Chiftele

Chiftele de varza cu ceapa si faina

Chiftele de varza cu ceapa si faina: Rețetă Simplă și Delicioasă. Chiftelele de varză cu ceapă și făină sunt o alegere excelentă pentru cei care doresc o rețetă simplă, gustoasă și fără carne. Crocante la exterior și moi în interior, aceste chiftele sunt perfecte ca aperitiv, garnitură sau chiar fel principal alături de o salată. […]

Fasole verde cu masline negre

Fasole verde gatita mocaneste

  Curăţă, spală şi fierbe fasolea, apoi taie într-o cratiţă ceapă, rumeneşte-o în untdelemn, adaugă-i fasolea, pătrunjel tocat, sare, piper; laşi să dănţuiască puţin; toarnă peste ea puţin oţet şi dă la masă. Poţi adăuga şi sos de pătlăgele roşii.

Ghiveci de vara

Ghiveci cu bame

Se prăjesc mai multe cepe cu untdelemn, ca să facă un sos fru­mos, în care se pune şi bulion şi puţină faină. Când sosul e gata, se pun în el toate zarzavaturile de care dispui, din fiecare câte puţin: morcov tăiat felii, dovlecei, pătlăgele vinete, pătlăgele roşii, ardei graşi tăiaţi fin, fasole verde, mazăre verde, […]

Bors calugaresc

Bors calugaresc – Tradiție și Savoare într-un Castron de Sănătate. Borșul călugăresc este un preparat tradițional românesc, cunoscut pentru simplitatea sa și pentru bogăția de arome. Inspirat din rețetele mănăstirești, acest borș este plin de legume proaspete și verdețuri, fiind o mâncare ușoară, dar hrănitoare. Ideal pentru post sau pentru cei care preferă o alimentație […]

Parjoale de cartofi

Parjoale de cartofi din: cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, usturoi, sare si untdelemn. Ingrediente: un castron de cartofi fierţi 2-3 morcovi o ceapă o rădăcină de pătrunjel 2-3 căţei de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde sare untdelemn   Mod de preparare: Parjoale de cartofi: La un castron de cartofi fierţi, zdrobiţi, se pune o […]

Urzici cu hrean si usturoi

Urzici cu nuca

  O reteta de urzici cu nuca, morcovi, malai, usturoi, sare, ceapa, pastarnac, hrean si ulei. Ingrediente: 1 kg urzici 2 morcovi 2 linguri mălai 5-6 căţei usturoi sare după gust 1 ceapă 1 păstârnac 2 linguri miez de nucă măcinat 1 linguriţă hrean ras 3 linguri de ulei   Mod de preparare: Razi ceapa, […]

Cartofi fierti cu broccoli

Cartofi fierti cu broccoli din: cartofi, broccoli, margarina, usturoi, patrunjel.   Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 kg broccoli 50 g margarină 2 căţei usturoi 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cartofi fierti cu broccoli: Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Fierbi şi broccoli 5 minute. După ce au fiert cartofii, s-au […]

Halva

Halva din: margarina, gris, zahar, nuca si esenta de migdale. Ingrediente: 1 pachet margarina 1 pahar gris 2 pahare zahăr 3 pahare cu apă 1 ceaşcă nucă toca­tă 1 sticluţă esenţă de migdale   Mod de preparare: Halva: Pui zahărul şi apa la fiert ca să obţii un sirop, într-o crăticioară pui margarina să se […]

Orez cu telina

  O reteta de orez cu telina, morcov, ceapa, ulei, sos de rosii si sare. Ingrediente: 250 g orez 2 ţeline potrivite 1 morcov 1 ceapă 6 linguri ulei 1 pahar sos de roşii sau 1 lingură bullion diluat cu 1/2 pahar apă sare   Mod de preparare: Speli si cureti legumele, ceapa o tai […]

Mancare de gulii cu bulion

Mancare de gulii cu patrunjel si marar

O reteta delicioasa de mancare de gulii din: margarina, ceapa, faina, zahar, marar, patrunjel si gulii.   Ingrediente: 1 kg gulii 2 linguri margarina 1 ceapă mare 2 linguri făină 1/2 linguriţă de zahăr mărar şi pătrunjel tocat   Mod de preparare: Cureţii guliile de coajă şi le tai felii de 1 cm grosime. Treci […]

Mancare de urzici proaspete

Tarhana cu fan de urzici

O reteta de post de tarhana cu fan de urzici din: tarhana, urzici uscate, pasta de tomate, morcov, ceapa, sare, piper, mujdei de usturoi si facultativ braza tare. Ingrediente: tărhană din 500 g făină două mâini de urzici uscate o lin­gură de pastă de tomate un morcov o ceapă sare piper mujdei de usturoi facultativ: […]

Papusi de dragavei

O reteta de post de papusi de dragavei din: frunze de stevie, ardei iute, morcov, ceapa, otet si sare. Ingrediente: 40 frunze de ştevie un ardei iute un morcov o ceapă oţet sare facultativ: 4 linguri de untdelemn   Mod de preparare: Frunzele de ştevie se spală, se curăţă de vinele prea groase şi se […]

Sarmale de bureti in foi de vita

Sarmale de bureti, in foi de vita din: orez, ceapa, bureti de padure, sare, piper, foi de vita, bors, pasta de tomate, apa si facultativ 3-4 lingurid e untdelemn. Ingrediente: 100 g orez 500 g ceapă 500 g bureţi de pădure (proaspeţi, la sare sau uscaţi) sare piper câteva pachete de foi de viţă (la […]

Supa de mere cu taitei

Supa de mere cu taitei din: mere, faina de grau, zahar, taitei, cuisoare, sare si chimen. Ingrediente: 6- 7 mere (mai tari şi mai acrişoare) o lingură rasă de făină de grâu două linguriţe de zahăr 50 g tăiţei două cuişoare sare o jumătate de linguriţă de chimen facultativ: 3 linguri de smântână   Mod […]

Fasole sarbeasca (prebranat)

Fasole sarbeasca (prebranat) din: fasole alba, ceapa, foaie de dafin, ulei, boia, sare, piper ai ardei rosii. Poate te intereseaza si  Tocana de fasole cu carnati afumati Ingrediente: 320 gr fasole albă 1 kg ceapă foaie de dafin 2 linguri de boia ulei sare piper 2-3 ardei roşii   Mod de preparare: Vasul se încălzeşte […]

retete

Sarmale cu arpacas si nuca

Sarmale cu arpacas si nuca din: varza murata, ceapa, arpacas, miez de nuca, morcovi, suc de rosii, vin, piper, sare si ulei. Ingrediente: 2 verze murate 3 cepe 150 g arpacaş 250 g miez de nucă zdrobită 2 morcovi 500 ml suc de roşii 200 ml vin piper sare ulei   Mod de preparare: Sarmale […]

Orez cu prune uscate

O reteta foarte simpla de orez cu prune uscate si zahar. Ingrediente: 400 g prune uscate 1 cană de orez 300-400 g zahăr     Mod de preparare: Speli foarte bine prunele uscate şi le pui la fiert până se umflă şi se fierb foarte bine. Când s-au fiert, adaugi orezul spălat în prealabil şi […]

Legume coapte si marinate

Legume coapte si marinate

O reteta de legume coapte, marinate, rosii, ardei gras, vinete, ceapa, usturoi, ulei de masline, piper si patrunjel. Ingrediente: 8 roşii bine coapte, dar tari 6 ardei graşi roşii şi verzi 3 vinete 5 cepe 3 căţei de usturoi ulei de măsline sare piper 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli şi usuci legumele. […]

Ardei umpluti cu soia granule

Ardei umpluti cu soia granule

O reteta de ardei umpluti cu soia granule, orez, ceapa, morcovi, pasta de tomate, rosii. Se servesc presarati cu patrunjel si smantana. Ingrediente: 12 ardei graşi mai mici un pachet de soia granule 120 g orez două cepe doi morcovi 4 linguri de pastă de tomate 5 roşii două linguri de făină sare piper ulei […]

Coltunasi cu spanac

Coltunasi cu spanac si cascaval de post

Coltunasi cu spanac si cascaval de post din: faina, apa, spanac, cascaval de post, sare, ulei, piper.   Ingrediente: 250 g făină 150 ml apă 500 g spanac congelat 100 g caşcaval de post sau brânză sare ulei piper   Mod de preparare: Din făină, apa călduţă şi 3 lin­guri ulei frămânţi un aluat elastic […]

Frigarui de legume cu ciuperci si pudra de scortisoara

Frigarui de legume cu ciuperci si pudra de scortisoara din: ciuperci, ceapa, rosii, vanata, dafin, usturoi, oua, ulei, apa, scortisoara, lamaie, sare, piper, boia, ardei iute. Ingrediente: 300 g ciuperci două cepe roşii 4 roşii o vânătă 24 frunze de dafin o căpăţână de usturoi un gălbenuş crud un gălbenuş fiert 300 ml ulei 50 […]

Mancare de bame cu verdeata

Mancare de bame cu roşii şi ardei

Mancare de bame cu roşii şi ardei din: bame, sare, otet, ulei, ardei gras, rosii, piper, lamaie. Ingrediente: bame sare otet ulei ardei gras rosii piper lamaie   Mod de preparare: Alegi 750 g de bame tinere, le cureţi de codiţe, apoi le fierbi în borş clocotit cu puţină sare sau în care ai pus […]

Tocăniţă de bame cu curcuma

Mancare simplă de bame

Mancare simplă de bame din: bame, otet, patrunjel, sare.   Ingrediente: 1/2 kg bame congelate 1 lingură oţet pătrunjel sare       Mod de preparare: Laşi bamele să se decongelze, iar separat pui la fiert 1 l de apă cu oţetul şi un praf de sare. Când apa clocoteşte adaugi bamele bine scurse, le […]

Pilaf de orez cu ciuperci şi ceapă verde

Pilaf de orez cu cartofi si ciuperci

Pilaf de orez cu cartofi si ciuperci din: orez, ciuperci, cartofi, ceapa. Ingrediente: 2 cani de orez 1 cutie de ciuperci 2 cartofi 1 ceapa   Mod de preparare: Orezul se spala ,ceapa se caleste, ciupercile se taie marunt si cartofii se taie in cuburi mici. Se amesteca toate si se pun intr-un vas termorezistent […]

Ciuperci gatite taraneste

Ciuperci gatite taraneste

Ciuperci gatite taraneste din: ciuperci, ceapa, sare, piper, vin, marar, ulei. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa sare piper 1 ceasca de vin marar tocat 1 ceasca ulei   Mod de preparare: Se curata si se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o ceapa tocata si o ceasca […]

Rosii prajite cu usturoi

Rosii prajite cu usturoi

Rosii prajite cu usturoi din: rosii, untdelemn, patrunjel, usturoi, faina, sare. Ingrediente: 1 kg rosii 150 ml untdelemn 1 legatura patrunjel verde 2 catei de usturoi 100 g faina sare   Mod de preparare: Se spala si se taie rosiile in felii groase. Se sareaza si se lasa in castron 20 de minute, dupa care […]

Prajitura de post cu nuca si gem

Reţetă de post: Prăjitură de post

Prăjitură de post Ingrediente: 1,5 kg mere 150 g zahăr 100 ml ulei 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 500 g făină 150 g nucă mărunţită sare 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie 1 lingură suc de lămâie 50 g fistic   Mod de preparare: Merele se spală bine şi se dau prin răzătoarea mare. […]

Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei cu soia granule

Musaca de dovlecei cu soia granule din: dovlecei, soia, rosii, oua, smantana, marar, patrunjel, sare, ulei, vegeta. Ingrediente: 5 dovlecei 100 g soia granule 500 g roşii pentru gătit 2 ouă 100 g smântână degresată 1 legătură mărar şi pătrunjel sare 3-4 linguri ulei 1 linguriţă vegeta   Mod de preparare: Dovleceii se taie rondele […]

Pateu de soia din boabe – Gust cremos, sănătos și ușor de preparat

Pateu de soia din boabe – Gust cremos, sănătos și ușor de preparat din: soia, ceapa, morcovi, usturoi, condimente, ulei, pasta de tomate, vegeta, sare. ateul de soia din boabe este o alternativă sănătoasă și delicioasă la pateurile tradiționale, fiind o sursă excelentă de proteine vegetale și grăsimi sănătoase. Cu o textură cremoasă și un […]

Icre de năut

Icre de năut

Icre de năut din: naut, maioneza, ceapa, sare, suc de lamaie. Ingrediente: 250 g năut 150 g maioneză 1 ceapă sare 1 -2 linguriţe suc de lămâie   Mod de preparare: Năutul se alege, se spală şi se pune la înmuiat 12 ore. Se scurge apa în care a fost înmuiat şi se pune alta, […]

retete

Sarmale cu ciuperci in foi de viţă

Sarmale cu ciuperci in foi de viţă Ingrediente: 40 de foi de viţă 1 cutie ciuperci 1 morcov 1/2 ţelină 3-4 cepe 250 g orez 30 ml suc de roşii 1 lingură vegeta sau sare 1 crenguţă cimbru 1 legătură mărar 1 ou   Mod de preparare: Sarmale cu ciuperci in foi de viţă: Foile […]

retete

Sarmale cu orez si legume – reteta usor de preparat

Sarmale cu orez si legume din: orez, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, ulei, condimente, suc de rosii, foaie de dafin, cimbru, varza, cartof si boia dulce.   Ingrediente: 300 g orez 3 morcovi 3-4 cepe 1 ţelină mică 1 rădăcină pătrunjel 4-5 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta 250 g suc de roşii 1 […]