Sarmale de post cu prune uscate

Sarmale de post cu prune uscate

Sarmale de post cu prune uscate din: prune uscate, ulei, ceapa, morcov, sare, piper, orez, varza, mere, cimbru, dafin, coriandru, piper. Ingrediente: 200  g prune uscate 3 linguri ulei 3 cepe 2-3 morcovi sare piper alb măcinat 250 g orez 2 verze 2 mere condimente (cimbru, foi de dafin, boabe de piper)   Mod de […]

Tocana de post cu orez

Tocana de post cu orez

Tocana de post cu orez din: ardei, gogosar, vanata, rosii, orez, cartof, ceapa, usturoi, ciuperci. Ingrediente: 1 ardei gras 1 gogoşar 1 vânătă 2 roşii, 1 mână de orez 1 cartof 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 ciuperci   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă toate legumele, se taie ardeiul şi vânătă […]

Tocanita de post cu legume

Tocanita de post cu legume

Tocanita de post cu legume din: rosii, dovlecei, ceapa, vinete, ardei gras, usturoi, ulei, bulion, tarhon, rozmarin, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 5 roşii 2 dovlecei 2 cepe 2 vinete 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 căţei usturoi 6 linguri ulei 2 linguri bulion 2 lingurite tarhon uscat 1 lingurita ace de rozmarin uscat pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Tocanita de post […]

Chiftele de post cu linte

Chiftele de post cu linte

Chiftele de post cu linte din: linte, paine, ceapa, sare, piper, faina, ulei, usturoi, morcov, patrunjel, verdeata. Ingrediente: 250 g linte 1 felie de pâine 1 ceapă sare piper 1 lingură făină 2-3 linguri ulei usturoi 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel verdeaţă   Mod de preparare: Alegi lintea cu grijă, bob cu bob, ca să […]

Prajitura de post cu nuca si gem

Prajitura de post cu nuca si gem

Prajitura de post cu nuca si gem din: apa minerala, ulei, zahar, amoniac, otet, zahar pudra, faina, nuci, gem, margarina, zahar, lamaie, gris. Ingrediente: 10 linguri apă minerală 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 1 linguriţă amoniac stins cu oţet 1 linguriţă zahăr pudră făină cât cuprinde Pentru crema I: 6 linguri nuci măcinate 4 linguri […]

Soia cu ciuperci

Reteta de post: Soia cu ciuperci

Soia cu ciuperci din: soia, ciuperci, morcovi, telina, praz, ardei, sare, piper, ulei, vin. Ingrediente: 1 pungă de cuburi de soia 1 cutie cu ciuper­ci 2 morcovi 1 ţelină 1 fir de praz 2-3 ardei graşi sare piper un pahar de vin alb sau puţin oţet de mere ulei   Mod de preparare: Pui cuburile […]

Gulas cu soia si ardei iute

Gulas cu soia si ardei iute din: soia cuburi, ceapa, ardei kapia, morcovi, rosii, patrunjel, chimen, tarhon, ulei, boia, ardei iute, sare. Ingrediente: 1 pachet soia cuburi 1 ceapă 1 ardei kapia 2 morcovi 3 roşii decojite 1 pătrunjel rădăcină 1 linguriţă chimen măcinat 1 linguriţă tarhon 50 ml ulei 1 lingură boia dulce 3-4 […]

Salata de bame cu usturoi

Salata de bame cu usturoi

Salata de bame cu usturoi din: bame, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g bame 4 linguri de ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 2-3 catei de usturoi sare piper negru macinat o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se amestecă într-un vas mare uleiul de măsline şi […]

Carne de miel cu vinete coapte

Reteta zilei: Vinete coapte cu vinegreta de otet balsamic

Vinete coapte cu vinegreta de otet balsamic din: vanata, ceapa, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, zahar.   Ingrediente pentru vinete:  1 vanata, feliata 2 cepe, feliate ¼ ceasca ulei de măsline ½ linguriță sare piper Ingrediente pentru vinaigrette: ⅓ ceasca ulei de măsline ¼ ceasca oțet balsamic 2 lingurițe zahăr ¼ linguriță sare […]

Bame in sos de mustar

Bame in sos de mustar

Bame in sos de mustar din: bame, otet, sare, mustar, miere, otet, ulei.   Ingrediente: 1 kg bame 4 linguri cu otet sare Pentru sos: 4 lingurite cu mustar 2 lingurite cu miere 1 lingurita cu otet 100 ml ulei   Mod de preparare: Opăreşte bamele într-un litru de apă în care ai pus oţetul […]

Sarmale de post cu arpacas

Sarmale de post cu arpacas

Sarmale de post cu arpacas din: ceapa, morcovi, telina, rosii, verdeata, ulei, arpacas, suc de rosii, frunze de vita de vite, sare, piper, cimbru, bulion.   Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 500 g rosii verdeata 100 ml ulei 1 cana cu arpacas suc de rosii frunze de vita de vie sare piper […]

Salata de linte cu ciuperci

Salata de linte cu ciuperci

Salata de linte cu ciuperci din: morcov, linte, telina, rosii, usturoi, ciuperci, praz, lamaie, chimen, sare, ulei, patrunjel.   Ingrediente: 1 morcov fiert 1 conservă mică cu linte 1 fir de ţelină 2 roşii 2 căţei de usturoi 300 g ciuperci partea albă a unui fir de praz 1/2 linguriţă seminţe de chimen 1 linguriţă ulei […]

Carnaciori vegetali din naut

Carnaciori vegetali din naut

Carnaciori vegetali din naut din: naut, orez, pesmet, ceapa, rosii, busuioc, oregano, sos de soia, ulei, patrunjel. Nautul este o sursă bogată de proteine, fibre alimentare, vitamine (cum ar fi vitamina B6 și acidul folic) și minerale (cum ar fi fierul, magneziul și zincul). Este, de asemenea, o sursă bună de carbohidrați complecși, având un […]

Smoothie cu afine si fulgi de ovaz

Smoothie cu afine si fulgi de ovaz

Smoothie cu afine si fulgi de ovaz din: afine, banana, fulgi de ovaz, miere, scortisoara, seminte de in, gheata.   Ingrediente: 1/2 ceasca de afine congelate 1 banana congelata 2/3 cana fulgi de ovăz fiert, răcit 1 lingura de miere 1/8 lingurita de scortisoara 1 lingurita semințe de in 1 cană cuburi de gheata   […]

Shake de piersici cu frisca

Shake de piersici cu frisca

Shake de piersici cu frisca din: piersici, inghetata, zahar pudra, migdale, triplu sec, frisca, lapte. Ingrediente: 800 g piersici 200 g inghetata cu aroma de piersici 150 g zahar pudra 50 g migdale 100 ml triplu sec 200 ml frisca 800 ml lapte       Mod de preparare: Piersicile curatate de coaja si samburi se […]

Broccoli la gratar cu usturoi

Broccoli la gratar cu usturoi

Broccoli la gratar cu usturoi din: broccoli, ulei de masline, usturoi, ardei chilli, sare, migdale, lamaie. Ingrediente: 2 capatani de broccoli 115 ml ulei de masline 4 catei de usturoi, feliati fin 1 ardei chilli rosii, potrivit de iuti feliati fin sare de mare grunjoasa si piper negru fulgi de migdale prajiti sau felii foarte […]

Salata cu naut copt

Salata cu naut copt

Salata cu naut copt din: naut, ulei de masline, boia de ardei, sare, piper cayenne, quinoa, castravete, rosii cherry, spanac, avocado, tahini, apa calda, suc de lamaie, usturoi, lamaie, praz.   Ingrediente: 1 cutie năut, scurs și clătit 1 lingura ulei de masline ½ lingurita boia de ardei afumat ½ lingurita sare 1 varf de […]

Orez expandat cu chili

Orez expandat cu chili din: ulei, seminte de mustar, usturoi, frunze de curry, caju, arahide, fasole indiana, chili, turmeric, sare, praf de ceapa si usturoi, coriandru, orez expandat. Ingrediente: 6 linguri ulei ¼ lingurita seminte de mustar 2 catei de usturoi, zdrobit frunze de curry 2 linguri caju ¼ ceasca arahide ½ ceasca fasole Indiana 1 […]

Shake de fructe de padure cu miere

Shake de fructe de padure cu miere

Shake de fructe de padure cu miere din: lapte degresat, iaurt, fructe de padure, miere.   Ingrediente:  250 ml lapte degresat, rece 250 ml iaurt mix de fructe de padure miere, dupa gust     Mod de preparare: Adaugati la blender laptele, iaurtul si fructele si procesati pana se omogenizeaza. Incorporati miere, dupa gust si […]

Reteta zilei: Sparanghel la cuptor (usor de preparat)

Sparanghel la cuptor din: sparanghel, lamaie, miere, ghimbir, ulei de masline, unt, coriandru, sare de mare, piper. Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitaminele A, C, E și K, precum și vitaminele din complexul B (cum ar fi acidul folic, B6 și riboflavina). De asemenea, furnizează minerale importante, cum ar […]

Fasole verde cu slanina

Reteta zilei: Sote de fasole verde cu usturoi si sos de soia

Sote de fasole verde cu usturoi si sos de soia din: ulei, fasole verde, usturoi, apa, sos de soia, sare, piper. Fasolea verde este o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și minerale precum potasiu, fier și calciu. De asemenea, este o sursă […]

Reteta zilei: Limonada cu fructul pasiunii si menta

Limonada cu fructul pasiunii si menta din: menta, zahar brun, apa minerala, limeta, fructul pasiunii, gheata.   Ingrediente:  1 legatura menta 1 lingurita zahar brun 150 ml apă minerala 1 limeta 2 fructul pasiunii ½ ceasca de gheață   Mod de preparare: Adaugati zahărul și sucul de limeta într-un borcan. Scoateți semințele din fructul pasiunii, […]

Reteta zilei: Hummus de arahide

Hummus de arahide din: arahide, pasta tahini, suc de lamaie, chimion, piper cayenne, usturoi, ulei de masline.   Ingrediente:  2 cani arahide fierte 2 linguri pasta tahini 1 lingura suc de lămâie ¼ linguriță chimion ⅛ linguriță piper cayenne 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de măsline     Mod de preparare: Scoateți arahidele […]

Tocana de naut cu bulion

Tocana de naut cu bulion din: naut, ceapa, ardei, bulion, ulei, verdeata. Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică. Semințele de naut sunt principala […]

Clatite de post

Clatite de post din: amidon, faina, praf de copt, lapte, ulei, gem. Ingrediente: 250 g amidon 250 g făină un plic praf de copt un litru lapte de migdale sau de soia un praf sare o lingură ulei gem, după gust   Mod de preparare: Se amestecă făina cu amidonul, praful de copt şi sarea. Se […]

Curry vegetarian cu fasole

Curry vegetarian cu fasole 

Curry vegetarian cu fasole din: ceapa, turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry, pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, coriandru.   Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata mare 1/4 lingurita de turmeric 1 bucata mare de ghimbir, curatat de coaja si tocat mare 4 catei de usturoi 2 linguri de ulei 2 […]

Falafel cu sos

Falafel cu sos

Falafel cu sos din: falafel, sos tomat, busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, zahar tos, cimbru si ceapa rosie. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită […]

Ciorba cu naut si praz

Ciorba cu naut si praz din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică. Semințele de naut […]

Snitele de telina

Snitele de telina din: telina, sare, piper, oua, fulgi de ovaz, ierburi aromatice, faina, ulei. Ingrediente: 3 ţeline sare piper 3 ouă 250 g fulgi de ovăz 2 linguri de ierburi aromatice 50 g făină 150 ml ulei   Mod de preparare: Se curăţă ţelina şi se taie în felii groase, se opăresc timp de 3-4 […]

Ciorba simpla cu naut

Ciorba simpla cu naut din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică. Semințele de naut […]

Snitel vegetarian din soia

Snitel vegetarian din soia

Snitel vegetarian din soia din: soia, mustar, faina, apa, condimente si ulei. Ingrediente:  1 pachet şni­ţele din soia 3 linguri făina 2 linguri muştar 1 lingură vegeta 4 lin­guri apă condimente după preferinţă 2 linguri ulei   Mod de preparare: Fierbi şni­ţelele în apă clocotită cu sare, le scoţi şi le laşi să se scurgă pe […]

retete

Sarmale vegetariene cu stafide

Sarmale vegetariene cu stafide din: varza murata, rosii, bulion, stafide, orez, ceapa, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg varza murata 500 g rosii 4 linguri bulion 100 g stafide 1 cana cu orez 2 cepe 4 linguri de ulei 1 legatura de marar sare piper   Mod de preparare: Sarmale vegetariene cu stafide: pun […]