Tocanita calugareasca

Tocanita calugareasca

Tocanita calugareasca din: cartofi, morcov, telina, ardei, ciuperci, roşii, sare, piper, orez, ulei, masline, vin, marar, patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină mică 1 ardei gras 2-3 ciuperci 3-4 roşii sare piper 100 g arpagic 2 linguri orez 4 linguri ulei 100 g măsline 50 ml vin alb sec 1 legătură […]

Vinete la grătar cu mozzarella şi dovlecei

Vinete impanate cu vin

Vinete impanate cu vin din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, vin, bulion, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vinete 500 g ceapă 2 ardei graşi 4 roşii 2 căpăţâni de usturoi 20 ml vin alb 1 lingură bulion 2 legături de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Vinetele se curăţă pe lungime, alternând partea […]

Pilaf cu mazare si ciuperci

Pilaf cu mazare si ciuperci din: orez, mazare, ciuperci, ceapa, ardei, rosii, ulei, marar, patrunjel, foi de dafin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 500 g orez 200 g mazare 200 g ciuperci 2 cepe 1 ardei gras 2-3 rosii 150 ml ulei 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper cimbru 1 foaie de […]

Zacusca de toamna cu vinete

Zacusca de toamna cu vinete din: vinete, ardei, rosii, ceapa, ulei, dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vinete 5-6 ardei 6-7 rosii 3 cepe mari 50 ml ulei 2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Zacusca de toamna cu vinete: Vinetele si ardeii se spala, se lasa sa se usuce apoi se coc […]

Gulii cu unt

Gulii frantuzesti

Gulii frantuzesti din: gulii, ulei, orez, zahar, faina, verdeata, sare. Ingrediente: 12 gulii 150 ml ulei 100 g orez 1 lingura de zahar 1 lingura de faina 1 lingura de verdeata tocata sare   Mod de preparare: Gulii frantuzesti: Guliile mari, câte două pentru o porţie, se curăţă de coajă, se taie un capac şi […]

Suc de rosii cu legume

Suc de rosii cu legume

Suc de rosii cu legume din: rosii, ardei, castraveti, ceapa, usturoi, lamaie, vin alb, ulei, zahar, paine, sare, piper. Ingrediente: 500 g roşii 2 ardei 2 castraveţi proaspeţi (cornişon) 2 cepe 1/2 căpăţână de usturoi 1 lămâie 50 ml vin alb 50 ml ulei 1 linguriţă zahăr 200 g pâine sare piper Mod de preparare: […]

Salata de telina si morcov cu maioneza

Salata de telina cu ciuperci

Salata de telina cu ciuperci din: telina, ciuperci, ardei gras, ceapa, lamaie, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 200 g telina 200 g ciuperci 1 ardei gras 1 ceapa 1 lamaie 50 ml ulei 4 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi se […]

Mancare de cartofi cu naut

Mancare de cartofi cu ciuperci si verdeata

Mancare de cartofi cu ciuperci si verdeata din: cartofi, lamaie, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 5-6 cartofi, 100 g margarina 1 lamaie 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în rondele de 3-4 cm fiecare. Ciupercile se curăţă, se spală […]

Drob din soia cu legume

Drob de legume cu masline

Drob de legume cu masline din: ceapa, orez, telina, cartofi, morcovi, masline, pesmet, patrunjel, marar, unt, boia, condimente, sare, piper.   Ingrediente: 4 cepe 200 g orez 1 radacina de telina 2 cartofi 2 morcovi 150 g masline negre 5 linguri pesmet 2 legaturi de patrunjel 1 legatura de marar putin unt 2 linguri boia […]

Iahnie de fasole cu bulion

Iahnie de fasole cu vin

Iahnie de fasole cu vin din: fasole, ceapa, ulei, bulion, usturoi, marar, patrunjel, sare, piper, cimbru, foi de dafin. Ingrediente: 500 g fasole alba 2-3 cepe 4 linguri ulei 4 linguri bulion 4 catei de usturoi 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper cimbru foi de dafin   Mod de preparare: După […]

Mancare cu mazare

Mancare de mazare cu masline

Mancare de mazare cu masline din: mazare, masline, ceapa, margarina, faina, zahar, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g mazare 200 g masline 2 cepe 100 g margarina 1 lingura de faina 2 linguri de zahar 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Măslinele se ţin cel puţin […]

Gulii umplute cu maioneza si sunca

Mancare de gulii cu masline

Mancare de gulii cu masline din: gulii, rosii, masline, ceapa, faina, zahar, vin alb, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g gulii 2-3 rosii 200 g masline 1 ceapa 1 lingura de faina 1 lingura de zahar 100 ml vin alb 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: […]

Mancare de cartofi cu orez

Mancare de cartofi cu orez

Mancare de cartofi cu orez din: cartofi, orez, ceapa, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g orez 1 ceapa 50 ml ulei 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se alege orezul, se spală în mai multe ape şi se scurge, apoi se căleşte […]

Pilaf cu ardei - de post

Pilaf taranesc

Pilaf taranesc din orez, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, rosii, ciuperci, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 150 g orez 2 morcovi 1 telina 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 1 ceapa 2 rosii 2-3 ciuperci 4 linguri ulei 1 leg de marar 1 leg patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală […]

Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovlecei cu verdeata umpluti cu legume

Dovlecei cu verdeata umpluti cu legume din: dovlecei, morcovi, telina, patrunjel, rosii, bulion, margarina, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 2 rosii 2 linguri de bulion 1 lingura margarina 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se […]

Crochete cu branza Camembert

Crochete de branza alba

Crochete de branza alba din: branza de vaci, faina, oua, hasma, sare, piper. Ingrediente: 10 linguri branza de vaci 10 linguri faina 6 oua ceapa de tuns (hasma) sare piper   Mod de preparare: Se scurge bine brânza şi se bate cu ouăle. Se adaugă făina cernută şi se amestecă foarte bine ca să nu […]

Mancare dulce de gutui

Mancare dulce de gutui

Mancare dulce de gutui din: gutui, zahar, vin, ulei, faina, apa. Ingrediente: 1,5 kg gutui 200 g zahar 100 ml vin alb 100 ml ulei 50 g faina 200 ml apa   Mod de preparare: Gutuile se taie felii groase, se curăţă de sâmburi, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Când […]

Salata de orez cu ton si dovleac

Salata din orez

Salata din orez cu: orez, ardei, rosii, ceapa, ulei, otet, usturoi, marar, sare, piper. Ingrediente: 200 g orez 2-3 ardei graşi 2-3 roşii 2 cepe 20 ml ulei 25 ml oţet 2 căţei de usturoi 1 legătură de mărar sare piper   Mod de preparare: Se alege orezul, se spală în mai multe ape, apoi […]

Ghiveci calugaresc cu vin

Ghiveci calugaresc cu vin

Ghiveci calugaresc cu vin din: cartofi, ceapa, morcov, pastarnac, telina, patrunjel, mazare, fasole pastai, ardei gras, dovlecel, rosii, vanata, ulei, bulion, marar, patrunjel, sare, piper, vin. Ingrediente: 2 cartofi 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 200 g mazare verde boabe 200 g fasole verde pastai 1 ardei gras […]

Praz cu smantana de casa

Praz fript

Praz fript din: praz, faina, ulei, zahar, sare. Ingrediente: 1 kg praz 4 linguri faina 4 linguri ulei 2 lingurite de zahar sare         Mod de preparare: Se curăţă prazul, îndepărtând frunzele şi partea lemnoasă şi păstrând doar partea sa albă. Se spală bine sub un jet de apă rece, apoi se […]

Vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit

Imambaialdi

Imambaialdi din: vinete, ceapa, telina, morcov, patrunjel, ardei gras, varza alba, rosii, usturoi, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vinete 2 cepe mari 1 telina mica 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2 ardei grasi 200 g varza alba tocata 4 rosii 1 capatana de usturoi 200 ml ulei 1 legatura de patrunjel frunze […]

Conopida cu verdeata la cuptor

Conopida cu verdeata la cuptor

Conopida cu verdeata la cuptor din: conopida, cartofi, ulei, pesmet, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida de marime potrivita 6 cartofi ulei 3 linguri pesmet patrunjel marar sare piper   Mod de preparare: Conopida se desface bucheţele şi se pune la fiert pentru 15 min, în apă cu sare. Cartofii se fierb în coajă, […]

Mancare de mazare pastai

Mancare de mazare pastai din: mazare pastai, faina, zahar, margarina, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg mazare pastai 1 lingura de faina 1 lingura de zahar 125 g margarina a legatura de patrunjel 1 legatura de marar sare piper   Mod de preparare: Mancare de mazare pastai: Păstăile de mazăre se spală, se curata […]

Pilaf cu urzici

Pilaf de praz

Pilaf de praz din: praz, orez, ulei, bulion, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 legatura de praz 150 g orez 4 linguri ulei 2 linguri bulion 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Se curăţă prazul, păstrând doar partea albă, se spală bine şi se taie rondele, care se prăjesc, pe ambele părţi, în […]

Salata ardeleneasca de castraveti

Salata ardeleneasca de castraveti

Salata ardeleneasca de castraveti din: ceapa, ulei, otet, marar, sare, piper, boia dulce. Ingrediente: 1 ceapă mare (sau 1 legătură ceapă verde) 2 linguri ulei 1 lingură oţet 7 legătură de mărar sare piper boia dulce de ardei   Mod de preparare: După ce se curăţă de coajă castraveţii, se spală bine sub un jet […]

Mancare pricopsita

Mancare pricopsita din: ardei capia sau gras, rosii, usturoi, ceapa, sare, ulei.   Ingrediente: 1, 1/2 kg ardei capia sau gras 1 kg rosii bine coapte sare usturoi 1 ceapa ulei     Mod de preparare: Mancare pricopsita: Se coc ardeii, se curăţă, se scot cotoarele şi sâmburii, apoi se taie fâşii destul de groase. […]

Mancare de ghebe

Musaca de cartofi cu ghebe

Musaca de cartofi cu ghebe din: cartofi, ghebe, ceapa, usturoi, margarina, faina, sare, piper. Ingrediente: 4-5 cartofi 600 g ghebe 1 ceapa 1/2 capatana de usturoi 100 g margarina 2 linguri de faina sare piper   Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert, în coajă, în apă clocdtită. Separat, se fierb ghebele, după ce […]

Fasole verde cu sos de rosii picant

Mancare de fasole cu verdeata

Mancare de fasole verde din: fasole verde, rosii, faina, margarina, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole verde 3-4 rosii 1 lingura de faina 50 g margarina 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Păstăile de fasole se spală bine, se curăţă de codiţe, se rup în […]

Orez cu ciuperci si patrunjel la cuptor

Orez cu ciuperci si patrunjel la cuptor din: ciuperci, orez, margarina, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 500 g ciuperci 1 cana de orez 100 g margarina 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: După ce se curăţă ciupercile şi se spală în mai multe ape, se separă picioruşele şi se toacă mărunt, […]

Salata mixta de legume

Salata mixta de legume

Salata mixta de legume din: cartofi, rosii, ardei, castraveti, ceapa, lamaie, marar, salata verde, ulei. Ingrediente: 4 cartofi 3 rosii 2 ardei grasi 4 castraveciori tineri 1 ceapa 20 ml ulei 1 lamaie 1 legatura de marar cateva foi de salata verde   Mod de preparare: Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă, […]

Piure de broccoli sau conopida

Piure de conopida si cartofi

Piure de conopida si cartofi din: conopida, cartofi, margarina, lapte, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g conopida 2-3 cartofi 40 g margarina 100 ml lapte 1 leg marar sare piper   Mod de preparare: Conopida se curăţă, se desface în bucheţele şi se spală. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în cubuleţe. Intr-o […]

Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi din: ciuperci, ulei, lamaie, marar, patrunjel, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 500 g ciuperci 25 ml ulei 1 lămâie 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel sare piper boabe şi măcinat salată verde   Mod de preparare: Se spală în mai multe ape şi se curăţă ciupercile apoi se […]