Ghiveci de legume cu rozmarin

Ghiveci de legume cu rozmarin

Ghiveci de legume cu rozmarin din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa, rosii, morcovi, pastai, cimbru, rozmarin, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete 3 dovlecei 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi o ceapă 4 roşii mari 2 morcovi câteva păstăi de fasole cimbru rozmarin 2 căţei usturoi 2-3 linguri ulei sare piper   Mod […]

Lapte de migdale

Reteta zilei: Lapte de migdale

Lapte de migdale din: migdale, apa, miere, sare.     Ingrediente:  1 cană migdale nesarate 4 căni de apă 1 1/2 linguriță de miere sare       Mod de preparare: Se pun migdale într-un castron și se acoperă cu apă rece. Se lasă să se înmoaie peste noapte, apoi se scurg și se clătesc. […]

Cum se prepara laptele de soia (VIDEO)

Cum se prepara laptele de soia – este o alternativă excelentă la laptele de vacă, populară în rândul persoanelor vegane, vegetariene sau a celor cu intoleranță la lactoză. Bogat în proteine și fără colesterol, laptele de soia este o băutură sănătoasă și versatilă, care poate fi folosită în diverse rețete sau savurată ca atare. Prepararea […]

Chiftele aromate din fasole

Chiftele din fasole cu usturoi

Chiftele din fasole cu usturoi din: fasole, pesmet, cartof, morcov, pastarnac, ceapa, usturoi, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole boabe (roşie sau pestriţă) 4 linguri de pesmet 1 cartof 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 1 linguriţă de usturoi praf 3 linguri de făină 3 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: […]

Barcute cu chiftelute de carne si cartofi

Barcute cu cartofi

Barcute cu cartofi din: cartofi, sare, sparanghel, supa de legume, unt, tarhon, vin, paine, ulei, branza. Ingrediente: 8 cartofi mari pentru fiert sare 1 kg sparanghel verde 750 ml supă de legume 3 linguri de unt clarificat 1 legătură de tarhon 2 cl vin de Madeira 2 felii de pâine de secară integrală 2 linguri […]

Paste prăjite cu şuncă

Paste prajite cu legume

Paste prajite cu legume din: usturoi, salote, piper, ulei, sare, rosii, pasta de tomate, zahar, paste, morcovi, conopida, busuioc. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 2 şalote 2 linguriţe de piper Sichuan (zdrobit) ulei 1 conserve mare de roşii descojite sare 1 linguriţă de zahăr 2 linguri de pastă de tomate 400 g paste chinezeşti cu […]

Supa de cartofi cu leurda, crutoane si prune uscate

Supa spumoasa de cartofi

Supa spumoasa de cartofi din: cartofi, legume, ceapa, unt, maghiran, ciuperci, ulei, sare, piper, nucsoara, smantana, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g cartofi 1 legătură de legume pentru supă 1 ceapă 40 g unt 1 linguriţă de maghiran uscat 800 ml supă de legume 300 g ciuperci pleurotus 1 lingură de ulei sare piper nucşoară 200 […]

Flori_de_zucchini_umplute

Flori de zucchini umplute

Flori de zucchini umplute din: flori de zucchini, orez, ceapa, marar, menta, pasta de tomate, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 flori de zucchini 80 g orez cu bob lung 1 ceapă 1/2 de legătură de mărar 1/2 de legătură de mentă 8 linguri de pastă de tomate 2 linguri de ulei de măsline sare piper […]

Supa_frantuzeasca_de_verdeata

Supa frantuzeasca de verdeata

Supa frantuzeasca de verdeata din: salota, macris, spanac, telina, nasturel, hasmatuchi, patrunjel, cartofi, castraveti, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 şalotă 150 g măcriş 100 g frunze de spanac 1 legătură de frunze de ţelină 1 legătură de năsturel 1 legătură de hasmaţuchi 1 legătură de pătrunjel 1 kg cartofi făinoşi 1 1/2 castraveţi de salată […]

Bilute de cartofi

Bulete de cartofi dulci

Bulete de cartofi dulci din: cartofi, ceapa, ou, zahar, sare, faina, ulei, coriandru, sos chili. Cartoful dulce este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina A, vitamina C, vitamina B6, potasiu și fibre. Vitamina A este esențială pentru sănătatea ochilor, iar vitamina C este un antioxidant puternic care ajută la întărirea sistemului imunitar. […]

Vermicelli_cu_ardei

Vermicelli cu ardei

Vermicelli cu ardei din: vermicelli, ardei, coriandru, sos de peste, ulei, miere, otet.   Ingrediente: 250 g vermicelli din orez câte 2 ardei graşi roşii şi galbeni 6 fire de coriandru 4 linguri de ulei vegetal 4 linguri de sos de peşte 2 linguri de miere 2 linguri de oţet alb de orez   Mod […]

Legume de primavara

Graten de legume de primavara cu camembert

Graten de legume de primavara cu camembert din: cartofi, sare, sparanghel, zahar, unt, gulie, morcovi, mazare, patrunjel, camembert, paine, unt. Ingrediente: 500 g cartofi pentru fiert sare 250 g sparanghel alb 1 priză de zahăr 1 linguriţă de unt 1 gulie 300 g morcovi 200 g mazăre mangetout 1 legătură de pătrunjel 6 linguri de […]

Sala mixta cu branza de capra si fistic

Salata mixta cu branza de capra si fistic

Salata mixta cu branza de capra si fistic din: branza de capra, fistic, salata mixta, suc de mandarine, suc de lamaie, mustar, otet, ulei. Ingrediente: 180 g brânză proaspătă de capră 100 g fistic decojit 1 pachet Salată Mixtă de la Agriro Fresh 2 linguri suc de mandarine 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă […]

Pachetele de laptuca gratinate cu rosii si seminte de pin

Pachetele cu linte verde

Pachetele cu linte verde din: linte, ceapa, cimbru, rozmarin, patrunjel, busuioc, mere, sfecla rosie, fasole verde, stafide, ghimbir, ulei, sare, piper, coriandru. Ingrediente: 250 g linte verde 1 ceapă 1 fir cimbru 1 fir rozmarin 4 fire pătrunjel 1 fir busuioc 2 mere 1 rădăcină mare de sfeclă roşie fiartă 200 g fasole verde 1 […]

Flan tricolor de legume

Flan tricolor de legume

Flan tricolor de legume din: broccoli, morcovi, rosii, oua, smantana, praf de ghimbir, praf cumin, praf nucsoara, unt, sare, piper.   Ingrediente: 500 g broccoli 500 g morcovi 500 g roşii 6 ouă 500 ml smântână 1 praf ghimbir măcinat 1 praf cumin 1 praf nucşoară rasă 30 g unt pentru uns forma sare piper […]

Tarta cu legume asortate

Tarta cu legume asortate

Tarta cu legume asortate din: faina, margarina, sare, apa, morcovi, cimbru, anason, broccoli, spanac, praz, ulei, smantana, oua, curry, sare, piper, unt, nuca. Ingrediente: Aluat: 200 g făină 100g margarină 1/2 linguriţă sare 1/2 pahar apă călduţă Umplutură: 5 morcovi 1 fir cimbru proaspăt 1 linguriţă seminţe de anason 1/2 căpăţână de broccoli 100 g […]

Tartar cu ardei grasi

Tartar cu ardei grasi asortati

Tartar cu ardei grasi asortati din: ardei grasi, ulei, lamai, cimbru, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 1 ardei gras galben 3 linguri ulei de măsline 2 lămâi 4 fire de cimbru 4 fire busuioc sare piper   Mod de preparare: Se încinge grilul cuptorului. Se aşază ardeii graşi […]

Vinete coapte cu usturoi

Vinete coapte cu rosii si usturoi

Vinete coapte cu rosii si usturoi din: vinete, rosii, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 2 roşii 1 căţel de usturoi 4 fire cimbru sare piper   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 150°C. Se spală vinetele şi se taie în două pe lung. Roşiile se taie felii subţiri, cu un cuţit cu […]

Salata de fenicul cu grepfrut rosu

Salata de fenicul cu grepfrut rosu

Salata de fenicul cu grepfrut rosu din: fenicul, grepfrut, boia, ulei, menta, sare, piper. Ingrediente: 2 bulbi de fenicul 2 grepfruturi roşii 1 praf boia iute 4 linguri ulei de măsline extra-virgin (presat la rece) frunze de mentă sare piper   Mod de preparare: Se spală bulbii de fenicul, se tamponează cu prosoape de hârtie […]

Anghinare fripte cu lamaie

Anghinare fripte cu patrunjel

Anghinare fripte cu patrunjel din: anghinare, lamaie, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 16 anghinare mici 1 lămâie sare piper din râşniţă 1l ulei de măsline pentru fritat pătrunjel pentru decor sferturi de lămâie pentru servit   Mod de preparare: Se curăţă anghinarele şi se îndepărtează foile exterioare tari. Se decojesc tijele, iar petalele se scurtează […]

Supă de morcov cu cocos

Supa de morcovi cu lapte de cocos si ghimbir

Supa de morcovi cu lapte de cocos si ghimbir din: morcovi, ceapa, lapte de cocos, curry, ghimbir, piper, ulei de arahide, busuioc, sare.   Ingrediente: 800 g morcovi 1 ceapă 400 ml lapte de cocos 2 linguriţe praf de curry 1 linguriţă ghimbir măcinat 2 prafuri piper de Cayenne 3 linguri ulei de arahide 1 […]

Salata cu portocale si masline

Salata de morcovi cu portocale si stafide

Salata de morcovi cu portocale si stafide din: morcovi, portocale, menta, coriandru, stafide, portocala, seminte de cumin, ulei de susan, ulei de samburi de struguri, sare, piper. Ingrediente: 4 morcovi 2 portocale 2 fire mentă 2 fire coriandru verde 50 g stafide albe 50 ml suc de portocală proaspăt stors 1 linguriţă seminţe de cumin […]

Frigarui de tofu cu sos de soia

Frigarui de tofu cu rosii cherry

Frigarui de tofu cu rosii cherry din: tofu, rosii, ceapa verde, ulei de arahide, sos de soia, susan, piper Sichuan. Ingrediente: 600 g tofu 12 roşii cherry 2 legături ceapă verde 4 linguri ulei de arahide 2 linguri sos de soia 1 lingură seminţe de susan piper Sichuan   Mod de preparare: Se taie tofu […]

Reteta pentru vegetarieni: Salata de praz cu papadie

Reteta pentru vegetarieni: Salata de praz cu papadie din: praz, papadie, piper, supa de legume, ulei de masline, sare.   Ingrediente: 8 fire praz 1 mănunchi mare de frunze de păpădie (sau rucola) 1 linguriţă piper Sichuan 50 ml supă clară de legume 1 lingură ulei de măsline sare     Mod de preparare: Se curăţă […]

Taitei cu hamsii afumate

Taitei de orez cu verdeata si pesto de migdale

Taitei de orez cu verdeata si pesto de migdale din: taitei de orez, coriandru, migdale, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 500 g tăiţei de orez 1 legătură coriandru verde 75 g migdale 500 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se toacă usturoiul. Se pisează […]

Budinca din gris fiert in lapte

Cum se prepara Budinca de cocos (VIDEO)

Cum se prepara Budinca de cocos – un desert rafinat și delicios, perfect pentru iubitorii de arome exotice. Cu o textură cremoasă și un gust dulce și parfumat, această budincă este ideală pentru a încheia o masă festivă sau pentru a vă răsfăța într-o zi obișnuită. Prepararea budincii de cocos acasă este simplă și vă […]

Tort inghetat de kefir cu fructe de padure

Tort inghetat de kefir cu fructe de padure

Tort inghetat de kefir cu fructe de padure din: zahar brun, vanilie de Bourbon, kefir, smantana, fructe de padure. Ingrediente: 1 lingură zahăr brun 1 linguriţă vanilie de Bourbon pisată 200 ml kefir 200 ml smântână dulce pentru frişcă 500 g fructe de pădure asortate (de exemplu mure şi afine)   Mod de preparare: Se […]

Pizza vegana cu busuioc

Pizza pentru vegetarieni

Pizza pentru vegetarieni din: ardei, usturoi, seminte de canepa, busuioc, ulei de seminte de canepa, sare, seminte de floarea-soarelui, radacina sfecla, ulei de cocos, patrunjel, rosie, ceapa, apio, morcov. Ingrediente: Pentru pesto: 2 ardei graşi roşii 2 căţei de usturoi 2 linguri seminte decorticate de cânepă 1 mână busuioc proaspăt 2 linguri ulei din seminţe de […]

Salată de portocale cu dovleac

Salata de morcovi si portocale

Salata de morcovi si portocale din: portocale, morcovi, scortisoara, zahar, sare, menta. Ingrediente: 2 portocale 500 g morcovi 2 linguri de zahăr 1/2 de linguriţă de scorţişoară 1 linguriţă de apă de flori de portocal sare frunzuliţe de mentă pentru ornat   Mod de preparare: O portocală se cojeşte şi se taie cubuleţe, cealaltă se stoarce. […]

Prajitura Fraisier

Prajitura Fraisier

Prajitura Fraisier din: oua, zahar pudra, faina, unt, apa, ceai de fructe de padure, zahar fin, smantana, capsuni, coacaze, menta. Ingrediente: Blat: 4 ouă 250 g zahăr pudră 125 g făină unt pentru uns forma Sirop: 150 g zahăr pudră 120 ml apă 1 plic ceai de fructe de pădure Cremă: 250 g unt moale […]

Butoiase din castravete

Castravete umplut cu branza de vaci si menta

Castravete umplut cu branza de vaci si menta din: castraveti, branza de vaci, menta, germeni de lucerna, sare, piper. Ingrediente: 8 castraveţi 200 g brânză de vaci 4 fire mentă proaspătă 50 g germeni de lucernă sare piper   Mod de preparare Castravete umplut cu branza de vaci si menta: Se spală, se şterge şi […]

Cuburi de ciocolata cu capsuni

Cuburi de ciocolata cu Goji

Cuburi de ciocolata cu Goji din: faina de hrisca, ciocolata neagra, unt, zahar pudra, oua, cacao, nuci, curmale, goji, smantana, miere, gelatina. Ingrediente: Blat: 80 g făină de hrişcă 125 g ciocolată neagră bio 100 g unt 100 g zahăr pudră 2 ouă 20 g cacao 50 g nuci 50 g curmale fără sâmburi 50 […]