Pizza_cu_vinete_si_dovlecei

Pizza cu vinete si dovlecei

Pizza cu vinete si dovlecei din: faina, apa, drojdie, sare, ulei, bulion, oregano, busuioc, vanata, dovlecel, ardei, masline, ciuperci, cascaval, sare, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 1 kg făină 500 ml apă 25 g drojdie 20 g sare 5 ml ulei de măsline Pentru umplutură: 3 linguri bulion sau suc de roşii 1 linguriţă oregano 1 […]

Legume_cu_sos_aromat

Legume cu sos aromat

Legume cu sos aromat din: dovlecei, rosii, usturoi, ardei, ceapa, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: doi dovlecei 4 roşii două conserve de roşii o căpăţână de usturoi un ardei capia doi ardei iuţi două cepe roşii 200 ml ulei de măsline o legătură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Dovleceii se […]

Fasole boabe cu stevie

Salata cu fasole boabe

Salata cu fasole boabe din: fasole, ceapa, morcov, telina, radacina de patrunjel, ceapa rosie, broccoli, ulei, zeama de lamaie sau otet de mere, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 400 g fasole boabe 1 ceapă albă 1 morcov 100 g ţelină 1 radacina pătrunjel 1 ceapa rosie 1 broccoli mic 3 linguri ulei 2 linguri zeamă de […]

Orez_cu_scortisoara_si_ardei_iute

Orez cu scortisoara si ardei iute

Orez cu scortisoara si ardei iute din: orez, suc de rosii, ceapa, praz, ardei capia, ardei iuti, scortisoara, fasole, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 320 g orez 500 g suc de roşii o ceapă roşie un fir de praz mic un ardei capia doi ardei iuţi o linguriţă cu scorţişoară 150 g […]

Sirop de sfecla rosie

Sfecla roșie este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina C, vitamina K, acid folic, potasiu și fier. De asemenea, conține antioxidanți precum betalaina, care oferă culoarea caracteristică sfelei și au potențial de protecție împotriva stresului oxidativ. Consumul de sfeclă roșie poate ajuta la menținerea sănătății inimii și a sistemului […]

Salata de ridichi negre

Sirop de ridiche neagra

Sirop de ridiche neagra din ridiche neagra, miere   Ingrediente: ridiche neagra miere   Mod de preparare: Amesteci, până la omogenizare o jumătate de pahar de suc de ridiche cu o jumătate de pahar de miere. Păstrezi amestecul la frigider. Varianta scurtă: tai o ridiche pe jumătate, o scobeşti şi pui miere înăuntru. Laşi la […]

Aperitiv_din_fasole_si_castraveti

Aperitiv din fasole si castraveti

Aperitiv din fasole si castraveti din: fasole, cartof, castraveti acri, mustar, nuca, otet, ulei, masline. Ingrediente: 300 g fasole boabe măruntă 1 cartof mare 300 g castraveţi acri în oţet 2 linguri muştar 2 linguri nucă măcinată 1 lingură oţet balsamic 300 ml ulei măsline pentru decor   Mod de preparare: fierbe fasolea în a […]

Cuscus delicios cu legume

Cuscus delicios cu legume din: cuscus, ceapa, ardei, gogosari, morcovi, telina, vinata, pastai, rosie, mazare, ulei, sare, piper, boia, patrunjel, condimente. Ingrediente: 250 g cuşcuş 2 cepe 2 ardei 2 gogoşari 2 morcovi 1/2 ţelină 1 vânătă 200 g păstăi 1 roşie 1 cutie mazăre boabe mici ulei sare piper boia pătrunjel condiment de legume […]

Supa din naut

Supa din naut

Supa din naut din: ceapa, naut, telina, morcov, sfecla, usturoi, branza, ulei, sare, crutoane. Ingrediente: 1 ceapă mare 500 g năut 2 ţeline potrivite 3 roşii 1 morcov câteva frunze de sfeclă câţiva căţei de usturoi 150 g brânză de capră 1-2 linguri ulei de măsline extravirgin sare crutoane proaspete Mod de preparare: Laşi năutul […]

Suc de portocale aromat

Reteta zilei: Suc de portocale cu ananas

Suc de portocale cu ananas din: portocale, ananas, morcovi baby.   Ingrediente:  4 portocale 1/2 ananas 1 cană de morcovi baby           Mod de preparare: Curatati portocalele si ananasul. La fel si morcovii. Asezati in storcatorul de fructe si stoarceti pana obtineti suc. Se toarnă în pahare, dati la rece si […]

Smoothie de visine si mar

Smoothie de visine si mar din: visine, mar, menta, miere.   Ingrediente: 2 ceşti vişine (congelate) 1 măr golden 2-3 frunze de mentă proaspătă 1 lingură miere de salcâm       Mod de preparare: Speli fructele şi le mixezi 2-3 minute. Adaugi miere de salcâm şi asezonezi cu frunze de mentă.   Pofta buna! […]

Smoothie de pere si nectarine

Smoothie de pere si nectarine

Smoothie de pere si nectarine din: pere, nectarina. Ingrediente: 3 pere mari coapte 1 nectarină         Mod de preparare: Cureţi fructele de coajă şi sâmburi şi le tai bucăţi. Pui fructele în blender şi le mixezi până capătă consistenţa dorită.   Pofta buna!           poate iti place si: […]

Reteta zilei: Mix de dovlecei cu ciuperci si usturoi la tigaie

Mix de dovlecei cu ciuperci si usturoi la tigaie din: dovlecei, unt, usturoi, ciuperci, parmezan, sare, piper.     Ingrediente:  1-2 dovlecei sau zucchini 2 linguri unt 1 cățel de usturoi, tăiat în felii subțiri ½ cana ciuperci feliate parmezan sare si piper, dupa gust       Mod de preparare: Radeti dovleceii. Incalziti unt […]

Salata de cartofi in sos

Salata de cartofi cu rozmarin

Salata de cartofi cu rozmarin din: cartofi, rosii, usturoi, ulei, sare, piper, rozmarin.   Ingrediente: 8 cartofi sare piper 3 roşii 4-5 căţei usturoi 1-2 linguri ulei rozmarin   Mod de preparare: Salata de cartofi cu rozmarin: Cartofii bine spalati si curatati ii tai rondele subtiri si ii pui intr-un castron. Ii dai cu sare […]

Ardei umpluti cu legume si masline

Ardei umpluti cu orez si ceapa

Ardei umpluti cu orez si ceapa din: ardei, orez, ceapa, patrunjel, ulei, bors, sare, piper.   Ingrediente: 8 ardei grasi 10 linguri de orez o ceapa o legatura de patrunjel 2 linguri de ulei un litru borş sare piper   Mod de preparare: Ardeii curăţaţi de seminţe si filamente se rumenesc pe toate părţile într-o […]

Budinca de branzeturi cu fructe

Budinca de legume cu patrunjel

Budinca de legume cu patrunjel din: cartofi, dovlecei, rosii, ardei, ceapa, orez, apa, sare, ulei, marar, patrunjel. Ingrediente: 300 g cartofi 300 g dovlecei 300 g roşii 300 g ardei gras 300 g ceapă 200 g orez apă sare ulei mărar pătrunjel   Mod de preparare: Ungi o cratiţă cu ulei. Speli legumele, le cureţi […]

Paste mediteraneene cu busuioc

Paste cu ciuperci si rosii

Paste cu ciuperci si rosii din: paste, ciuperci, usturoi, ceapa, rosii, patrunjel, zahar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 pachet paste fără ou 500 g ciuperci 5 căţei usturoi 1 ceapă 500 g roşii descojite 2-3 fire pătrunjel 1/2 linguriţă zahăr sare piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Paste cu ciuperci si rosii: fierb […]

Gulii cu smantana si marar

Mancare de gulii cu verdeata

Mancare de gulii cu verdeata din: gulii, ceapa, bulion, ulei, zahar, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 1 kg gulii de mărime potrivită 3 cepe 3 linguri bulion 3 linguri ulei 1/2 linguriţă zahăr sare piper mărar pătrunjel   Mod de preparare: Speli, cureţi şi tai guliile feliuţe. Tai ceapa julien. Prăjeşti uşor feliile de gulii […]

Supa_de_taitei_cu_legume

Supa de taitei cu legume

Supa de taitei cu legume din: vanata, ulei, ciuperci, tofu, supa miso, taitei de orez, broccoli, boabe de soia, ghimbir, sos de soia, ridichi, creson sau salata verde. Ingrediente: 100 g vânătă 1 linguriţă ulei 100 g ciuperci 100 g brânză tofu marinată 2 plicuri pastă de supă miso 80 g tâiţei de orez câteva […]

Smoothie de afine, mere verzi şi kiwi

Reteta zilei: Smoothie de capsuni cu afine si papaya

Smoothie de capsuni cu afine si papaya din: capsuni, afine, portocala, papaya, lapte de soia, gheata.   Ingrediente:  1 cană de căpșuni felii ½ ceasca afine 1 portocala felii ½ papaya curățata și curatata de seminte 1 cană lapte de soia ½ ceasca de gheata cuburi       Mod de preparare: Adăugați toate fructele […]

Vinete_cu_quinoa

Vinete cu quinoa

Vinete cu quinoa din: vanata, quinoa, apa, boia, ceapa, ardei, marar, sare, ulei.   Ingrediente: 1 vânătă mare 120 g quinoa 1 cană de apă 1/2 linguriţă de boia 1 ceapă mică 1/2 ardei gras roşu 1/2 legătură de mărar sare ulei   Mod de preparare: Inţeapă vânăta din loc în loc cu furculiţa, stropeşte-o […]

Supă de roşii cu orez si vin

Supa de rosii cu varza

Supa de rosii cu varza din: rosii, varza, ardei, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, sare, piper.   Ingrediente: 5 rosii 1 kg varza 2 ardei grasi 1 ceapa 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Se spala rosiile, se curata de coaja, se taie in 4 si […]

Supa-crema de zarzavat

Supa-crema de zarzavat din: cartofi, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, rosii, ulei, paine, sare, piper.   Ingrediente: 3 cartofi 2 morcovi 1 radacina patrunjel 100 g telina 2 cepe 200 g rosii 40 ml ulei 1 legatura patrunjel 200 g paine sare piper Mod de preparare: Cartofii, morcovii, radacina de patrunjel si telina se curata, se […]

Spanac cu oua si sos alb

Spanac cu pilaf

Spanac cu pilaf din: spanac, orez, morcovi, ceapă, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg spanac 200 g orez 2 morcovi 1 ceapă mică 100 ml ulei 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Spanacul se spală în mai multe ape, se curăţă, se opăreşte într-o oală […]

Supa de morcovi si patrunjel

Supa de morcovi si patrunjel

Supa de morcovi din: morcovi, cartofi, ceapa, margarina, faina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 morcovi 4 cartofi 2 cepe 50 g margarină 2 linguri făină 1 legătură de pătrunjel sare piper     Mod de preparare: Morcovii se curăţa, se spală şi se dau pe râzătoare. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în […]

Salata de varza rosie cu crenvusti

Varza rosie la cuptor

Varza rosie la cuptor din: varza rosie, ceapa, ulei, faina, vin, marar, sare, piper, cimbru.   Ingrediente: 800 g varză roşie 1 ceapă 100 ml ulei 1 lin­guriţă făină 200 ml vin roşu 1 legătură de mărar sare piper cimbru   Mod de preparare: Varza se curăţă, se taie fideluţă, apoi se presară cu sare […]

Reteta sote de legume

Sote din legume

Sote din legume din: cartofi, morcovi, dovlecel, fasole verde, margarina, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi 2 morcovi 1 dovlecel 100 g păstăi de fasole verde 4 linguri margarină piper 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă păstăile de fasole verde, se spală în mai multe ape şi […]

Vinete crocante

Vinete prajite cu mujdei

Vinete prajite cu mujdei din : vinete, ulei, usturoi, otet, marar.   Ingrediente: 1 kg vinete proaspete 200 ml ulei 1 căpăţână de usturoi 20 ml oţet 1 legătură de mărar sare     Mod de preparare: Se aleg vinete subţiri. Se curăţă de coajă şi se taie în rondele cu grosimea de circa 5 […]

retete

Sarmalute cu orez in foi de vita

Sarmalute cu orez in foi de vita din: foi de vita, orez, ceapa, bors, bulion, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g foi de vita 150 g orez 2 cepe mare 1 l bors 2 linguri bulion 6 linguri ulei 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: se aleg […]

Sote de ciuperci cu marar

Sote de ciuperci cu marar

Sote de ciuperci cu marar din: marar, ciuperci, margarina, ceapa, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 100 g margarină 1 ceapă 200 ml suc de roşii 2 legături de mărar sare piper   Mod de preparare: Sote de ciuperci cu marar: curăţă ciupercile, se spală în mai multe ape, apoi se toacă […]

Supa de zarzavat cu galuste de gris

Supa cu galuste de paine

Supa cu galuste de paine din: ceapa, usturoi, margarina, oua, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, marar, sare, piper. Ingrediente: 200 g pâine 1 ceapă 2 căţei de usturoi 20 g margarină 2 ouă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 100 g ţelină 2 cartofi 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: […]

Vinete cu ciuperci

Vinete cu ciuperci din: ciuperci, vinete, rosii, ceapa, bulion, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 4 vinete 12 ciuperci 4 roşii 1 ceapă 2 linguri bulion 4 linguri ulei 4 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: curăţă ciupercile, se spală, se opăresc în apă clocotită şi se […]