Praz cu masline

Praz cu masline si lamaie

Praz cu masline si lamaie Ingrediente: două legături de praz 130 g măsline o lingură de pastă de bulion 3 felii de lămâie o linguriţă de zahăr ulei sare Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală, se taie în rondele şi se călesc în uleiul în­cins. Separat se fierb măslinele (du­pă ce au fost […]

Mancare de prune uscate cu orez

Mancare de prune uscate cu orez din: prune uscate, orez, ceapa, ulei, sare. Poate te intereseaza si Piept de pui cu prune Ingrediente: 400 g prune uscate o jumătate de cană de orez o ceapă ulei sare   Mod de preparare: Prunele, dacă sunt foarte uscate, se pun de cu seară în apă rece. Ceapa […]

Sarmale

Sarmale in frunze de sfecla (de post)

Sarmale in frunze de sfecla (de post): Rețeta Perfectă –  sunt o alternativă delicioasă și sănătoasă la sarmalele tradiționale, perfectă pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să reducă consumul de carne. Frunzele de sfeclă adaugă o aromă unică și sunt bogate în nutrienți, iar umplutura de legume și orez face ca acest […]

Mancare de masline de post

Mancare de masline de post

Mancare de masline de post din: masline, ceapa, rosii, lamaie, ulei. Poate te intereseaza si Mâncare de legume cu măsline Ingrediente: 1/2 kg măsline 1/2 kg ceapă 1/2 kg roşii coapte (sau 1-3 linguri bulion) 1 lămâie 100 ml ulei sau mai mult, după preferinţă (mâncare mai slabă sau mai grasă)   Mod de preparare: […]

Cum se prepara supa de cartofi, rosii si rozmarin

Cum se prepara supa de cartofi, rosii si rozmarin – perfectă pentru zilele răcoroase sau pentru momentele în care dorești o masă simplă, dar plină de savoare. Combinarea aromelor dulci ale roșiilor coapte cu cartofii cremoși și infuzia de rozmarin proaspăt creează un preparat deosebit de gustos și hrănitor. Această supă este ușor de preparat […]

Salata de fasole (de post)

Salata de fasole (de post)

Salata de fasole (de post) Ingrediente: 250 g fasole boabe (fiarta cu o ceapa, doi morcovi si un pastarnac) 1 ceapa rosie 1 ridiche mare sau o legatura de ridichi de luna 1 ardei gras rosu 1 legatura de patrunjel sare piper proaspat macinat Pentru dresing 2-3 linguri de ulei 1 lingura de otet sare […]

Musaca cu soia şi ciuperci

Musaca cu soia şi ciuperci din: vinete, soia granule, ciuperci, ceapa, ardei capia, ceapa, branza telemea, lapte dulce, oua, faina, sare, piper, ulei, menta, smantana, iaurt. Ingrediente: 4-5 vinete o pungă soia granule 500 g ciuperci două cepe doi ardei capia roşii 800 g roşii 100 g brînză telemea 100 ml lapte dulce 3 ouă […]

Mancare de cartofi

Mancare de cartofi Ingrediente 500 g cartofi noi 1 legătură de ceapă verde 2 cepe 2 ardei graşi Ulei, sare, piper boabe   Mod de preparare Mancare de cartofi: Curăţă cartofii, taie-i în cubuleţe potrivite şi lasă-i câteva minute în ulei, cât să prindă o crustă aurie. Adaugă puţină apă şi lasă-i să se înăbuşe […]

Rosii umplute

Rosii umplute

Rosii umplute din: ardei gras, usturoi verde, rosii, sare, boia. Ingrediente: 500 g ardei gras verde 3 fire de usturoi verde 12 roşii cărnoase sare, boia preparare: Rosii umplute: Pui ardeii la copt pe tablă. Când sunt gata, presari sare pe deasupra şi acoperi vasul cu un şervet, îi laşi aşa 10-15 minute. Se vor […]

retete

Sarmale cu galbiori

Sarmale cu galbiori din: galbiori, orez, praz, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, patrunjel, ulei.   Ingrediente: 400 g gălbiori (dacă nu aveţi gălbiori, puteţi folosi şi alte tipuri de ciuperci) 200 g orez 250 g praz 250 g morcovi 250 g radacini de patrunjel, pastarnac si telina o legătură de pătrunjel verde sau mărar 150 ml […]