Salata_de_andiva_si_ridichi

Salata de andiva si ridichi

Salata de andiva si ridichi din: andive, ridichi, germeni de fasole, chives, patrunjel, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g andivă creaţă 1 legătură de ridichi 200 g germeni de fasole mungo 4 linguri de seminţe de floarea-soarelui 1/2 de legătură de chives 1/2 de legătură de pătrunjel 4 linguri de oţet cu ierburi aromatice […]

Curry_cu_tofu

Curry cu tofu

Curry cu tofu din: tofu, usturoi, ulei, cartofi, rosii, ceapa, mazare, ardei, broccoli, ciuperci, curry, sare, piper. Ingrediente: 250 g brânză tofu 2 căţei usturoi 2 linguri ulei 500 g cartofi 400 g roşii în bulion o ceapă 100 ml supă de legume 150 g mazăre congelată un ardei 150 g broccoli 4-5 ciuperci proaspete […]

Paste_vegetariene_cu_soia

Paste vegetariene cu soia

Paste vegetariene cu soia din: snitele, rosii, maioneza, paste, verdeata, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 bucăţi şniţele de soia 4 roşii un cub concentrat legume 4 linguri maioneză de post o pungă paste fără ou verdeaţă o lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Şniţelele de soia se pun la fiert în apă cu […]

Vinete_umplute_cu_tofu

Vinete umplute cu tofu

Vinete umplute cu tofu din: branza tofu, vinete, dovlecei, ardei, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 250 g brânză tofu afumată 2 vinete mari un dovlecei un ardei gras 2 linguri ulei 2-3 crenguţe cimbru sare piper   Mod de preparare: Vinetele se taie în două pe lung şi cu o linguriţă se golesc de miez. Dovlecelul […]

Tocana arabeasca

Tocana cu soia

Tocana cu soia din: soia, ceapa, ardei, rosii, cartofi, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: o pungă granule de soia 2 cepe 2 arde graşi 5 roşii în bulio 4 cartofi o linguriţă boia 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Granulele de soia se pun la hidratat o oră, în apă clocotită. In […]

Tocanita_din_boabe_de_soia

Tocanita din boabe de soia

Tocanita din boabe de soia din: boabe de soia, cartofi, ceapa, ulei, gogosar, boia, cimbru, patrunjel, suc de rosii, sare, piper.   Ingrediente: 1 cană boabe de soia 4 cartofi 2 cepe mari 2 linguri ulei 100 g gogoşar roşu sau 1 ardei gras 1 linguriţă boia dulce 1 foaie de dafin cimbru uscat 1 linguriţă […]

Smoothie_cu_banane_miere_si_capsuni

Smoothie cu banane, miere si capsuni

Smoothie cu banane, miere si capsuni din: banane, capsuni, miere.   Ingrediente: 2 banane 6 căpşuni 2 linguri de miere     Mod de preparare: Intr-un blender, se pun 1 banană ruptă în bucăţi mari, 6 căpşuni şi 2 linguri de miere. Se mixează până când se obţine un smoothie delicios. Opţional, se mai poate […]

Chiftele_cu_dovlecei_rosii_uscate_si_quinoa

Chiftele cu dovlecei, rosii uscate si quinoa

Chiftele cu dovlecei, rosii uscate si quinoa din: dovlecei, rosii, quinoa, oua, gris, cimbru, busuioc, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg dovlecei 200 g roşii uscate 50 g quinoa neagră 3 ouă 2 linguri griş cimbru busuioc sare de mare piper   Mod de preparare: Dovleceii spălaţi şi curăţaţi îi dai pe râzătoare, îi sărezi […]

Carnaciori vegetali din naut

Carnaciori vegetali

Carnaciori vegetali din: naut, orez, pesmet, ceapa, rosii, busuioc, oregano, sos de soia, ulei, patrunjel. Ingrediente: 2 ceşti năut 1 cană orez 1 ceaşcă pesmet 1 ceapa 1/2 ceaşcă roşii decojite conservate în bulion 1/2 linguriţă busuioc uscat 1 linguriţă oregano uscat mărunţit 2 linguri sos de soia 1/2 legătură pătrunjel 1 lingură ulei   Mod […]

Smoothie cu spanac

Smoothie cu spanac

Smoothie cu spanac din: spanac, strugure, morcov, castravete, ghimbir, telina, curmale, gheata, apa. Ingrediente: 2 frunze mari spanac 8 boabe de strugure negru 1 morcov mediu 1 castravete mic 2 bucăţi mici ghimbir 1 frunză de ţelină 2 curmale cuburi de gheaţă apă   Mod de preparare: Intr-un blender, se pun frunzele de ţelină, spanac, […]

Reteta cu nuci

Reteta cu nuci

Reteta cu nuci din: cartofi, nuci, zahar, sare. Ingrediente: 4 cartofi 250 g nuci măcinate 1 pahar zahăr (200 g) 1 vârf de cuţit de sare       Mod de preparare: Se pun cartofii la copt, după care se curăţă de coajă, fierbinţi, şi se pasează bine amestecându-se cu zahărul şi cu foarte puţină […]

Cartofi umpluti cu piept de pui

Cartofi copti cu mustar

Cartofi copti cu mustar din: cartofi, usturoi, mustar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căpăţână de usturoi 2 linguri muştar ulei piper sare   Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se pisează cu sare şi se freacă cu ulei până devine o pastă. Se adaugă piperul, muştarul şi se amestecă până se omogenizează. Se […]

Ciuperci delicioase cu verdeata

Ciuperci delicioase cu verdeata

Ciuperci delicioase cu verdeata din: ciuperci, ceapa, marar, patrunjel, ulei, faina, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 1-2 cepe 1 legătură de mărar verde 1 legătură pătrunjel verde 3 linguri de ulei • 1 lingură de făină sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt, după care se […]

Salată de fasole verde cu usturoi

Fasole pastai cu ceapa si usturoi

Fasole pastai cu ceapa si usturoi din: fasole, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg fasole păstăi 1 ceapă albă 3 căţei de usturoi ulei de măsline sare piper busuioc pătrunjel proaspăt   Mod de preparare: Fasolea păstăi se curăţă de capete, se rupe în bucăţi potrivite şi se spală. […]

Reteta zilei: Sote de dovlecei cu sos de rosii si ciuperci

Sote de dovlecei cu sos de rosii si ciuperci din: ulei de masline, ciuperci, morcov, telina, ceapa, usturoi, sare, piper, pasta de tomate, rosii, oregano, piper cayenne, busuioc, dovlecei.   Ingrediente:  3 linguri ulei de măsline 6 ciuperci, tocate ½ ceasca morcov tocat ½ ceasca țelină tocata ½ ceasca ceapa tocata 3 catei de usturoi, […]

Orez cu porumb si ciuperci

Orez cu porumb si ciuperci

Orez cu porumb si ciuperci din: orez, ceapa, morcov, porumb, ciuperci, sare, piper, suc de rosii. Ingrediente: 1 1/2 cană orez 2 cepe 1 morcov 1 cutie mică de porumb 1 cutie ciuperci sare piper 3 linguri suc de roşii   Mod de preparare: Orezul se spală şi se lasă la umflat. Intre timp, pregă­tim […]

Tocanita de legume

Tocanita orientala

Tocanita orientala din: telina, fasole, morcovi, conopida, broccoli, ceapa, usturoi, sare, amidon. Ingrediente: 1 ceaşcă ţelină 1 ceaşcă fasole verde 1 ceaşcă morcovi 1 conopidă 1 ceaşcă broccoli 1 ceapă 1 căţel de usturoi sfărâmat 1 linguriţă sare 1 lingură amidon de porumb amestecat cu 1/4 ceaşcă de apă   Mod de preparare: Se taie oblic […]

Reteta taietei de casa

Taietei cu rosii

Taietei cu rosii din: suc de rosii, rosie, ardei, taietei, fasole, ciuperci, cimbru, usturoi, patrunjel, sare. Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Acestea conțin vitamina C, potasiu, vitamina K, vitamina A, fier și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care oferă roșiilor culoarea roșie caracteristică și este asociat […]

Vinete cu orez la cuptor

Vinete impanate cu usturoi

Vinete impanate cu usturoi din: vinete, usturoi, ceapa, ardei, suc de rosii, sare, ulei. Ingrediente: 4 vinete 1 căpăţână de usturoi 2 cepe 3 ardei suc de roşii sau roşii proaspete sare ulei   Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă, se taie în lung în 4 bucăţi, se presară cu sare şi se […]

Spanac tras la tigaie

Spanac tras la tigaie

Spanac tras la tigaie din: spanac, rosii, marar, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g spanac proaspăt 2 linguri de ulei sare piper usturoi granulat câteva roşii cherry mărar verde sau uscat   Mod de preparare Spanac tras la tigaie : Curăţăm spanacul, îndepărtăm codiţele şi spălăm frunzele în mai multe ape sau sub jet […]

Tagliatelle din zucchini

Chiftele de zucchini

Chiftele de zucchini din: zucchini, cartofi, ceapa, gogosar, pasta de ardei, cimbrisor, patrunjel, malai, faina, ulei, sare. Ingrediente: 1 zucchini (300 g) 2 cartofi 1 ceapă roşie mică 1/2 gogoşar 1/2 linguriţă pastă ardei iute 1/2 linguriţă cimbrişor uscat 1 lingură pătrunjel verde tocat 2 linguri mălai 1-2 linguri făină ulei pentru prăjit sare   […]

Ghiveci de legume la cuptor

Ghiveci de legume la cuptor

Ghiveci de legume la cuptor din: morcovi, cartofi, ceapa, dovlecel, praz, fasole, mazare, ardei, varza, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 morcovi 3 cartofi 1 dovlecel 3 cepe 1 fir praz 100 g fasole păstăi 100 g mazăre 1 ardei gras 1/4 varză 3 linguri bulion 50 ml ulei sare piper dafin   Mod de […]

Mâncare de vinete cu pui

Mancare de vinete la cuptor

Mancare de vinete la cuptor din: vinete, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, ulei, sare. Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru.     Ingrediente: 1 kg vinete 2 cepe de mărime mijlocie 1 căpăţână de usturoi 500 g roşii sau […]

Chiftele de năut cu busuioc

Chiftelute din naut

Chiftelute din naut din: naut, paine, faina, ceapa, usturoi, patrunjel, coriandru, chimion, boia, chilli, sare, piper, ulei, bicarbonat, seminte de susan.   Ingrediente: 200 g năut 3 felii franzelă (fără coajă) 11/2 lingură făină 1 ceapă mare 4-5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel 11/2 linguriţă rasă coriandru boabe măcinat 1/4 linguriţă chimion măcinat 1 vârf […]

Conopida cu paste si broccoli

Conopida la cuptor cu marar

Conopida la cuptor cu marar din: conopida, cartofi, bulion, pesmet, marar, tofu, sare, piper.   Ingrediente: 1 conopidă (1 kg) 5 cartofi 3 linguri bulion ardei 3 linguri pesmet 2 legături mărar 100 g tofu sare piper   Mod de preparare: Conopida se desface bucheţele, se spală şi se pune la fiert în apă cu […]

Fasole verde cu legume

Fasole verde cu legume

Fasole verde cu legume din: fasole, ceapa, morcovi, patrunjel, pstarnac, telina, ardei, rosii, usturoi, ulei, marar, piper, sare, cimbru, mix de legume. Ingrediente: 1,5 kg fasole verde, proaspătă sau congelată 2 cepe potrivite ca mărime 4 morcovi mai măricei 2 rădăcini pătrunjel 1 rădăcină păstărnac 1 ţelină mică 1 ardei mare galben 1 cutie (450 […]

Mix de legume

Mix de legume

Mix de legume din: ardei, morcov, ceapa, fasole, porumb, mazare, sare, piper, vegeta, ulei. Ingrediente: 1/2 ardei gras verde 1/2 ardei gras roşu 1 morcov 1 ceapă mică roşie 240 g fasole (fiartă) 140 g porumb dulce 270 g mazăre (fiartă) sare piper vegeta ulei   Mod de preparare: Fasolea, mazărea şi porumbul dulce din […]

Garnitură de orez

Orez cu praz si masline

Orez cu praz si masline din: praz, ceapa, ulei de masline, orez, masline, morcovi, zahar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 fire de praz 2 cepe 70 ml ulei de măsline 150 g orez rotund 200 g măsline 2 morcovi 2 linguri de zahăr pătrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Orez cu praz si […]

Mancare de vinete cu naut

Mancare de vinete cu naut din: naut, vanata, ceapa, rosii, usturoi, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 conservă de năut (400 g) 1 vânătă medie 1 ceapă mare 1 cutie de roşii tăiate în suc 6 căţei de usturoi ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Spălăm bine vânăta şi o […]

Salată de orez

Orez cu stevie

Orez cu stevie din: orez, stevie, ceapa, ulei de masline, sare, piper, rosie. Ingrediente: • 4 linguri orez • 2 legături de ştevie • 1 legătură ceapă verde • 3 linguri ulei de măsline • sare • piper • 1 roşie pentru ornat   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă […]

Arpagic cu masline

Arpagic cu masline

Arpagic cu masline din: arpagic, ulei, pasta de tomate, masline, lamaie, sare. Ingrediente: 500 g  arpagic 2-3 linguri de ulei 1 lingură pastă de tomate 100 g de măsline câteva feliuţe de lămâie sare apă   Mod de preparare: Se curăţă arpagicul, se spală şi se pune la prăjit, în­treg, într-o cratiţă cu ulei. După […]

Andive inabusite cu unt

Reteta andive cu pesmet

Reteta andive cu pesmet din: andive, pesmet, ulei, suc de lamaie. Andivele sunt o sursă bună de vitamina K, vitamina A, vitamina C, vitamina E și fibre alimentare. Aceste substanțe nutritive contribuie la menținerea sănătății sistemului imunitar, a vederii, a pielii și a sistemului cardiovascular. Andivele au un conținut caloric redus, făcându-le o alegere excelentă […]