Reteta zilei: Tofu cu broccoli in sos

Tofu cu broccoli in sos din: sos de soia, apa, ulei de susan, zahar brun, otet de orez, ghimbir, usturoi, seminte de susan, amidon, tofu, ulei, broccoli, ceapa verde, orez.   Ingrediente sos:  ¼ ceasca sos de soia 2 linguri de apă 1 lingura ulei de susan 2 linguri de zahăr brun 2 linguri otet […]

Chec cu mortadela

Chec vegetarian

Chec vegetarian din: fulgi de ovaz, telemea, lapte, oua, praf de copt, alune, morcovi, susan, patrunjel, ceapa verde, boia, bulion. Ingrediente: 120 g fulgi de ovăz 150 g brânză telemea 400 ml lapte dulce 2 ouă 1 pachet praf de copt lingură alune măcinate morcovi lingură susan linguri pătrunjel verde 6 fire de ceapă verde […]

Tempura cu legume

Sparanghel tempura

Sparanghel tempura din: ulei de susan, sparanghel, ou, faina, praf de copt.   Ingrediente: 150 ml ulei de susan 800 g sparanghel alb şi verde decojit 1 ou 125 g făină 1 vârf de cuţit de praf de copt   Mod de preparare: Uleiul se încinge la 160 °C. Sparanghelul se taie bucăţi. Pentru aluat, oul se […]

Chiftele de năut cu busuioc

Chiftelute din fasole

Chiftelute din fasole din: fasole, usturoi, patrunjel, ceapa, morcov, pastarnac, faine, paine, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole 4-5 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac sare piper făină 2 felii pâine   Mod de preparare: Speli în mai multe ape fasolea şi o laşi peste noapte la înmuiat. O […]

Reteta salata

Reteta salata

Reteta salata din: morcovi, dovlecel, mix de salata, rosii, ulei, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 dovlecel 1 pachet mix de salată 3-4 roşii sare piper ulei zeama de la 1 lămâie   Mod de preparare: Pui mixul de salată într-un bol. Speli bine morcovii şi dovlecelul şi-i tai fâşii cu cuţitul […]

Pilaf cu mazăre

Pilaf de quinoa cu morcov si mazare

Pilaf de quinoa cu morcov si mazare din: unt, nuci, ceapa, ulei de rapita, sare, cimbru, usturoi, quinoa, supa de legume, apa, morcovi, mazare, parmezan. Ingrediente: 4 linguriţe de unt 2/3 cană de nuci, mărunţite 1/2 ceapă dulce, mărunţită 2 linguriţe de ulei de rapiţă 1/2 linguriţă de sare 1 lingură de cimbru proaspăt mărunţit sau […]

Ciuperci cu verdeturi

Ciuperci umplute cu verdeturi si mozzarella

Ciuperci umplute cu verdeturi si mozzarella  din: ulei de rapita, sfecla rosie, usturoi, sare, praz, ciuperci, rosii din conserva, mozzarella, patrunjel, caju.   Ingrediente: 2 linguri de ulei de rapiţă 450 g de cozi de sfeclă roşie tăiate în rondele, cu frunzele mărunţite 2 căţei de usturoi, pisaţi 1/2 linguriţă de sare 1 legătură de […]

Pasta de dovlecel

Cum se prepara Piure de cartofi cu pastarnac si apio (VIDEO)

Cum se prepara Piure de cartofi cu pastarnac si apio – o variantă rafinată și savuroasă a clasicului piure de cartofi. Combinarea cartofilor cu păstârnacul, care adaugă o notă dulce și ușor picantă, și apio (sau țelină de apio), care contribuie cu un gust ușor iute și proaspăt, face acest piure un acompaniament perfect pentru […]

Supa de cartofi cu bulion

Supa de linte cu cartofi dulci si curry

Supa de linte cu cartofi dulci si curry din: ulei de rapita, ceapa, usturoi, ghimbir, curry, sare, piper, rosii, linte, supa de legume sau apa, lapte de cocos, cartofi dulci, dovlecel, fasole pastai, coriandru sau patrunjel. Ingrediente: 2 linguri de ulei de rapiţă 1 ceapă medie, tocată 3 căţei de usturoi, mărunţiţi 1 lingură de […]

Lasagna in foi de tortilla

Lasagna in foi de tortilla

Lasagna in foi de tortilla din: ulei de masline, ceapa, usturoi, chimion, rosii, apa, ardei iuti, foi de tortilla, cascaval. Ingrediente: 1 linguriţă de ulei de măsline 1 ceapă tocată 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 1 linguriţă de chimion, măcinat 1 1/2 cană de roşii strivite cu furculiţa 1 cană cu apă 1 conservă (circa […]

Chec pufos cu stafide

Chec pentru ovolactovegetarieni

Chec pentru ovolactovegetarieni din: fulgi de ovaz, telema, lapte, oua, praf de copt, alune, morcovi, seminte de susan, patrunjel, ceapa, boia, soia, bulion, unt, pesmet. Ingrediente: 120 g fulgi de ovăz 150 g telemea 400 ml lapte dulce pasteurizat 2 ouă 1 plic praf de copt 1 lingură alune măcinate 2 morcovi 1 lingură seminţe […]

Cozonac raw-vegan cu ovaz

Cozonac raw-vegan

Cozonac raw-vegan din: curmale, migdale, nuci, miere, nuci, pudra de roscove, stafide.   Ingrediente: Pentru blat: 200 g curmale hidratate 300 g migdale 100 g nuci 1 lingură miere Pentru crema: 500 g nuci 1 lingură pudră de roşcove 2 linguri miere 50 g stafide   Mod de preparare: Pentru blat, adaugi toate ingredientele în […]

Sos de maioneza cu frisca

Maioneza de tofu

Maioneza de tofu din: tofu, ulei, apa, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 1 cană brânză tofu, zdrobită 1/4 cană ulei 1/4 cană apă 1 felie ceapă albă 1 căţel de usturoi 1 linguriţă zeamă de lămâie 1/2 linguriţă de sare   Mod de preparare: Pui toate ingredientele în blender şi le mixezi bine, […]

Suc verde de papadie salbatica, aragula si ananas

Cum se prepara Suc de Papadie si Stevie (VIDEO)

Cum se prepara Suc de Papadie si Stevie – o combinație delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru detoxifierea organismului și stimularea sistemului imunitar. Păpădia este cunoscută pentru proprietățile sale diuretice și antiinflamatorii, în timp ce stevia adaugă un gust plăcut și este bogată în vitamine și minerale. Această băutură este ideală pentru cei care doresc să […]

Cartofi condimentati

Cartofi condimentati din: cartofi, sare, piper, patrunjel, marar, menta, rozmarin. Ingrediente: cartofi mici 1 linguriţă de sare amestec din sare piper pătrunjel mărar mentă rozmarin   Mod de preparare: Fierbi în coajă cartofii, în apă sărată. Ii cureţi şi îi laşi să se răcească. Ii prăjeşti într-o baie de ulei încins până se rumenesc. Pudrezi cartofii cu […]

Tigaie_verde

Tigaie verde

Tigaie verde din: sparanghel, broccoli, mazare, usturoi, ulei, sare, otet, piper, portocala, seminte de susan.   Ingrediente: 1 legătură de sparanghel câteva bucheţele de broccoli 1 cană de boabe de mazăre 3 căţei de usturoi 1 linguriţă ulei de rapiţă 1 linguriţă de sare piper oţet de orez/mere 1 portocală miez de floarea-soarelui şi seminţe […]

Cum se prepara Suc de urzici si mere

Cum se prepara Suc de urzici si mere (VIDEO)

Cum se prepara Suc de urzici si mere – o combinație delicioasă și plină de nutrienți, perfectă pentru a te energiza și a-ți îmbunătăți sănătatea. Urzicile sunt cunoscute pentru proprietățile lor detoxifiante și antiinflamatorii, în timp ce merele adaugă dulceață și un aport bogat de vitamine. Această băutură este ideală pentru primăvară, când urzicile sunt […]

Suc de orz verde

Cum se prepara Suc de broccoli si patrunjel (VIDEO)

Cum se prepara Suc de broccoli si patrunjel – Această combinație este perfectă pentru a obține un aport bogat de nutrienți într-un mod delicios. Iată cum poți prepara acest suc sănătos acasă! Ingrediente 1 cană de broccoli (tăiat în buchețele) 1/2 cană de pătrunjel proaspăt (spălat și tăiat) 1 măr verde (pentru dulceață, curățat și […]

Dovlecei_la_tigaie_cu_busuioc

Dovlecei la tigaie cu busuioc

Dovlecei la tigaie cu busuioc din: dovlecei, usturoi, rosii, ulei, sare, busuioc. Ingrediente: 2 dovlecei 4 căţei usturoi 3 roşii 3 linguri ulei sare busuioc   Mod de preparare: Dovleceii se spală foarte bine, se taie rondele şi se presară cu sare. Se lasă 10 minute, apoi se şterg. In ulei încins se căleşte usturoiul […]

Gratin de cartofi cu parmezan

Cartofi dulci rumeniti

Cartofi dulci rumeniti din: cartofi, ulei de masline, boia, miere, lamai. Deși dulce, cartoful dulce are un indice glicemic mai scăzut decât cartofii albi, ceea ce înseamnă că el eliberează glucoza în sânge într-un ritm mai lent și stabilizează nivelul zahărului din sânge. Acest lucru este benefic în gestionarea diabetului și menținerea nivelului de energie […]

Chiftele_de_pastarnac

Chiftele de pastarnac

Chiftele de pastarnac din: pastarnac, morcovi, faina, usturoi, cimbru, ceapa, bulion, rosii, supa de legume, ulei, boia, leustean, sare, piper. Ingrediente: 400 g păstârnac 2 morcovi 2 linguri de făină 5 căţei de usturoi 1 linguriţă de cimbru 1 ceapă mare 1 foaie de dafin 2 linguri de bulion 2 roşii 400 ml supă de […]

Mancare_de_naut_cu_verdeata

Mancare de naut cu verdeata

Mancare de naut cu verdeata din: naut, ceapa, morcov, bulion, ulei, sare, verdeata. Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică. Semințele de naut sunt […]

Bame a la grec

Reteta zilei: Bame pane

Bame pane din: bame, curcuma, praf de ardei iute, praf de coriandru, chimen, sare, ulei. Bamele sunt o sursă bogată de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, acid folic, calciu, potasiu și magneziu. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru sănătatea generală a organismului. Bamele conțin fibre dietetice solubile și insolubile, care […]

Reteta zilei: Broccoli rumenit cu mix de condimente

Broccoli rumenit cu mix de condimente din: broccoli, ulei de masline, mix de condimente, friptura, piure.   Ingrediente:  1 broccoli 1 lingura ulei de masline ½ lingura mix de condimente friptura si piure, pentru servire           Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie de copt si […]

Musaca de fasole verde

Musaca vegetariana

Musaca vegetariana din: cartofi, rosii, dovlecei, branza, unt, faina, lapte, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi 2 roşii 2 dovlecei 300 a brânză 100 g unt 100 a făină 500 ml lapte sare piper   Mod de preparare: Speli cartofii şi-i fierbi în coajă în apă cu sare. Ii laşi la răcit, îi descojeşti şi-i tai […]

Pizza vegetariana cu mozzarella

Reteta pizza vegetariana

Reteta pizza vegetariana din: ulei, apa, sare, faina, drojdie, ciuperci, ardei, ceapa, porumb, suc de rosii, rosii, masline, piper.   Ingrediente: Pentru aluat: 4 linguri ulei de măsline 150 ml apă o linguriţă sare 400 g făină 15 g drojdie Pentru umplutură: 4 ciuperci un ardei gras o ceapă roşie 5 linguri boabe de porumb 2 […]

Vegetarian Biryani

Reteta vegetariana

Reteta vegetariana din: naut, orez, ciuperci, ceapa, morcov, sofran, apa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g năut fiert 200 g orez cu bob lung 200 g ciuperci 1 ceapă albă 1 morcov 3 filamente de şofran (sau 1/2 linguriţă) 750 ml apă 3 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: Incinge uleiul într-o […]

Tocana cu orez

Reteta zilei: Tocana de legume cu marar

Tocana de legume cu marar din: unt, ceapa, usturoi, cartofi, vanata, sare de mare, piper, telina, broccoli, morcovi, vin rosu, dovlecei, rosii, ciuperci, pasta de tomate, melasa, marar, smantana, patrunjel.   Ingrediente:  6 linguri unt nesărat sau 5 linguri ulei de măsline 2 cepe, tocate 3 catei de usturoi, zdrobit 2 cartofi, tăiati bucăți mici […]

Reteta zilei: Sote de broccoli cu ulei de masline

Sote de broccoli cu ulei de masline din: broccoli, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente:  2 broccoli, rupt buchetele sare si piper ulei de masline         Mod de preparare: Spalati foarte bine broccoli. Intr-o oala incalziti apa si adaugati putina sare. Cand clocoteste incorporati broccoli si gatiti 3-4 minute. Scurgeti si […]

Reteta_de_vinete_umplute

Reteta de vinete umplute

Reteta de vinete umplute din: vinete, ardei, ceapa, rosii, usturoi, oregano, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 2 ardei graşi 2 cepe 2 roşii 3 cătei de usturoi 1 lingurită oregano ulei sare piper   Mod de preparare: Speli vinetele şi le tai în jumătate, pe lung. Le opăreşti 30 de minute în apă fierbinte […]

Clătite cu soia

Clatite cu soia si legume

Clatite cu soia si legume din: faina, apa minerala, bicarbonat, sare, ulei, ceapa, ardei, rosie, soia, piper, boia. Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină 500 ml apă minerală 1/2 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă sare 6 linguri ulei Pentru umplutură: 1 ceapă 1 ardei gras 1 roşie 5-6 linguri de soia ulei sare piper boia dulce […]