Mancarica rece cu ciuperci, soia si masline (de post)

Mancarica rece cu ciuperci, soia si masline (de post)

Mâncărică rece cu ciuperci, soia si măsline: din: ceapa, ciuperci, masline, soia, ulei, vin alb, foi ded afin, sare, piper, delikat, patrunjel. Poate te intereseaza si Retete delicioase de post Ingrediente:  1 kg ceapă 1 cutie ciuperci 200 g măsline 1 pachet soia granule 100 ml ulei 250 ml vin alb 2-3 foi de dafin […]

Supa de gulii (de post)

 Supa de gulii (de post): gulie, faina, ulei, ceapa, verdeara, boia si condimente. Ingrediente: 1 gulie 1/2 lingură făină 1 pahar ulei 1 ceapă 1 legătură verdeaţă 1 linguriţă boia Vegeta sau Delikat   Mod de preparare: Cureţi gulia şi ceapa, le tai mărunt şi le pui la fiert în 2 l de apă care […]

Soia cu mazare

Soia cu mazare

Soia cu mazare Ingrediente: 1 pungă de soia granule 1 cutie mazăre 2 linguriţe condiment tip Vegeta 2-3 linguri făină albă 1 linguriţă pastă de ardei 200 ml bulion sare piper după gust ulei 2-3 cepe 2 căni apă verdeaţă   Mod de preparare: Pui Vegeta într-o cratiţă cu apă şi o dai la fiert. […]

Ghiveci cu soia

Ghiveci cu soia Ingrediente: 1 pungă de soia cuburi 3-4 cartofi 1 cutie ciuperci 1 borcan (400 g) păstăi de fasole verde 1 ceapă 1 ceaşcă ulei pastă de tomate pătrunjel sare 1-2 căţei de usturoi 2-3 foi de dafin piper condiment tip Delikat   Mod de preparare: Ghiveci cu soia: Căleşti ceapa în ulei, […]

Bors de loboda cu verdeata

Bors de loboda cu verdeata Ingrediente: 1 kg lobodă zarzavat de supă 1 ceapă 6 fire ceapă verde 30 g orez 4 lin­guri de ulei 1 legătură leuştean 1 legătură de pătrunjel sare borş lămîie sau sare de lămîie 3 l apă 3 linguri smîntînă   Mod de preparare: Bors de loboda cu verdeata: Loboda […]

Bors de cartofi

Bors de cartofi din: cartofi, ceapa verde, bors, ulei, sare, ardei gras, rosii, leustean, patrunjel, apa. Ingrediente: 600 g cartofi 6 fire de ceapă verde 1/21 borş 1 lingură ulei sare 2 ardei graşi 250 g roşii 1 legătură de leuştean 1 legătură de patrunjel 2 1/2 l apă   Mod de preparare Bors de […]

Rulada de ciuperci (de post)

Rulada de ciuperci (de post)

Rulada de ciuperci (de post) din: ulei, apa, sare, drojdie, faina, ciuperci, ceapa, morcov, orez, sare si piper.   Ingrediente: 150 ml ulei 150 ml apă sare drojdie de bere cât o nucă făină Pentru umplutură ai nevoie de: 2 cutii de ciuperci (poţi folosi şi bureţi dacă ai: hribi, opintici) 6 cepe 1 morcov […]

Colivă

Coliva (de post)

Coliva (de post) din: arpacas, apa, sare, nuci, zahar, coaja de lamaie, coaja de portocala, esenta de rom, zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg arpacaş 3 kg apă 1 linguriţă rasă de sare 500-700 g nuci măci­nate 0,800-1 kg zahăr coaja rasă de la 1 lămâie, de la 1 porto­cală 1 fiolă esenţă rom 1-2 pli­curi […]

Sarmale cu nucă si cimbru

Sarmale cu orez

 Sarmale cu orez Ingrediente: 1 varză mare murată 500 g ceapă 250 g ulei 200 g orez 50 g stafide 1 ceşcută apă boia sare piper zahăr Mod de preparare: Incingem uleiul şi prăjim în el ceapa tocată pînă se îngălbeneşte bine. Adău­găm orezul spălat şi-1 prăjim puţin, îm­preună cu ceapa. Turnăm o ceşcută de […]

Prajitura de post cu gem

Prajitura cu gem si nuca (de post)

 Prajitura cu gem si nuca (de post) Ingrediente: 400 g gem de prune 1 pahar zahăr 1 pahar apă 6 linguri ulei 3 linguri cacao 2 linguriţe bicarbonat stins cu oţet 1/2 kg făină, nuci măcinate   Mod de preparare: Amesteci gemul ci apa până se omo­genizează, apoi adaugi zahărul, ule­iul, cacaua, făina ploaie şi […]

Vinete cu rosii la cuptor (de post)

Vinete cu rosii la cuptor (de post)

Vinete cu rosii la cuptor Speli şi cureţi stil pijama 1 kg de vinete potrivite, le tai rondele potrivit de groase şi le prăjeşti în ulei încins pe ambele părţi, apoi le laşi să se scurgă pe şerveţele de hârtie. Decojeşti 1/2 kg roşii, cureţi 5-6 căţei de usturoi, tai roşiile felii şi aşezi într-o […]

Prajitura cu foi si crema de budinca (de post)

Prajitura cu foi si crema de budinca (de post)

Prajitura cu foi si crema de budinca din: zahar, esenta de rom, coca cola, ulei, faina, bicarbonat, cacao, budinca de ciocolata, margarina. Ingrediente: 1 cană de zahăr 1 esenţă de rom 1 cană de Coca-Cola 1/2 cană ulei 2 şi 1/2 căni făină 1 linguriţă bicarbonat 6 linguriţe cacao 1 plic  budincă de ciocolată 1 […]

Prajitura cu dovleac si nuci (de post)

Prajitura cu dovleac si nuci (de post)

Prăjitură cu dovleac si nuci din: dovleac, nuci, ulei, faina, zahar pudra, bircabonat de sodiu, lamaie. Poate te intereseaza si Cum se prepara Desert cu dulceata de zmeura si creme patissiere Ingrediente: 250 g dovleac ras 150 g nuci pisate 50 ml ulei 250 g făină 150 g zahăr pudră 1 linguriţă bicarbonat de sodiu […]

Chiftele de pui si ciuperci

Chiftele de ghebe

Chiftele de ghebe din: ghebe, cartofi, usturoi, paine, faina, condimente, sare, piper, ulei, marar, patrunjel. Poate te intereseaza si Chiftele de ciuperci Ingrediente: 1/2 kg de ghebe 2 cartofi 3 căţei de usturoi 2 felii de pâine 2 linguri făină albă condimente sare piper ulei 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel     Mod de […]

Retete de post

Salata picanta de post

 Salata picanta de post Ingrediente: 2 ţeline 2 morcovi 1 ceapă roşie 2 gogoşari din oţet zeama de la o lămâie 1 linguriţă hrean răzălit ulei muştar 100 g măsline piper sare frunze de pătrunjel   Mod de preparare: Salata picanta de post: Cureţi ceapa, ţelina şi morcovii, apoi le dai pe răzătoarea mică. Tai […]

Ciorba din legume

Ciorba din cuburi de soia

 Ciorba din cuburi de soia Fierbi cuburile de soia în apă cu cimbru câteva clocote, apoi le scurgi. Cureţi o ceapă, o tai mărunt, cureţi şi un morcov, îl dai pe râzătoare, apoi le căleşti în ulei. După ce s-au rumenit, pui şi cuburile de soia. Când s-au rumenit toate le pui într-o oală cu […]

Chiftele din ceapa

Chiftele din ceapa

 Chiftele din ceapa Ingrediente: 750 g ceapă 1 linguriţă sare 1 lin­guriţă chimen 1/2 linguriţă sofran 1 ardei iute 100 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 150 ml ulei piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o presari cu sare şi o pui deoparte 30 de minute să-şi lase sucul. Apoi […]

Mazare cu usturoi

Mazare cu usturoi

Mazare cu usturoi Ingrediente: 2 cutii de mazăre 4 linguri ulei 3 căţei de usturoi 1 legătură mărar 1 lingură zahăr sare   Mod de preparare: Mazărea o speli în apă călduţă, o scurgi şi o pui în uleiul încins. Adaugi zahărul, sarea, usturoiul pisat şi o ceaşcă de apă. O laşi la fiert şi, […]

Prajitura cu foi si spuma cu gem

Prajitura Irina (de post)

Prajitura Irina (de post) Ingrediente: 4 cartofi fierţi şi pasaţi 1/2 kg biscuiţi sfărâmaţi 1 pachet margarină 200 g nuci măcinate 200 g zahăr esenţă de migdale după gust   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până la omogenizarea completă şi apoi pasta obţinută o întinzi pe un platou, o nivelezi şi o dai la […]

Sarmale false

Sarmale cu arpacas

Sarmale cu arpacas din: arpacas, varza murata, ciuperci, ceapa, sare, piper, ulei. Poate te intereseaza si: sarmale de post Cum se prepara Sarmale de post cu orez si ciuperci (VIDEO) Sarmale de post in foi de vita   Ingrediente: 250 g arpacaş 2 verze mari murate 300 g ciuperci 4 cepe 1 linguriţă condiment con­centrat […]

Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline Ingrediente: 1 kg praz 2 linguri ulei 1/2 kg roşii sau 2 linguri pastă de tomate câteva foi de dafin 300 g măsline negre 1 linguriţă condiment 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Mancare de praz cu masline: Cureţi prazul de frunzele exte­rioare, îl speli în apa rece, […]

Sarmale

Sărmaluţe cu nucă in frunze de fasole

Sărmaluţe cu nucă in frunze de fasole Ingrediente: 1 cană nucă măcinată 20-30 frunze de fasole 1 cană orez 1 ceapă 4 morcovi 1 ou 2 linguri pastă de tomate condimente ulei   Mod de preparare: Sărmaluţe cu nucă in frunze de fasole: Alegi din grădină frunzele de fasole, din cele mai mari şi mai […]

Iahnie de fasole cu piper boabe

Iahnie de fasole cu piper boabe din: fasole, ceapa, morcov, patrunjel, ulei, bulion, faina, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole 2 cepe 75 g morcov şi pătrunjel (rădăcini) 1 pahar ulei 1-2 linguri bulion de roşii 1 linguriţă făină sare piper (boabe) Mod de preparare: Iahnie de fasole cu piper boabe: Muiem fasolea din ajun. […]

Sarmale cu urdă

Sarmale cu urdă in frunze de stevie

Sarmale cu urdă in frunze de stevie Ingrediente: 400-500 g urdă 1 ceaşcă orez 3 legături ceapă verde 3-4 legături ştevie 1 ou 1 cană borş 1 legătură mărar 2-3 lingui pastă de tomate condiment 1 lingură făină ulei   Mod de preparare: Speli orezul şi-l laşi la înmuiat pentru 15 minute. Cureţi ceapa, o […]

Salată cu ierburi si urdă sărata

Mancărică de salată

Mancărică de salată Ingrediente: 1 căpăţână de salată 1 ceapă veche 1 cană de supă de legume făcută dintr-un cub de concentrat 1 linguriţă de făină 1 legătură de mărar iaurt pentru servit   Mod de preparare: Cu­reţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se înăbuşe în 2-3 linguri de supă. Adaugi salata […]

Chifteluţe cu soia si spanac

Chifteluţe cu soia si spanac

Pui 100 g granule de soia la înmuiat în apă clocotită. Laşi soia 15 minute, după care o strecori bine şi o pui apoi într-un castron în care adaugi 2 cartofi cruzi curăţaţi şi daţi pe răzătoarea cu ochiuri mici, 2 morcovi raşi fin, 150 g spanac opărit şi tocat, usturoi, frunze de pătrunjel, sare, […]

Ardei de post

Ardei de post

Ardei de post din: ardei, rosii, marar, orez, ceapa, ulei, sare, zahar. Ardeii grași conțin antioxidanți precum vitamina C și carotenoizi (cum ar fi beta-carotenul), care protejează celulele împotriva stresului oxidativ și reduc riscul de boli cronice. Ardeii grași sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să-și mențină sau să-și reducă greutatea, deoarece au […]

retete

Sarmalute cu varza dulce, orez, bureti si stafide

Sarmalute cu varza dulce, orez, bureti si stafide din: foi de varza dulce, rosii, orez, stafide, bureti, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 800 g foi de varză dulce 500 g roşii 250 g orez 120 g stafide 400 bureti 1 legătură mărar sare piper 250 g ulei   Mod de preparare: Sarmalute cu varza dulce, […]

Praz umplut cu telemea de vacă

Praz umplut cu masline tocate

 Praz umplut cu masline tocate Pentru:12 persoane Ingrediente: 18 bucăţi de praz tăiate scurt 250 g măsline (negre) 50 g ulei pătrunjel     Mod de preparare: Prazul se taie în segmente scurte de circa 7 cm preferîndu-se părţile groase dinspre cap, apoi se fierbe uşor 12 minute la foc moderat, în apă cu sare. […]

retete

Spanac cu orez si mărar

Spanac cu orez si mărar: Speli spanacul foarte bine, îl pui la fiert în apă rece cu sare şi când e gata îl scurgi şi îl tai mărunt. Căleşti în ulei orezul spălat bine, stingi cu apă şi când „înfloreşte” adaugi spa­nacul şi puţină apă. Pui apoi zahărul şi potriveşti gustul de sare şi piper. […]

Mazare cu rosii s

Mazare cu rosii

Mazare cu rosii din: mazare verde, ulei, patrunjel, ceapa, faina, rosii, marar, zahar, sare, piper.   Ingrediente: 800 g mazare verde 200 ml ulei 1 legătură pătrunjel 2 cepe 3 linguri făină 5 roşii 1 legătură mărar zahăr sare piper   Mod de preparare: Cureţi mazărea, o speli bine şi o laşi să se scurgă. […]

Mancare de stevie

Mancare de stevie

Mancare de stevie din: stevie, ceapa verde, pasta de tomate, usturoi, boia dulce, faina, condimente, ulei, sare.   Ingrediente: 8-10 legături ştevie 2 legături ceapă ver­de 2 linguri pastă de tomate 2 legă­turi usturoi 1 lingură boia dulce 2 linguri făină condimente ulei sare   Mod de preparare: Pui la fiert o oală cu apă […]