Salata de linte cu ciuperci

Salata de linte cu ciuperci

Salata de linte cu ciuperci din: morcov, linte, telina, rosii, usturoi, ciuperci, praz, lamaie, chimen, sare, ulei, patrunjel.   Ingrediente: 1 morcov fiert 1 conservă mică cu linte 1 fir de ţelină 2 roşii 2 căţei de usturoi 300 g ciuperci partea albă a unui fir de praz 1/2 linguriţă seminţe de chimen 1 linguriţă ulei […]

Carnaciori vegetali din naut

Carnaciori vegetali din naut

Carnaciori vegetali din naut din: naut, orez, pesmet, ceapa, rosii, busuioc, oregano, sos de soia, ulei, patrunjel. Nautul este o sursă bogată de proteine, fibre alimentare, vitamine (cum ar fi vitamina B6 și acidul folic) și minerale (cum ar fi fierul, magneziul și zincul). Este, de asemenea, o sursă bună de carbohidrați complecși, având un […]

Smoothie cu afine si fulgi de ovaz

Smoothie cu afine si fulgi de ovaz

Smoothie cu afine si fulgi de ovaz din: afine, banana, fulgi de ovaz, miere, scortisoara, seminte de in, gheata.   Ingrediente: 1/2 ceasca de afine congelate 1 banana congelata 2/3 cana fulgi de ovăz fiert, răcit 1 lingura de miere 1/8 lingurita de scortisoara 1 lingurita semințe de in 1 cană cuburi de gheata   […]

Shake de piersici cu frisca

Shake de piersici cu frisca

Shake de piersici cu frisca din: piersici, inghetata, zahar pudra, migdale, triplu sec, frisca, lapte. Ingrediente: 800 g piersici 200 g inghetata cu aroma de piersici 150 g zahar pudra 50 g migdale 100 ml triplu sec 200 ml frisca 800 ml lapte       Mod de preparare: Piersicile curatate de coaja si samburi se […]

Broccoli la gratar cu usturoi

Broccoli la gratar cu usturoi

Broccoli la gratar cu usturoi din: broccoli, ulei de masline, usturoi, ardei chilli, sare, migdale, lamaie. Ingrediente: 2 capatani de broccoli 115 ml ulei de masline 4 catei de usturoi, feliati fin 1 ardei chilli rosii, potrivit de iuti feliati fin sare de mare grunjoasa si piper negru fulgi de migdale prajiti sau felii foarte […]

Salata cu naut copt

Salata cu naut copt

Salata cu naut copt din: naut, ulei de masline, boia de ardei, sare, piper cayenne, quinoa, castravete, rosii cherry, spanac, avocado, tahini, apa calda, suc de lamaie, usturoi, lamaie, praz.   Ingrediente: 1 cutie năut, scurs și clătit 1 lingura ulei de masline ½ lingurita boia de ardei afumat ½ lingurita sare 1 varf de […]

Orez expandat cu chili

Orez expandat cu chili din: ulei, seminte de mustar, usturoi, frunze de curry, caju, arahide, fasole indiana, chili, turmeric, sare, praf de ceapa si usturoi, coriandru, orez expandat. Ingrediente: 6 linguri ulei ¼ lingurita seminte de mustar 2 catei de usturoi, zdrobit frunze de curry 2 linguri caju ¼ ceasca arahide ½ ceasca fasole Indiana 1 […]

Shake de fructe de padure cu miere

Shake de fructe de padure cu miere

Shake de fructe de padure cu miere din: lapte degresat, iaurt, fructe de padure, miere.   Ingrediente:  250 ml lapte degresat, rece 250 ml iaurt mix de fructe de padure miere, dupa gust     Mod de preparare: Adaugati la blender laptele, iaurtul si fructele si procesati pana se omogenizeaza. Incorporati miere, dupa gust si […]

Reteta zilei: Sparanghel la cuptor (usor de preparat)

Sparanghel la cuptor din: sparanghel, lamaie, miere, ghimbir, ulei de masline, unt, coriandru, sare de mare, piper. Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitaminele A, C, E și K, precum și vitaminele din complexul B (cum ar fi acidul folic, B6 și riboflavina). De asemenea, furnizează minerale importante, cum ar […]

Fasole verde cu slanina

Reteta zilei: Sote de fasole verde cu usturoi si sos de soia

Sote de fasole verde cu usturoi si sos de soia din: ulei, fasole verde, usturoi, apa, sos de soia, sare, piper. Fasolea verde este o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și minerale precum potasiu, fier și calciu. De asemenea, este o sursă […]

Reteta zilei: Limonada cu fructul pasiunii si menta

Limonada cu fructul pasiunii si menta din: menta, zahar brun, apa minerala, limeta, fructul pasiunii, gheata.   Ingrediente:  1 legatura menta 1 lingurita zahar brun 150 ml apă minerala 1 limeta 2 fructul pasiunii ½ ceasca de gheață   Mod de preparare: Adaugati zahărul și sucul de limeta într-un borcan. Scoateți semințele din fructul pasiunii, […]

Reteta zilei: Hummus de arahide

Hummus de arahide din: arahide, pasta tahini, suc de lamaie, chimion, piper cayenne, usturoi, ulei de masline.   Ingrediente:  2 cani arahide fierte 2 linguri pasta tahini 1 lingura suc de lămâie ¼ linguriță chimion ⅛ linguriță piper cayenne 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de măsline     Mod de preparare: Scoateți arahidele […]

Tocana de naut cu bulion

Tocana de naut cu bulion din: naut, ceapa, ardei, bulion, ulei, verdeata. Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică. Semințele de naut sunt principala […]

Clatite de post

Clatite de post din: amidon, faina, praf de copt, lapte, ulei, gem. Ingrediente: 250 g amidon 250 g făină un plic praf de copt un litru lapte de migdale sau de soia un praf sare o lingură ulei gem, după gust   Mod de preparare: Se amestecă făina cu amidonul, praful de copt şi sarea. Se […]

Curry vegetarian cu fasole

Curry vegetarian cu fasole 

Curry vegetarian cu fasole din: ceapa, turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry, pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, coriandru.   Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata mare 1/4 lingurita de turmeric 1 bucata mare de ghimbir, curatat de coaja si tocat mare 4 catei de usturoi 2 linguri de ulei 2 […]

Falafel cu sos

Falafel cu sos

Falafel cu sos din: falafel, sos tomat, busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, zahar tos, cimbru si ceapa rosie. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită […]

Ciorba cu naut si praz

Ciorba cu naut si praz din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică. Semințele de naut […]

Snitele de telina

Snitele de telina din: telina, sare, piper, oua, fulgi de ovaz, ierburi aromatice, faina, ulei. Ingrediente: 3 ţeline sare piper 3 ouă 250 g fulgi de ovăz 2 linguri de ierburi aromatice 50 g făină 150 ml ulei   Mod de preparare: Se curăţă ţelina şi se taie în felii groase, se opăresc timp de 3-4 […]

Ciorba simpla cu naut

Ciorba simpla cu naut din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică. Semințele de naut […]

Snitel vegetarian din soia

Snitel vegetarian din soia

Snitel vegetarian din soia din: soia, mustar, faina, apa, condimente si ulei. Ingrediente:  1 pachet şni­ţele din soia 3 linguri făina 2 linguri muştar 1 lingură vegeta 4 lin­guri apă condimente după preferinţă 2 linguri ulei   Mod de preparare: Fierbi şni­ţelele în apă clocotită cu sare, le scoţi şi le laşi să se scurgă pe […]

retete

Sarmale vegetariene cu stafide

Sarmale vegetariene cu stafide din: varza murata, rosii, bulion, stafide, orez, ceapa, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg varza murata 500 g rosii 4 linguri bulion 100 g stafide 1 cana cu orez 2 cepe 4 linguri de ulei 1 legatura de marar sare piper   Mod de preparare: Sarmale vegetariene cu stafide: pun […]

Reteta zilei: Tofu picant prajit

Tofu picant prajit din: tofu, usturoi, piper, ceapa verde, sos de soia, zahar.   Ingrediente:  1 bucata tofu, feliata usturoi ¼ ceasca boabe de piper negru 4 cesti ceapă verde feliata 1 lingura sos de soia ½ ceasca de zahăr     Mod de preparare: Adaugati ingredientele intr-un mojar si pasati. Transfearti intr-un bol si […]

Reteta zilei: Sote de morcovi

Sote de morcovi din: otet balsamic, ulei de masline, morcovi, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente:  1 lingură de oțet balsamic 1 lingură de ulei de măsline 1 kg morcovi sare si piper, dupa gust pătrunjel după gust     Mod de preparare: Curatati si taiati morcovii. Fierbeti 20 de minute. Într-un castron mic, amestecati oțetul […]

Bame in sos de rosii

Bame cu verdeata in sos tomat

Bame cu verdeata in sos tomat din: bame, bors, rosii, ceapa, faina, bulion, ulei, lamaie, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g bame 500 ml bors 4 rosii 1 ceapa 1 lingura faina 2 linguri bulion 1 lingura ulei 1 lamaie 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: […]

Tofu cu portocale si sos de soia

Tofu cu portocale si sos de soia

Tofu cu portocale si sos de soia din: tofu, muraturi, sos de soia, portocale, sare, piper. Tofu-ul se obține prin coagularea laptelui de soia. Boabele de soia sunt înmuiate în apă, apoi măcinate și amestecate cu apă pentru a forma un lapte de soia. Acesta este apoi încălzit și coagulat prin adăugarea unui coagulant, cum […]

Reteta zilei: Sote de spanac

Sote de spanac din: spanac, usturoi, ulei de masline, sare de mare, suc de lamaie. Spanacul este o legumă verde cu frunze, cu un conținut bogat de nutrienți și beneficii pentru sănătate. Acesta este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina K, vitamina A, vitamina C, fier, calciu și magneziu. Spanacul are, de […]

Bame in sos de mustar

Reteta zilei: Tocanita aromata de bame

Tocanita aromata de bame din: bame, ceapa, chili, turmeric, garam masala, sare, unt.   Ingrediente:  1kg bame ½ ceapă 1 lingurita chili ½ linguriță turmeric ¾ linguriță garam masala sare 1 lingurita unt   Mod de preparare: Spălați bamele. Uscati pe prosoape de hârtie. Tăiați bucăți micis si transferati intr-un bol. Taieti ceapa. Într-o tigaie, […]

Mancare de naut si linte

Mancare de linte si naut

Mancare de linte si naut din: linte, naut, ceapa, morcovi, bulion, usturoi, cimbru, oregano. Nautul are multiple beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de boli de inimă și diabet, datorită conținutului său bogat în fibre și carbohidrați complecși care ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, este o sursă excelentă […]

Supă rece de afine

Reteta zilei: Smoothie de afine cu banane si vanilie

Smoothie de afine cu banane si vanilie din: afine, banana, iaurt de vanilie, lapte, seminte de in.   Ingrediente:  1 cana afine 1 banană, înghețată ½ cana iaurt de vanilie ¾ cana lapte seminte de in, pentru servire     Mod de preparare: Adăugați toate ingredientele in blender. Procesati pana se omogenizeaza. Transferati intr-un pahar, […]

Salata de rosii cu usturoi

Salata de rosii si usturoi

Salata de rosii cu usturoi din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, busuioc, sare, piper.   Ingrediente:  5-6 rosii cherry, taiate in jumatati 6 catei de usturoi 3 linguri ulei de măsline 6 frunze de busuioc sare și piper, dupa gust   Mod de preparare: Intr-un bol adaugati rosiile impreuna cu busuiocul. Se încălzește uleiul […]

Frigarui de post

Frigarui de post din: porumb, dovlecei, rosii, ardei, rozmarin, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 2 ştiuleţi de porumb 2 dovlecei 2 ardei graşi 4 roşii 2 crenguţe rozmarin 50 ml ulei o ceapă sare piper   Mod de preparare: Se pun beţele de frigărui la înmuiat în apă caldă. Se taie bucăţi cât mai egale porumbul, […]

Reteta zilei: Salata cu patrunjel si menta

Salata cu patrunjel si menta din: salata verde, patrunjel, menta, naut, suc de lamaie, rosii, ceapa rosie, sare de mare, piper.   Ingrediente:  1 cana salata verde 1/2 cana patrunjel 2 crengute menta 1 cutie naut sucul de la ½ lămâie ½ ceasca ulei de măsline ½ ceasca de rosii tocate ⅓ ceasca ceapa rosie […]