retete

Borş de cartofi cu urzici

Borş de cartofi cu urzici din: cartofi, morcov, urzici, ceapa verde, usturoi, bors, leustean si patrunjel. Ingrediente: 300g cartofi (2-3 buc) 1 morcov 1 castron plin cu urzici alese, spălate şi tăiate fâşii 5-6 fire de ceapă verde 2 fire de usturoi cu frunze ½ l borş sare leuştean şi pătrunjel tocate   Mod de […]

retete

Pilaf de orez cu prune uscate

Pilaf de orez cu prune uscate din: orez, prune uscate, ceapa, zahar, sare, ardei capia si ulei. Ingrediente: 250g orez 300g prune uscate sau afumate 1 ceapă mijlocie 1 lingură cu zahăr sare 1 ardei capia roşu 3-4 linguri cu ulei     Mod de preparare: Spălaţi orezul cu apă rece, scurgeţi în sită. Curăţaţi […]

retete

Orez cu scorţisoară

Orez cu scorţisoară din: orez brun, apa, zeama de lamaie, scortisoara.   Ingrediente: 2 căni de orez brun crud 6 căni de apă 1 lingură de zeamă de lămâie 2 beţigaşe de scorţisoară   Mod de preparare: Orez cu scorţisoară: Foloseşte o oală de 3 litri şi amestecă toate ingredientele. Când începe apa să fiarbă, […]

Supa de varza cu lapte de soia

Supă de varză din: varza, ceapa, sare, piper, nucsoara si lapte de soia. Ingrediente: 1 varză de mărime mijlocie o ceapă spaniolă mare, 45 grame de unt sare şi piper după gust ½ lingură plină de sare sau nucşoară 750 mililitri de lapte din soia     Mod de preparare: După ce aţi pregătit şi […]

retete

Legume prăjite cu seminte de susan

Legume prăjite cu seminte de susan din: ardei, morcov, fasole, ceapa, seminte de susan, ulei de vegetal, ulei de seminte de susan, sos de soia, stevie dulce si delikat de legume. Ingrediente: 1 ardei roşu 1 morcov 100 g de fasole încolţită 1 legătură de ceapă de primăvară 1 lingură de seminţe de susan 1 […]

retete

Dovlecei cu lamaie

Dovlecei cu lamaie din: dovlecei, lamaie, sare de mare, piper negru, patrunjel, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 3 sau 4 dovlecei mici, feliaţi pe lungime 1 lămâie mare sau 2 lămâi mici sare de mare piper negru 1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat 1 lingură de ulei de măsline 1 căţel de usturoi, mărunţit […]

Retete

Tocană de linte cu spanac

Tocană de linte cu spanac din: linte, orez brun, ceapa, supa de legume, spanac, rosii, pudra de usturoi si sare de mare. Lintea este cunoscută pentru proprietățile sale de reducere a nivelului de colesterol, protejarea sănătății inimii și reglarea nivelului de zahăr din sânge. Este, de asemenea, un aliment ideal pentru persoanele care încearcă să […]

Salată rece de orz

Salată rece de orz din: orz, telina, morcovi, ceapa rosie, otet si apa.   Ingrediente: 1 cană de orz crud 1 legătură (tulpină) de ţelină tocată 2 căni de pudră de pui organic 2 linguri de ulei de măsline 3 morcovi mici, feliaţi mărunt 1 ceapă roşie medie, mărunţită 2 linguri de oţet din cidru […]

retete

Orez cu roşii

Orez cu roşii din: orez brun, rosie, ardei gras, ardei iute, radacina de ghimbir, usturoi, coriandru si supa. Ingrediente: 1 cană de orez brun, negătit 1 roşie mică, tăiată cubuleţe 1 ardei gras verde, tăiat cubuleţe 1 ceapă mică, tăiată cubuleţe 2 ardei iuţi verzi, tăiaţi cubuleţe 1 linguriţă de rădăcină de ghimbir, dată pe […]

retete

Branza de burduf cu boia

O reteta simpla si usor de preparat, branza de burduf cu boia din: branza de burduf, unt, boia, chimen si sare. Ingrediente: 300 gr. brinza de burduf sau cas proaspat 100 gr. unt o lingurita boia dulce 1 virf de cutit chimen sare   Mod de preparare: Branza sau casul se da prin masina de […]

Reteta zilei: Salata de castraveti cu usturoi

Salata de castraveti cu usturoi din: castraveti, sare, zahar, otet, ulei de susan, sos de soia, usturoi, fulgi de ardei iute, coriandru, seminte de susan.   Ingrediente: 2 castraveți 1 linguriță sare 2 lingurițe de zahăr 2 linguri de oțet de orez 1 lingură ulei de susan 2 lingurițe de sos de soia 2 catei […]

Reteta zilei: Supa de sfecla

Supa de sfecla – o rețetă delicioasă și nutritivă, ideală pentru zilele răcoroase sau pentru un prânz ușor. Este bogată în vitamine și minerale, având o culoare intensă și un gust delicat, echilibrat de condimentele proaspete. Ingrediente (pentru 4 porții) 3 sfecle medii, curățate și tăiate cuburi – baza supei, bogată în nutrienți și culoare […]

Reteta zilei: Varza picanta

Varza picanta din: varza, ulei, ardei iute, curry, ceapa, seminte de mustar, nuca de cocos, sare. Ingrediente: 2 cani varză tocată 2 lingurițe de ulei 3-4 ardei iuti frunze de curry 1/4 cană ceapă tocată 1/2 linguriță semințe de muștar 2 linguri de nucă de cocos rasă sare, dupa gust     Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Bame umplute

Bame umplute din: bame, faina, chimen, mango, coriandru, curcuma, chili, ulei, sare. Ingrediente: 200 g bame 2 linguri faină 1 linguriță pudră de chimen 1 linguriță pudră uscată de mango 1 linguriță pulbere de coriandru 1 praf de curcuma 1 linguriță pudră de chilli roșu 4 linguri de ulei sare, dupa gust       […]

Reteta zilei: Orez picant cu legume si soia

Orez picant cu legume si soia din: orez, ulei, usturoi, ceapa verde, legume, sare, pudra de ardei, sos schezwan, sos de soia. Ingrediente: 1 cană orez 2 linguri de ulei 1 linguriță usturoi zdrobit 1/2 cană ceapa verde tocata 1 cană de legume mixte sare, dupa gust 1 linguriță pudră de ardei 2 linguri sos […]

Reteta zilei: Orez picant cu susan

Orez picant cu susan din: seminte de susan, ardei iute, linte, orez, seminte de mustar, naut, praf de ceapa, praf de usturoi, curry, caju, arahide, ulei, unt.   pentru pudra de condimente: 1/4 cană semințe de susan 6-7 ardei iuti roșii uscati 2 linguri linte alba orez: 1 cană orez 1/4 linguriță semințe de muștar […]

Reteta zilei: Legume la tigaie pe pat de orez

Legume la tigaie pe pat de orez din: orez, apa, sparanghel, ardei gras, ceapa, ciuperci, usturoi, sos de soia, seminte de susan, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 cana orez 1 1/4 cană apă 200gr sparanghel 1 ardei gras feliat 1/2 ceapa feliata 1 cana de ciuperci feliate 2 căței de usturoi tocat 1 1/2 linguri sos […]

Reteta zilei: Legume pe pat de orez

Legume pe pat de orez din: orez, apa, sparanghel, ardei gras, ceapa, ciuperci, usturoi, sos de soia, seminte de susan, ulei, sare. Orezul este unul dintre cele mai populare și răspândite cereale în întreaga lume. Este un aliment de bază pentru mai mult de jumătate din populația globală și este cultivat în principal în zonele […]

Reteta zilei: Salata de cartofi cu sfecla

Salata de cartofi cu sfecla din: sfecla, cartofi, morciv, ceapa, muraturi, vazra acra, ulei, sare. Sistem cardiovascular sănătos: Sfecla roșie conține nitrați naturali care pot ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la îmbunătățirea circulației sângelui. Funcție cognitivă și sănătatea creierului: Sfecla roșie este bogată în nitrați, care au fost asociate cu o […]

Reteta zilei: Legume la cuptor cu cimbru

Legume la cuptor cu cimbru din: dovlecel, zucchini, broccoli, ceapa rosie, ardei gras, ciuperci, otet balsamic, ulei de masline, cimbru. Ingrediente: 1 dovlecel feliat 1 zucchini feliaț 2 căni broccoli 1/2 ceapă roșie, tocată 1 ardei gras tocat 6 ciuperci tăiate în sferturi 2 linguri oțet balsamic 2 linguri ulei de măsline 1 1/4 lingurita […]

Reteta zilei: Salata tabbouleh

Salata tabbouleh din: patrunjel, menta, ceapa verde, castravete, rosii, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 cani patrunjel, tocat 1 1/4 cană mentă, tocată 1/2 ceasca ceapa verde, tocata 1 castravete, tocat 3 1/2 cani de rosii, tocate 1/3 cană ulei de măsline 1/3 cană suc de lămâie 1/2 lingurita sare 1/8 […]

Reteta zilei: Salata calda de spanac cu orz

Salata calda de spanac cu orz din: orz, bacon, nuci pecan, ceapa rosie, usturoi, spanac, capsuni, branza de capra, busuioc. Ingrediente: ½ cana orz integral 2 felii de bacon, tocat ¼ ceasca nuci pecan întregi ½ ceapă roșie, feliată 2 catei usturoi, mărunțit 4 căni spanac 4 căpșuni, feliate 30gr brânză de capră busuioc proaspăt, […]

Reteta zilei: Fasole batuta cu paprika

Fasole batuta cu paprika din: fasole uscata, apa, ceapa, piper cayenne, paprika, zahar brun, sare.   Ingrediente: 2 ½ cani fasole uscata apa 1 ceapă, tocat ½ lingura piper cayenne ½ lingura paprika 2 linguri zahăr brun 4 linguri de sare   Mod de preparare: Inmuiați fasolea peste noapte. Adăugați fasolea într-un vas și acoperiți […]

Reteta zilei: Sote picant de fasole galbena

Sote picant de fasole galbena din: fasole galbena, ulei de susan, sos de soia, zahar, sare, ardei iute.   Ingrediente: 300gr fasole galbena 2 linguri ulei de susan 1½ lingură sos de soia 1 linguriță zahăr ½ linguriță sare 1 ardei iute roșu, feliat     Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele împreună într-un bol […]

Reteta zilei: Morcovi sote cu aroma de cimbru

Morcovi sote cu aroma de cimbru din: ulei de masline, morcovi, apa, usturoi, cimbru, sare, piper. Morcovii sunt faimoși pentru conținutul lor ridicat de beta-caroten, care este transformat în organism în vitamina A. Vitamina A este esențială pentru sănătatea vizuală, întreținerea pielii și sistemul imunitar. Conțin antioxidanți precum beta-carotenul, luteina și zeaxantina, care protejează celulele […]

Reteta zilei: Sote aromat de bame

Sote aromat de bame din: bame, varza, sos de peste, ulei, ghimbir.   Ingrediente: 300gr bame 1 varza, tocata 1 lingurita sos de peste 1 lingura ulei ghimbir, dupa gust     Mod de preparare: Spalati si tocati bamele. Se încălzește la foc mediu și se adaugă sosul de peste și ghimbir, cu puțin ulei […]

Reteta zilei: Bame picante prajite

Bame picante prajite din: bame, amidon, faina, sare, zahar pudra, praf de usturoi, piper, piper cayenne, chimen, lapte, ulei.     Ingrediente: 300gr bame ⅓ ceasca amidon ⅓ ceasca faina 1 lingurita sare ½ lingurita zahar pudra ½ linguriță prafde usturoi ½ linguriță piper negru ¼ linguriță de piper Cayenne 1 praf chimen ½ ceasca […]

Reteta zilei: Varza de bruxelles cu nuci de pin

Varza de bruxelles cu nuci de pin din: varza de bruxelles, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, nuci de pin, sare, piper. Varza de Bruxelles crește în forma unor mici capete rotunde, care se dezvoltă pe tulpini lungi. Aceste capete conțin frunze împănate și strânse. Planta poate atinge o înălțime de aproximativ 60-90 cm. Varza […]

Mancare de gulii cu bulion

Mancare de gulii cu bulion din: gulii, faina, ulei, bulion, mirodenii, sare. Ingrediente: 1 kg gulii 2 cepe 1 lingură făină 2 linguri ulei 1-2 linguri bulion mirodenii (piper, foi de dafin, nucşoară) sare   Mod de preparare: Guliile se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri de ordinul a 5 […]

Budinca de post cu orez

Budinca de post cu orez

Budinca de post cu orez din: orez, apa, zahar, sare, mere, coaja de portocale, vanilie, margarina, zahar. Ingrediente: 2 căni de orez 6 căni de apă 150 g zahăr puţină sare 1 kg mere rase coajă de portocale vanilie 100 g margarină 150 g zahăr   Mod de preparare: Se spală orezul foarte bine, se […]

Tofu iute sotat

Tofu iute sotat

Tofu iute sotat din: alge, tofu, ceapa verde, ghimbir, ciuperci, sos de soia, vind e orez, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: o lingura de alge marine uscate 350 grame tofu taiat in cubulete de 1 cm trei sferturi de cana de ceapa verde tocata marunt o lingura de ghimbir proaspat tocat patru ciuperci doua […]

Gogosi de post cu dulceata si rom

Gogosi de post cu dulceata si rom din: faina de grau, zahar, drojdie, zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie, zahar pudra, dulceata, sare.   Ingrediente: 1 kg faina de grau 4-5 linguri zahar 1 cubulet mic de drojdie (40 g) 1 pliculet zahar vanilat 1 lingurita esenta de rom coaja rasa de la o […]