Tocanita de ciupercute

Tocanita de ghebe cu patrunjel

Tocanita de ghebe cu patrunjel din: ghebe, ceapa, ulei, faina, rosii, cartofi, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g ghebe sau hribi de pădure 3 cepe 4 linguri cu ulei 1 lingură cu făină 2-3 roşii 2-3 cartofi pătrunjel tocat sare   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile de frunze şi de nisip, separaţi codiţele şi tăiaţi-le partea […]

Salata de mere umplute

Salata de mere umplute

Salata de mere umplute din: mere, nuci, piersici, prune, struguri, smantana, salata, zahar. Ingrediente: 10-12 mere egale ca mărime 10 nuci 6 piersici 4-6 prune 2 struguri 4 linguri smântână 1 salată verde 3 linguri zahăr farin   Mod de preparare Salata de mere umplute: Spălaţi merele, tăiaţi un capac în jurul cozii, goliţi de […]

Salata de cartofi cu sos de mustar si verdeata

Salata de cartofi cu sos de mustar si verdeata din: cartofi, ceapa, ulei, mustar, otet, salata, oua, masline, sare, busuioc, patrunjel. Ingrediiente: 1 kg cartofi 2 cepe mijlocii 3 linguri cu ulei 2 linguri cu muştar picant 2 linguri cu oţet 1 salată verde tânără 2 ouă fierte 6-10 măsline sare busuioc mediteranean 3-4 tije […]

Reteta praz cu orez

Reteta praz cu orez

Reteta praz cu orez din: praz, orez, lamaie, ulei, sare, piper, rosie, zahar. Ingrediente: 1 kg praz 1 cană cm orez (200 g) 1/2 lămâie 4 linguri cu ulei sare piper 1 roşie 1 lingură cu zahăr   Mod de preparare Reteta praz cu orez: Curăţaţi prazul, tăiaţi-l bucăţi de 3-4 cm şi fierbeţi-l în […]

Conopida in aluat cu usturoi

Conopida in aluat cu usturoi

Conopida in aluat cu usturoi din: conopida, usturoi, faina, sifon, sare, ulei, ketchup. Ingrediente: 1 conopidă 4-6 căţei de usturoi 4 linguri cu făină 1 pahar cu sifon sare 1 cană ulei ketchup   Mod de preparare: Desfaceţi conopida în buchete mari, puneţi-o la fiert în apă care clocoteşte si săraţi. Fierbeţi-o 15 min, scurgeţi-o […]

Supă cremă de ceapă albă

Supa aromata de ceapa

Supa aromata de ceapa din: ceapa, margarina, faina, paine, sare, piper. Ingrediente: 4 cepe marii 4 linguri cu margarina  1 lingură cu făină 2 l supă limpede de legume sau zeamă de fasole albă 6 felii de pâine aurită în ulei fin sau în margarină sare piper măcinat   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o […]

Mancare de ceapă şi carne de viţel

Vinete si ardei cu orez

Vinete si ardei cu orez din: orez, vinete, ardei, ulei, lamaie, dafin, telina, coriandru, sare, piper, rosii. Ingrediente: 1 ceaşcă mare cu orez 6 vinete mijlocii 1 ardei capia 3 linguri cu ulei 1 lămâie 1 foaie de dafin 2-3 frunze de telină boabe de coriandru sare piper 2 roşii   Mod de preparare: Spălaţi […]

Retete vegetariene: hribi cu usturoi

Retete vegetariene: hribi cu usturoi din: hribi, sare, ulei, usturoi. Ingreidente: 6-8 hribi sau ciuperci mari (1,5 kg) sare 1 ceaşcă mare cu ulei usturoi     Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi ciupercile, fierbeţi-le 15 min în apă care clocoteşte, scurgeţi-le si asezaţi-le într-un vas smălţuit, în care aţi pus o ceaşcă cu ulei. […]

Chiftelute de legume

Reteta zilei: Chiftelute de legume cu marar

Chiftelute de legume cu marar din: cartofi, branza feta, ceapa verde, marar, suc de lamaie, ou, faina, sare, piper, ulei de masline.     Ingrediente:  500gr cartofi 115 gr branza feta 4 fire ceapa verde 3 linguri marar, tocat 1 lingura suc de lamaie 1 ou, batut faina 3 linguri ulei de masline sare si […]

Reteta zilei: Mozzarella pane

Mozzarella pane din: mozzarella, ulei, oua, faina, pesmet, patrunjel, piper.   Ingrediente:  300 gr mozzarella ulei 2 oua faina asezonata cu sare si piper pesmet patrunjel, pentru servire piper     Mod de preparare: Taiati mozzarella felii. Presarati cu piper. Incalziti ulei intr-o tigaie. Intr-un bol bateti oualele. Intr-o farfurie puneti faina, iar in alta […]

Reteta zilei: Chiftele de naut cu sos picant de maioneza

Chiftele de naut cu sos picant de maioneza din: naut, ceapa verde, ou, turmeric, usturoi, chimion, coriandru, ulei ardei iute, maioneza, sare, piper.   Ingrediente:  400gr naut din conserva 6 fire ceapa verde tocata 1 ou 1/2 lingurita turmeric 1 catel de usturoi zdrobit 1 lingurita chimion 4 linguri coriandru ulei, pentru prajit 1 ardei […]

Casoleta vegetariana

Casoleta vegetariana

Casoleta vegetariana din: morcovi mari, napi, ciuperci, cartofi, ceapa, fasole, bulion, dafin, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 5- 6 morcovi mari 2-3 napi 6-8 ciuperci proaspete sau 200 g hribi uscaţi 1/2 kg cartofi 10-12 cepe mici (arpagic) 100 g fasole boabe fiartă şi scursă 3 linguri de bulion dafin 5-6 căţei de usturoi […]

Supă de cartofi cu praz şi kaiser

Reteta zilei: Supa crema de cartofi cu praz

Supa crema de cartofi cu praz din: cartofi, supa, praz, smantana, patrunjel. Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină. Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și compușii fenolici, care pot ajuta la combaterea radicalilor […]

Reteta zilei: Supa crema de mazare – usor de preparat

Supa crema de mazare din: unt, ceapa, mazare, smantana, sare, piper, crutoane.   Ingrediente:  2 linguri unt 2-3 cepe mici, tocate 400gr mazare 3-4 linguri smantana sare si piper crutoane, pentru servire     Mod de preparare: Topiti untul si gatiti ceapa timp de 3 minute amestecand ocazional. Adaugati 500ml apa, mazarea si asezonati cu […]

Suc de varza rosie cu mere si ceapa

Suc de varza rosie cu mere si ceapa

Suc de varza rosie cu mere si ceapa din: varza rosie, mere, ceapa vin, untdelemn, sare, piper. Ingrediente: 200 ml suc de varză roşie 200 ml suc de mere 50 ml suc de ceapă 50 ml vin negru o lingură untdelemn sare şi piper după gust   Mod de preparare: Se amestecă bine în mixer […]

Cabbage and fennel juice

Suc de morcovi cu varza, rosii si ridichi

Suc de morcovi cu varza, rosii si ridichi din: suc de morcovi, suc de varza, suc de rosii, suc de ridichi, sare.   Ingrediente: 200 ml suc de mocovi 50 ml suc de varză 100 ml suc de roşii 30 ml suc de ridichi sare după gust     Mod de preparare: Se amestecă în […]

Reteta zilei: Supa de ceapa cu paine prajita

Supa de ceapa cu paine prajita din: ceapa, ulei de masline, unt, supa, paine, sare, piper. Supele de ceapă au fost populare cel puțin încă din epoca romană.  De-a lungul istoriei, au fost văzute ca hrană pentru oamenii săraci, deoarece ceapa era din belșug și ușor de cultivat. Versiunea modernă a acestei supe își are […]

Reteta zilei: Supa de cartofi

Supa de cartofi din: ulei de masline, usturoi, ceapa, chimen, coriandru, supa, cartofi, naut, amidon, smantana, pasta tahini, spanac, piper cayenne, sare, piper. Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină. Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi […]

Mancare de marar verde

Mancare de marar verde

Mancare de marar verde din: marar crud, ceapa, bulion, ulei, sare, usturoi verde. Ingrediente: 2 castroane mărar crud (cam 20-30 legături) 2 cepe 2 linguri bulion (sau 4 roşii) 2 linguri ulei sare opţional: usturoi verde   Mod de preparare: Intr-o cratită de 2-3 I se pune la prăjit ceapa tocată în puţin ulei. Când […]

Supa delicioasa de ciuperci

Reteta zilei: Supa de ciuperci aromata cu cimbru

Supa de ciuperci aromata cu cimbru din: ciuperci uscate, ulei de masline, unt, praz, usturoi, ceapa, ciuperci, supa, cimbru uscat, smantana, sare, piper, ceapa verde, cimbru.   Ingrediente:  25 gr ciuperci uscate 2 linguri ulei de masline 1 lingura unt 2 fire praz, tocat 1 catel de usturoi, tocat 2 cepe, tocate 225 gr ciuperci […]

Suc de morcovi, miere si lamaie

Suc de hrean cu mere

Suc de hrean cu mere din: suc de mere, hrean, smantana, lamaie, sare, zahar, chimen. Ingrediente: 2 pahare suc de mere 4 linguri hirean ras fin un pahar smântână o jumătate lămâie sare şi zahăr după gust facultativ o linguriţă seminţe de chimen   Mod de preparare: Se prepară sucul de mere şi se pune […]

Supa simpla de linte

Supa simpla de linte – un clasic culinar apreciat pentru nutrienții săi esențiali și pentru rapiditatea cu care poate fi preparată. Lintea, o legumă bogată în proteine, fibre și minerale, este o opțiune fantastică pentru o masă sănătoasă și sățioasă, perfectă pentru toate anotimpurile. Ingrediente: Linte: 200 g – Alegeți lintea verde, roșie sau maro. […]

Pachetele de vinete cu mozzarella

Reteta zilei: Pachetele de vinete umplute cu mozzarella

Pachetele de vinete umplute cu mozzarella din: vinete, mozzarella, rosii, busuioc, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, pasta de tomate, suc de lamaie, nuci de pin.   Ingrediente:  2 vinete 225g mozzarella 2 roșii 16 frunze proaspete de busuioc 2 linguri de ulei măsline sare și piper negru măcinat Ingrediente pentru sos: 4 linguri […]

Paste_cu_sos_de_rosii_si_busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc din: paste, rosii, ceapa, usturoi, zahar, sare, busuioc, ulei. Ingrediente: 300 g paste fară ouă 400 g conservă de roşii mărunţite sau întregi 1 ceapă 4-5 căţei de usturoi sare zahăr busuioc puţin ulei   Mod de preparare: Ceapa mărunţită se căleşte în ulei, se adaugă usturoiul pisat, […]

Taietei cu mac

Taietei cu mac si miere

Taietei cu mac si miere din: taietei, mac, miere, ulei, sare. Ingrediente: 250 g tăieţei laţi de post 100 g mac măcinat miere ulei sare   Mod de preparare: Tăieţeii se fierb în apă cu sare după instrucţiunile de pe ambalaj, apoi se strecoară şi se amestecă cu 1-2 linguri de ulei. Se împart pe […]

Reteta zilei: Legume la cuptor cu orez si salsa verde

Legume la cuptor cu orez si salsa verde din: dovlecei, fenicul, dovleac, ceapa, ardei gras, rosii, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, sare, piper, menta patrunjel, mustar dijon, suc de lamaie, vermicelli, orez, supa de legume.   Ingrediente:  3 dovlecei, feliati pe lungime 1 bulb de fenicul, taiat în felii 450g dovleac, tăiat bucati 12 […]

Ciorba_de_post_cu_legume

Ciorba de post cu legume

Ciorba de post cu legume din: cartofi, morcovi, ceapa, gogosar, gulie, orez, prune, ulei, sare, patrunjel, piper, otet. Ingrediente: 4-5 cartofi 2 morcovi 1 ceapă 1 gogoşar murat 1 gulie 2-3 linguri orez 1 pumn de prune uscate ulei sare piper frunze de pătrunjel verde otet   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală […]

Supa simpla de fasole uscata

Supa simpla de fasole uscata

Supa simpla de fasole uscata este un preparat nutritiv și sățios, ideal pentru zilele reci. Fasolea, bogată în fibre și proteine, este un aliment de bază în multe culturi datorită beneficiilor sale pentru sănătate și versatilității sale în bucătărie. Ingrediente: Fasole uscată: 250 g – Alegeți tipul preferat de fasole (albă, neagră, roșie), care trebuie […]

Vinete cu roşii şi lactate la cuptor

Reteta zilei: Vinete gratinate cu rosii si sos pesto

Vinete gratinate cu rosii si sos pesto din: vinete, ulei de masline, usturoi, cimbru, rozmarin, salvie, sare de mare, mozzarella, rosii cherry, nuci de pin, usturoi, piper parmezan, bsuioc.   Ingrediente:  2 vinete, felii 3 linguri de ulei de măsline 1 cățel de usturoi, tocat 1 lingura amestec de cimbru, rozmarin și salvie ½ lingurita […]

Chiftele umplute cu carnati

Chiftele din naut

Chiftele din naut din: naut, ceapa, ou, faina, usturoi, nucsoara, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 300 g năut din conservă 1 ceapă 1 ou 1 lingură rasă de făină 2 căţei de usturoi 1/2 linguriţă praf de nucşoară 1 legătură de pătrunjel pesmet sare piper   Mod de preparare: Scurge năutul şi dăteşte-l cu apă rece. […]

Chiftele

Chiftele din naut cu chimen si coriandru

Chiftele din naut cu chimen si coriandru din: naut, ceapa, dovlecel, morcov, faina, pesmet, condimente, sare, piper. Ingrediente: 250 g năut fiert 1 ceapă albă 1 dovlecel 1 morcov 50 g făină de năut 3-4 linguri de pesmet 1 linguriţă de condimente în amestec (chimen, coriandru) sare piper   Mod de preparare: Chiftele din naut […]

Sote de fasole verde cu suc de lamaie

Reteta zilei: Sote de fasole verde cu suc de lamaie

Sote de fasole verde cu suc de lamaie din: fasole verde, uli de masline, suc de lamaie, sare, piper, branza. Fasolea verde este o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și minerale precum potasiu, fier și calciu. De asemenea, este o sursă importantă […]