Ardei umpluti cu ciuperci

Ardei umpluti cu ciuperci, orez si verdeata

Ardei umpluti cu ciuperci, orez si verdeata din: ardei grasi, orez, ciuperci, rosii, ceapa, verdeata, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: 10-12 ardei grasi 1/2 cana cu orez 6 ciuperci 1 kg rosii 2 cepe verdeata sare piper cimbru ulei   Mod de preparare: Curăţă ardei de cotor şi taie-le capac. Curăţă şi taie mărunt ciupercile […]

Păstăi de fasole cu mărar

Păstăi de fasole cu mărar din: fasole pastai, usturoi, marar verde, boabe de piper negru, seminte de mustar, sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg fasole pastai 2 capatani de usturoi un manunchi mare de marar verde 2 linguri boabe de piper negru 1 lingura seminte de mustar sare grunjoasa   Mod de preparare: Curăţaţi păstăile de […]

Sos de rosii cu cimbru (pentru iarna)

Sos de rosii cu cimbru din: rosii, ardei, cimbru, zahar, boabe de piper, sare. Ingrediente: 10  kg rosii 5 kg ardei (gogosar si capia) 1 crenguta de cimbru 100 gr zahar 10 boabe de piper sare  dupa gust   Mod de preparare: Ardeii se curata , se trec prin masina de tocat carne sau se […]

Salata din arpacas, ciuperci si spanac

Salata din arpacas, ciuperci si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi, arpacas, supa de legume, frunze de spanac, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa medie 2 catei de usturoi 250 g arpacas 1 l supa de legume 200  ciuperci 200 g frunze de spanac (sau salata verde) cimbru sare […]

Smoothie de verdeata cu lamaie

Smoothie de verdeata cu lamaie din: apa, patrunjel, marar, lamaie, zahar.   Ingrediente: 100 ml apă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 lămâie 2 lingurițe zahăr   Mod de preparare: Se pune verdeața în blender. Se adaugă sucul de lămâie, zahărul și apa. Se mizează bine și se pune în pahare. Se servește proaspăt. […]

Ciorba falsa de burta

Ciorba falsa de burta cu pleurotus

Ciorba falsa de burta cu pleurotus din: bureti pleurotus, morcov, patrunjel, telina, ceapa, usturoi, suc de lamaie, smantana de soia, foaie de dafin, boabe de piper, concentrat de zarzavat, ulei, frunze de telina. Ingrediente: 600 g bureti pleurotus 500 g zarzavat (morcov, patrunjel si telina) 60 g ceapa 30 g usturoi sucul de la o […]

Tocanita de conopida cu masline

Tocanita de conopida cu masline din: conopida, pulpa de rosii, masline, ceapa, ardei gras, praz, vin alb, praf de usturoi, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 1 conopida mare 400 g pulpa de rosii 200 g masline rondele 2 cepe 1 ardei gras 1 fir praz 250 ml vin alb dulce 1/2 lingurita de praf de […]

Smoothie de pepene cu menta

Smoothie de pepene cu menta din: pepene, frunze de menta. Un smoothie este o băutură obținută prin piurearea ingredientelor într-un blender . Nutriția unui smoothie depinde de ingredientele sale și de proporțiile acestora. Multe smoothie-uri includ porții mari sau multiple de fructe și legume, care sunt recomandate într-o dietă sănătoasă și menite să fie un […]

Pilaf de arpacaş cu lămâie

Pilaf de arpacaş cu lămâie din: ulei de masline, ceapa verde, morcovi, telina, usturoi, arpacas, cimbru, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 3 cepe verzi 2 morcovi 1 telina mica 1 catel de usturoi 225 g arpacas cimbru coaja si sucul de la 1 lamaie sare piper […]

Supa de arpacas cu telina si fasole verde

Supa de arpacas cu telina si fasole verde din: arpacas, linte, fasole verde, ceapa, usturoi, telina, cimbru, oregano, salvie, condimente, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g arpacas 150 g linte 250 g fasole verde 1 ceapa mare 3 catei de usturoi 1 telina mica 1/2 lingurita cimbru 1/2 lingurita oregano 5 frunze salvie condimente pentru […]

Reteta zilei: Hummus delicios

Hummus delicios din: naut, ulei de masline, sos tahini, suc de lamaie, usturoi, sare, piper negru, chipsuri. Ingrediente: 1 cutie naut 3 linguri ulei de masline 3 linguri de sos tahini 1 1/2 linguri de suc de lamaie 1 catel de usturoi, tocat 1 lingurita de sare 1/2 lingurita piper negru fin chipsuri, legume crude […]

Pastai scazute cu usturoi si verdeata

Pastai scazute cu usturoi

Pastai scazute cu usturoi  din: pastai galbene, usturoi, boia dulce, piper, sare, patrunjel, marar, ulei. Ingrediente: 800 g pastai galbene 8 catei de usturoi 1 lingurita boia dulce 1/2 lingurita piper sare 1/4 legatura patrunjel 2 fire marar verde 4 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi păstăile de capete şi le rupi în 2-3 […]

Tocană de ciuperci pentru iarna

Tocană de ciuperci pentru iarna din: ciuperci, ardei, gogosari, ceapa, rosii, ulei, foi de dafin, sare, zahar. Ingrediente: 2 kg ciuperci, de preferinta ghebe 15 ardei 15 gogosari 1 kg ceapa 4 kg rosii 200 ml ulei 5-6 foi de dafin sare zahar   Mod de preparare: Speli ghebele şi le fierbi în apă cu […]

Uscăţele de post

O reteta delicioasa de uscatele de post cu:faina, drojdie, lapte de soia, miere, sare. Ingrediente: 1 kg făină 50g drojdie proaspătă 300ml lapte de soia 150g miere 1 vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron făina cu laptele, drojdia amestecată cu mierea şi sarea. Frământaţi bine aluatul obţinut şi puneţi-l la […]

Mancare de linte cu ceapa

Mancare de linte cu ceapa din: ulei, linte, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 150 ml ulei 400 g linte 2 cepe sare piper   Mod de preparare: Se spală lintea şi se lasă o noapte în apă rece. A doua zi se schimbă apa şi se fierbe lintea până când se înmoaie. Se scurge de apă. […]

Spaghete cu salsa de legume

Spaghete cu salsa de legume din: ardei gras, rosii, ulei de masline, untdelemn, chilli, sare, spaghete, ceapa. Ingrediente: 2 ardei grasi 4 rosii mari 5 linguri ulei de masline 50 ml untdelemn 1 chilli sare 400 g spaghete, de preferinta integrale 2 cepe mari   Mod de preparare: Fierbi spaghetele în apă uşor sărată cu […]

Plăcintă de post cu mere si scortisoara

Plăcintă de post cu mere si scortisoara din: mere, scortisoara, fructoza, unt, premix pentru patiserie, drojdie, ulei, apa minerala, sare. Ingrediente umplutură: un kg mere pentru plăcintă scorţişoară după gust (1-2 linguriţe) 80-90 g fructoză o linguriţă de unt Ingrediente aluat: 500 g premix pentru patiserie 25 g drojdie proaspătă 250 ml ulei 300 ml […]

Shake cu suc de morcovi şi portocale

Shake cu suc de morcovi şi portocale din: suc de morcovi, iaurt, portocale, lamaie, miere, gheata. Ingrediente: 1 1/2 pahar suc de morcovi 1 1/2 pahar iaurt natural 2 portocale 1 lamaie 4 linguri miere 4 cuburi de gheata   Mod de preparare: Intr-un bol, torni sucul de morcovi, mierea, pre­cum şi zeama de lămâie […]

Plăcinţele de post

O reteta delicioasa de placintele de post cu: faina, ulei, apa, otet, praz, ardei gras, ciuperci, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 700 g făină 150 ml ulei de floarea-soarelui 200 ml apă o lingură cu oţet două fire de praz un ardei gras 200 g ciuperci doi căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: […]

Sărmăluţe de orez in foi de spanac, sfeclă, lobodă sau viţă de vie

Sarmalute cu orez si stafide

Sarmalute cu orez si stafide din: frunze de vita, orez, ceapa, stafide, muguri de pin, marar, patrunjel, menta, sare, ceapa, suc de lamaie, rondele de lamaie, ulei.   Ingrediente: 30 g frunze de vita pentru umplutura: 100 g orez fiert o ceapa o lingura stafide nehidratate 20 g muguri de pin o lingurita marar o […]

Conopida la tigaie cu usturoi

Conopida la tigaie cu usturoi din: conopida, usturoi, usturoi verde, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 1 conopida (1 kg) 5-6 catei de usturoi 2 fire usturoi verde ulei sare piper   Mod de preparare: Se fierbe conopida în apă cu sare timp de 20 de min, se scurge, se lasă la răcit, apoi se desface […]

Conopidă cu sos de roşii

Conopida cu sos rosu la cuptor

Conopida cu sos rosu la cuptor din: conopida, pesmet, margarina, sare, piper, suc de rosii, ceapa, usturoi, ulei, busuioc. Ingrediente: 500 g conopida 2 linguri pesmet 40 g margarina sare piper macinat sosul de rosii: 200 g suc de rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 linguri de ulei busuioc     Mod de […]

Tofu umplut cu carne de porc

Ciuperci umplute cu pasta de cartofi si tofu

Ciuperci umplute cu pasta de cartofi si tofu din: ciuperci, cartofi, spanac, tofu, ulei, sare, piper. Ingrediente: 10 ciuperci proaspete potrivit de mari 3 cartofi 50 g spanac congelat 50 g tofu ulei sare piper   Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe si frumoase, se spală, se sărează si se pun cu gura în […]

Supa thailandeza cu ardei iute si avocado

Supa thailandeza cu ardei iute si avocado din: lapte de cocos, alge deshidratate, rosie, avocado, ardei iute, zeama de lamaie, sofran, curry. Ingrediente: lapte de cocos alge deshidratate 1 roșie medie 1 avocado mic ardei iute (uscat sau proaspăt), după gust zeama de la ½ lămâie șofran curry sau turmeric   Mod de rpeparare: Se […]

Ciuperci cu mamaliguta la cuptor

Ciuperci la tigaie cu mamaliguta

Ciuperci la tigaie cu mamaliguta din: ciuperci, ceapa, vin, usturoi, ulei de masline, mamaliguta.   Ingrediente: 500 g ciuperci 1 ceapa mare 1 pahar de vin alb 2 catei de usturoi ulei de masline mamaliguta   Mod de preparare: Se toacă ceapa julien şi se căleşte în ulei până când devine aurie, se adaugă apoi […]

Mancare de linte cu fasole si rosii

O reteta delicioasa de mancare cu: linte, fasole rosie, rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, telina, morcov, ulei, sare, piper, patrunjel, malai, castraveti verzi. Ingrediente: 250 g linte 100 g fasole roşie 4 roşii doi ardei graşi o ceapă 3 căţei de usturoi o felie de ţelină un morcov 150 ml ulei de floarea-soarelui sare piper […]

Cartofi şi ciuperci la tigaie

Ciuperci cu cartofi si legume la tigaie

Ciuperci cu cartofi si legume la tigaie din: ciuperci, cartofi, mazare, fasole verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 0,5 kg ciuperci proaspete 0,3 kg cartofi 0,2 mazare fiarta 0,2 fasole verde fiarta (optional se pot pune si cateva verze de bruxelles) ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se taie pe lungime şi […]

Ciuperci umplute cu orez

Ciuperci umplute cu orez din: ciuperci, orez, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete potrivit de mari 150 g orez ulei sare piper patrunjel   Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe, se spală, se rup cozile, se sărează şi se pun cu gura în jos 5 min la cuptor, ca să elimine apa. […]

Cuşcuş cu ardei, rosii si ceapa

Cuşcuş cu ardei, rosii si ceapa din: ardei gras, ardei capia, rosii, ceapa, usturoi, zahar tos, otet de mere, nuca, migdale, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 200 g cuşcuş doi ardei graşi doi ardei capia 4 roşii două cepe 4 căţei de usturoi o linguriţă cu zahăr tos o lingură cu oţet […]

Ardei umpluti cu vinete si masline

Ardei umpluti cu vinete si masline din: ardei grasi, vinete, ceapa, masline, ulei, suc de rosii, patrunjel, zahar, sare, piper. Ingrediente: 10 ardei grasi 4 vinete 2 cepe 100 g masline rondele 1 lingura ulei 1 pahar suc de rosii 1 legatura de patrunjel zahar sare piper   Mod de preparare: Vinetele se coc, se […]

Cartofi la tigaie cu rozmarin

Cartofi la tigaie cu rozmarin din: cartofi, ulei, usturoi, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 0,5 kg cartofi 50 ml ulei 3 capatani usturoi sare piper rozmarin   Mod de preparare: Cartofii se curată şi se taie cubulete şi se amestecă cu usturoiul, rozmarinul, sarea şi piperul. Se prăjesc în baie de ulei până capătă o culoare […]

Reteta zilei: Tofu marinat in sos picant cu legume crocante

Tofu marinat in sos picant cu legume crocante din: tofu, sos de soia, sos de ardei iute, pasta de ghimbir, pasta de usturoi, praf de turmeric, ulei, ardei gras, ceapa, sos de rosii, ceapa verde.   Ingrediente: 1 cutie de tofu 2 linguri de sos de soia 4 lingurite de sos de ardei iute 2 […]