Turta vegana cu migdale

Turta dulce vegana

Turta dulce vegana din: unt de arahide, ciocolata, miere, migdale, faina. Ingrediente: 200 g unt de arahide 50 g ciocolată neagră topită 100 g miere 50 g migdale râşnite 2 linguri pudră de roşcove amestec de mirodenii pentru turtă dulce 100 g făină de orez 100 g făină de hrişcă 100 g făină de grâu   […]

Bame in sos de mustar

Reteta zilei: Tocanita aromata de bame

Tocanita aromata de bame din: bame, ceapa, chili, turmeric, garam masala, sare, unt.   Ingrediente:  1kg bame ½ ceapă 1 lingurita chili ½ linguriță turmeric ¾ linguriță garam masala sare 1 lingurita unt   Mod de preparare: Spălați bamele. Uscati pe prosoape de hârtie. Tăiați bucăți micis si transferati intr-un bol. Taieti ceapa. Într-o tigaie, […]

Supă rece de afine

Reteta zilei: Smoothie de afine cu banane si vanilie

Smoothie de afine cu banane si vanilie din: afine, banana, iaurt de vanilie, lapte, seminte de in.   Ingrediente:  1 cana afine 1 banană, înghețată ½ cana iaurt de vanilie ¾ cana lapte seminte de in, pentru servire     Mod de preparare: Adăugați toate ingredientele in blender. Procesati pana se omogenizeaza. Transferati intr-un pahar, […]

Salata de rosii cu usturoi

Salata de rosii si usturoi

Salata de rosii cu usturoi din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, busuioc, sare, piper.   Ingrediente:  5-6 rosii cherry, taiate in jumatati 6 catei de usturoi 3 linguri ulei de măsline 6 frunze de busuioc sare și piper, dupa gust   Mod de preparare: Intr-un bol adaugati rosiile impreuna cu busuiocul. Se încălzește uleiul […]

Reteta zilei: Salata cu patrunjel si menta

Salata cu patrunjel si menta din: salata verde, patrunjel, menta, naut, suc de lamaie, rosii, ceapa rosie, sare de mare, piper.   Ingrediente:  1 cana salata verde 1/2 cana patrunjel 2 crengute menta 1 cutie naut sucul de la ½ lămâie ½ ceasca ulei de măsline ½ ceasca de rosii tocate ⅓ ceasca ceapa rosie […]

Chiftele de naut (falafel)

Chiftele de naut (falafel) din: naut, usturoi, ceapa, bicarbonat, boia, ulei, sare, piper. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul […]

Cupă de vară cu fructe

Reteta zilei: Smoothie de fructe de padure cu granola

Smoothie de fructe de padure cu granola din: banana, capsuni, afinem iaurt, lapte, granola. Ingrediente:  ½ banană congelată 5 căpșuni ¼ cesti de afine ⅓ ceasca iaurt ¾ ceasca lapte granola, pentru servire     Mod de preparare: Adăugați fructele într-un blender. Incorporati iaurtul și laptele și procesati. Serviti cu granola. Smoothie de fructe de […]

Linte

Pasta de linte rosie cu susan 

Pasta de linte rosie cu susan din: linte, rozmarin, ulei, marar, oregano, coriandru, usturoi, sare, piper. Lintea rosie este bogata în nutrienți, cum ar fi proteinele, fibrele, fierul, magneziul și vitamina B. Ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge, datorită conținutului ridicat de fibre solubile, care încetinesc absorbția carbohidraților în sânge. Protecția împotriva bolilor de inimă și […]

Smoothy de zmeură cu îngheţată

Reteta zilei: Smoothie de fructe cu ovaz

Smoothie de fructe cu ovaz din: lapte, banane, fructe de padure, mango, ovaz.   Ingrediente:  150 ml de lapte 1½ banane congelate fructe de padure, congelate mango congelat 25 de gr de ovăz       Mod de preparare: Adaugati fructele congelate într-un blender. Adăugați ovaz si lapte. Procesati pana la omogenizare. Transferati intr-un pahar […]

Reteta zilei: Smoothie de banane cu zmeura

Smoothie de banane cu zmeura din: banane, zmeura, spanac, zahar, chia, apa, seminte de canepa.   Ingrediente:  1 banană ¾ cana zmeură înghețată ½ ceasca spanac 2 linguri de zahăr 1 lingurita praf de seminte de chia 1 cana apa semințe de cânepă, pentru servire   Mod de preparare: Puneți toate ingredientele în blender, cu […]

Sarmale de post cu naut

Sarmale de post cu naut din: fasole, naut, orez, linte, morcov, ceapa, sare, piper, foi de vita. Ingrediente: 200 g fasoale boabe albă 200 g năut 250 g orez 200 g linte 1 morcov suc de roşii 3 cepe pătrunjel verde sare piper frunze de vită-de-vie   Mod de preparare: Sarmale de post cu naut: […]

Burger vegetarian cu mozzarella

Burger vegetarian cu mozzarella din: chifle, ardei, vanata, mozzarella, salata, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 chifle cu susan 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 rondele de vânătă 2 felii de mozzarella 1 frunză de salată 2 linguri de busuioc frunze 1 căţel de usturoi ulei sare piper   Mod de preparare: […]

Burger vegetal cu nuci

Burger vegetal cu nuci

Burger vegetal cu nuci din: linte, praz, ceapa, usturoi, nuci, ou, pesmet, patrunjel, rozmarin, cscaval, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g linte fiartă 1 fir de praz 1 ceapă roşie 3 căţei de usturoi pisaţi fin 150 g nuci măcinate 1 ou 1 lingură pesmet 1 lingură pătrunjel tocat 1 lingură rozmarin tocat 60 g caşcaval […]

Reteta zilei: Naut picant copt

Naut picant copt din: ulei de masline, curry, cuisoare, scortisoara, piper cayenne, ghimbir, sare de mare.   Ingrediente:  1 cutie naut ¼ ceasca de ulei de masline ½ linguriță de praf curry ½ lingurițe de mix de condimente, dupa preferinta ½ linguriță cuișoare ½ lingurita condimente pentru dovleac 2 lingurite scorțișoară ½ linguriță piper cayenne […]

Reteta zilei: Mix de ovaz cu cocos si cirese uscate

Mix de ovaz cu cocos si cirese uscate din: ovaz, grau, sare, migdale, nuca de cocos, sirop de artar, ulei, apa calda, esenta de migdale, cirese uscate. Ingrediente:  2 cesti de ovaz ½ cesti de grâu ¼ linguriță sare ⅓ cesti migdale feliate ⅓ cesti nucă de cocos ¼ ceasca sirop de arțar 3 linguri […]

Falafel cu cuscus

Falafel aromat

Falafel aromat din: naut, ceapa, patrunjel, chimion, boia, sare, usturoi, faina. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o […]

Spaghete cu legume

Retete vegetariene: Spaghete cu legume

Spaghete cu legume din: spaghete, ardei, usturoi, dovlecel, ulei, ceapa, rosii. Ingrediente: 1 pachet spaghete fără ou 1 dovlecel 2 ardei graşi 5 căţei usturoi 2 linguri ulei 1 ceapă 5 roşii sare piper busuioc   Mod de preparare: Fierbi pastele, le curgi şi păstrezi o cană din apa în care au fiert. Separat, încingi […]

Reteta zilei: Chiftele de peste cu cartofi dulci

Chiftele de peste cu cartofi dulci din: cartofi dulci, ton, ceapa verde, pesmet, oua, ceapa rosie, ardei gras, praf de usturoi, chili, sare, piper, ulei.   Ingrediente:  2 cartofi dulci, cuburi 2 cutii ton in suc propriu ½ ceașca ceapă verde, feliata ½ ceașca pesmet 2 ouă ½ ceașca ceapă roșie 1 ½ cesti ardei […]

Falafel clasic

Falafel clasic

Falafel clasic din: naut, ceapa, patrunjel, chimion, boia, sare, usturoi. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o opțiune preferată […]

Suc de spanac

Suc de spanac

Suc de spanac din: rosii, apio, spanac, sare, piper.  Spanacul este o legumă verde cu frunze, cu un conținut bogat de nutrienți și beneficii pentru sănătate.  Acesta este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina K, vitamina A, vitamina C, fier, calciu și magneziu. Spanacul are, de asemenea, un conținut ridicat de antioxidanți, […]

Mancare bielorusa

Reteta zilei: Mancare de linte rosie

Mancare de linte rosie din: ceapa, usturoi, ghimbir, ardei, morcovi, paprika, coriandru, supa, linte rosie, lapte de cocos, pasta de tomate, rosii.   Ingrediente:  1 ceapă 3 catei usturoi, tocat 1 lingură de ghimbir proaspăt, tocat 1 lingurita ardei, tocat 2 morcovi, decojiți și tocați 2 linguri de coriandru 1 lingurita de paprika 8 căni […]

Suc de spanac si apio

Suc de spanac si apio

Suc de spanac si apio din: rosii, apio, spanac, sare, piper. Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina K, vitamina A, vitamina C, fier, calciu și magneziu. Spanacul poate fi consumat crud sau gătit și poate fi adăugat la salate, supe, tocane, smoothie-uri sau alte preparate. Este important să spălați bine spanacul […]

Falafel cu cuscus

Falafel traditional

Falafel traditional din: naut, usturoi, ceapa, susan, patrunjel, chimen, coriandru, boia, ulei, sare, piper. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. […]

Supa de post cu dovleac

Supa de post cu dovleac din: dovleac, cartofi, ceapa, usturoi, dafin, sare, piper, crutoane. Ingrediente: un dovleac nu foarte mare 2 cartofi 2 cepe 3 căţei usturoi un cub concentrat legume o foaie dafin sare piper crutoane, pentru servit 200 g margarina pătrunjel   Mod de preparare: Supa de post cu dovleac: curăţă dovleacul de […]

Vinete prajite cu susan

Reteta zilei: Vinete prajite

Vinete prajite din: vinete, sare, ardei iute, ulei de arahide, usturoi, ceapa verde, sherry, sos de soia, zahar, otet, ulei de susan.   Ingrediente:  2 vinete 1 lingurita sare 3 ardei iuti, rosii ulei de arahide 3-4 catei de usturoi, tocat 1cm radacina de ghimbir, tocata 4 fire ceapa verde, maruntita 1 lingura sherry 1 […]

Sote de ciuperci si fasole 

Reteta zilei: Sote de fasole verde cu ghimbir

Sote de fasole verde cu ghimbir din: fasole verde, ulei de masline, ulei de susan, usturoi, ghimbir, sos de soia.   Ingrediente:  450gr fasole verde 1 lingura ulei de masline 1 lingurita ulei de susan 2 catei de usturoi 2.5cm radacina de ghimbir, tocata 2 linguri sos de soia     Mod de preparare: Fierbeti […]

Bucataria Indiana

Aloo gobi

Una dintre mâncărurile standard din orice restaurant indian din lume, aloo gobi este un senzaţional curry de culoare aurie

Branza Mutter Paneer

Rețetă de Mutter Paneer

Aceasta este una dintre cele mai îndrăgite garnituri ale bucătăriei indiene, o specialitate din regiunile nordice

Shake de fructe

Reteta zilei: Shake de fructe de padure

Shake de fructe de padure din: lapte degresat, iaurt, fructe de padure, miere.   Ingrediente:  250ml lapte degresat, rece 250ml iaurt 115gr mix de fructe de padure miere, dupa gust       Mod de preparare: Adaugati la blender laptele, iaurtul si fructele si procesati pana se omogenizeaza. Incorporati miere, dupa gust si omogenizati din […]

Reteta zilei: Terci de ovaz cu piure de curmale si fistic

Terci de ovaz cu piure de curmale si fistic din: curmale, fulgi de ovaz, lapte, sare, fistic.   Ingrediente:  250gr curmale 225gr fulgi de ovaz 475ml lapte 1 praf sare 50gr fistic, maruntit       Mod de preparare: Taiati curmalele si indepartati samburele. Adaugati intr-o cratita si acoperiti cu apa calda. Pastrati deoparte 30 […]

Rosii umplute cu soia si orez

Rosii umplute cu granule de soia

Rosii umplute cu granule de soia din: soia granule, rosii, orez, ceapa, cartof, morcovi, marar, patrunjel, sare, piper, cascaval vegetal, bulion.

Tocanita din cuburi de soia

Tocanita rapida cu soia

Tocanita rapida cu soia din: granule de soia, condiment, dafin, ceapa, ardei, morcovi, usturoi, ulei, cimbru, chimen, sare, verdeata. Ingrediente: 100 g granule de soia condiment din legume uscate 1 foaie de dafin 1 ceapă mică 1 ardei gras roşu 2 morcovi 2 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei câte 1 vârf de cuţit cimbru […]