Tocana manastireasca

Tocana manastireasca din: dovlecei, ceapa, morcovi, ardei, rosii, marar, patrunjel verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 3 cepe 3-4 morcovi 3-4 ardei 4 rosii o legatura de marar o legatura de patrunjel verde ulei (pentru prajit) sare piper   Mod de preparare: Dovleceii cruzi sunt curati, apoi taiati in felii. Acestea sunt prajite […]

Hamburgeri vegetarieni cu quinoa

Hamburgeri vegetarieni

Hamburgeri vegetarieni din: fasole boabe, ceapa rosie, ciuperci, usturoi, faina, ulei, frunze de menta, sare si piper. Ingrediente: o conserva mare fasole boabe 2 cepe rosii 200 g ciuperci un catel usturoi 2 linguri faina 4 linguri ulei cateva frunze de menta sare piper   Mod de preparare: Ceapa se pune în mixerul robotului, se […]

Pilaf cu urzici

Reteta de post: Pilaf cu urzici din: orez, urzici, ciuperci, ardei, morcovi, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 400 g orez 500 g urzici 150 g ciuperci un ardei doi morcovi o ceapa sare piper   Mod de preparare: Se curata si se spala urzicile dupa care se pun la fiert in apa cu sare. Dupa […]

Salata de leurda cu ceapa verde si ardei

Salata de leurda cu ceapa verde si ardei din: leurda, ceapa verde, ardei, lamaie, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: o legatira de leurda o legatura de ceapa verde un ardei o lamaie o lingura ulei de masline piper sare   Mod de preparare: Leurda, ceapa, ardeiul se taie marunt. Intr-un alt vas se […]

Arpacas cu dovleac

O reteta delicioasa de arpacas cu: dovleac, ulei de masline, sare, piper, ceapa rosie, dovlecel, usturoi, ciuperci, busuioc, menta, patrunjel. Ingrediente: 200 g arpacaş 250 g dovleac 3 linguri ulei de măsline sare piper 1 ceapă roşie medie 1 dovlecel mediu 3 căţei de usturoi 150 g ciuperci proaspete busuioc mentă pătrunjel (proaspete sau uscate) […]

Pilaf de arpacaş cu lămaie

Pilaf de arpacaş cu lămaie – o rețetă simplă și aromată, ideală pentru a acompania diverse feluri de mâncare sau pentru a servi ca fel principal vegetarian. Arpacașul, cunoscut și sub denumirea de orz perlat, este un ingredient versatil și sănătos, care adaugă textură și nutrienți în orice fel de mâncare. Iată cum să prepari […]

Salata de orez cu legume

Salata de orez cu legume din: orez, mazare, fasole rosie, mustar, suc de portocala, ulei de masline si sare.   Ingrediente: 300 g orez 150 g mazare congelata o conserva mica fasole rosie boabe pentru sos: 2 linguri mustar iute 6 linguri suc de portocala 3 linguri ulei de masline sare   Mod de preparare: […]

Chiftele falafel

Chiftele falafel din: naut, ceapa, usturoi, coriandru, patrunjel, sare, piper, chimen, ulei si boia dulce. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi […]

Urda cu verdeturi

Crema de leurda cu cartofi

Crema de leurda cu cartofi din: leurda, ceapa verde, morcov, ulei, cartofi, patrunjel, seminte de dovleac, sare si piper. Ingrediente: 4 legaturi mari de leurda 2 legaturi de ceapa verde 1 morcov 50 ml ulei 6 cartofi 1 legatura patrunjel 2-3 linguri seminte de dovleac sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i […]

Orez cu ananas

Orez cu ananas din: orez, amestec de legume, sos de soia, pudra de curry, usturoi, ulei, ceapa vrde, chimen, sare si ananas. Ingrediente: 250 g orez 300 g amestec de legume congelate 1 lingurita de sos de soia 1 lingurita pudra de curry nu prea iute 2 catei de usturoi tocati 1 lingura de ulei […]

Supa de pastarnac cu conopida si ghimbir

Supa de pastarnac cu conopida si ghimbir din: ulei de masline, conopida, usturoi, pastarnac, ghimbir, ceapa, seminte de fenicul, ardei iute, turmeric, zeama de lamaie, coaja de lamaie, supa de legume si coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 conopida medie taiata in buchetele 1 lingurita seminte de coriandru 3 catei de usturoi feliati […]

Fursecuri cu mere

Fursecuri cu mere din: faina, margarina, lapte de soia, mere, zahar, suc de lamaie, scortisoara, nucsoara, nuci si zahar pudra. Ingrediente: 800 g faina 250 g margarina 70 ml lapte de soia pentru umplutura: 4 mere 60 g zahar sucul a doua lamai 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita nucsoara 100 g nuci macinate 100 g […]

Supa de cartofi cu conopida

Supa de cartofi cu conopida din: conopida, cartofi, ulei, ceapa, morcovi, orez, rosii in bulion, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 conopida potrivita 100 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 2 linguri orez 2 linguri rosii in bulion 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare Supa de cartofi cu conopida: […]

Pasta de măsline cu unt

Pasta de masline cu nuci

O reteta delicioasa de pasta cu:masline negre, ceapa, nuci, ulei de masline, suc de lamaie, condimente. Ingrediente: 250g măsline mari negre 100g ceapă 100g nuci măcinate 3 – 4 linguri ulei de măsline suc de lamaie condimente dupa gust   Mod de preparare: Inţepaţi măslinele în 3 – 4 locuri şi lăsaţi-le 15 – 20 […]

Tofu cu curry, wasabi si legume

Tofu cu curry, wasabi si legume din: pasta miso, pasta wasabi, zahar, supa de legume, patrunjel, busuioc, tofu, ulei de floarea soarelui, mazare verde, ceapa verde, fasole verde si porumb.   Ingrediente: 2 linguri pasta miso (optional) 1 lingurita praf sau pasta wasabi 1 lingurita cu varf de zahar 200 ml supa limpede de legume […]

Naut cu legume

Naut cu legume din: ceapa, usturoi, ciuperci, rosii, porumb baby, sos soia, ardei iute, ulei de masline, patrunjel, pasta de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g năut o ceapă doi căţei de usturoi 300 g ciuperci 4 roşii 200 g porumb baby 50 ml sos de soia un ardei iute mic 100 ml ulei de […]

Paste de casa

Paste de casa din: cartofi, apa, faina, pesmet, ulei, zahar si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri apa faina cata este necesara pentru un aluat tare 400 g pesmet sau nuci macinate 200 ml ulei 100 g zahar sare   Mod de preparare: Spălaţi cartofii şi fierbeti-i cu coajă cu tot în apă cu […]

Piure de linte cu ridichi

Piure de linte cu ridichi din: linte rosie, ridichi de luna, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 8 ridichi de luna 4 linguri ulei 1 lingura cimbru 1 legatura marar 2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita otet sare piper   Mod de preparare: Alegeti lintea, […]

Mazare cu ciuperci

Mazare cu ciuperci din: mazare, ciuperci, ceapa, cub concentrat de legume, usturoi, ulei si verdeata. Ingrediente: 500 g mazare din conserva 200 g ciuperci conservate o ceapa un cub concentrat de legume 3 catei de usturoi 2 linguri ulei verdeata   Mod de preparare: In ulei bine încins, se pune ceapa tăiată mărunt să se […]

Supa crema de ciuperci in paine

Supa crema de ciuperci in paine din: ceapa, patrunjel, telina, cartofi, ciuperci, apa, paine graham, ulei, sare, piper, patrunjel, chimen si frunze de salata.   Ingrediente: 2 cepe mari 1 radacina de patrunjel 1 telina potrivita 4 cartofi mari 300 g ciuperci proaspete 3 l apa 4 painici graham ulei sare piper patrunjel 1 lingurita […]

Reteta de post: Salata de fasole boabe

Salata de fasole boabe din: fasole, usturoi, patrunjel, frunze de dafin, ulei de masline, suc de lamaie, ardei iute si sare. Ingrediente: 300 g fasole 2 catei mari de usturoi 1 legatura patrunjel 4 frunze de dafin ulei de masline 1 lamaie (doar sucul) ardei iute macinat sare   Mod de preparare: Lăsăm fasolea la […]

Bulete de soia si linte

Bulete de soia si linte din: soia granule, faina alba, linte verde, usturoi, apa minerala, ulei, sare, piper, patrunjel verde, cimbru, ulei si pesmet. Ingrediente: 300 g soia granule 150 g faina alba 150 g linte verde 5 catei de usturoi 50 ml apa minerala 50 ml ulei sare piper patrunjel verde cimbru ulei pentru […]

Supa deasa de legume

Supa deasa de legume

Supa deasa de legume din: ardei gras, fasole verde, morcov, ceapa, telina, broccoli, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: una ardei gras verde un ardei gras rosu 200 g fasole verde un morcov o ceapa mare o ramurica telina cateva buchetele broccoli cateva fire de patrunjel 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Toate legumele […]

Pizza cu praz si branza Tofu

Pizza cu praz si branza Tofu din: faina alba, faina integrala, apa, zahar, drojdie, ulei, rosii decojite, zahar, oregano, sare, praz, branza tofu, rozmarin, cimbru si ulei. Ingrediente: 170 g faina alba 80 g faina integrala 150 ml apa calduta 1 lingurita zhaar 10 g drojdie proaspata 3 linguri ulei sare pentru sos: 100 g […]

Chiftele de cartofi cu patrunjel

Chiftele de cartofi cu patrunjel din: cartofi, patrunjel, faina, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 400 g cartofi 1 legatura mica de patrunjel 4-5 linguri faina sare piper pesmet   Mod de preparare: Punem la fiert cartofii intregi spalati, dar necuratati de coaja. Acoperim oala cu un capac si ii lasam sa fiarba 30 de minute […]

Lasagne cu dovleac prăjit

Lasagna cu dovleac

Lasagna cu dovleac din: dovleac, ulei, foi de lasagna de post, cimbru, spanac, branza tofu, margarina vegetala, faina, lapte de soia, cascaval de post, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 800 g dovleac ras 2 linguri ulei 400 g foi de lasagna de post 1 ceapa 1 lingurita cu cimbru uscat 250 g spanac […]

Chiftele de orez

Chiftele de orez din: orez, cascaval de post, ulei, faina, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez 100 g cascaval de post ulei 50 g faina 2 cepe potrivite sare piper   Mod de preparare: Speli orezul şi-l fierbi cu un praf de sare. Il scurgi bine şi îl laşi să se răcească. Amesteci […]

Cartofi in sos alb cu ghebe

Cartofi in sos alb cu ghebe din: cartofi, piper, ghebe, cimbru, foi de dafin, sare, ulei de floarea soarelui, usturoi, otet, patrunjel, marar si rozmarin. Ingrediente: 800 g cartofi cu coaja rosie piper negru boabe si macinat 400 g ghebe o lingurita cimbru uscat 1-2 foi de dafin sare 30 ml ulei de floarea soarelui […]

Ciorba de rosii cu rozmarin

Ciorba de rosii cu rozmarin din: suc de rosii, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, dovlecel, ceapa rosie, usturoi, ardei capia, sare, piper negru, rozmarin, patrunjel, ulei de masline si paine prajita. Ingrediente: 50 ml suc de rosii 2 morcovi o radacina patrunjel o radacina telina un dovlecel o ceapa rosie 2-3 catei de […]

Pilaf cu ceapa si piper

Pilaf cu ceapa si piper din: orez, apa, ceapa, patrunjel, dovlecel, ardei, piper, sare, ulei de masline si nuci. Ingrediente: 350 g orez cu bobul rotund un l apa 2 legaturi ceapa o radacina patrunjel 3-4 frunze patrunjel un dovlecel un ardei piper boabe verde si rosu sare 12 ml ulei de masline 50 g […]

Prajitura de gris cu nuci

Prăjitură de post cu mere şi griş

Prăjitură de post cu mere şi griş din: faina, gris, zahar, margarina, praf de copt, zahar vanilat, nuci, mere si scortisoara. Ingrediente: 1/2 cana faina 1/2 cana gris 1/2 cana zahar 75 g margarina 1 lingurita praf de copt 2 plicuri zahar vanilat 1 cana nuci maruntite 4-5 mere 2 lingurite scortisoara   Mod de […]

Chec de post

Chec de post din: faina, apa, zahar, ulei, zahar vanilat, praf de copt, sare, stafide, nuca, cacao si dulceata. Ingrediente: 1 pahar faina 1 pahar apa 1 pahar zahar 1/2 pahar ulei 2 plicuri zahar vanilat 1 plic praf de copt 1 praf de sare 50 g stafide 70 g nuca macinata 30 g cacao […]