Mod de preparare: Cureţi ceapa, ştergi cu un şervet vinetele, dovleceii şi roşiile şi […]

Icre de fasole cu lamaie

Icre de fasole cu ceapa verde

Icre de fasole cu ceapa verde din: fasole, ceapa verde, morcov, usturoi, unt. Ingrediente: 500 g fasole 1 legatura ceapa verde 1 morcov 2 catei de usturoi 50 g unt   Mod de preparare: Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. A doua zi, o pui la fiert. Schimbi apa de 2-3 ori până se înmoaie […]

Cosulet cu linte

Cosulet cu linte din: faina, margarina, apa, otet, linte verde, morcov, ardei, rosie, ceapa, cartof, ulei de masline, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 350 g faina 250 g margarina 100 ml apa 1 lingura otet pentru umplutura: 250 g linte verde 1 morcov potrivit 1 ardei 1 rosie 1 ceapa 1 cartof mare […]

Morcovi cu miere şi cimbru

Morcovi cu susan si miere

Morcovi cu susan si miere din: morcov, ulei, miere, seminte de susan, ghimbir. Ingrediente: 500 g morcov, taiat segmente lungi 1 lingura cu ulei 1 lingura miere 2 linguri seminte de susan 1 1/2 lingurite ghimbir macinat     Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 6/200 C. Combină toate ingredientele în tava tapetată şi […]

Tofu in sos de rosii

Tofu in sos de rosii  din: tofu, rosii, sos de rosii, ceapa, ghimbir, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g tofu 5 rosii 1 ceascuta cu sos de rosii 1 ceapa 1 lingurita cu ghimbir ras 2 lingurite cu ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Opăreşte roşiile, decojeşte-le, înde­părtează seminţele şi […]

Supa de fasole cu ardei iute

Sotează 1 ceapă roşie tocată într-o lingură ulei de măsline, încins într-o cratiţă mare, timp de 5 minute. Adaugă 1 ardei iute roşu tocat mărunt şi sotează totul încă 5 minute. Presară 1 lingură de oregano uscat şi toarnă 1 conservă de 400g de roşii tocate, 2 conserve de 400g de fasole mixtă şi 800ml […]

Salata de morcov marinat cu usturoi si coriandru

Salata de morcov marinat cu usturoi si coriandru din: morcov, miere, otet, ulei de masline, usturoi, boabe de coriandru, sare. Ingrediente: 500 g morcov cate 2 linguri miere si otet 4 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi 1 lingurita boabe de coriandru 1/2 lingurita de sare   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi […]

Piure de cartofi cu ardei iute

Piure de cartofi cu ardei iute din: cartofi dulci, lapte de cocos, ardei iute, coaja de lime, zeama de lime, coriandru. Ingrediente: 1 kg cartofi dulci 2 1/2 linguri lapte de cocos 1 ardei iute rosu, taiat in jumatate si feliat coaja de la 1 lime si putina zeama 1 pachet de coriandru, tocat grosier […]

Vinete impanate cu sos

Vinete impanate cu orez

Vinete impanate cu orez din: vinete, orez, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 4 vinete 1 cana cu orez 2 rosii 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel ulei sare   Mod de preparare: Separat, pune orezul la fiert în apă cu un praf de sare, ceapa, morcovul şi rădăcina de pătrunjel, toate […]

Supa cu smantana

O reteta delicioasa de supa cu: cartofi, radacina de patrunjel, telina, conopida, praz, smantana, unt, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 cartofi 2 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină mare câteva bucheţele de conopidă 1 fir de praz 200 g smântână 1 lingură cu unt 1 legătură de pătrunjel sare   Mod de preparare: Taie cartofii, rădăcina de […]

Vinete si dovlecei pane

Retete simple: Vinete pane

O reteta delicioasa de vinete pane cu: vinete, oua, faina, pesmet, usturoi, smantana, marar, ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete 2 ouă 4 linguri cu făină 4 linguri cu pesmet 4 căţei de usturoi 150 g smânână mărar ulei sare Mod de preparare: Alege vinete potrivit de groase. Spală-le şi şterge-le cu un şervet curat. Taie-le […]

Salata de dovecei

O reteta delicioasa de salata cu: dovlecei, arde gras, varza alba, rosie, unt, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei graşi 1/2 varză albă mică 1 roşie 1 lingură cu unt Ingrediente sos: 4 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu oţet bal­samic 3 căţei de usturoi sare   […]

Orez cu ciuperci si verdeata

O reteta delicioasa de orez cu: ciuperci, ceapa, morcov, dovlecel, radacina de patrunjel, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 1 ceşcuţă cu orez 300 g ciuperci proaspete 1 ceapă 1 morcov 1 dovlecel 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare: Taie ceapa mărunt Şi căleşte-o în ulei. Adaugă orezul şi lasă pe […]

Sarmale de post

Sarmale de post din: varza murata, orez, ciuperci, paine prajita, morcovi, mere, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper si boia. Ingrediente: varza murata 1 cana orez 2 cutii ciuperci 4 felii paine prajita 2 morcovi 2 mere 2 cepe ulei 1 crenguta cimbru sare piper boia   Mod de preparare: Ceapa o tai mărunt şi o înăbuşi […]

Piure cu ierburi

Piure cu ierburi din: cartofi, usturoi, smantana, ieburi, lapte. Ingrediente: 1 kg cartofi, taiati in cuburi mari de marimi egale 3 catei de usturoi, decojiti si lasati intregi 4 linguri de smantana lichida pentru gatit 1 mana mare de ierburi amestecate, tocata grosier putin lapte (optional)   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200°C. înţeapă […]

Piure de telina cu sos de hrean

Piure de telina cu sos de hrean din: telina, mere, sos de hrean. Ingrediente: 1 telina de circa 750 g, curatata de coaja si taiata in cuburi 2 mere, decojite si taiate in cuburi 1 lingura sos de hrean   Mod de rpeparare: Pune telina într-o oală mare cu apă şi adu-o la punctul de […]

Mancare gustoasa de vinete

Mancare gustoasa de vinete din: vanata, varza, ceapa, rosii, morcov, pasta de tomate, ceapa verde, foiae de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente:  1 vanata 1 varza 1 ceapa 3 rosii 1 morcov 2-3 linguri cu pasta de tomate 2 fire de ceapa verde 1 foaie de dafin ulei sare piper   Mod de preparare: Taie […]

Sote de varză de Bruxelles cu usturoi si nucsoara

Sote de varză de Bruxelles cu usturoi si nucsoara din: varza de Bruxelles, supa de legume, ulei, ceapa, usturoi, nucsoara, sare si piper.   Ingrediente: 500 g varză de Bruxelles proaspătă 500 ml supă de legume 40 g ulei 20 g ceapă franțuzească 20 g usturoi nucșoară rasă sare piper   Mod de preparare: Se curăță […]

Supa savuroasa de ciuperci (usor de preparat)

O reteta simpla si gustoasa de Supa savuroasa de ciuperci din: ceapa, morcovi, lapte, ciuperci, faina, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi lapte 1 kg ciuperci 4-5 linguri de faina sare piper   Mod de preparare: Căleşti ceapa în ulei, după care adaugi morcovul, curăţat şi ras pe râzătoare. După ce s-a călit […]

Reteta zilei: Legume cu tofu pe pat de orez basmati

Legume cu tofu pe pat de orez basmati din: usturoi, ghimbir, cardamom, coriandru, chimen, praf de mustar, piper cayenne, scortisoara, turmeric, ulei de masline, tofu, sare, piper, ceapa, morcovi, ardei gras, rosii, mazare, apa, orez basmati.   Ingrediente: 6 catei de usturoi , tocat 3 linguri de ghimbir , tocat 1 lingurita cardamom 1 lingurita […]

Griş prăjit cu ciuperci

Griş prăjit cu ciuperci din: ciuperci, ceapa verde, patrunjel, gris, ulei, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 300 g ciuperci proaspete 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de patrunjel verde 1 ceasca de gris 3 linguri cu ulei sare piper boia dulce   Mod de preparare: Caleste ceapa in doua linguri cu ulei si o […]

Supă de morcovi cu mango

Supă de morcovi cu mango din: morcovi, cartofi, ceapa, ulei, supa, mango, seminte de coriandu, smantana, sare si piper de cayenne. Ingrediente: 600 g morcovi 200 g cartofi albi 1 ceapă 2 linguri ulei 750 ml supă 1 mango 1/2 linguriță semițe de coriandru 150 ml smântână sare piper de Cayenne   Mod de preparare: Se […]

Ciorba de varza acra cu rosii

Ciorba savuroasa de varza acra

Ciorba savuroasa de varza acra din: ceapa, ulei, boia, supa de legume,varza murata, chimen, foi de dafin, enibahar, sare, cartofi, ardei gras si ceapa verde. Ingrediente:  150 g ceapă 1 lingură ulei 1 linguriță boia 1 l supă de legume 300 g varză murată 1 linguriță chimen măcinat 2 foi de dafin 8 boabe de enibahar […]

Şniţel de legume

Şniţel de legume din: telina, morcovi, castraveti, varza, gulii, unt, ou, faina si lapte. Ingrediente: 40 g telina 40 g morcovi 40 g castraveti 75 g varza dulce 50 g gulii 20 g unt 1/2 ou 10 g faina 20 ml lapte   Mod de preparare: Morcovii şi ţelina, curăţate şi spălate, le dai pe răzătoarea […]

Salata gustoasa cu pere

Salata gustoasa cu pere din: piper, andive, para, radicchio, capere, frunze de salata, ulei de masline, msutar dijon, sare, otet balsamic, zahar si nuca prajita. Ingrediente: ¼ lingurita piper negru macinat 1 mana de andive tocate 1 para para fara samburi feliata subtire 1 mana de radicchio tocata 1 lingura capere tocate 1 mana frunze de […]

Cartofi la tigaie cu legume

Cartofi la tigaie cu legume din: cartofi, morcovi, ardei grasi, ceapa, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 2 ardei grasi 3 cepe 50 ml ulei 1 lingura rasa cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi celelal­te legume, spălaţi-le, apoi tăiaţi cartofii în sferturi, ceapa tocati-o mărunt iar […]

Legume gustoase cu taitei de orez

Legume gustoase cu taitei de orez din: morcovi, fenicul, ceapa verde, ardei gras, tofu afumat, ghimbir, usturoi, sos de soia, miere, amestec de condimente, ananas, amidon, taitei de orez, ulei de arahide, ananas si nuci caju. Ingrediente:  2 morcovi 1 bulb de fenicul 3 cepe verzi 1 ardei gras roșu 200 g tofu afumat 1 bucățică […]