Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Ardei umpluti cu orez si ciuperci din: ardei grasi, ciuperci, orez, ceapa verde, ulei, sare, piper, patrunjel, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 4 ardei grasi 300 g ciuperci 500 g orez 1 legatura de ceapa verde putin ulei pentru calit sare piper patrunjel sos: 200 ml suc de rosii 300 ml apa o lingurita […]

Placinta de spanac cu soia

Placinta de spanac cu soia din: foi de placinta, spanac, soia, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g foi de placinta 200 g spanac 200 g soia cu cea mai mica granulatie 1 ceapa mica sare piper ulei pentru uns foile   Mod de preparare: Se fierbe soia conform instrucţiunilor şi se scurge de apă. […]

Placinta cu ciuperci si soia

Placinta cu soia si ciuperci

Placinta cu soia si ciuperci din: foi de palcinta, ciuperci, soia, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g foi plăcintă (obişnuite, nu foetaj) 250 g ciupeci 200 g soia cu cea mai mică granulatie 1 ceapă mare sare piper ulei   Mod de preparare: Se fierbe soia conform instrucţiunilor şi se scurge de apă. Ciupercile […]

Bruschete cu ciuperci si cascaval

Bruschete cu ciuperci si cascaval din: paine ciabatta, usturoi, ulei de masline, cascaval de post, cimbru, ciuperci. Ingrediente: 1 paine ciabatta 1 capatana de usturoi ulei de masline cascaval de post cimbru proaspat ciuperci proaspete   Mod de preparare: Tăiaţi pâinea în lungime şi apoi pe jumătate. Decojiti usturoiul şi tăiati-l în jumătate. Prăjiţi pâinea […]

Varza calita cu ciuperci

Varza calita cu ciuperci din: varza murata, ciuperci uscate, foi de dafin, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 grame varza murata 100 g ciuperci uscate (hribi) 2 foi de dafin 1 ceapa mijlocie sare piper ulei   Mod de preparare: Ciupercile uscate se lasă câteva ore în apă la înmuiat. Varza murată se taie fidelute […]

Tocanita calugareasca

Tocanita de legume la ceaun cu mamaliguta

Tocanita de legume la ceaun cu mamaliguta din: cartofi, ceapa, ardei gras rosu, morcovi, rosii, ulei, sare, piper, verdeata, mamaliguta. Ingrediente: 0,7 kg cartofi 2 cepe mari 1 ardei gras rosu 2 morcovi 0,5 kg rosii ulei sare piper verdeata mamaliguta   Mod de preparare: Se taie ceapa peştişori, morcovii, ardeiul şi cartofii cubulete şi […]

Sarmalute de post in foi de vita

Sarmalute cu ciuperci si orez in foi de vita

Sarmalute cu ciuperci si orez in foi de vita din: orez, ciuperci, praz, supa vegetala, foi de vita, sare, piper, marar, suc de rosii, apa. Ingrediente: 250 g orez 8 ciuperci champignon mari 1 praz (numai partea alba) 1 cana de supa vegetala 50 de foi de vita sare piper marar 1/2 cana suc de […]

Sărmăluţe de varză creată

Sarmalute cu soia in foi de varza

Sarmalute cu soia in foi de varza din: soia, orez, morcovi, ceapa, tulpina de telina, supa vegetala, varza, marar, patrunjel, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g soia 100 g orez 3 morcovi mari 1 ceapa mare 1 tulpina de telina 1 cana de apa sau supa vegetala 1 varza marar patrunjel 1/2 […]

Spaghete bolognese cu soia

Spaghete bolognese cu soia din: spaghete, soia granule, morcov, ceapa verde, suc de rosii, sare, piper, ierburi aromate, busuioc. Ingrediente: 500 g spaghete 200 g soia granule 1 morcov 4-5 fire ceapa verde 500 ml suc de rosii sare piper ierburi aromate busuioc   Mod de preparare: Se fierb pastele şi soia conform instrucţiunilor de […]

Rulouri de vinete umplute cu ardei

Rulouri de vinete umplute cu ardei din: vinete, orez, ceapa verde, acaju, capere, usturoi, cascaval de post, ulei de masline, otet balsamic, bulion, apa, vin alb, sare, piper, coriandru. Ingrediente: 3 vinete medii 60 g orez 4 cepe verzi tocate 3 linguri de acaju 2 linguri de capere usturoi zdrobit cascaval de post ras o […]

Penne cu ciuperci si rosii cherry

Penne cu ciuperci si rosii cherry din: paste, ciuperci, rosii cherry, cascaval de post, ulei, sare, piper, ierburi aromatice, busuioc. Inrgediente: 250 g paste (penne) 300 g ciuperci 150 g rosii cherry 100 g cascaval de post 6-7 linguri de ulei sare piper ierburi aromatice busuioc   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor […]

Rosii proaspete umplute cu legume

Rosii umplute cu paste si legume

Rosii umplute cu paste si legume din: ulei, rosii, paste, masline negre, busuioc, patrunjel, cascaval de post, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 5 linguri de ulei 8 rosii mari 115 g paste mici (melcisori) 8 masline negre taiate in rondele 2 lingurite busuioc uscat o lingurita de patrunjel uscat 60 g cascaval de post sare si […]

Rulouri de vinete cu ardei

Rulouri de vinete cu ardei din: vinete, rosii, suc de rosii, ardei grasi, ceapa, ardei iute, coriandru, busuioc, lamaie, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 2 vinete 8 rosii pasta/suc de rosii 2 ardie grasi rosii 1 ceapa 2 ardei iuti 2 lingurite coriandru tocat busuioc 1 lamaie sare piper 2 linguri ulei de […]

Rosii umplute cu orez si busuioc

Rosii umplute cu orez si busuioc din: rosii, orez salbatic, ceapa, vanata, ulei de masline, sare, ulei. Ingrediente: 600 g rosii 50 g orez salbatic 1 ceapa 1/2 vanata ulei de masline sare ulei   Mod de preparare: Se căleşte orezul în puţin ulei, se adaugă ceapa tăiată mărunt, se lasă 5-7 minute şi se […]

Orez cu sofran si ceapa

Orez cu sofran si ceapa din: orez basmati, ceapa verde, sofran, apa, sare. Ingrediente: 100 g orez Basmati 2 cepe verzi 1 pliculet sofran 1 cana de apa sare   Mod de preparare: Se toacă ceapa, se trage la tigaie 2-3 minute, se adaugă orezul spălat şi se căleşte şi el 3-4 minute. Se pun […]

Orez cu morcovi, ardei gras si ceapa

Orez cu morcovi, ardei gras si ceapa din: orez, ulei, ceapa, morcovi, ardei gras, marar, sare, piper. Inrgediente: 250 g orez 3-4 linguri de ulei 2 cepe mici 4 morcovi mici 2 ardei rgasi rosii cateva fire de marar sare piper   Mod de preparare: Toate legumele se curăţă, se spală şi se taie cubulete. […]

Orez cu dovlecei si rosii

Orez cu dovlecei si rosii din: orez, morcov, dovlecel, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, suc de rosii. Ingrediente: 1 cana orez cu bobul lung 1 morcov mic 1/2 dovlecel mic 1 ceapa mica 1 catel de usturoi tocat sare piper 2 linguri ulei 1-2 cesti suc de rosii   Mod de preparare: Se spală dovleceii, […]

Orez cu ceapa verde

Orez cu ceapa verde

Orez cu ceapa verde din: orez, ceapa verde, ulei de masline, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 cana de orez 3-4 cepe verzi (mai mari) ulei de masline marar sare piper       Mod de preparare: Se taie ceapa rondele şi se căleşte câteva minute în uleiul încins. Se adaugă orezul spălat şi scurs şi […]

Musaca cu soia

Musaca de cartofi cu soia si cimbru

Musaca de cartofi cu soia si cimbru din: cartofi, granule de soia, ceapa, ulei, suc de rosii, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g granule soia 2 cepe 8 linguri cu ulei 2-3 linguri cu suc de rosii sare piper cimbru   Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert […]

Mingii de risotto

Mingii de risotto din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei, orez, oregano, supa de legume, vin alb sec, cascaval de post, busuioc. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 ceapa medie taiata cubulete 1 catel de usturoi zdrobit 1/2 ardei rosu taiat cubulete 150 g orez 1 lingurita de oregano uscat 400 ml zeama de […]

Mancare de mazare cu cartofi si morcovi

Mancare de mazare cu cartofi si morcovi din: mazare, morcovi, cartofi, ceapa, pasta de rosii, ulei, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 500 g de mazare boabe proaspata sau congelata 1-2 morcovi 2 cartofi 1 ceapa 2 lingurita pasta de rosii 2-3 linguri de ulei sare piper marar sau patrunjel     Mod de preparare: Ceapa […]

Mancare de mazare cu patrunjel

Mancare de mazare cu patrunjel din: mazare, ceapa verde, bulion, ulei, marar, sare, piper.   Ingrediente: 400 g mazare boabe curatate 2 cepe verzi 1 lingura bulion 2 linguri de ulei 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie mărunt si se căleşte în ulei. Se adaugă mazărea spălata […]

Mancare de mazare cu cubulete de mamaliga

Mancare de mazare cu cubulete de mamaliga din: ceapa, morcov, mazare, cartofi, ardei gras, ulei, suc de rosii, sare, piper, marar, mamaliga. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 300 g mazare fiarta 4-5 cartofi mici 1/2 ardei rgas ulei 1 ceasca suc de rosii sare piper marar mamaliga taiata in cubulete de 1 cm   Mod […]

Legume la tigaie

Legume la tigaie din: ciuperci, ardei, dovlecei, busuioc, rozmarin, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 6 ciuperci 1 ardei rosu 1 ardei gras galben 1 dovlecel busuioc rozmarin ulei sare piper   Mod de preparare: Se spală legumele, se curăţă şi se taie feliute cu grosimea de 2-3 cm. Se trage la tigaie separat, fiecare tip […]

Ghiveci de legume cu verdeata

Ghiveci de legume cu patrunjel din: cartofi, dovlecei, morcovi, vinete, rosii, usturoi, praz, ardei verde, ceapa, ulei, capere, sare, piper, dafin, patrunjel.   Ingrediente 0,5 kg cartofi 0,5 kg dovlecei 0,5 kg morcovi 0,5 kg vinete 0,5 kg rosii 1 capatana de usturoi 1 praz 1 ardei verde 2 cepe mari ulei capere sare piper […]

Retete internationale: Falafel

Falafel din: naut, franzela, faina, ceapa, usturoi, patrunjel, coriandru, chimen, piper, turmeric, chili, bicarbonat de sodiu, seminte de susan, sare, ulei. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo […]

Dovlecei umpluti de post

Dovlecei umpluti de post din: dovlecei, orez, rosii, ceapa, morcov, ulei, marar.   Ingrediente: 5 dovlecei de marime medie 1 ceasca de orez 3 rosii 1 ceapa 1 morcov ulei 1 legatura marar   Mod de preparare: Se lasă dovleceii întregi, se taie la ambele capete şi se scobesc în interior cu o linguriţă; Intr-o […]

Dovlecei trasi la tigaie cu usturoi

Dovlecei trasi la tigaie cu usturoi

Dovlecei trasi la tigaie cu usturoi din: dovlecei, usturoi, otet, ulei de masline, sare, ierburi aromatice.     Ingrediente: 2 dovlecei potriviti ca marime 3 catei de usturoi 1 lingura de otet 2-3 linguri ulei de masline sare si ierburi aromatice dupa gust           Mod de preparare: Dovleceii, cu tot cu […]

Paste cu spanac si busuioc

Paste cu spanac si busuioc din: paste, spanac, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, ierburi aromate, busuioc.   Ingrediente: 250 g paste (penne) 250 g spanac congelat 3 fire ceapa 4-5 catei de usturoi 6-7 linguri de ulei sare piper ierburi aromate busuioc       Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe […]

Paste cu ciuperci, ardei si fasole verde

Paste cu ciuperci, ardei si fasole verde din: fusili, ciuperci proaspete, fasole verde, ardei rosu, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 g fusili 100 g ciuperci proaspete 100 g fasole verde din conserva 1 ardei rosu ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se […]

Lasagna cu spanac si branza tofu

Lasagna cu spanac si branza tofu din: foi de lasagna, spanac, ceapa, usturoi, lapte de soia, margarina, faina, branza tofu, sare, piper. Ingrediente: 18 foi lasagna (aproximativ 300 g uscate) 800 g spanac (congelat sau oparit) o ceapa 4 catei de usturoi 1 l de lapte de soia 150 g de margarina 4 linguri de […]

Lasagna cu legume si cascaval de post

Lasagna cu legume si cascaval de post din: lasagna, ardei, ceapa, morcovi, ciupercute, usturoi, rosii, suc de rosii, sare, piper, ulei de masline, cascaval de post.   Ingrediente: 1 pachet lasagna (125 g) 1 ardei rosu 2 cepe micute 2 morcovi 400 g ciupercute 2 catei de usturoi 300 g rosii 400 g de suc […]