Rosii proaspete umplute cu legume

Rosii umplute cu paste si legume

Rosii umplute cu paste si legume din: ulei, rosii, paste, masline negre, busuioc, patrunjel, cascaval de post, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 5 linguri de ulei 8 rosii mari 115 g paste mici (melcisori) 8 masline negre taiate in rondele 2 lingurite busuioc uscat o lingurita de patrunjel uscat 60 g cascaval de post sare si […]

Rulouri de vinete cu ardei

Rulouri de vinete cu ardei din: vinete, rosii, suc de rosii, ardei grasi, ceapa, ardei iute, coriandru, busuioc, lamaie, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 2 vinete 8 rosii pasta/suc de rosii 2 ardie grasi rosii 1 ceapa 2 ardei iuti 2 lingurite coriandru tocat busuioc 1 lamaie sare piper 2 linguri ulei de […]

Rosii umplute cu orez si busuioc

Rosii umplute cu orez si busuioc din: rosii, orez salbatic, ceapa, vanata, ulei de masline, sare, ulei. Ingrediente: 600 g rosii 50 g orez salbatic 1 ceapa 1/2 vanata ulei de masline sare ulei   Mod de preparare: căleşte orezul în puţin ulei, se adaugă ceapa tăiată mărunt, se lasă 5-7 minute şi se pune […]

Orez cu sofran si ceapa

Orez cu sofran si ceapa din: orez basmati, ceapa verde, sofran, apa, sare. Ingrediente: 100 g orez Basmati 2 cepe verzi 1 pliculet sofran 1 cana de apa sare   Mod de preparare: Se toacă ceapa, se trage la tigaie 2-3 minute, se adaugă orezul spălat şi se căleşte şi el 3-4 minute. Se pun […]

Orez cu morcovi, ardei gras si ceapa

Orez cu morcovi, ardei gras si ceapa din: orez, ulei, ceapa, morcovi, ardei gras, marar, sare, piper. Inrgediente: 250 g orez 3-4 linguri de ulei 2 cepe mici 4 morcovi mici 2 ardei rgasi rosii cateva fire de marar sare piper   Mod de preparare: Toate legumele se curăţă, se spală şi se taie cubulete. […]

Orez cu dovlecei si rosii

Orez cu dovlecei si rosii din: orez, morcov, dovlecel, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, suc de rosii. Ingrediente: 1 cana orez cu bobul lung 1 morcov mic 1/2 dovlecel mic 1 ceapa mica 1 catel de usturoi tocat sare piper 2 linguri ulei 1-2 cesti suc de rosii   Mod de preparare: Se spală dovleceii, […]

Orez cu ceapa verde

Orez cu ceapa verde

Orez cu ceapa verde din: orez, ceapa verde, ulei de masline, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 cana de orez 3-4 cepe verzi (mai mari) ulei de masline marar sare piper       Mod de preparare: Se taie ceapa rondele şi se căleşte câteva minute în uleiul încins. Se adaugă orezul spălat şi scurs şi […]

Musaca cu soia

Musaca de cartofi cu soia si cimbru

Musaca de cartofi cu soia si cimbru din: cartofi, granule de soia, ceapa, ulei, suc de rosii, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g granule soia 2 cepe 8 linguri cu ulei 2-3 linguri cu suc de rosii sare piper cimbru   Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert […]

Mingii de risotto

Mingii de risotto din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei, orez, oregano, supa de legume, vin alb sec, cascaval de post, busuioc. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 ceapa medie taiata cubulete 1 catel de usturoi zdrobit 1/2 ardei rosu taiat cubulete 150 g orez 1 lingurita de oregano uscat 400 ml zeama de […]

Mancare de mazare cu cartofi si morcovi

Mancare de mazare cu cartofi si morcovi din: mazare, morcovi, cartofi, ceapa, pasta de rosii, ulei, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 500 g de mazare boabe proaspata sau congelata 1-2 morcovi 2 cartofi 1 ceapa 2 lingurita pasta de rosii 2-3 linguri de ulei sare piper marar sau patrunjel     Mod de preparare: Ceapa […]

Mancare de mazare cu patrunjel

Mancare de mazare cu patrunjel din: mazare, ceapa verde, bulion, ulei, marar, sare, piper.   Ingrediente: 400 g mazare boabe curatate 2 cepe verzi 1 lingura bulion 2 linguri de ulei 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie mărunt si se căleşte în ulei. Se adaugă mazărea spălata […]

Mancare de mazare cu cubulete de mamaliga

Mancare de mazare cu cubulete de mamaliga din: ceapa, morcov, mazare, cartofi, ardei gras, ulei, suc de rosii, sare, piper, marar, mamaliga. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 300 g mazare fiarta 4-5 cartofi mici 1/2 ardei rgas ulei 1 ceasca suc de rosii sare piper marar mamaliga taiata in cubulete de 1 cm   Mod […]

Legume la tigaie

Legume la tigaie din: ciuperci, ardei, dovlecei, busuioc, rozmarin, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 6 ciuperci 1 ardei rosu 1 ardei gras galben 1 dovlecel busuioc rozmarin ulei sare piper   Mod de preparare: Se spală legumele, se curăţă şi se taie feliute cu grosimea de 2-3 cm. Se trage la tigaie separat, fiecare tip […]

Ghiveci de legume cu verdeata

Ghiveci de legume cu verdeata din: cartofi, dovlecei, morcovi, vinete, rosii, usturoi, praz, ardei verde, ceapa, ulei, capere, sare, piper, dafin, patrunjel.   Ingrediente 0,5 kg cartofi 0,5 kg dovlecei 0,5 kg morcovi 0,5 kg vinete 0,5 kg rosii 1 capatana de usturoi 1 praz 1 ardei verde 2 cepe mari ulei capere sare piper dafin […]

Retete internationale: Falafel

Falafel din: naut, franzela, faina, ceapa, usturoi, patrunjel, coriandru, chimen, piper, turmeric, chili, bicarbonat de sodiu, seminte de susan, sare, ulei. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo […]

Dovlecei umpluti de post

Dovlecei umpluti de post din: dovlecei, orez, rosii, ceapa, morcov, ulei, marar.   Ingrediente: 5 dovlecei de marime medie 1 ceasca de orez 3 rosii 1 ceapa 1 morcov ulei 1 legatura marar   Mod de preparare: Se lasă dovleceii întregi, se taie la ambele capete şi se scobesc în interior cu o linguriţă; Intr-o […]

Dovlecei trasi la tigaie cu usturoi

Dovlecei trasi la tigaie cu usturoi

Dovlecei trasi la tigaie cu usturoi din: dovlecei, usturoi, otet, ulei de masline, sare, ierburi aromatice.     Ingrediente: 2 dovlecei potriviti ca marime 3 catei de usturoi 1 lingura de otet 2-3 linguri ulei de masline sare si ierburi aromatice dupa gust           Mod de preparare: Dovleceii, cu tot cu […]

Paste cu spanac si busuioc

Paste cu spanac si busuioc din: paste, spanac, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, ierburi aromate, busuioc.   Ingrediente: 250 g paste (penne) 250 g spanac congelat 3 fire ceapa 4-5 catei de usturoi 6-7 linguri de ulei sare piper ierburi aromate busuioc       Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe […]

Paste cu ciuperci, ardei si fasole verde

Paste cu ciuperci, ardei si fasole verde din: fusili, ciuperci proaspete, fasole verde, ardei rosu, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 g fusili 100 g ciuperci proaspete 100 g fasole verde din conserva 1 ardei rosu ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se […]

Lasagna cu spanac si branza tofu

Lasagna cu spanac si branza tofu din: foi de lasagna, spanac, ceapa, usturoi, lapte de soia, margarina, faina, branza tofu, sare, piper. Ingrediente: 18 foi lasagna (aproximativ 300 g uscate) 800 g spanac (congelat sau oparit) o ceapa 4 catei de usturoi 1 l de lapte de soia 150 g de margarina 4 linguri de […]

Lasagna cu legume si cascaval de post

Lasagna cu legume si cascaval de post din: lasagna, ardei, ceapa, morcovi, ciupercute, usturoi, rosii, suc de rosii, sare, piper, ulei de masline, cascaval de post.   Ingrediente: 1 pachet lasagna (125 g) 1 ardei rosu 2 cepe micute 2 morcovi 400 g ciupercute 2 catei de usturoi 300 g rosii 400 g de suc […]

Supă de legume cu porumb

Supă de legume cu porumb din: conopida, porumb boabe, morcovi, radacina de patrunjel, malai, unt, sare, piper. Ingrediente: 1/2 conopidă 1 borcan boabe de porumb dulce 3 morcovi mici 2 rădăcini de pătrunjel 3 linguri mălai grişat 2 linguri de unt sare piper   Mod de preparare: Supă de legume cu porumb: Cureţi legumele şi […]

Salata de penne cu rosii cherry si fasole verde

Salata de penne cu rosii cherry si fasole verde din: penne, usturoi, rosii cherry, fasole verde, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, busuioc.   Ingrediente: 500 g penne 2 catei usturoi 200 g rosii cherry 200 g fasole verde (conserva) 5 linguri ulei de masline sare piper patrunjel busuioc   Mod de preparare: Se fierb […]

Risotto cu ciuperci, ardei iute si parmezan

Risotto cu ciuperci, ardei iute si parmezan din: ceapa tocata, usturoi, ciuperci, unt, ulei de masline, ardei iute, orez, vin, supa de legume, seminte de pin, parmezan, patrunjel. Ingrediente: jumatate de ceapa tocata 2 catei de usturoi zdrobiti 600 g ciuperci (puteti combina hribi deshidratati, champignon, pleurotus) o lingura de unt o lingura de ulei […]

Tocanita de vinete (Caponata)

Tocanita de vinete din: vanata, sare, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, rosii, masline, seminte de pin, capere, zahar brun, fulgi de ardei iute, otet de vin, pasta de tomate, frunze de busuioc. Ingrediente: o vanata cubulete 2 lingurite de sare 4 linguri de ulei de masline o ceapa tocata o tulpina de telina tocata […]

Sarmalute in frunze de vita

Sarmalute in frunze de vita din: frunze de vita murate, anghinare, suc de lamaie, ulei de masline presat la rece, coaja de lamaie, rosii uscate, castraveti, usturoi, ceapa, masline, marar, menta, sare, piper, pasta tahini. Ingrediente: frunze de vita murate o anghinare curata si tocata o lingura si jumatate de suc de lamaie 2 linguri […]

Sarmalute in frunza de varza

Sarmalute in frunza de varza din: frunze de varza murata, hrisca, nuca, morcovi, ceapa, rosii, patrunjel, nucsoara, cimbru, ulei de masline presat la rece, sare, piper. Ingrediente: 10 frunze de varza murata un castronel de hrisca si jumatate de castronel de nuca hidratate peste noapte 2 morcovi dati pe razatoare sau tocati marunt o ceapa […]

Hrisca cu legume

Hrisca cu legume din: hrisca, seminte de floarea soarelui, ardei capia, ardei iute, rosie, telina, patrunjel, ulei de masline presat la rece, sos de soia, sare, piper. Ingrediente: un bol de hrisca si o mana de seminte de floarea soarelui hidratate peste noapte 2 ardei capia taiati cubulete mici cateva fire de ceapa verde un […]

Dovlecei umpluti cu nuci

Dovlecei umpluti cu pasta de nuci caju

Dovlecei umpluti cu pasta de nuci caju din: dovlecei, morcov, telina, ciuperci, hrisca, semitne de canepa, marar, frunze de busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline presat la rece, sare, piper, caju, suc de portocale, samburi de fistic.   Inrgediente: 2 dovlecei jumatate de morcov jumatate de telina mica 4 ciuperci champignon 2 linguri hrisca […]

Ciorba de naut cu taitei

Ciorba de naut cu taitei din: apa, ulei de masline, sare, usturoi, taitei fara ou, naut, sare, piper. Ingrediente: 8 cani de apa 2 linguri ulei de masline o lingurita de sare 2 catei de usturoi zdrobiti un pachet de taitei fara ou 2 cutii de naut scurse de lichid sare si piper dupa gust […]

Reteta zilei: Smoothie cu fructe de padure – usor de preparat

Smoothie cu fructe de padure din: fructe de padure, banana, frunze de varza, suc de lamaie, iaurt, apa, nuci, esenta de vanilie, miere. Un smoothie este o băutură obținută prin piurearea ingredientelor într-un blender . Un smoothie are de obicei o bază lichidă, cum ar fi suc de fructe sau lapte , iaurt , înghețată […]

Salată de fasole verde cu usturoi

Salata cu fasole pastai, usturoi si verdeata

Salata cu fasole pastai, usturoi si verdeata din: fasole verde pastari, ulei, otet de vin, usturoi, sare si verdeata. Ingrediente: 600 g fasole păstăi 2 linguri de ulei 1 lingură oţet de vin 3-4 căţei de usturoi sare 2 linguri de verdeaţă tocată mărunt       Mod de preparare: Rupeţi cozile şi aţele fasolelor, […]