Halva

Halva din: margarina, gris, zahar, nuca si esenta de migdale. Ingrediente: 1 pachet margarina 1 pahar gris 2 pahare zahăr 3 pahare cu apă 1 ceaşcă nucă toca­tă 1 sticluţă esenţă de migdale   Mod de preparare: Halva: Pui zahărul şi apa la fiert ca să obţii un sirop, într-o crăticioară pui margarina să se […]

Orez cu telina

  O reteta de orez cu telina, morcov, ceapa, ulei, sos de rosii si sare. Ingrediente: 250 g orez 2 ţeline potrivite 1 morcov 1 ceapă 6 linguri ulei 1 pahar sos de roşii sau 1 lingură bullion diluat cu 1/2 pahar apă sare   Mod de preparare: Speli si cureti legumele, ceapa o tai […]

Mancare de gulii cu bulion

Mancare de gulii cu patrunjel si marar

O reteta delicioasa de mancare de gulii din: margarina, ceapa, faina, zahar, marar, patrunjel si gulii.   Ingrediente: 1 kg gulii 2 linguri margarina 1 ceapă mare 2 linguri făină 1/2 linguriţă de zahăr mărar şi pătrunjel tocat   Mod de preparare: Cureţii guliile de coajă şi le tai felii de 1 cm grosime. Treci […]

Mancare de urzici proaspete

Tarhana cu fan de urzici

O reteta de post de tarhana cu fan de urzici din: tarhana, urzici uscate, pasta de tomate, morcov, ceapa, sare, piper, mujdei de usturoi si facultativ braza tare. Ingrediente: tărhană din 500 g făină două mâini de urzici uscate o lin­gură de pastă de tomate un morcov o ceapă sare piper mujdei de usturoi facultativ: […]

Papusi de dragavei

O reteta de post de papusi de dragavei din: frunze de stevie, ardei iute, morcov, ceapa, otet si sare. Ingrediente: 40 frunze de ştevie un ardei iute un morcov o ceapă oţet sare facultativ: 4 linguri de untdelemn   Mod de preparare: Frunzele de ştevie se spală, se curăţă de vinele prea groase şi se […]

Sarmale cu 2 feluri de foi

Sarmale de bureti in foi de vita

O reteta de post de sarmale de bureti, in foi de vita din: orez, ceapa, bureti de padure, sare, piper, foi de vita, bors, pasta de tomate, apa si facultativ 3-4 lingurid e untdelemn. Ingrediente: 100 g orez 500 g ceapă 500 g bureţi de pădure (proaspeţi, la sare sau uscaţi) sare piper câteva pachete […]

Iahnie picanta de fasole

Fasole sarbeasca (prebranat)

O reteta simpla si gustoasa de fasole sarbeasca din: fasole alba, ceapa, foaie de dafin, ulei, boia, sare, piper ai ardei rosii. Poate te itnereseaza si  Tocana de fasole cu carnati afumati Ingrediente: 320 gr fasole albă 1 kg ceapă foaie de dafin 2 linguri de boia ulei sare piper 2-3 ardei roşii   Mod […]

retete

Sarmale cu arpacas si nuca

Sarmale cu arpacas si nuca din: varza murata, ceapa, arpacas, miez de nuca, morcovi, suc de rosii, vin, piper, sare si ulei. Ingrediente: 2 verze murate 3 cepe 150 g arpacaş 250 g miez de nucă zdrobită 2 morcovi 500 ml suc de roşii 200 ml vin piper sare ulei   Mod de preparare: Sarmale […]

Orez cu prune uscate

O reteta foarte simpla de orez cu prune uscate si zahar. Ingrediente: 400 g prune uscate 1 cană de orez 300-400 g zahăr     Mod de preparare: Speli foarte bine prunele uscate şi le pui la fiert până se umflă şi se fierb foarte bine. Când s-au fiert, adaugi orezul spălat în prealabil şi […]

Legume coapte si marinate

Legume coapte si marinate

O reteta de legume coapte, marinate, rosii, ardei gras, vinete, ceapa, usturoi, ulei de masline, piper si patrunjel. Ingrediente: 8 roşii bine coapte, dar tari 6 ardei graşi roşii şi verzi 3 vinete 5 cepe 3 căţei de usturoi ulei de măsline sare piper 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli şi usuci legumele. […]

Ardei umpluti cu soia granule

Ardei umpluti cu soia granule

O reteta de ardei umpluti cu soia granule, orez, ceapa, morcovi, pasta de tomate, rosii. Se servesc presarati cu patrunjel si smantana. Ingrediente: 12 ardei graşi mai mici un pachet de soia granule 120 g orez două cepe doi morcovi 4 linguri de pastă de tomate 5 roşii două linguri de făină sare piper ulei […]

Coltunasi cu spanac

Coltunasi cu spanac si cascaval de post

Coltunasi cu spanac si cascaval de post din: faina, apa, spanac, cascaval de post, sare, ulei, piper.   Ingrediente: 250 g făină 150 ml apă 500 g spanac congelat 100 g caşcaval de post sau brânză sare ulei piper   Mod de preparare: Din făină, apa călduţă şi 3 lin­guri ulei frămânţi un aluat elastic […]

Mancare de bame cu verdeata

Mancare de bame cu roşii şi ardei

Mancare de bame cu roşii şi ardei din: bame, sare, otet, ulei, ardei gras, rosii, piper, lamaie. Ingrediente: bame sare otet ulei ardei gras rosii piper lamaie   Mod de preparare: Alegi 750 g de bame tinere, le cureţi de codiţe, apoi le fierbi în borş clocotit cu puţină sare sau în care ai pus […]

Tocăniţă de bame cu curcuma

Mancare simplă de bame

Mancare simplă de bame din: bame, otet, patrunjel, sare.   Ingrediente: 1/2 kg bame congelate 1 lingură oţet pătrunjel sare       Mod de preparare: Laşi bamele să se decongelze, iar separat pui la fiert 1 l de apă cu oţetul şi un praf de sare. Când apa clocoteşte adaugi bamele bine scurse, le […]

Pilaf de orez cu ciuperci şi ceapă verde

Pilaf de orez cu cartofi si ciuperci

Pilaf de orez cu cartofi si ciuperci din: orez, ciuperci, cartofi, ceapa. Ingrediente: 2 cani de orez 1 cutie de ciuperci 2 cartofi 1 ceapa   Mod de preparare: Orezul se spala ,ceapa se caleste, ciupercile se taie marunt si cartofii se taie in cuburi mici. Se amesteca toate si se pun intr-un vas termorezistent […]

Ciuperci gatite taraneste

Ciuperci gatite taraneste

Ciuperci gatite taraneste din: ciuperci, ceapa, sare, piper, vin, marar, ulei. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa sare piper 1 ceasca de vin marar tocat 1 ceasca ulei   Mod de preparare: Se curata si se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o ceapa tocata si o ceasca […]

Rosii prajite cu usturoi

Rosii prajite cu usturoi

Rosii prajite cu usturoi din: rosii, untdelemn, patrunjel, usturoi, faina, sare. Ingrediente: 1 kg rosii 150 ml untdelemn 1 legatura patrunjel verde 2 catei de usturoi 100 g faina sare   Mod de preparare: Se spala si se taie rosiile in felii groase. Se sareaza si se lasa in castron 20 de minute, dupa care […]

Prajitura de post cu nuca si gem

Reţetă de post: Prăjitură de post

Prăjitură de post Ingrediente: 1,5 kg mere 150 g zahăr 100 ml ulei 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 500 g făină 150 g nucă mărunţită sare 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie 1 lingură suc de lămâie 50 g fistic   Mod de preparare: Merele se spală bine şi se dau prin răzătoarea mare. […]

Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei cu soia granule

Musaca de dovlecei cu soia granule din: dovlecei, soia, rosii, oua, smantana, marar, patrunjel, sare, ulei, vegeta. Ingrediente: 5 dovlecei 100 g soia granule 500 g roşii pentru gătit 2 ouă 100 g smântână degresată 1 legătură mărar şi pătrunjel sare 3-4 linguri ulei 1 linguriţă vegeta   Mod de preparare: Dovleceii se taie rondele […]

Pateu de soia boabe I

Pateu de soia din boabe – Gust cremos, sănătos și ușor de preparat

Pateu de soia din boabe – Gust cremos, sănătos și ușor de preparat din: soia, ceapa, morcovi, usturoi, condimente, ulei, pasta de tomate, vegeta, sare. ateul de soia din boabe este o alternativă sănătoasă și delicioasă la pateurile tradiționale, fiind o sursă excelentă de proteine vegetale și grăsimi sănătoase. Cu o textură cremoasă și un […]

Icre de năut

Icre de năut

Icre de năut din: naut, maioneza, ceapa, sare, suc de lamaie. Ingrediente: 250 g năut 150 g maioneză 1 ceapă sare 1 -2 linguriţe suc de lămâie   Mod de preparare: Năutul se alege, se spală şi se pune la înmuiat 12 ore. Se scurge apa în care a fost înmuiat şi se pune alta, […]

retete

Sarmale cu ciuperci in foi de viţă

Sarmale cu ciuperci in foi de viţă Ingrediente: 40 de foi de viţă 1 cutie ciuperci 1 morcov 1/2 ţelină 3-4 cepe 250 g orez 30 ml suc de roşii 1 lingură vegeta sau sare 1 crenguţă cimbru 1 legătură mărar 1 ou   Mod de preparare: Sarmale cu ciuperci in foi de viţă: Foile […]

retete

Sarmale cu orez si legume – reteta usor de preparat

Sarmale cu orez si legume din: orez, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, ulei, condimente, suc de rosii, foaie de dafin, cimbru, varza, cartof si boia dulce.   Ingrediente: 300 g orez 3 morcovi 3-4 cepe 1 ţelină mică 1 rădăcină pătrunjel 4-5 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta 250 g suc de roşii 1 […]

Maioneză din pufuleţi

Maioneză din pufuleţi

Maioneză din pufuleţi Ingrediente: 1 pungă pufuleţi de porumb (100-150 g) 150 g ulei 2-3 lin­guri suc de lămâie 1 lingură muştar dulce sare   Mod de preparare: Pufuleţii se hidratează bine cu apă călduţă până se înmoaie, apoi se amestecă până ce devin ca o pastă bine omogenizată. Se adaugă o lingură de muştar […]

retete

Sarmale cu nucă si cimbru

Sarmale cu nucă si cimbru Ingrediente: 300 g orez 3-4 cepe 5 linguri nucă măcinată 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei 2 morcovi 1 ţelină mică 1 foaie dafin 1 crenguţă de cimbru 250 g suc de roşii 1 ou, opţional foi de varză crudă sau murată   Mod de preparare: Sarmale cu nucă si […]

Sarmale cu păsat, soia şi ciuperci

Sarmale cu soia granule

Sarmale cu soia granule din: varza acra, orez, soia granule, ceapa, patrunjel, vegeta, suc de rosii, ou, boia de ardei. Poate te itnereseaza si Sarmale de post in foi de vita Ingrediente: 1 varză mare acră sau dulce 250 g orez 100 g soia granule 3-4 cepe 4-5 linguri ulei o legătură pătrunjel sare sau […]

Mancare de praz cu masline si verdeata

Mancare de praz cu masline si verdeata din: praz, ceapa, masline, pasta de tomate, vegeta, ulei, sare, marar, patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg praz 2-3 cepe potrivite 250 g măsline dietetice 2 linguri pastă de tomate 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei sare după gust mărar pătrunjel   Mod de preparare: Mancare de praz cu masline […]

Ciorba taraneasca de vita

Ciorbă ţărănească cu soia cuburi

Ciorbă ţărănească cu soia cuburi din: apa, bors, cuburi de soia, ceapa, morcov, patrunjel, telina, ardei, cartof, fasole verde, rosii verdeata.   Ingrediente: 3 litri apă 1 litru borş 100 g cuburi de soia 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 ardei 1 cartof 1 mână fasole verde 1 ardei gras 3-4 roşii […]

Ciorba de bob

Ciorba de bob

Ciorba de bob din: pastai verzi de bob, morcov, marar verde, ceapa, corcoduse, sare.   Ingrediente: 300 g păstăi verzi de bob 1 morcov 1 legătură groasă de mărar verde 1 ceapă 100 g corcoduşe verzi sare   Mod de preparare: Se toacă ceapa se rade morcovul se pun la fiert cu bobul în 2 […]

Rulada de post

Rulada de post Ingrediente: 400 g biscuiţi 300 g apă 200 g zahăr 100 g cacao 150 g margarină   Ingrediente crema :200 g zahăr, 200 g margarină, 100 g nucă de cocos şi vanilie.   Mod de preparare: Rulada de post: Se pune la fiert apa, zahărul, margarina şi cacaoa. După ce a fiert, […]

Fasole verde cu măsline

Fasole verde cu măsline

Fasole verde cu măsline din: fasole verde, rosii, masline, ardei grasi, ceapa, ulei, sare, piper, patrunjel. Poate te itnereseaza si Salata de fasole verde cu rosii si branza feta Ingrediente: 1 kg fasole verde 600 g roşii 200 g măs­line 2 ardei graşi 2 cepe 120 ml ulei sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod […]

Smoothie de banane si unt de arahide

Reteta zilei: Smoothie de banane si unt de arahide

Smoothie de banane si unt de arahide din: banana, unt de arahide, ciocolata neagra, miere, esenta de vanilie, sare de mare, migdale, kefir, ulei de nuca de cocos.     Ingrediente: 1 banana 2 linguri de unt de arahide 1 lingurita de ciocolata neagra, rasa 1 lingurita miere 1/2 linguriță esenta de vanilie 1/2 linguriță […]