Paste cu ragu de iepure

Paste cu ragu vegetarian

Paste cu ragu vegetarian din: linte, praz, rosii, spaghete, spanac, ulei, usturoi, pasta de tomate, sos chili, piper, sare, busuioc, caju. Ingrediente: 125 g linte rosie 1 fir de praz 400 g cubuleţe de roşii decojite 500 g spaghete 100 g spanac congelat mărunţit 50 ml ulei de măsline 3 căţei de usturoi 1 lingură pastă de […]

Pate de linte cu usturoi

Pate de linte cu usturoi

Pate de linte cu usturoi din: linte, cartofi, praz, telina, unt, usturoi, mustar, sare, piper. Ingrediente: 300 g linte 100 g cartofi fierţi în coajă 1 fir de praz 100 g rădăcină de ţelină 60 g unt 1 căpăţână de usturoi 1 linguriţă muştar sare piper     Mod de preparare: Pui lintea la înmuiat în […]

Burger de curcan

Burger vegetal

Burger vegetal din: linte, praz, ceapa, usturoi, nuci, ou, pesmet, patrunjel, rozmarin, cscaval, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g linte fiartă 1 fir de praz 1 ceapă roşie 3 căţei de usturoi pisaţi fin 150 g nuci măcinate 1 ou 1 lingură pesmet 1 lingură pătrunjel tocat 1 lingură rozmarin tocat 60 g caşcaval ras […]

Cum se prepara o ciocolata calda perfecta

Ciocolata calda cu lapte de migdale

Ciocolata calda cu lapte de migdale din: lapte de migdale, lapte de cocos, esenta de menta, cacao, spirulina, unt de migdale, sare roz indulcitor natural. Ingrediente : 1 cana de lapte de migdale neindulcit ½ cana de lapte de cocos 1 lingurita de esenta de menta 2 linguri de cacao 2 linguri de pudra de […]

Mancare de fasole si praz

Mancare de fasole si praz din: fasole, praz, morcovi, bulion, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: o conservă mare fasole gata fiartă 2 fire praz 1 morcov o linguriţă bulion 2 linguri ulei pătrunjel sare   Mod de preparare: Mancare de fasole si praz: Partea albă de la praz se curăţă şi se taie rondele, după care […]

Falafel

Falafel cu naut

Falafel cu naut din: naut, ceapa, usturoi, faina, praf de copt, tahini, ulei, chimion, coriandru, sare, piper.   Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), […]

Supa de naut

Supa usoara de naut

Supa usoara de naut din: naut, apa, ceapa alba, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, patrunjel. O supa usoara si extrem de gustoasa.   Ingrediente: 1 cana de naut uscat 6 cani de apa 1 ceapa alba mare, tocata Sucul de la 3 lamai Sare si piper dupa gust Un strop de ulei […]

Dieta

Dieta vegetariana

Dieta vegetariana – O dieta vegetariana, bine echilibrata, ofera numeroase beneficii pentru sanatate, inclusiv o reducere a riscului de boli cronice, mentinerea unei greutati corporale sanatoase si o imbunatatire generala a starii de bine. Pe langa mesele mentionate, aceasta dieta poate include o varietate de alimente bogate in nutrienti esentiali. Mic dejun 1 kg de […]

Reteta zilei: Cartofi wedges cu sos chili

Cartofi wedges cu sos chili din: cartofi, ulei de masline, usturoi, mix de condimente, pudra de coriandru, paprika, sare, piper, ceapa, rosii, ardei iute, otet balsamic, coriandru proaspat.   Ingrediente:  2 cartofi 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobit 1 lingurita mix de condimente 1 lingurita pudra de coriandru 1 lingurita paprika […]

Rosii marocane

Rosii marocane

Rosii marocane din: ulei de masline, sparnghel, usturoi, rosie, oua, paprika, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri cu ulei de măsline 100 g tije de sparanghel, tăiate în jumătate 1 căţel de usturoi, curăţat şi feliat 1 roşie mare, tăiată în felii subţiri 2 ouă medii 1 praf de paprika afumată sau chimion sare şi piper […]

suc de rosii natural

Suc de rosii natural

Suc de rosii natural din: rosii, sare, frunze de telina, frunze de busuioc, frunze de patrunjel, miere.   Ingrediente: 20 kg rosii sare frunze de patrunjel frunze de busuioc frunze de telina miere   Mod de preparare: Se taie 20 kg de roşii în două sau în trei şi se scoate partea moale cu seminţe. […]

Gratin de cartofi cu spanac

Reteta zilei: Gratin de cartofi cu spanac

Gratin de cartofi cu spanac din: usturoi, ceapa verde, smantana, lapte, spanac, branza cheddar, nuci de pin, sare, piper, salata.   Ingrediente:  450gr cartofi 1 catel de usturoi, tocat 3 fire ceapa verde, tocata 150ml smantana 250ml lapte 225gr spanac 115gr branza cheddar, rasa 40gr nuci de pin sare si piper salata, pentru servire   […]

Soufle de praz cu emmenthal

Reteta zilei: Sufleu de praz

Sufleu de praz din: unt, ulei, praz, lapte, faina, oua, branza emmenthal, sare, piper. Datorită conținutului de vitamina C, prazul poate contribui la întărirea sistemului imunitar și la protecția împotriva infecțiilor. Conținutul de vitamina K din praz este important pentru sănătatea oaselor, deoarece contribuie la coagularea sângelui și la menținerea densității osoase.   Ingrediente:  1 […]

Cartofi umpluti cu piept de pui si telina

Reteta zilei: Cartofi umpluti

Cartofi umpluti din: cartofi, ulei, ceapa, ghimbir, chimen, coriandru, turmeric, sare, iaurt, coriandru proaspat.   Ingrediente:  2 cartofi mari 1 lingura ulei 1 ceapa, tocata 2.5 cm radacina de ghimbir, ras 1 lingurita pudra de chimen 1 lingurita pudra de coriandru 1/2 lingurita turmeric sare cu aroma de usturoi iaurt si coriandru proaspat, pentru servire […]

Rulouri de vinete cu porumb

Rulouri de vinete albe

Rulouri de vinete albe din: vinete albe, porumb, cuscus, ardei iute, morcovi, ciuperci, rosii, ardei capia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete albe 200 g boabe de porumb 100 g cuşcuş 1 ardei iute 100 g morcovi carote 100 g ciuperci din conservă 3 roşii 2 ardei capia 100 ml ulei sare şi piper 1 […]

Tocanita cu sos picant

Reteta zilei: Tocanita de legume cu sos de ceapa

Tocanita de legume cu sos de ceapa din: vinete, naut, ulei de masline, ceapa, usturoi, chimen, scortisoara, coriandru, rosii, sare, piper, orez. Ingrediente:  3 vinete, taiate cuburi 200gr naut, inmuiat peste noapte in apa rece 4 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat 2 cepe, tocate 1/2 lingurita pudra de chimen 1/2 lingurita […]

Reteta zilei: Omleta cu unt si ciuperci

Omleta cu unt si ciuperci din: unt, ciuperci, oua, sare, piper. O serie de studii epidemiologice au demonstrat că un consum frecvent de ciuperci ajută la diminuarea riscului de boli cardiovasculare, anumite forme de cancer şi alte boli cronice, mai ales la nivelul intestinului.   Ingrediente:  2 linguri unt 115gr ciuperci 3 oua sare si […]

Ciuperci umplute cu branza tofu

Reteta zilei: Ciuperci umplute cu tofu si porumb

Ciuperci umplute cu tofu si porumb din: ciuperci, ceapa verde, usturoi, sos de ciuperci, tofu, porumb, ulei de susan, sare, piper.   Ingrediente:  8 ciuperci mari 3 cepe verzi, tocate 1 catel de usturoi 2 linguri sos de ciuperci 275gr tofu marinat, tocat 200gr porumb din conserva 2 linguri ulei de susan sare si piper […]

Salată de paste in stil italian

Reteta zilei: Salata calda de paste cu rosii si mozzarela

Salata calda de paste cu rosii si mozzarela din: penne, rosii, mozzarella, ulei de masline, otet balsamic, lamaie, busuioc, sare, piper.   Ingrediente:  275 gr penne 450gr rosii 275 gr mozzarella 4 linguri ulei de masline 1 lingura otet balsamic coaja rasa si sucul de la 1 lamaie 15 frunze busuioc, tocat sare si piper […]

Reteta zilei: Sote de morcovi caramelizati

Sote de morcovi caramelizati din: morcovi, unt, zahar brun, otet, supa, apa, mustar dijon, patrunjel. Morcovii sunt faimoși pentru conținutul lor ridicat de beta-caroten, care este transformat în organism în vitamina A. Vitamina A este esențială pentru sănătatea vizuală, întreținerea pielii și sistemul imunitar. Morcovii conțin antioxidanți precum beta-carotenul, luteina și zeaxantina, care protejează celulele […]

Tocanita de bame cu ardei iute

Reteta zilei: Tocanita de bame cu rosii si ardei iute

Tocanita de bame cu rosii si ardei iute din: ulei de masline, ceapa, ardei iute, rosii, bame, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 350gr ardei iute, uscat 2 cutii conserve de rosii, tocate 275gr bame 2 linguri patrunjel sare si piper     Mod de preparare: Incalziti […]

Sote de maruntaie

Reteta zilei: Sote de ceapa dulce acrisor

Sote de ceapa dulce acrisor din: ceapa, otet, ulei de masline, zahar, dafin, pasta de tomate, patrunjel, stafide, sare, piper.   Ingrediente:  450 gr cepe, mici, curatate 1/4 ceasca otet 3 linguri ulei de masline 3 linguri zahar 1 frunza de dafin 3 linguri pasta de tomate patrunjel 1/2 ceasca stafide sare si piper   […]

Suc de castraveti cu sfecla

Suc de castraveti cu sfecla

Suc de castraveti cu sfecla din: castraveti, sfecla, morcov, lamaie.   Ingrediente: 2 castraveti 1 sfecla 1 morcov 1/2 lamaie     Mod de preparare: Se curăţă castraveţii, sfecla şi morcovul, se taie bucăţele, se pun în storcătorul de fructe şi se storc. Se obţin 150 ml de suc care se amestecă cu zeama de […]

Castraveti cu ansoa

Reteta zilei: Salata de castraveti marinati

Salata de castraveti marinati din: castraveti, sare, zahar, cidru, otet, marar, piper.   Ingrediente:  2 castraveti 1 lingura sare 90gr zahar 175ml cidru 1 lingura otet 3 linguri marar, tocat piper marar, pentru servire     Mod de preparare: Taiati castravetii in felii subtiri, puneti intr-o strecuratoare, presarati cu sare si pastrati deoparte o ora. […]

Salata aromata de fasole rosie

Reteta zilei: Salata de fasole rosie cu dressing de patrunjel

Salata de fasole rosie cu dressing de patrunjel din: fasole rosie, cimbru, dafin, ceapa, usturoi, chimion, ceapa verde, patrunjel, suc de lamaie, ulei de masline, oua fierte, castravete murat, sare, piper.   Ingrediente:  350gr fasole rosie 2 fire cimbru proaspat 2 frune de dafin 1 ceapa, taiata in jumatate 4 catei de usturoi, zdrobit 1 […]

Salata cu fasole si masline

Salata cu fulgi de porumb

Salata cu fulgi de porumb din: fasole, ceapa, otet, ulei, fulgi de porumb, marar, sare. Ingrediente: 1 kg fasole albă 500 g ceapă 75 ml oţet 150 ml ulei 200 g fulgi de porumb 2 legături mărar sare   Mod de preparare: Fasolea fiartă se limpezeşte cu apă rece. La fel şi ceapa tăiată felii. […]

Reteta zilei: Salata de couscous cu ardei iute

Salata de couscous cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa verde, usturoi, chimion, supa de legume, rosii, couscous, patrunjel, menta, ardei iute, suc de lamaie, sare, piper, salata creata, nuci de pin, coaja de lamaie.   Ingrediente:  3 linguri ulei de masline 5 fire ceapa verde, tocata 1 catel usturoi, zdrobit 1 lingurite chimion […]

Salata de praz si cartofi

Salata de praz cu maioneza si marar

Salata de praz cu maioneza si marar din: praz, sare, oua, cartofi, mustar, ulei, lamaie, marar. Ingrediente: 2-3 fire de praz tânăr sare 2 ouă fierte tari 1 cartof fiert 2 linguri cu muştar 1 cană cu ulei 1/2 lămâie 2 ouă 4-6 tije de mărar   Mod de preparare: Curăţaţi prazul de foile veştede […]

Clătite umplute cu friptură de miel

Clatite picante umplute cu legume

Clatite picante umplute cu legume din: clatite, ciuperci, ceapa, ou, usturoi, rosii, ulei, sare, piper, marar. Ingrediente: 10-12 clătite 300 g ciuperci 1 ceapă mare 1 ou 4-5 căţei de usturoi 3 roşii mari 3 linguri cu ulei sare piper măcinat 2 linguri cu mărar tocat   Mod de preparare: Faceţi clătitele după reţeta clasică: […]

Salată crocantă de sfeclă crudă cu brânză feta şi pere

Salata cu legume de toamna

Salata cu legume de toamna din: mazare, cartofi, sfecla, masline, oua, smantana, marar, sare, piper. Ingrediente: 200 g mazăre 3-4 bucati sfeclă roşie coaptă sau fiertă 4-6 cartofi 10-12 măsline fără sâmburi 2 ouă fierte tari 1 pahar cu smântână 2 linguri cu mărar sau tarhon tocat sare piper măcinat   Mod de preparare: Spălaţi […]

Conopida la cuptor cu suc de rosii

Conopida la cuptor cu suc de rosii

Conopida la cuptor cu suc de rosii din: conopida, sare, pesmet, ulei, usturoi, suc de rosii, zahar, condimente. Ingrediente: 1 conopidă sare 2 linguri cu pesmet 3-4 linguri cu ulei sau margarină 2-3 căţei de usturoi 1 cană cu suc de roşii sau 2 linguri cu bulion 1 lingură cu zahăr condimente   Mod de […]

Spanac cu rosii la cuptor

Spanac la cuptor cu usturoi

Spanac la cuptor cu usturoi din: spanac, lamaie, usturoi, sare, rosii, faina, ulei. Ingrediente: 1,5 kg frunze de spanac alese de pe tulpină 1/2 lămâie 3 căţei de usturoi sare 2 rosii 1 linguriţă cu făină 4 linguri cu ulei   Mod de preparare: Curăţaţi 1,5 kg de spanac, opriţi frunzele sănătoase, puneţi-le într-o oală […]