Supa de capsuni cu levantica

Supa de capsuni cu levantica

Supa de capsuni cu levantica din: capsuni, vin rose, zahar, sirop de capsuni, levantica. Ingrediente: 750 g căpşuni 500 ml vin rose 100 g zahăr 50 ml sirop de căpşuni 1 lingură levănţică uscată   Mod de preparare: Supa de capsuni cu levantica: Se dă în clocot vinul cu zahăr şi sirop de căpşuni. Se […]

Sushi - un deliciu

Red sushi cu sparanghel

Red sushi cu sparanghel din: orez cu bob rotung, alge fripte, sfecla, lamaie, otet de orez, zahar, sare. Ingrediente: 120 g orez cu bob rotund japonez (special pentru sushi) 2 foi de alge fripte (yaki-nori) speciale pentru sushi 2 rădăcini de sfeclă fierte şi decojite 1 mănunchi de sparanghel verde sucul de la 1 lămâie […]

Tarte cu roşii, brânză feta şi măsline

Tarta veggie cu rosii

Tarta veggie cu rosii din: faina de alac, faina de grau, praf de copt, sare, seminte de chimen, ulei, unt, oua, cartofi dulci, telina, ceapa, usturoi, branza de vaci, piper, busuioc, oregano, ceapa verde, unt. Ingrediente: 100 g făină de alac 70 g făină de grâu tip 550 1/2 linguriţă praf de copt sare 1/2 […]

Ciuperci umplute cu quinoa

Ciuperci umplute cu bulgur si quinoa

Ciuperci umplute cu bulgur si quinoa din: ciuperci, quinoa, bulgur, ardei gras, ceapa, rodie, tofu, menta, fistic, mustar, otet, ulei, sare, piper.       Ingrediente: 6 ciuperci champignon jumbo 300 g quinoa 100 g bulgur 3 cepe 1 ardei gras galben 1 rodie 150 g tofu 1 legătură mentă verde 2 linguri fistic 1 […]

Despre inghetata

Inghetata de rosii pe bat

Inghetata de rosii pe bat din: rosii pasate, sos tabasco, sare cu aroma de telina, ulei de masline. Ingrediente: 500 ml roşii pasate 1 linguriţă sos picant Tabasco 1 linguriţă sare cu aromă de ţelină 2 linguri ulei de măsline     Mod de preparare: Se amestecă roşiile pasate cu ulei, sare şi sos Tabasco, […]

Burger vegetal cu linte

Burger pentru vegetarieni

Burger pentru vegetarieni din: dovlecei, cartofi, ceapa, sare, nucsoara, ou, parmezan, amidon, salata verde, parmezan, branza de vaci, lapte, sare, suc de lamaie, chifle, ulei, busuioc. Ingrediente: 2 dovlecei 200 g cartofi albi fierţi în coajă de ieri 1 ceapă sare nucşoară 1 ou 2 linguri parmezan proaspăt ras 1-2 linguri amidon frunze de salată […]

Orez salbatic cu nuci

Orez salbatic cu nuci si merisoare

Orez salbatic cu nuci si merisoare din: orez salbatic, ceapa, nuci pecan, merisoare, ulei de nuci, ulei de floarea-soarelui, sare, piper. Ingrediente: 400 g orez sălbatic 1 ceapă 60 g nuci pecan 60 g merişoare deshidratate 1 lingură ulei de nuci 1 lingură ulei de floarea-soarelui sare piper   Mod de preparare: Se fierbe orezul […]

Tiramisu cu piersici si fistic din: piersici, suc de lamaie, lichior de piersici, zahar, oua, agar-agar, mascarpone, iaurt, piscoturi, fistic

Tiramisu cu piersici si fistic

Tiramisu cu piersici si fistic din: piersici, suc de lamaie, lichior de piersici, zahar, oua, agar-agar, mascarpone, iaurt, piscoturi, fistic. Ingrediente: 700 g piersici 5 linguri suc de lămâie 6 linguri lichior de piersici 4 linguri zahăr 2 ouă 1/2 linguriţă agar-agar 250 g mascarpone 100 g iaurt 150 g pişcoturi 2 linguri fistic tocat […]

Salata de primavara cu sparanghel

Salata de primavara cu sparanghel

Salata de primavara cu sparanghel din: mozzarella, lapte, gelatina, sare, piper Cayenne, nucsoara, smantana, salata de primavara, samburi de pin, caise uscate, ardei, sparanghel, ulei, zahar, sare de mare, piper, otet balsamic.   Ingrediente: 150 g mozzarella 100 ml lapte 1 /2 plic gelatină granulată 1 praf sare 1 praf piper de Cayenne nucşoară 250 […]

Orez persan

Orez in stil persan

Orez in stil persan din: ulei, apa, turmeric, coriandru, orez basmati, sare roz, ceapa. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline extra virgin 120 ml apă fierbinte 1 linguriţă turmeric 2 linguri coriandru 200 g orez basmati 1,5l apă rece 1 linguriţă sare roz de Himalaya 1 ceapă tăiată felii   Mod de preparare: Se amestecă […]

Tempura

Reteta pentru vegetarieni: Tempura de legume

Tempura de legume din: apa, ou, faina, boia, dovlecei, ciuperci, morcovi, ardei, ulei de arahide, sare. Ingrediente: 200 ml apă rece 1 ou 125 g făină 1 vârf de cuţit boia de ardei iute 3 dovlecei 18 ciuperci champignon 3 morcovi mari 2 ardei graşi roşii ulei de arahide pentru fritat 1 praf de sare […]

Salata verde

Salata verde de paste

Salata verde de paste din: melcisori, mazare, sare, piper, ceapa, ardei, marar, busuioc, patrunjel, iaurt, smantana, hrean. Ingrediente: 250 g melcişori subţiri sare 100 g mazăre mangetout 1 ardei roşu 1 legătură de ceapă verde 1/2 de legătură de mărar 1/2 de legătură de busuioc 1 legătură de pătrunjel 1/2 linguri de iaurt 4 linguri […]

Salată verde cu nuci si cascaval

Salata de verdeata cu ciuperci

Salata de verdeata cu ciuperci din: hribi, ulei, ceapa, sare, piper, rosii, otet, miere, ridichi, leustean, hasmatuchi, patrunjel, creson. Ingrediente: 400 g hribi, ciuperci de cultură sau champignon 80 ml ulei 1 ceapă sare piper 300 g rosii 3 linguri de oţet balsamic alb 1 lingură de miere 1 legătură de ridichi 1 legătură de […]

Orez în stil cantonez

Orez basmati in stil persan

Orez basmati in stil persan din: ulei, apa, turmeric, orez, coriandru, sare, ceapa. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 120 ml apă fierbinte 1 linguriţă turmeric 2 linguri coriandru 200 g orez basmati 1,5 l apă rece 1 linguriţă sare roz 1 ceapă tăiată felii   Mod de preparare: amestecă uleiul de măsline cu apă fierbinte, turmeric […]

Tempura_de_legume

Tempura de legume

Tempura de legume din: apa, ou, faina, boia, dovlecei, ciuperci, morcovi, ardei, ulei, sare. Ingrediente: 200 ml apă rece 1 ou 125 g făină 1 vârf de cuţit boia de ardei iute 3 dovlecei 18 ciuperci champignon 3 morcovi mari 2 ardei graşi roşii ulei de arahide pentru fritat 1 praf de sare   Mod […]

Pizza_vegana

Pizza vegana

Pizza vegana din: ardei, usturoi, seminte, busuioc, ulei, sare, sfecla, patrunjel, ceapa, rosie, morcovi. Ingrediente: Pentru pesto: 2 ardei graşi roşii 2 căţei de usturoi 2 linguri seminte decorticate de cânepă 1 mână busuioc proaspăt 2 linguri ulei din seminţe de cânepă sare marină fină Pentru blat: 230 g seminţe de foarea-soarelui, macinate 1 rădăcină […]

Strawberry Custard

Reteta zilei: Smoothie de capsuni cu pepene

Smoothie de capsuni cu pepene din: pepene, capsuni, suc de lamaie, zahar. Smoothie-ul de căpșuni cu pepene este o băutură răcoritoare și delicioasă, perfectă pentru zilele calde de vară sau ca un boost de energie și hidratare după un antrenament. Această combinație de fructe nu numai că este vibrantă și apetisantă la gust, dar aduce […]

Sucul de morcovi

Suc de morcovi – usor de preparat

Suc de morcovi din: morcovi. Sucul de morcovi are un conținut deosebit de ridicat de beta caroten, o sursă de vitamina A , dar este, de asemenea, bogat în vitamine din complexul B, cum ar fi acidul folic , și multe minerale, inclusiv calciu , cupru , magneziu , potasiu , fosfor și fier . […]

Suc de rosii si cirese

Suc de rosii si cirese

Suc de rosii si cirese din: suc de rosii, suc de portocale, banana, cirese, proteine pudra. Cireșele sunt bogate în nutrienți și au un conținut scăzut de calorii. Acestea conțin vitamina C, vitamina A, potasiu, fier, fibre și antioxidanți. Cireșele sunt, de asemenea, o sursă bună de apă și conțin cantități semnificative de zahăr natural. […]

Suc de rodii si portocale

Suc de rodii si portocale

Suc de rodii si portocale din: rodii, portocale. Ingrediente: două rodii trei portocale               Mod de preparare: Desfaceţi ambele rodii şi scoateţi-seminţele cu o lingură. Cojiţi portocalele Treceţi portocalele şi seminţele de rodii, prin aparatul de suc. Serviţi peste gheaţă.   Pofta buna!         poate iti […]

Cabbage and fennel juice

Suc din verdeturi cu pere

Suc din verdeturi cu pere din: pere, suc de lamaie, apa, salata verde, menta.   Ingrediente: patru ceşti de pere, tăiate sase linguri de suc de lămâie două ceşti de apă o ceaşcă de frunze mărunţite de salată verde o linguriţă de mentă (facultativ)       Mod de preparare: Puneţi perele, sucul de lămâie […]

Smoothie de castravete cu ghimbir

Reteta zilei: Smoothie de castravete cu mar si telina

Smoothie de castravete cu mar si telina din: castreavete, mar, salata verde, telina apio, ghimbir. Poate te intereseaza si: Smoothie de spanac cu pere Smoothie de banane cu lapte de migdale Smoothie de mango cu ovaz     Ingrediente:  1 castravete, feliat 1 kiwi feliat 1 mar, fără sâmburi și feliat 2 cani salata verde […]

Legume_la_grill

Legume la grill

Legume la grill din: ardei, rosii, zucchini, ulei, usturoi. Ingrediente: câte 1 ardei gras roşu şi verde, fără coajă 4 roşii mici fără coajă 2 zucchini mici ulei pentru uns 2 căţei de usturoi 3 linguri de ulei   Mod de preparare: Ardeilor fără coajă li se îndepărtează seminţele, apoi se taie cubuleţe. Roşiile decojite […]

Vinete cu rosii, ardei si usturoi

Vinete cu rosii, ardei si usturoi

Vinete cu rosii, ardei si usturoi din: vinete, rosii, ardei, usturoi, piper mozaic, ulei, sare, patrunjel. Ingrediente: 3 vinete mari 150 g roşii 1 ardei capia 3 căţei de usturoi 1 linguriţă de piper mozaic ulei sare pătrunjel   Mod de preparare: Taie vinetele pe lung. Dă-le cu sare şi lasă-le o jumătate de oră. […]

Desert vegan

Desert vegan

Desert vegan din: banane, caju, stafide, fulgi de cacao, pudra de cacao. Ingrediente: 2 banane 100 g caju sau migdale 50 g stafide 25 g goji 100 g fulgi de cocos 25 g pudră de cacao   Mod de preparare: Pui migdalele sau caju-ul să se înmoaie în apă rece. După 3-4 ore, le scurgi […]

Briose_de_post

Briose de post

Briose de post din: lapte de soia, fructe uscate, faina, amidon, ulei, zahar, miere, praf de copt, sare. Ingrediente: 200 ml lapte de soia 100 g fructe uscate (caise, banane, merişoare) 200 g făină 100 g amidon 120 ml ulei 100 g zahăr 30 g miere 1/2 plic praf de copt 1 praf de sare […]

Legume_cu_susan

Legume cu susan

Legume cu susan din: kalebrux, morcovi, sfecla, lamaie, ulei, seminte de susan, coriandru, sare. Ingrediente: 300 g kalebrux 3 morcovi 2 sfecle roşii 1 lămâie 2 linguri ulei de măsline 1 lingură seminţe de susan 1 vârf de cuţit seminţe de coriandru fin măcinat sare   Mod de preparare: Cureţi kalebrux de frunzele exterioare veştede, […]

Chiftelute vegetariene

Retete vegetariene: chiftelute din soia

Retete vegetariene: chiftelute din soia din: soia, ceapa, cartofi, morcov, telina, pesmet, faina, usturoi, marar, patrunjel, sare, piper, boia, ulei, cimbru, oregano, pesmet, susan. Ingrediente: 250 g soia granule 3 cepe potrivite 7 cartofi 1 morcov 1 ţelină mică 3 linguri pesmet 3-4 linguri făină 6-7 căţei de usturoi câte 1 legătură mărar şi pătrunjel […]

Batoane_raw_vegane_cu_susan

Batoane raw vegane cu susan

Batoane raw vegane cu susan din: seminte de susan, fulgi de nuca de cocos, fulgi de ovaz, miere, ulei de cocos, sare. Ingrediente: 2 căni seminţe de susan 1/2 cană fulgi de nucă de cocos 1/2 cană fulgi de ovăz 1/2 cană pastă de susan (tahini) 1/3 cană miere 1/4 cană ulei de cocos presat […]

Pilaf cu praz si cartofi

Pilaf de primavara

Pilaf de primavara din: orez, urzici, leurda, ceapa, marar, morcov, ardei, ulei, sare. Ingrediente: 200 g orez de preferinţă integral 200 g urzici 200 g leurdă 3 cepe verzi 1 legătură mărar 1 morcov 1 ardei 2-3 linguri ulei pentru prăjit sare   Mod de preparare: Alegi orezul şi îl speli, apoifîl laşi să se […]

Melomacarona

Reteta melomacarona

Reteta melomacarona din: ulei, margarina, zahar, coniac, praf de copt, bicarbonat, faina, nuca, scortisoara, miere. Ingrediente: 1 1/2 ceaşcă ulei 1/2 ceaşcă margarina topită 1 ceaşcă zahăr 3/4 ceaşcă suc de portocale 1/4 ceaşcă de coniac 2 linguriţe coajă de portocală 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă bicarbonat de amoniu 8 ceşti făină 1/2 […]

Reteta zilei: Suc de morcovi cu mere si ghimbir

Suc de morcovi cu mere si ghimbir din: morcovi, mere, ghimbir, apa. Poate te intereseaza si: Suc de sfecla rosie, morcov si mar Cum se prepara Suc de sfeclă roșie și citrice (VIDEO) Cum se prepara Suc de Papadie si Stevie (VIDEO) Cum se prepara Suc de urzici si mere (VIDEO)   Ingrediente:  1 kg […]