Salata de penne cu rosii cherry si fasole verde

Salata de penne cu rosii cherry si fasole verde din: penne, usturoi, rosii cherry, fasole verde, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, busuioc.   Ingrediente: 500 g penne 2 catei usturoi 200 g rosii cherry 200 g fasole verde (conserva) 5 linguri ulei de masline sare piper patrunjel busuioc   Mod de preparare: Se fierb […]

Risotto cu ciuperci, ardei iute si parmezan

Risotto cu ciuperci, ardei iute si parmezan din: ceapa tocata, usturoi, ciuperci, unt, ulei de masline, ardei iute, orez, vin, supa de legume, seminte de pin, parmezan, patrunjel. Ingrediente: jumatate de ceapa tocata 2 catei de usturoi zdrobiti 600 g ciuperci (puteti combina hribi deshidratati, champignon, pleurotus) o lingura de unt o lingura de ulei […]

Tocanita de vinete (Caponata)

Tocanita de vinete din: vanata, sare, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, rosii, masline, seminte de pin, capere, zahar brun, fulgi de ardei iute, otet de vin, pasta de tomate, frunze de busuioc. Ingrediente: o vanata cubulete 2 lingurite de sare 4 linguri de ulei de masline o ceapa tocata o tulpina de telina tocata […]

Sarmalute in frunze de vita

Sarmalute in frunze de vita din: frunze de vita murate, anghinare, suc de lamaie, ulei de masline presat la rece, coaja de lamaie, rosii uscate, castraveti, usturoi, ceapa, masline, marar, menta, sare, piper, pasta tahini. Ingrediente: frunze de vita murate o anghinare curata si tocata o lingura si jumatate de suc de lamaie 2 linguri […]

Sarmalute in frunza de varza

Sarmalute in frunza de varza din: frunze de varza murata, hrisca, nuca, morcovi, ceapa, rosii, patrunjel, nucsoara, cimbru, ulei de masline presat la rece, sare, piper. Ingrediente: 10 frunze de varza murata un castronel de hrisca si jumatate de castronel de nuca hidratate peste noapte 2 morcovi dati pe razatoare sau tocati marunt o ceapa […]

Hrisca cu legume

Hrisca cu legume din: hrisca, seminte de floarea soarelui, ardei capia, ardei iute, rosie, telina, patrunjel, ulei de masline presat la rece, sos de soia, sare, piper. Ingrediente: un bol de hrisca si o mana de seminte de floarea soarelui hidratate peste noapte 2 ardei capia taiati cubulete mici cateva fire de ceapa verde un […]

Dovlecei umpluti cu nuci

Dovlecei umpluti cu pasta de nuci caju

Dovlecei umpluti cu pasta de nuci caju din: dovlecei, morcov, telina, ciuperci, hrisca, semitne de canepa, marar, frunze de busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline presat la rece, sare, piper, caju, suc de portocale, samburi de fistic.   Inrgediente: 2 dovlecei jumatate de morcov jumatate de telina mica 4 ciuperci champignon 2 linguri hrisca […]

Ciorba cu naut si praz

Ciorba de naut cu taitei

Ciorba de naut cu taitei din: apa, ulei de masline, sare, usturoi, taitei fara ou, naut, sare, piper. Ingrediente: 8 cani de apa 2 linguri ulei de masline o lingurita de sare 2 catei de usturoi zdrobiti un pachet de taitei fara ou 2 cutii de naut scurse de lichid sare si piper dupa gust […]

Reteta zilei: Smoothie cu fructe de padure – usor de preparat

Smoothie cu fructe de padure din: fructe de padure, banana, frunze de varza, suc de lamaie, iaurt, apa, nuci, esenta de vanilie, miere. Un smoothie este o băutură obținută prin piurearea ingredientelor într-un blender . Un smoothie are de obicei o bază lichidă, cum ar fi suc de fructe sau lapte , iaurt , înghețată […]

Salată de fasole verde cu usturoi

Salata cu fasole pastai, usturoi si verdeata

Salata cu fasole pastai, usturoi si verdeata din: fasole verde pastari, ulei, otet de vin, usturoi, sare si verdeata. Ingrediente: 600 g fasole păstăi 2 linguri de ulei 1 lingură oţet de vin 3-4 căţei de usturoi sare 2 linguri de verdeaţă tocată mărunt       Mod de preparare: Rupeţi cozile şi aţele fasolelor, […]

Pasta de avocado

Retete de post: Pasta de avocado din: avocado, rosie, suc de lamaie, ceapa, ulei de masline, chimen, sare, piper. Ingrediente: 2 fructe avocado 1/2 rosie sucul unei lamai o ceapa alba 2 linguri ulei de masline putin chimen macinat sare piper   Mod de preparare: Se spală bine fructele de avocado, după care se taie […]

Reteta de post: Legume sotate

Retete de post: Legume sotate din: vanata, dovlecei, ardei grasi, margarina, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 vanata 2 dovlecei 2 ardei grasi 4 linguri margarina sare piper verdeata   Mod de preparare: Se spală vânătă şi dovleceii. Se şterg de apă sau se lasă la scurs pe un grătar, apoi se taie cuburi care se […]

Cum se prepara tocanita de praz cu ciuperci

Cum se prepara tocanita de praz cu ciuperci din: praz, ciuperci, rosii in bulion, boia iute, rozmarin, seminte de marar, rozmarin, sare si ulei. Ingrediente: 2 fire de praz mai gros 500 g ciuperci taiate (la conserva) 2 conserve de rosii in bulion (taiate) 1 lingurita cu boia iute 1 lingurita cu rozmarin tocat marunt […]

Chiftele de soia

Chiftele de soia din: soia granule, faina, usturoi, ulei, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 300 g soia granule 5-6 linguri cu faina 2-3 catei de usturoi 1 cana cu ulei 1 punguta cu seminte de susan sare piper   Mod de preparare: Pune granulele de soia în apă cu sare şi lasă- e […]

Mâncare de roşii şi năut

Mancare de naut cu rosii

Mancare de naut cu rosii din: naut, rosii, ceapa, ulei, sare si patrunjel.   Ingrediente: 1 cutie de naut (400 g) 1/2 kg rosii (sau 1 cutie de rosii) 1 ceapa 4 linguri cu ulei sare patrunjel   Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o până ce devine sticloasă. Adaugă roşiile decojite şi tăiate […]

Pateuri cu pastă de măsline

Pateuri cu pastă de măsline din: foitaj fara ou, masline negre, rosii cherry, muguri de pin, ulei de masline, sare si patrunjel.   Ingrediente: 1 pachet foitaj fara ou 200 g masline negre 300 g rosii cherry 150 g muguri de pin ulei de masline sare patrunjel   Mod de preparare: Lasă foitaj ul să […]

Ardei cu legume

Ardei cu legume din: ardei grasi, telina, morcovi, ceapa, orez, ulei, sare, piper, marar. Ingrediente: 4 ardei grasi (2 rosii, 2 galbeni) 1 telina 2 morcovi 1 ceapa 100 g orez cu bob rotund ulei sare piper marar (pentru decor)   Mod de preparare: Toaca mărunt ceapa. Dă pe răzătoarea mare ţelina şi mor­covii. Incinge […]

Reteta zilei: Salata de rosii, patrunjel si ceapa

Salata de rosii, patrunjel si ceapa din: rosii, sare, ceapa rosie, ulei de masline si patrunjel.   Ingrediente: 3 rosii 1 ½ lingurite de sare 1 ceapa rosie 6 linguri de ulei de masline 2 linguri patrunjel proaspat tocat   Mod de preparare: Se taie rosiile felii. Se aseaza pe un platou mare si se […]

Reteta zilei: Smoothie de afine – usor de preparat

Smoothie de afine din: afine, lapte,  iaurt, migdale, esenta de vanilie, sirop de artar si frunze de menta. Ingrediente: 2 cesti de afine proaspete sau congelate 1 + 1/2 cani lapte migdale Lapte 1 cana iaurt 1/3 ceasca migdale crude 2 lingurite esenta de vanilie 2 linguri de melasa, sirop de arțar sau miere frunze […]

Piure de dovlecei cu masline verzi si patrunjel

Piure de dovlecei cu masline verzi si patrunjel din: dovlecei, patrunjel verde, masline verzi, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: 2 dovlecei 1 legatura patrunjel verde 100g masline verzi 50ml ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Fierbem dovleceii în apa cu sare. Îi taiem rondele si îi lasam la scurs. […]

Ardei cu mazare, orez si spanac

Ardei cu mazare, orez si spanac din: ardei grasi, ceapa, ardei iute, cartofi, morcovi, mazare, orez, suc de rosii, spanac, ulei, sare si piper.   Ingrediente: 10 ardei grasi 2 cepe 1 ardei iute 2 cartofi 2 morcovi 100g mazare din conserva 50g orez 300ml suc de rosii frunze de spanac ulei sare piper   […]

Fasole alba cu rosii si usturoi

Retete de post: Fasole alba cu rosii si usturoi din: fasole, rosii, ulei, usturoi, sare, piper si verdeata. Ingrediente:  1 pahar de fasole pentru fierbere (albă) 3 roşii medii coapte 2 linguri de ulei 3 căţei de usturoi sare piper măcinat 1 lingură de verdeaţă tocată mărunt   Mod de preparare: Fierbeţi fasolea, treceţi-o prin […]

Tarta cu spanac si tofu

Tarta cu spanac si tofu din: faina integrala, sare, margarina, apa rece, spanac, ulei, ceapa, ciuperci, togu, marar, patrunjel si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: blat: 225 g faina integrala sare 115 g margarina de la frigider circa 2 linguri apa rece umplutura: 450 g spanac proaspa oparit si tocat 2 linguri ulei 2 cepe […]

Salata de telina cu mere si piept de pasare

Salata cu telina si mere

Salata cu telina si mere din: telina, mere, morcovi, suc de lamaie, zahar si sare. Ingredinete: 1 telina mare 2 mere 3 morcovi suc de la o lamaie 1 lingura zahar 1/2 lingurita sare   Mod de preparare: Spalam si curatam merele si legumele. Le dam pe razatoarea mare. Preparam sosul: amestecam sucul de lamaie […]

Salata de portocale cu menta – usor de preparat

Salata de portocale cu menta din: portocale, miere, frunze de menta. Inrgediente: 2 portocale 100g miere frunze de menta proaspate       Mod de preparare: Incalzim mierea pe baie de aburi. Curatam portocalele si le taiem rondele. Le asezam intr-un vas si turnam mierea calduta. Ornam cu frunze de menta. Salata de portocale cu […]

Paine cu usturoi si rozmarin

Retete de post: Paine cu usturoi si rozmarin din: bagheta, usturoi, ulei de masline, rozmarin verde si sare. Ingrediente: 1 bagheta 1 capatana de usturoi ulei de masline rozmarin verde sare   Mod de preparare: Curatam usturoiul, îl pisam si îl presaram cu sare. Frecam cu ulei, turnand cate putin pana cand obtinem o pasta. […]

Reteta de post: Cartofi copti

Cartofi copti din: cartofi, ceapa, usturoi, concentrat de legume si ulei. Ingrediente: 6 cartofi 3 cepe 4 catei de usturoi un cub concentrat de legume 3 linguri ulei   Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se taie rondele. Ceapa şi usturoiul se taie şi ele. într-o tigaie cu două linguri de ulei se pun […]

Grisine de dovlecei

Grisine de dovlecei din: dovlecei, lapte de soia, faina, pesmet, sare si ulei. Ingrediente: 2 dovlecei 3 linguri lapte de soia 3 linguri faina 3 linguri pesmet sare ulei pentru prajit   Mod de preparare: Dovleceii se spală bine cu jet de apă rece. Se şterg pe un prosop absorbant de bucă­tărie, apoi se răzuie […]

Cartofi cu spanac

Cartofi cu spanac din: spanac, cartofi, ceapa, rosii, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg spanac proaspat 6 cartofi medii 1 ceapa mare 2 rosii ulei sare   Mod de preparare: Curăţă spanacul de codiţe şi spală-lîn mai multe ape. Opăreşte-l în apă clocotită cu puţine sare. După 5 minute, scoate-l din apă şi lasă-l la […]

Mancarica de bame

Mancarica de bame din: bame, cartofi, morcov, dovlecel, ceapa, otet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg bame 2 cartofi 1 morcov 1 dovlecel 2 cepe otet ulei sare piper   Mod de preparare: Curata bamele de codite, spala-le in mai multe ape si opareste-le 5-6 minute in apa cu putin otet. trece bamele printr-un […]

Conopida picanta

Reteta de post: Conopida picanta

Conopida picanta din: conopida, morcov, ceapa, stafide, ardei gras, curry, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 morcov 1 ceapa 50 g stafide 1 ardei gras 1 varf de cutit de curry ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţă legumele şi taie-le – ceapa solzişori, morcovul în bucăţi mai mari, ardeiulgras cubuleţe, iar […]

Salata calda de vinete

Salata calda de vinete din: vinete, ardei gras, ceapa, usturoi, patrunjel verde, maioneza vegetala, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 1 ardei gras 1 ceapa mica 4 catei de usturoi patrunjel verde maioneza vegetala ulei sare piper   Mod de preparare: Spala bine vinetele si taie-le felii, presara putina sare pe fiecare si lasa-le […]