Falafel cu sos

Falafel cu sos

Falafel cu sos din: falafel, sos tomat, busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, zahar tos, cimbru si ceapa rosie. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită […]

Ciorba cu naut si praz

Ciorba cu naut si praz

Ciorba cu naut si praz din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică. Semințele de naut […]

Snitele de telina

Snitele de telina din: telina, sare, piper, oua, fulgi de ovaz, ierburi aromatice, faina, ulei. Ingrediente: 3 ţeline sare piper 3 ouă 250 g fulgi de ovăz 2 linguri de ierburi aromatice 50 g făină 150 ml ulei   Mod de preparare: Se curăţă ţelina şi se taie în felii groase, se opăresc timp de 3-4 […]

Ciorba cu naut si praz

Ciorba simpla cu naut

Ciorba simpla cu naut din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică. Semințele de naut […]

Snitel vegetarian din soia

Snitel vegetarian din soia

Snitel vegetarian din soia din: soia, mustar, faina, apa, condimente si ulei. Ingrediente:  1 pachet şni­ţele din soia 3 linguri făina 2 linguri muştar 1 lingură vegeta 4 lin­guri apă condimente după preferinţă 2 linguri ulei   Mod de preparare: Fierbi şni­ţelele în apă clocotită cu sare, le scoţi şi le laşi să se scurgă pe […]

retete

Sarmale vegetariene cu stafide

Sarmale vegetariene cu stafide din: varza murata, rosii, bulion, stafide, orez, ceapa, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg varza murata 500 g rosii 4 linguri bulion 100 g stafide 1 cana cu orez 2 cepe 4 linguri de ulei 1 legatura de marar sare piper   Mod de preparare: Sarmale vegetariene cu stafide: pun […]

Reteta zilei: Tofu picant prajit

Tofu picant prajit din: tofu, usturoi, piper, ceapa verde, sos de soia, zahar.   Ingrediente:  1 bucata tofu, feliata usturoi ¼ ceasca boabe de piper negru 4 cesti ceapă verde feliata 1 lingura sos de soia ½ ceasca de zahăr     Mod de preparare: Adaugati ingredientele intr-un mojar si pasati. Transfearti intr-un bol si […]

Reteta zilei: Sote de morcovi

Sote de morcovi din: otet balsamic, ulei de masline, morcovi, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente:  1 lingură de oțet balsamic 1 lingură de ulei de măsline 1 kg morcovi sare si piper, dupa gust pătrunjel după gust     Mod de preparare: Curatati si taiati morcovii. Fierbeti 20 de minute. Într-un castron mic, amestecati oțetul […]

Bame in sos de rosii

Bame cu verdeata in sos tomat

Bame cu verdeata in sos tomat din: bame, bors, rosii, ceapa, faina, bulion, ulei, lamaie, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g bame 500 ml bors 4 rosii 1 ceapa 1 lingura faina 2 linguri bulion 1 lingura ulei 1 lamaie 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: […]

Tofu cu portocale si sos de soia

Tofu cu portocale si sos de soia

Tofu cu portocale si sos de soia din: tofu, muraturi, sos de soia, portocale, sare, piper. Tofu-ul se obține prin coagularea laptelui de soia. Boabele de soia sunt înmuiate în apă, apoi măcinate și amestecate cu apă pentru a forma un lapte de soia. Acesta este apoi încălzit și coagulat prin adăugarea unui coagulant, cum […]

Reteta zilei: Sote de spanac

Sote de spanac din: spanac, usturoi, ulei de masline, sare de mare, suc de lamaie. Spanacul este o legumă verde cu frunze, cu un conținut bogat de nutrienți și beneficii pentru sănătate. Acesta este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina K, vitamina A, vitamina C, fier, calciu și magneziu. Spanacul are, de […]

Bame in sos de mustar

Reteta zilei: Tocanita aromata de bame

Tocanita aromata de bame din: bame, ceapa, chili, turmeric, garam masala, sare, unt.   Ingrediente:  1kg bame ½ ceapă 1 lingurita chili ½ linguriță turmeric ¾ linguriță garam masala sare 1 lingurita unt   Mod de preparare: Spălați bamele. Uscati pe prosoape de hârtie. Tăiați bucăți micis si transferati intr-un bol. Taieti ceapa. Într-o tigaie, […]

Mancare de naut si linte

Mancare de linte si naut

Mancare de linte si naut din: linte, naut, ceapa, morcovi, bulion, usturoi, cimbru, oregano. Nautul are multiple beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de boli de inimă și diabet, datorită conținutului său bogat în fibre și carbohidrați complecși care ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, este o sursă excelentă […]

Supă rece de afine

Reteta zilei: Smoothie de afine cu banane si vanilie

Smoothie de afine cu banane si vanilie din: afine, banana, iaurt de vanilie, lapte, seminte de in.   Ingrediente:  1 cana afine 1 banană, înghețată ½ cana iaurt de vanilie ¾ cana lapte seminte de in, pentru servire     Mod de preparare: Adăugați toate ingredientele in blender. Procesati pana se omogenizeaza. Transferati intr-un pahar, […]

Salata de rosii cu usturoi

Salata de rosii si usturoi

Salata de rosii cu usturoi din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, busuioc, sare, piper.   Ingrediente:  5-6 rosii cherry, taiate in jumatati 6 catei de usturoi 3 linguri ulei de măsline 6 frunze de busuioc sare și piper, dupa gust   Mod de preparare: Intr-un bol adaugati rosiile impreuna cu busuiocul. Se încălzește uleiul […]

Frigarui de post

Frigarui de post din: porumb, dovlecei, rosii, ardei, rozmarin, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 2 ştiuleţi de porumb 2 dovlecei 2 ardei graşi 4 roşii 2 crenguţe rozmarin 50 ml ulei o ceapă sare piper   Mod de preparare: Se pun beţele de frigărui la înmuiat în apă caldă. Se taie bucăţi cât mai egale porumbul, […]

Reteta zilei: Salata cu patrunjel si menta

Salata cu patrunjel si menta din: salata verde, patrunjel, menta, naut, suc de lamaie, rosii, ceapa rosie, sare de mare, piper.   Ingrediente:  1 cana salata verde 1/2 cana patrunjel 2 crengute menta 1 cutie naut sucul de la ½ lămâie ½ ceasca ulei de măsline ½ ceasca de rosii tocate ⅓ ceasca ceapa rosie […]

Tocanita de conopida si bacon

Tocanita de conopida cu rosii

Tocanita de conopida cu rosii din: conopida, rosii, ceapa, ulei, ardei, busuioc.   Ingrediente: 1 kg conopidă 2 roşii mari 2 cepe 2 linguri ulei 2 linguri pastă de tomate 2 ardei graşi 1/2 linguriţă busuioc coriandru sare piper   Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci bucheţele şi o opăreşti intr-o oală cu apă şi […]

Sărmăluţe în foi de vită (dolmades)

Sarmalute savuroase in foi de vita

Sarmalute savuroase in foi de vita din: foi de vita, morcovi, orez, ceapa, marar, bors, ulei, sare, piper. Ingrediente: 30 foi de viţă conservate în saramură 2 morcovi 200 g orez o ceapă o legătură mărar un litru borş 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Foile de viţă se trec sub un […]

Chiftele de naut (falafel)

Chiftele de naut (falafel) din: naut, usturoi, ceapa, bicarbonat, boia, ulei, sare, piper. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul […]

Sarmale de post in foi de vita

Sarmale de post in foi de vita

Sarmale de post in foi de vita din: foi de vita, orez, ceapa, marar, bors, ulei, sare, piper. Ingrediente: 30 foi de viţă 200 g orez o ceapă o legătură mărar un litru borş 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Sarmale de post in foi de vita: Foile de viţă se trec […]

Brownie de post

Brownie de post din: faina, zahar, ulei, cacao, dulceata, pere, praf de copt, rom. Ingrediente: 350 g făină 300 ml apă 250 g zahăr 150 ml ulei de floarea-soarelui 3 linguri cacao 2 linguri dulceaţă de caise 2 pere sau mere stafide 1 plic praf de copt esenţă de rom   Mod de preparare: Se pun […]

Cupă de vară cu fructe

Reteta zilei: Smoothie de fructe de padure cu granola

Smoothie de fructe de padure cu granola din: banana, capsuni, afinem iaurt, lapte, granola. Ingrediente:  ½ banană congelată 5 căpșuni ¼ cesti de afine ⅓ ceasca iaurt ¾ ceasca lapte granola, pentru servire     Mod de preparare: Adăugați fructele într-un blender. Incorporati iaurtul și laptele și procesati. Serviti cu granola. Smoothie de fructe de […]

Mancare rapida de post

Mancare rapida de post

Mancare rapida de post din: ceapa, dovlecei, ardei, rosii, ulei, sare, piper.   Ingrediente: o ceapă 2 dovlecei mici un ardei gras 2 roşii 3 linguri ulei 1/2 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit. Se presară cu sare, se adaugă ardeiul tăiat şi se […]

Mancare de post cu dovlecei

Mancare de post cu dovlecei

Mancare de post cu dovlecei din: ceapa, dovlecei, ardei, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapă 2 dovlecei 1 ardei gras 3 roşii 3 linguri ulei 1/2 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit. Se presară cu sare, se adaugă ardeiul tăiat şi se lasă 5 […]

Linte

Pasta de linte rosie cu susan 

Pasta de linte rosie cu susan din: linte, rozmarin, ulei, marar, oregano, coriandru, usturoi, sare, piper. Lintea rosie este bogata în nutrienți, cum ar fi proteinele, fibrele, fierul, magneziul și vitamina B. Ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge, datorită conținutului ridicat de fibre solubile, care încetinesc absorbția carbohidraților în sânge. Protecția împotriva bolilor de inimă și […]

Risotto din quinoa

Ardei copti cu quinoa

Ardei copti cu quinoa din: quinoa, ardei, ceapa, usturoi, ulei.   Ingrediente: 250 g quinoa 2 ardei 2 linguri de ulei 1 ceapa 1 ardei iute usturoi   Mod de preparare: Se spală 250 g quinoa şi se lasă peste noapte la înmuiat într-un vas cu apă rece acoperit. Se coc 2 ardei graşi roşii sau […]

Porridge cu mandarine

Porridge cu mandarine din: hrisca, lapte de soia, miere, nuci, mandarine, polen. Ingrediente: 150 g hrişcă albă 300 ml lapte de soia 5 linguri pline cu piure de dovleac 2 linguri pline cu miere 1/2 linguriţă scorţişoară 0 mână de nuci 2 mandarine 1 linguriţă polen   Mod de preparare: Hrişcă se pune în apă rece […]

Smoothy de zmeură cu îngheţată

Reteta zilei: Smoothie de fructe cu ovaz

Smoothie de fructe cu ovaz din: lapte, banane, fructe de padure, mango, ovaz.   Ingrediente:  150 ml de lapte 1½ banane congelate fructe de padure, congelate mango congelat 25 de gr de ovăz       Mod de preparare: Adaugati fructele congelate într-un blender. Adăugați ovaz si lapte. Procesati pana la omogenizare. Transferati intr-un pahar […]

Reteta zilei: Smoothie de banane cu zmeura

Smoothie de banane cu zmeura din: banane, zmeura, spanac, zahar, chia, apa, seminte de canepa.   Ingrediente:  1 banană ¾ cana zmeură înghețată ½ ceasca spanac 2 linguri de zahăr 1 lingurita praf de seminte de chia 1 cana apa semințe de cânepă, pentru servire   Mod de preparare: Puneți toate ingredientele în blender, cu […]

Gulas de post cu soia

Gulas de post cu soia din: soia cuburi, ceapa, ardei kapia, morcovi, rosii, patrunjel, chimen, tarhon, ulei, boia, ardei iute, sare. Ingrediente: 1 pachet soia cuburi 1 ceapă 1 ardei kapia 2 morcovi 3 roşii decojite 1 pătrunjel rădăcină 1 linguriţă chimen măcinat 1 linguriţă tarhon 50 ml ulei 1 lingură boia dulce 3-4 felii […]

Sarmale de post cu naut

Sarmale de post cu naut din: fasole, naut, orez, linte, morcov, ceapa, sare, piper, foi de vita. Ingrediente: 200 g fasoale boabe albă 200 g năut 250 g orez 200 g linte 1 morcov suc de roşii 3 cepe pătrunjel verde sare piper frunze de vită-de-vie   Mod de preparare: Sarmale de post cu naut: […]