Clătite cu soia

Clatite cu soia si legume

Clatite cu soia si legume din: faina, apa minerala, bicarbonat, sare, ulei, ceapa, ardei, rosie, soia, piper, boia. Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină 500 ml apă minerală 1/2 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă sare 6 linguri ulei Pentru umplutură: 1 ceapă 1 ardei gras 1 roşie 5-6 linguri de soia ulei sare piper boia dulce […]

Reteta_frigarui_vegetariene

Reteta frigarui vegetariene

Reteta frigarui vegetariene din: carnaciori, ardei, ciuperci, ceapa, ulei de masline, patrunjel, susan, lamaie, miere. Ingrediente: 6 carnaciori vegetarieni 2 ardei grasi 75 g ciuperci 2 cepe rosii mici, taiate sferturi 4 linguri ulei de masline 2 linguri patrunjel 1 lingurita susan zeama de lamaie 1 lingura miere 1 fir ceapa verde   Mod de […]

Cum se prepara Supa crema de linte rosie (VIDEO)

Cum se prepara Supa crema de linte rosie – un preparat hrănitor, plin de arome și foarte simplu de realizat. Această supă nu numai că este extrem de gustoasă, dar și bogată în proteine, fibre și vitamine, făcând-o o alegere excelentă pentru o masă sănătoasă. Lintea roșie are un timp de gătire rapid și se […]

Sarmale false

Reteta sarmale de post

Reteta sarmale de post din: varza, ceapa, rosii, orez, ardei, morcovi, telina, ulei, suc de rosii, bors, sare, piper. Ingrediente: 1 varză 100 g ceapă 200 g roşii 200 g orez 1 ardei 2 morcovi 1/2 rădăcină de ţelină 200 ml ulei 250 ml suc de roşii 250 ml borş sare piper   Mod de […]

Cartofi cu sofran

Reteta zilei: Cartofi cu sofran

Cartofi cu sofran din: cartofi, sofran, apa, sare, piper, verdeata. Cartofii cu șofran reprezintă o simfonie culinară unde simplitatea ingredientelor se împletește cu rafinamentul unui condiment prețios, oferind un preparat de o eleganță subtilă și o profunzime gustativă inegalabilă. Această combinație unică aduce împreună textura catifelată și gustul pământiu al cartofilor cu aromele florale și […]

Reteta de paste cu legume

Reteta paste cu legume

Reteta paste cu legume din: paste, dovlecel, ardei, usturoi, ulei, ceapa, rosii, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet paste fără ou 1 dovlecel 2 ardei graşi 5 căţei usturoi 2 linguri ulei 1 ceapă 5 roşii 150 g caşcaval de post, ras sare piper   Mod de preparare: Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj, […]

Vinete pane cu mujdei de usturoi

Reteta zilei: Vinete pane

Vinete pane din: vinete, ou, sare, piper, ulei, pesmet.   Ingrediente:  3-4 vinete, taiate felii 1 ou sare piper ulei pesmet           Mod de preparare: Se înmoaie vinetele în apă sărată timp de 10 minute, apoi scurgeti. Bateti oul cu un sfert de lingurita de sare. Adaugati piper și amestecati usor. […]

Tocanita cu legume si soia

Tocanita cu legume si soia

Tocanita cu legume si soia din: soia, ciuperci, usturoi, ceapa, ardei, dovlecel, pasta de tomate, ulei, sare, piper. Ingrediente: 150 g soia granule 200 g ciuperci 5-6 căţei usturoi 2 cepe 3 ardei graşi 1 ardei iute 1 dovlecel 2 linguri pastă tomate 2 linguri ulei piper boabe sare   Mod de preparare: Fierbi granulele […]

Reteta zilei: Sote de broccoli cu parmezan

Sote de broccoli cu parmezan din: broccoli, lamaie, ulei de masline, usturoi, parmezan, sare, piper. Ingrediente:  2 tulpini broccoli 1 lamaie 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 lingura parmezan ras sare si piper proaspat macinat, dupa gust       Mod de preparare: Rupeti broccoli in buchetele. Radeti coaja de la […]

Chutney_(ghiveci_englezesc)

Chutney (ghiveci englezesc)

Chutney (ghiveci englezesc) din: ceapa, foi de dafin, stafide, zahar, sare, cuisoare, scortisoara, vin, otet. Ingrediente: 1 kg ceapă roşie 2 foi dafin 150 g stafide 800 g zahăr sare 6 cuişoare scorţişoară 250 ml vin alb sec 600 ml oţet de mere   Mod de preparare: Cureţi şi speli ceapa roşie, după care o […]

Reteta zilei: Sparanghel la cuptor cu aroma de portocala

Sparanghel la cuptor cu aroma de portocala din: sparanghel, portocala, nuci pecan, ceapa, ulei de masline, sare, piper, coaja de portocala, mustar dijon, otet, ulei de masline.   Ingrediente:  1 buchet sparanghel 1 portocala 1/4 cană de nuci pecan tocate 1 ceapa, felii subțiri 2 linguri de ulei de masline sare si piper dupa gust […]

Reteta zilei: Supa de legume cu orz

Supa de legume cu orz din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, ciuperci, ardei gras, fasole verde, orz dafin, cimbru, sare de mare, piper.   Ingrediente:  3 linguri ulei de măsline 1 ceapa, cuburi 2 morcovi, cuburi 4 tulpini de telina, cuburi 8 ciuperci feliate 1/2 ardei gras roșu, cuburi 500gr fasole verde 1 cană […]

Salata de cruditati cu ulei de masline

Salata de cruditati cu ulei de masline

Salata de cruditati cu ulei de masline din: rosii, castraveti, ardei, varza, ceapa, ridichi, menta, lipie, ulei de masline, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 100 g roşii 80 g castraveţi 50 g ardei gras 100 g varză 20 g ceapă 20 g ridichi 10 g mentă proaspătă sau uscată lipie prăjită 25 ml ulei de […]

Reteta zilei: Tofu in crusta de pesmet

Tofu in crusta de pesmet din: tofu, oua, amidon, condimente, pesmet, ulei, sos iute. Tofu-ul se obține prin coagularea laptelui de soia. Boabele de soia sunt înmuiate în apă, apoi măcinate și amestecate cu apă pentru a forma un lapte de soia. Acesta este apoi încălzit și coagulat prin adăugarea unui coagulant, cum ar fi […]

Amestec vegetarian cu parmezan

Amestec vegetarian

Amestec vegetarian din: dovlecei, ardei, vinete, ceapa, rosii, boabe de fasole, usturoi, patrunjel, ulei, suc de lamaie, parmezan. Ingrediente: dovlecei ardei grasi vinete ceapa rosii boabe de fasole usturoi patrunjel ulei suc de lamaie parmezan   Mod de preparare: Fierbi nişte dovlecei şi coci ardeii graşi (sau îi cumperi la borcan). Apoi îi pui într-un […]

Salata de quinoa cu tofu

Reteta zilei: Salata de quinoa cu tofu prajit

Salata de quinoa cu tofu prajit din: quinoa, ulei de masline, usturoi, morcov, ceapa, ardei gras, mazare, sos de soia, sriracha, tofu afumat, lime, sos de stridii, miere, busuioc, castravete, praz.   Ingrediente pentru quinoa:  1 cană quinoa 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, tocat ¾ ceașcă morcov ras ½ ceapa, tocată […]

Lasagna vegetariana cu tofu

Lasagna vegetariana cu branza tofu

Lasagna vegetariana cu branza tofu din: vinete, spanac, masline, cimbru, busuioc, ulei, tofu, foi de lasagna, lapte de soia, unt, faina, foaie de dafin, crenguta de rozmarin, sare, piper. Ingrediente: Pentru umplutură: 3 vinete 300 g spanac 150 g măsline negre cimbru busuioc 100 ml ulei 50 g brânză tofu 12 foi de lasagna (uscate […]

Tarta cu legume si tofu

Tarta cu legume si branza tofu

Tarta cu legume si branza tofu din: foitaj, ciuperca, praz, morcov, rosii, dovlecei, cartofi, branza tofu, sare, ulei. Ingrediente: 1 rulou de foitaj l ciupercă mare 1 praz 1 morcov 3 roşii 2 dovlecei mici 3 cartofi mici 100 g brânză tofu 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: După ce s-au curăţat cartofii, […]

Chec cu lapte condensat

Chec de post cu branza tofu si cacao

Chec de post cu branza tofu si cacao din: faina, praf de copt, margarina, tofu, zahar, lapte de soia, cacao, otet. Ingrediente: 200 g făină 6 linguriţe praf de copt 100 g margarină 100 g brânză tofu moale 120 g zahăr 320 ml lapte de soia 1 lingură de cacao puţin oţet   Mod de […]

Scovergi simple cu drojdie

Reteta scovergi

Reteta scovergi din: faina, drojdie, ou, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg făină 1 cub drojdie 1 ou ulei sare   Mod de preparare: Cerni făina într-un castron. Intr-un ibric încălzeşti apă şi amesteci drojdia în aceasta după care adaugi 1 linguriţă de sare. Laşi 10 minute să se dizolve bine şi torni totul în castronul […]

Smoothie de banană cu caramel

Reteta zilei: Smoothie de spanac cu banana si mango

Smoothie de spanac cu banana si mango din: spanac, banana, mango, cirese, iaurt, apa.   Ingrediente:  ½ ceasca spanac ½ banana, congelata ½ ceasca bucati de mango, congelate ¼ ceasca cireșe, congelate ¼ cană iaurt cu aroma de vanilie ½-1 cană cu apă     Mod de preparare: Pregatiti ingredientele. Adaugati spanac, banane, mango, cirese, […]

Reteta pizza cu legume

Pizza delicioasa cu legume

Pizza delicioasa cu legume din: faina, ulei, zahar, busuioc, drojdie, apa, malai, rosii, usturoi, masline, ardei capia, ceapa, capere, parmezan, sare, piper, sos picant de ardei, busuioc verde.   Ingrediente: 500 g făină 4 linguri ulei zahăr 10 g busuioc uscat drojdie 375 ml apă mălai 300 g roşii cherry usturoi 250 g măsline doi ardei […]

Ardei gustosi umpluti cu ciuperci

Ardei gustosi umpluti cu ciuperci din: ardei, ciuperci, fulgi de ovaz, rosii, boia, sare, piper, suc de rosii.   Ingrediente: 4 ardei graşi 500 g ciuperci 2 linguri fulgi de ovăz 2 roşii 1 linguriţă boia sare piper 2 pahare suc de roşii   Mod de preparare: Ardei gustosi umpluti cu ciuperci: Căleşti ceapa tocată în […]

Chiftele de soia cu ovaz

Chiftele cu soia

Chiftele cu boabe de soia din: soia, fulgi de ovaz, pesmet, cartof, ceapa, usturoi, condiment, boia, maghiran, cimbru, sare. Ingrediente: 1 1/2 cană soia fiartă 1/2 cană fulgi de ovăz fierţi 1/4 cană pesmet 1 cartof răzuit 1 ceapă mare tăiată mărunt 4 căţei de usturoi răzuiţi 1 linguriţă condiment 1 linguriţă boia dulce 1/4 […]

Salata de sfecla condimentata

Salata gustoasa de sfecla rosie cu hrean

Salata gustoasa de sfecla rosie cu hrean din: sfecla, hrean, zahar, sare, ulei, otet. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 1 rădăcină hrean 2 linguri zahăr sare 1/4 l ulei 1 linguriţă oţet   Mod de preparare: Coci sfecla roşie, apoi o cureţi de coajă şi o dai pe răzătoarea mare, într-un vas. Separat, cureţi o […]

Chiftelute de linte cu usturoi

Chiftele gustoase de linte

Chiftele gustoase de linte din: linte, paine, ceapa, sare, piper, faina, ulei, usturoi, morcov, patrunjel, verdeata. Ingrediente: 250 g linte 1 felie de pâine 1 ceapă sare piper 1 lingură făină 2-3 linguri ulei usturoi 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel verdeaţă   Mod de preparare: Alegi lintea cu grijă, bob cu bob, ca să nu […]

Iahnie de fasole cu legume

Iahnie de fasole cu legume

Iahnie de fasole cu legume din: fasole, morcov, ceapa, ardei, rosii, foaie de dafin, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g fasole albă 1 morcov 1 ceapă 1 ardei gras 3 roşii bine coapte 1 foaie de dafin 1 legătură de mărar sare piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Speli fasolea şi o […]

Bladgeta

Bladgeta

Bladgeta din: apa, ulei de masline, sare, faina, alune sau nuci, scortisoara, zahar, cuisoare. Ingrediente: 2 ceşti apă 1 ceaşcă ulei de măsline 1 praf de sare făină Pentru umplutură: alune sau nuci scorţişoară Pentru sirop: 1 cană zahăr 1 cană apă 1-2 cuişoare   Mod de preparare: Din apă, ulei, sare şi făina adăugată […]

Reteta zilei: Smoothie de banane cu aroma de cocos

Smoothie de banane cu aroma de cocos din: banane, lapte de cocos, vanilei, ghimbir, gheata.   Ingrediente:  3 banane 1 cana de lapte de nucă de cocos 1 cană cu apă de nucă de cocos ½ pastaie de vanilie 30 gr ghimbir 1-2 cani cuburi de gheata       Mod de preparare: Adaugati toate […]

Salata racoritoare de fructe

Salata racoritoare de fructe din: portocale, kiwi, mar, para, banane, miez de nuca. Ingrediente: 2 portocale 2 kiwi 1 măr 1 pară 2 banane 200 g miez de nucă   Mod de preparare: Speli bine fructele şi le tai în bucăţi mici. Toci miezul de nucă cu un cuţit şi îl amesteci cu fructele într-un […]

Reteta zilei: Salata de rosii cu castraveti si coriandru

Salata de rosii cu castraveti si coriandru din: farro, ulei de masline, suc de lamaie, sare, pipaer, castravete, rosii cherry, avocado, coriandru.   Ingrediente:  1/4 ceasca farro 1 lingurita ulei de masline 2 lingurite suc de lamaie sare si piper, dupa gust 2 cesti castravete, cuburi 15 rosii cherry 1/2-1 avocado 1/4 cana coriandru   […]

Reteta zilei: Smoothie de dovleac cu scortisoara

Smoothie de dovleac cu scortisoara din: piure de dovleac, banana, seminte de in, miere, condimente, scortisoara, lapte de soia.   Ingrediente:  ⅓ ceașcă piure de dovleac 1 banana 1 lingura seminte de in 1 lingura de miere ¼ linguriță condimente placinta de dovleac ¼ linguriță scorțișoară 1 cană lapte de soia cu aroma de vanilie […]