Reteta zilei: Orez cu aroma de sofran

Orez cu aroma de sofran din: orez basmati, unt, lapte, apa, sofran, sare. Ingrediente: 1 cană orez basmati 2 lingurițe unt 1 cană de lapte 1 cană de apă 1 praf sofran sare, dupa gust       Mod de preparare: Spălați și înmuiați orezul timp de 15-20 de minute. Înmuiați șofranul în lapte cald. […]

Reteta zilei: Legume la tigaie cu usturoi

Legume la tigaie cu usturoi din: legume, apa, sos de soia, usturoi, ghimbir, ulei, amidon, seminte de susan.   Ingrediente: 3 căni de mix de legume (broccoli congelat, morcovi, fasole verde, mazăre, ardei gras roșu, ciuperci, porumb și ceapă) 1/4 cană apă 1 1/2 lingură sos de soia 1 cățel de usturoi tocat 1 lingurita […]

Reteta zilei: Salata de cartofi cu sfecla

Salata de cartofi cu sfecla din: sfecla, cartofi, morciv, ceapa, muraturi, vazra acra, ulei, sare. Sistem cardiovascular sănătos: Sfecla roșie conține nitrați naturali care pot ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la îmbunătățirea circulației sângelui. Funcție cognitivă și sănătatea creierului: Sfecla roșie este bogată în nitrați, care au fost asociate cu o […]

Reteta zilei: Legume la cuptor cu cimbru

Legume la cuptor cu cimbru din: dovlecel, zucchini, broccoli, ceapa rosie, ardei gras, ciuperci, otet balsamic, ulei de masline, cimbru. Ingrediente: 1 dovlecel feliat 1 zucchini feliaț 2 căni broccoli 1/2 ceapă roșie, tocată 1 ardei gras tocat 6 ciuperci tăiate în sferturi 2 linguri oțet balsamic 2 linguri ulei de măsline 1 1/4 lingurita […]

Reteta zilei: Salata tabbouleh

Salata tabbouleh din: patrunjel, menta, ceapa verde, castravete, rosii, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 cani patrunjel, tocat 1 1/4 cană mentă, tocată 1/2 ceasca ceapa verde, tocata 1 castravete, tocat 3 1/2 cani de rosii, tocate 1/3 cană ulei de măsline 1/3 cană suc de lămâie 1/2 lingurita sare 1/8 […]

Reteta zilei: Salata calda de spanac cu orz

Salata calda de spanac cu orz din: orz, bacon, nuci pecan, ceapa rosie, usturoi, spanac, capsuni, branza de capra, busuioc. Ingrediente: ½ cana orz integral 2 felii de bacon, tocat ¼ ceasca nuci pecan întregi ½ ceapă roșie, feliată 2 catei usturoi, mărunțit 4 căni spanac 4 căpșuni, feliate 30gr brânză de capră busuioc proaspăt, […]

Reteta zilei: Smoothie de afine cu ananas

Smoothie de afine cu ananas din: iaurt, unt de migdale, afine, ananas, apa. Afinele sunt considerate superalimente datorită conținutului lor bogat în nutrienți și antioxidanți. Acestea sunt o sursă excelentă de vitamine, inclusiv vitamina C, vitamina K și vitamina E. De asemenea, sunt bogate în fibre, minerale și compuși vegetali benefici. Beneficiile pentru sănătate asociate […]

Reteta zilei: Morcovi sote cu aroma de cimbru

Morcovi sote cu aroma de cimbru din: ulei de masline, morcovi, apa, usturoi, cimbru, sare, piper. Morcovii sunt faimoși pentru conținutul lor ridicat de beta-caroten, care este transformat în organism în vitamina A. Vitamina A este esențială pentru sănătatea vizuală, întreținerea pielii și sistemul imunitar. Conțin antioxidanți precum beta-carotenul, luteina și zeaxantina, care protejează celulele […]

Reteta zilei: Sote de spanac cu susan

Sote de spanac cu susan din: spanac, ulei de susan, seminte de susan, sos de soia. Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu, potasiu și magneziu. Spanacul este bogat în antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și luteina, care pot ajuta la […]

Reteta zilei: Broccoli pane

Broccoli pane din: broccoli, ulei de masline, suc de lamaie, pesmet.       Ingrediente: 1 broccoli, rupt buchetele 3 linguri ulei de măsline ¼ ceasca suc de lămâie 1 ceasca pesmet     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Dati broccoli prin ulei de măsline și suc de lămâie. Presărați cu pesmet. Asezati […]

Reteta zilei: Suc de portocale coapte

Suc de portocale coapte din: portocale, mandarine, zahar, apa, cardamom, nucsoara.     Ingrediente: 2 kg portocale și mandarine, înjumătățite 100gr zahăr 3 cani apă 1 linguriță cardamom ¼ linguriță nucșoară     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 180 C. Aranjati intr-o tava pe hartie de copt. Presarati jumatate din cantitatea de zahar si […]

Reteta zilei: Sote aromat de bame

Sote aromat de bame din: bame, varza, sos de peste, ulei, ghimbir.   Ingrediente: 300gr bame 1 varza, tocata 1 lingurita sos de peste 1 lingura ulei ghimbir, dupa gust     Mod de preparare: Spalati si tocati bamele. Se încălzește la foc mediu și se adaugă sosul de peste și ghimbir, cu puțin ulei […]

Reteta zilei: Bame picante prajite

Bame picante prajite din: bame, amidon, faina, sare, zahar pudra, praf de usturoi, piper, piper cayenne, chimen, lapte, ulei.     Ingrediente: 300gr bame ⅓ ceasca amidon ⅓ ceasca faina 1 lingurita sare ½ lingurita zahar pudra ½ linguriță prafde usturoi ½ linguriță piper negru ¼ linguriță de piper Cayenne 1 praf chimen ½ ceasca […]

Reteta zilei: Varza de bruxelles cu nuci de pin

Varza de bruxelles cu nuci de pin din: varza de bruxelles, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, nuci de pin, sare, piper. Varza de Bruxelles crește în forma unor mici capete rotunde, care se dezvoltă pe tulpini lungi. Aceste capete conțin frunze împănate și strânse. Planta poate atinge o înălțime de aproximativ 60-90 cm. Varza […]

Reteta zilei: Supa de ciuperci cu legume – usor de preparat

Supa de ciuperci cu legume – un preparat nutritiv și savuros, plin de arome, care poate fi servit ca aperitiv sau ca fel principal. Această supă este ușor de preparat și poate fi personalizată cu legumele preferate, oferindu-ți o masă sănătoasă și reconfortantă. Ingrediente: 300 g ciuperci (champignon, shiitake sau alte tipuri preferate), curățate și […]

Salata de vinete cu avocado

Salata de vinete cu avocado

Salata de vinete cu avocado din: ceapa, ulei de masline, avocado, lamaie, sare, piper. vocado este bogat în grăsimi sănătoase, în special acizi grași mononesaturați, precum acidul oleic. Conține, de asemenea, fibre alimentare, vitaminele A, C, E, K, complexul de vitamine B și minerale precum potasiul și magneziul. Avocado nu conține colesterol și are un […]

Inghetata vegana cu banane

Inghetata vegana cu banane

Inghetata vegana cu banane din: banane, pudra de roscove, migdale, miere.   Ingrediente: 4 banane bine coapte 1 linguriţă pudră de roşcove 1 mână de migdale crude 1 lingură de miere afine sau mure proaspete   Mod de preparare: Curăţă-le de coajă, taie-le bucaţi şi pune-le la congelator, într-o pungă ce se închide etanş. Lasă-le […]

Hamburgeri vegetarieni cu quinoa

Hamburgeri vegetarieni cu quinoa

Hamburgeri vegetarieni cu quinoa din: linte, fulgi de quinoa, ulei de masline, morcov, usturoi, ceapa verde, usturoi, marar, patrunjel, ou, pesmet, sare, piper, bicarbonat, ienibahar, boia dulce, cimbru, usturoi pudra, chimen, oregano, turmeric, paine integrala, rosii, carstravete, salata verde, mustar. Ingrediente:  150 g linte roşie 3 linguri fulgi de Quinoa 1 lingură ulei de măsline […]

Orez salbatic cu nuci pecan

Orez salbatic cu nuci pecan

Orez salbatic cu nuci pecan din: orez salbatic, ceapa, nuci pecan, merisoare, ulei de nuci, ulei, sare, piper. Nucile pecan sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine și minerale. Acestea conțin în special acizi grași mononesaturați, cum ar fi acidul oleic, care este benefic pentru sănătatea inimii. De asemenea, nucile pecan sunt o sursă bună […]

Salata de bame cu usturoi

Salata de bame cu usturoi

Salata de bame cu usturoi din: bame, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g bame 4 linguri de ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 2-3 catei de usturoi sare piper negru macinat o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se amestecă într-un vas mare uleiul de măsline şi […]

Bame in sos de mustar

Bame in sos de mustar

Bame in sos de mustar din: bame, otet, sare, mustar, miere, otet, ulei.   Ingrediente: 1 kg bame 4 linguri cu otet sare Pentru sos: 4 lingurite cu mustar 2 lingurite cu miere 1 lingurita cu otet 100 ml ulei   Mod de preparare: Opăreşte bamele într-un litru de apă în care ai pus oţetul […]

Reteta zilei: Supa minestrone cu dafin

Supa minestrone cu dafin din: telina, patrunjel, cimbru, dafin, ulei de masline, ceapa, rosii, morcovi, cartof, varza, fasole, apa, sare, piper, fulgi de ardei, rozmarin. Ingrediente:  2 tije telină 1 radacina patrunjel cimbru 4 frunze de dafin 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă, cuburi 400gr rosii decojite 2 morcovi, curățați și tocati 1 cartof, […]

Carnaciori vegetali din naut

Carnaciori vegetali din naut

Carnaciori vegetali din naut din: naut, orez, pesmet, ceapa, rosii, busuioc, oregano, sos de soia, ulei, patrunjel. Nautul este o sursă bogată de proteine, fibre alimentare, vitamine (cum ar fi vitamina B6 și acidul folic) și minerale (cum ar fi fierul, magneziul și zincul). Este, de asemenea, o sursă bună de carbohidrați complecși, având un […]

Suc de ghimbir cu lamaie

Suc de ghimbir cu lamaie

Suc de ghimbir cu lamaie din: apa, zahar, ghimbir, lamai. Ingrediente: 240 ml apă 200 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 2 bucăţi ghimbir 6 lamai   Mod de preparare: Se pun pe foc 240 ml apă, 200 g zahăr, 1 pliculeţ zahăr vanilat şi 2 bucăţi ghimbir tăiate rondele. Se dă într-un clocot, se strecoară […]

Smoothie cu afine si fulgi de ovaz

Smoothie cu afine si fulgi de ovaz

Smoothie cu afine si fulgi de ovaz din: afine, banana, fulgi de ovaz, miere, scortisoara, seminte de in, gheata.   Ingrediente: 1/2 ceasca de afine congelate 1 banana congelata 2/3 cana fulgi de ovăz fiert, răcit 1 lingura de miere 1/8 lingurita de scortisoara 1 lingurita semințe de in 1 cană cuburi de gheata   […]

Shake de piersici cu frisca

Shake de piersici cu frisca

Shake de piersici cu frisca din: piersici, inghetata, zahar pudra, migdale, triplu sec, frisca, lapte. Ingrediente: 800 g piersici 200 g inghetata cu aroma de piersici 150 g zahar pudra 50 g migdale 100 ml triplu sec 200 ml frisca 800 ml lapte       Mod de preparare: Piersicile curatate de coaja si samburi se […]

Broccoli la gratar cu usturoi

Broccoli la gratar cu usturoi

Broccoli la gratar cu usturoi din: broccoli, ulei de masline, usturoi, ardei chilli, sare, migdale, lamaie. Ingrediente: 2 capatani de broccoli 115 ml ulei de masline 4 catei de usturoi, feliati fin 1 ardei chilli rosii, potrivit de iuti feliati fin sare de mare grunjoasa si piper negru fulgi de migdale prajiti sau felii foarte […]

Salata cu naut copt

Salata cu naut copt

Salata cu naut copt din: naut, ulei de masline, boia de ardei, sare, piper cayenne, quinoa, castravete, rosii cherry, spanac, avocado, tahini, apa calda, suc de lamaie, usturoi, lamaie, praz.   Ingrediente: 1 cutie năut, scurs și clătit 1 lingura ulei de masline ½ lingurita boia de ardei afumat ½ lingurita sare 1 varf de […]

Sarmale vegane cu quinoa

Sarmale vegane cu quinoa

Sarmale vegane cu quinoa din: varza, linte, quinoa, masline, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, otet de vin rosu, boia de ardei, usturoi, sare, piper, scobitori, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, ceapa, oregano, cimbru, dafin, zahar. Ingrediente Sarmale : 1 varza 1/2 ceasca de linte 1/2 cana de quinoa 1/3 cana masline, fara samburi […]

Burgeri vegetarieni cu quinoa

Burgeri vegetarieni cu quinoa din: quinoa, branza cheddar, branza de vaci, morcov, oua, faina, ceapa, verde, arpagic, zahar, piper, chimen, sare, praf de usturoi, ulei de masline, sos tzatziki, ceapa verde, legume. Ingrediente: 2 cani de quinoa fiarta 3/4 cană brânză cheddar tocata 1/2 ceasca branza de vaci 1 morcov, ras fin 3 oua 3 […]

Frigarui vegetariene cu legume

Frigarui vegetariene cu legume

Frigarui vegetariene cu legume din: vinete, ciuperci, ardei gras, ceapa, frunze de telina, frunze de patrunjel, ulei, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 2 vinete 8 ciuperci 1 ardei gras rosu 1 ceapa frunze de telina si de patrunjel 100 ml ulei sare piper usturoi   Mod de preparare: Taiati vinetele în cubuleţe, ciupercile în sferturi sau […]

Shake de fructe de padure cu miere

Shake de fructe de padure cu miere

Shake de fructe de padure cu miere din: lapte degresat, iaurt, fructe de padure, miere.   Ingrediente:  250 ml lapte degresat, rece 250 ml iaurt mix de fructe de padure miere, dupa gust     Mod de preparare: Adaugati la blender laptele, iaurtul si fructele si procesati pana se omogenizeaza. Incorporati miere, dupa gust si […]