Stufat de mazare

Stufat de mazare din: mazare, ciuperci, ardei, ceapa verde, usturoi verde, rosii, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 cutii de mazare 1 ctuie de ciuperci 5 ardei ardei 4-5 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de usturoi verde 3 rosii 1 legatura de marar ulei sare piper   Mod de preparare: Mazărea şi ciupercile […]

Mâncare de post

Mâncare de post din: usturoi, ciuperci, bulion, spanac, sare, piper, faina si patrunjel. Ingrediente: 5-6 catei de usturoi 400 g ciuperci (de orice fel) 1 cana mare bulion 200 g spanac sare piper 2 linguri faina patrunjel   Mod de preparare: Pui în ulei să se rumenească ustu­roiul tăiat mărunt. Adaugi ciuperci­le spălate, scurse şi […]

Arpacaş cu ghiveci, la cuptor

Arpacaş cu ghiveci, la cuptor din: arpacas, ciuperci, ceapa, ardei, ghiveci de legume, suc de rosii, ulei, faina de grau, paprika, sare, piper, foaie de dafin si patrunjel. Ingrediente: 250 g arpacas 6 ciuperci 2 cepe 1 ardei 1 borcan ghiveci de legume 1 ardei iute 1 cana suc de rosii (bulion) ulei 2 linguri […]

Sarmale de post cu prune uscate

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci din: ciuperci, orez, ceapa, morcov, ulei, bulion, suc de rosii, sare, piper, marar, foaie de dafin si varza  murata. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 1 cana de orez 3 cepe 1 morcov 100 ml ulei 2 linguri bulion 150 ml suc de rosii sare piper marar o foaie de dafin 1 […]

Coroniţă cu stafide si vanilie

Coroniţă cu stafide si vanilie din: margarina, ulei de floarea soarelui, sare, coaja de lamaie, esenta de vanilie, miere de salcam, stafide, faina, drojdie, lapte de soia, zahar pudra.   Ingrediente: 100 g margarina 65 ml ulei de floarea soarelui un praf sare coaja de la doua lamai 2-3 picaturi esenta de vanilie 3 linguri […]

Ardei umpluţi şi gratinaţi

Ardei umpluţi şi gratinaţi din: ardei, vanata, rosii, dovlecei, ceapa rosie, praz, cimbru verde, piper, pesmet, ulei de masline, pasta de masline, pasta de ardei si cascaval de post. Ingrediente: 4 ardei rosii o vanata 6-8 rosii 2-3 dovlecei o ceapa rosie un fir praz cimbru verde sare grunjoasa piper negru macinat 2-3 linguri pesmet […]

Cuscus cu ardei

Cuscus cu ardei din: cuscus, sofran, sare, piper, ulei de masline, dovlecei, ardei capia, mazare si patrunjel. Ingrediente: 1 pachet cuscus un praf sofran sare piper alb si rosu macinat 2-3 linguri ulei de masline 2 dovlecei 2-3 ardei capia 300 g mazare prefiarta o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se pune apă într-o […]

Orez cu mix de legume

Orez cu mix de legume din: orez, mix de legume, margarina, sos de soia, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g orez cu bobul lung 500 g mix de legume 75 g margarina sos de soia sare piper alb maicnat o legatura patrunjel proaspat   Mod de preparare: Se alege orezul şi se spală în […]

Supa de telina cu taitei

Supa de telina cu taitei din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, frunze de telina, ardei rgasi, ceapa, ceapa rosie, praz, usturoi, sare, piper, taitei si ulei de masline. Ingrediente: 3 morcovi o telina o radacina patrunjel frunze de telina un pastarnac 2 ardei grasi 2 cepe albe o ceapa rosie un fir praz 1-2 catei […]

Salată călugărească

Salată călugărească din: fasole alba, ceapa rosie, rosii, ulei de masline, ardei iute uscat, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole alba 2 cepe rosii 4 rosii mai mari 4 linguri ulei de masline 1/2 ardei iute uscat 1 lingura otet de mere sare piper   Mod de preparare: Bateti putin cu […]

Salata de telina cu fasole

Salata de telina cu fasole din: telina, mar, hrean, ulei de masline, otet de mere, fasole, sare si piper.   Ingrediente: 2 telina mai mari 1 mar 1 lingurita hrean ras 2 linguri ulei de masline 1 lingura otet de mere 400 g conserva de fasole sare piper   Mod de preparare: Curatati telina si […]

Varză roşie de post

Varză roşie de post din: varza rosie, ceapa rosie, chimen, ulei de masline, miez de nuca, rosii decojite, sare si piper. Ingrediente: 1 varza rosie 1 ceapa rosie 1 lingurita chimen 4 linguri ulei de masline 50 miez de nuca 400 g conserva rosii decojite sare piper   Mod de preparare: Tocaţi varza roşie cât […]

Cubulete de malai cu verdeturi

Cubulete de malai cu verdeturi din: malai, spanac, ulei, ceapa, usturoi, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 200 g malai 500 g spanac congelat sau leurda, urzici, stevie 100 ml ulei 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura pasta de tomate sare piper   Mod de preparare: Puneti la fiert 600 ml apa […]

Fasole cu chilli

Fasole alba cu legume

Fasole alba cu legume din: fasole alba, morcovi, pastarnac, telina, sfecla, patrunjel, ceapa verde, marar verde, usturoi, ulei, boia iute, hrean, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole alba 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1 telina 1 sfecla mai mica 2 radacini de patrunjel 3 fire de ceapa verde sau 1 fir de praz 1 […]

Piure de linte rosie

Piure de linte

Piure de linte din: linte rosie, castarveti acri, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 4 castraveti acri sau gogonele 4 linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 legatura marar 2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita otet sare piper   Mod de preparare: Alegeţi lintea, spălaţi-o şi […]

Paste de masline cu nuci

Paste de masline cu nuci din: masline negre, masline maronii, ceapa, nuci, ulei, suc de lamaie si condimente. Ingrediente: 250 g masline negre sarate 250 g masline roscate, maronii 100 g ceapa 200 g nuci macinate 2 linguri ulei suc de lamaie condimente (sare, piper, boia)   Mod de preparare: Scoateţi sâmburii măslinelor şi mărunţiţi-le […]

Tarte cu morcovi

Tarte cu morcovi din: faina, margarina, bicarbonat, sare, apa minerala, ceapa, morcovi, dovlecei, sare, lei de masline si patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 100 g margarina o lingurita bicarbonat un praf de sare 200 ml apa minerala pentru umplutura: 2 cepe 500 g morcovi 2 dovlecei sare 50 ml ulei de masline o […]

Mucenici munteneşti

Mucenici muntenesti (de post)

Mucenici muntenesti (de post) din: faina, drojdie, apa, sare, zahar vanilat, ulei, coaja de lamaie, coaja de portocala, sare, zahar vanilat, scortisoara, nuca si esenta de rom.   Ingrediente: 500 g faina 50 g drojdie 200 ml apa calduta un praf sare 1-2 pachetele zahar vanilat 100 ml ulei pentru zeama: 2 l apa 350 g […]

Mucenici clasici

Mucenici moldovenesti (de post)

Mucenici moldovenesti din: faina, ulei, margarina, zahar, drojdie, apa calduta, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilinat, coaja de lamaie, baton de vanilie si miere si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 600 g faina 500 ml ulei 50 g margarina 100 g zahar 50 g drojdie 200 ml apa calduta un praf de sare […]

Bruschete cu rosii

Bruschete cu rosii din: bagheta, rosii, busuioc, cimbru uscat, patrunjel verde, ulei de masline, sare si usturoi. Ingrediente: o bagheta 4 rosii 2 fire busuioc cimbru uscat o legatura patrunjel verde 100 ml ulei de masline sare o capatana usturoi   Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se spală şi se taie rondele. Se amestecă […]

Specialitate cu legume coapte

Specialitate cu legume coapte din: ardei capia, ardei gras, ceapa rosie, ciuperci, mere cretesti, sare, ulei de masline, piper rosu, boia dulce si miere. Ingrediente: un kg ardei capia si ardei gras o ceapa rosie mare 300 g ciuperci 3 mere cretesti sare 4 linguri ulei de masline piper rosu boia dulce o lingura miere […]

Ciuperci cu suc de portocale şi usturoi

Ciuperci cu suc de portocale şi usturoi din: ciuperci, portocale, usturoi, patrunjel, ulei de masline, marar si sare. Ingrediente: 12 ciuperci 2 portocale 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 4 linguri ulei de masline 1 lingura marar tocat sare   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă cu atenţie. Se rade coaja de portocală şi […]

Ciuperci cu ceapă roşie şi pătrunjel

Ciuperci cu ceapă roşie şi pătrunjel din: ciuperci, ceapa rosie, usturoi, ulei, otet balsamic, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci mici 2 cepe rosii 2 catei de usturoi 3 linguri de ulei 3-4 linguri de otet balsamic sare piper 1 lingura patrunjel tocat   Mod de preparare: Ciupercile se spală şi se curăţă. […]

Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui

Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui din: praz, ciuperci, ulei, supa de legume, lapte de soia, migdale, sare, piper si asmatui. Ingrediente: 1 praz 250 g ciuperci 1 lingura ulei 400 ml supa de legume 100 g lapte de soia 1 lingura migdale macinate sare piper asmatui   Mod de preparare: Prazul se curăţă, […]

Ciuperci brune umplute cu salam de pui

Ciuperci brune în oţet balsamic

Ciuperci brune în oţet balsamic din: ciuperci, usturoi, frunze de dafin, rozmarin, busuioc, otet balsamic, sare, ulei de masline, capere si ardei iute.   Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon 4 catei de usturoi 4 frunze de dafin 4 crengute rozmarin proaspat 1 legatura busuioc 100 ml otet balsamic sare 4 linguri ulei de masline 1 […]

Salată de conopidă, ciuperci şi sparanghel verde

Salată de conopidă, ciuperci şi sparanghel verde din: spanac, ciuperci, conopida, sparanghel verde, miez de anghinare, ardei, otet, ulei, sare, piper si mustar. Ingrediente: 200 g spanac 150 g ciuperci 400 g conopida 250 g sparanghel verde 4 miezuri de anghinare (conserva) 1 ardei rosu 2 linguri otet 5 linguri ulei sare piper macinat 1/2 […]

Salată de cartofi cu struguri

Salată de cartofi cu struguri din: salata verde, cartofi, tofu, maioneza vegetala, nuci, boabe de strugure si sare.   Ingrediente: 1 salata verde 3-4 cartofi 100 g tofu cateva linguri cu maioneza vegetala 50 g nuci cateva boabe de strugure sare   Mod de preparare: Spală cartofii şi fierbe-i în apă cu sare. Lasă-i să […]

Legume călite în sos dulce acrişor

Legume călite în sos dulce acrişor din: ceapa, ardei grasi, porumb, suc de lamaie, coaja de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, ardei iute, pudra de ghimbir, ananas, suc de ananas, ketchup, zahar tos, vin rosu, malai si fidea.   Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata felii 2 ardei grasi, taiati fasii 400 g porumb in […]

Cuşcuş cu legume si portocala

Cuşcuş cu legume si portocala din: ulei, ceapa, baton de scortisoara, usturoi, concentrat vegetal, mazare, cuscus, migdale, praf de curry, dovleac, rosii, gulie, portocala, patrunjel, menta si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa mare, curata si tocata 1 baton de scortisoara 2 catei de usturoi, tocati 1 l concentrat vegetal 400 […]

Ardei umpluti de post

Ardei umpluti de post din: ardei grasi, orez, praz, rosii, bulion, morcovi, ardei verzi, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 8 linguri orez 1-2 fire praz 2 rosii 4 linguri bulion 2 morcovi 2 ardei verzi sare piper ulei   Mod de preparare: Se curăţă prazul şi se taie rondele sau mărunt. […]

Colţunaşi cu ciuperci si condimente

Colţunaşi cu varză călită cu mărar

Colţunaşi cu varză călită cu mărar din: ulei, varza calita, ceapa, marar, cimbru, piper, faina, apa, gris si sare. Ingrediente: 300 ml ulei 400 g varza calita 1 ceapa marar cimbru piper 400 g faina 200 ml apa 1 lingurita gris 1/2 lingurita sare   Mod de preparare: Căleşti ceapa puţin, apoi o amesteci cu […]

Salata de falafel

Falafel cu salata de cuscus si iaurt

Falafel cu salata de cuscus si iaurt din: falafel, cuscus, suc de lamaie, coaja de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, castravete, menta, patrunjel si iaurt. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o opțiune preferată pentru vegetarieni și vegani, deoarece […]