Reteta zilei: Smoothie de kiwi

Smoothie de kiwi din: kiwi, mango, lapte de nuca de cocos, banana, spanac, seminte de chia. Poate te intereseaza si Smoothie de capsuni cu banane si ananas   Ingrediente: 1 Kiwi, decojit și feliat 1 Mango, tocat 1 1/2 cani lapte de nucă de cocos 1/2 banana, feliat 1 1/2 cani de spanac proaspăt seminte […]

Hummus cu sfecla si chimen

Hummus cu sfecla si chimen din: naut, seminte de chimen, sfecla rosie, pasta de susan, susan, sumac, maghiran, menta, lipii.   Ingrediente: 300 g naut 1 lingurita seminte de chimen negru 2 sfecle rosii 2 linguri pasta de susan 1 varf de cutit de chimen macinat 1 lamaie 5 linguri ulei de masline 1 lingurita […]

Aperitiv cu vinete si branza

Aperitiv cu vinete si usturoi

Aperitiv cu vinete si usturoi din: vanata, usturoi, ulei de floarea soarelui, paine, patrunjel verde, sare.   Ingrediente: 1 vanata 4-5 catei de usturoi ulei de floarea soarelui 8 felii de paine 2-3 fire patrunjel verde sare     Mod de preparare: Tai vânătă felii nu foarte groase şi le fierbi 5 minute în apă […]

retete

Cum se prepara Salată grecească de vinete (video)

Cum se prepara Salată grecească de vinete. Este o delicioasă salată grecească de vinete, care face parte din bucătăria tradițională mediteraneană. Această salată este bogată în arome și are o textură cremoasă, fiind foarte populară în Grecia și în alte țări din regiune. Salată grecească de vinete: Cum se prepara Salată grecească de vinete:   […]

Lasagna cu mascarpone

Lasagna cu sos pesto si mascarpone

Lasagna cu sos pesto si mascarpone din: pesto, mascarpone, spanac, mazare, busuioc, menta, foi de lasagna, lapte, parmezan, seminte de pin, salata verde. Ingrediente:  200g de pesto 500g de mascarpone 200g de spanac, tocat grosier 250g de mazăre congelată câte 1 legătură de busuioc şi mentă, frunzele tocate, cu excepţia câtorva frunze de busuioc, păstrate […]

Reteta zilei: Legume aromate la tava

Legume aromate la tava din: broccoli, ciuperci, dovleac, dovlecel, ardei gras, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, cimbru, sare, piper.   Ingrediente: 2 cesti de broccoli 2 cesti de ciuperci 2 cesti de dovleac, tocat 1 dovlecel, taiat bucati 1 dovlecel galben, taiat bucati 1 ardei gras rosu, tocat 1 ceapa rosie, tocata […]

retete

Dovlecei umpluţi cu varză si cimbru

Dovlecei umpluţi cu varză si cimbru: dovlecei, varza, ceapa, rosii, cimbru, marar verde, ulei, sare. Ingrediente: 10 dovlecei 1 varză mică 1 ceapă 3 roşii cimbru mărar verde ulei sare   Mod de preparare: Dovleceii îi speli, îi cureţi de coajă şi îi tai pe lung, apoi îi goleşti de seminţe. Varza o toci mărunt, […]

Ardei umpluţi cu cuşcuş

Ardei umpluti cu cuscus si ciuperci

Ardei umpluti cu cuscus si ciuperci din: ardei gras, ciuperci, dovlecei, gogosar, sare, ceapa, cuscus, sos de rosii, ulei. Ingrediente:  4 ardei graşi 120 g ciuperci 200 g dovlecei 1 gogoşar roşu sare, după gust 1 ceapă 30 g cuşcuş 60 ml sos de roşii 1 lingură ulei   Mod de preparare: Speli ardeii, îi […]

retete

Legume cu tofu la tigaie

Legume cu tofu la tigaie din: tofu, ardei rosu, rosii, morcovi, mazare, spanac, ulei de masline, sos de soia, piper, cimbru, busuioc, menta. Ingrediente: 500 g tofu 1 ardei roşu 3 roşii 2 morcovi 200 g mazăre 500 g spanac 3 linguri ulei de măsline 3 linguri sos de soia piper cimbru busuioc mentă Mod […]

Branza de capra la cuptor cu masline

Branza de capra la cuptor cu salata de rosii

Branza de capra la cuptor cu salata de rosii din: ceapa, usturoi, otet balsamic, sare, piper, ulei de masline, masline negre, rosii, branza de capra. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri otet balsamic sare piper 10 linguri ulei de masline 60 g masline negre (fara samburi) 1,2 kg rosii 2 rondele de […]

Ravioli cu morcovi şi pesto de busuioc

Ravioli cu morcovi şi pesto de busuioc din: oua, galbenusuri, faina, curcuma, sare, ulei de masline, suc de portocale, ceapa, morcovi, miere, chimeb, branza feta, piper, spanac, busuioc, nuci caju, usturoi, parmezan. Ingrediente: 3 oua 2 galbenusuri 300 g faina 1 lingurita curcuma sare 150 ml ulei de masline 150 ml suc de portocale 1 […]

Omleta cu verdeata si smantana

Omleta cu verdeata si smantana din: faina, oua, lapte, sare, frunze de sfecla, piper, usturoi, suc de lamaie, ceapa verde, hasmatuchi, unt, smantana. Ingrediente: 2 linguri faina 12 oua 8 linguri lapte sare 200 g frunze tinere de sfecla sau spanac piper 1 catel de usturoi circa 1 lingura suc de lamaie 1 legatura ceapa […]

retete

Ghiveci cu legume si usturoi

Ghiveci cu legume si usturoi din: fasole verde, morcov, dovlecel, cartofi, ciuperci, telina, usturoi, ceapa, ardei gras, broccoli, amestec de legume, suc de rosii, sare, piper, cimbru verde, patrunjel, ulei. Ingrediente: 300 g fasole verde 1 morcov 1 dovlecel 2 cartofi 4-5 ciuperci 1 ţelină mică 2 căţei de usturoi 1 ceapă 1 ardei gras […]

Smoothie cu portocale si morcovi

Smoothie cu portocale si morcovi din: portocala, morcov, telina, mango, apa.   Ingrediente: 1 portocala, curatata de coaja 1 morcov 2 tulpini de telina 50gr mango 200ml apa     Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele la blender pana la omogenizare, turnati in pahare, apoi serviti. Smoothie cu portocale si morcovi   Savurati!     […]

Salata mediteraneeana cu paste

Salata mediteraneeana de paste cu anghinare

Salata mediteraneeana de paste cu anghinare din: paste scurte, sare, telina verde, funduri de anghinare, busuioc, stafide, samburi de pin, ulei de masline, otet de vin alb, sare.   Ingrediente: 250 g paste scurte (fara ou) sare 2 fire telina verde 150 g funduri de anghinare (din conserva) 3 fire busuioc 50 g stafide 2 […]

Plăcintă vegetariană cu piure de cartofi dulci

Plăcintă vegetariană

Plăcintă vegetariană: apa, unt, faina, sare, spanac, branza de vaci, oua, praz, ardei rosu, rosii, cascaval, piper, nucsoara.   Ingrediente aluat: 1 ceaşcă apă rece 150 g unt 200 g făină sare Ingrediente umplutura: 500 g spanac 250 g brânză de vaci 3 ouă 2 fire praz 1 ardei roşu gras 300 g roşii cărnoase […]

Fasole verde cu caju

Reteta zilei: Sote de fasole verde cu caju

Sote de fasole verde cu caju din: fasole verde, sos de soia, rosii, ceapa, usturoi, ghimbir, caju , ulei, apa, piper, ardei iute, sos de stridii. Ingrediente: 500gr fasole verde 1 lingurita sos de soia 1 cutie cuburi de rosii 1/2 ceapa, cuburi 2 catei de usturoi, tocat 1/4 lingurita de ghimbir, ras 1/2 ceasca […]

Suc de varza alba, morcovi si mere

Suc de portocale si morcov

Suc de portocale si morcov din: portocale,morcovi. Sucul de portocală cu morcov este o sursă bogată de vitamina C. Ingrediente: 2 portocale 2 morcovi       Mod de preparare: Tot ce trebuie să faci, după ce ai curăţat morcovii şi portocalele, este să treci ingredientele printr-un storcător de fructe. Sucul se poate consuma imediat […]

Reteta zilei: Salata de quinoa

Salata de quinoa din: quinoa, ceapa rosie, usturoi, lamaie, ulei de masline, sare, piper, naut, fasole neagra, edamame, patrunjel, praz.   Ingrediente: ½ ceasca quinoa nefiarta ¾ cana ceapa rosie tocata 3 catei de usturoi, tocat 1 lamaie, stoarsa 2 linguri ulei de masline ¾ lingurita sare ¾ lingurita piper negru 1 cutie naut, clatit […]

Crochete vegetale

Crochete vegetale din: cartof, morcov, dovlecel, ceapa, ghimbir, patrunjel, faina de naut, ou, apa, ulei, turmeric, seminte de coriandru macinate, paprika, chili, pudra de usturoi, curry, sare. Ingrediente: 1 cartof crud (curatat de coaja si ras) 1 morcov (curatat de coaja si ras) 1/2 dovlecel (curatat de coaja si ras) 1 ceapa (curatata si tocata […]

Reteta zilei: Smoothie de portocale cu banane

Smoothie de portocale cu banane din: banane, coaja de portocala, suc de portocale, lapte de migdale, esenta de vanilie, gheata, nectar de agave.   Ingrediente: 2 banane 1 lingurita coaja de portocala 1 ½ cesti de suc ​​de portocale proaspat stors ¾ cana lapte de migdale ¾ lingurita de esenta de vanilie 4-6 cuburi de […]

Reteta zilei: Quinoa cu legume – usor de preparat

Quinoa cu legume – Quinoa este o cereală super-aliment, bogată în proteine și fibre, care a câștigat popularitate datorită valorii sale nutriționale ridicate. Această rețetă de quinoa cu legume este nu doar delicioasă, dar și ușor de preparat, oferind o masă colorată și sănătoasă. Este o opțiune excelentă pentru vegetarieni și vegani, dar poate fi […]

Falafel cu sos

Falafel cu sos din pasta de susan

Falafel cu sos din pasta de susan din: naut, ceapa, usturoi, patrunjel, coriandru, coaja de limeta, piper rosu, chimion, coriandru, cardamom, praf de copt, bicarbonat, faina de naut, faina de grau, apa, sare, ulei, iaurt, pasta de susan, ulei de masline.   Ingrediente pentru falafel: 250 g naut uscat 1 ceapa 2 catei de usturoi […]

Reteta zilei: Rosii umplute cu quinoa

Rosii umplute cu quinoa din: rosii, quinoa, ton, ceapa, capere, patrunjel, oregano, coaja de lamaie, maioneza, mustar dijon. Ingrediente: 4 rosii ½ cana quinoa 1 cutie ton 1 ceapa, tocata 2 linguri capere ½ cana patrunjel tocat 1 lingura oregano, tocat coaja de lamaie 1 lingura maioneza 2 lingurite mustar dijon   Mod de preparare: […]

retete

Retete de Smoothie – usor de preparat

Retete de Smoothie – usor de preparat. Nutriția unui smoothie depinde de ingredientele sale și de proporțiile acestora. Multe smoothie-uri includ porții mari sau multiple de fructe și legume, care sunt recomandate într-o dietă sănătoasă și menite să fie un înlocuitor de masă. Retete de Smoothie:   Reteta zilei: Smoothie de mango cu lapte Smoothie […]

Cuscus cu verdeturi

Cuscus cu verdeturi din: cuscus, patrunjel verde, marar verde, ceapa verde, usturoi verde, chives, unt, sare, piper alb, vin alb, rosii cherry. Ingrediente: 400 g cuscus 1 legatura patrunjel verde 1 legatura marar verde 2 legaturi ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura chives 100 g unt sare piper alb macinat 250 ml vin […]

Reteta zilei: Smoothie de lamaie cu afine

Smoothie de lamaie cu afine din: coaja de lamaie, suc de lamaie, seminte de in, afine, iaurt degresat, miere, suc de grapefruit, gheata.     Ingrediente: Coaja rasa de la 1 lamaie Sucul de la 1 lamaie 2 lingurite de seminte de in 1 ceasca de afine 1 cana iaurt degresat 2 linguri de miere […]

retete

Retete vegetariene

Retete vegetariene: Rețetele vegetariene sunt mâncăruri care nu conțin carne sau produse derivate din carne, precum carne de pui, porc, vită sau pește. În schimb, aceste rețete se concentrează pe folosirea ingredientelor de origine vegetală, cum ar fi legumele, fructele, leguminoasele, cerealele, nucile și semințele pentru a crea mese delicioase și sănătoase. Diversitate alimentară: Rețetele […]

Reteta zilei: Salata de linte cu branza de capra

Salata de linte cu branza de capra din: linte, supa de pui, foaie de dafin, morcov, telina, cimbru, patrunjel, usturoi, mustar de dijon, miere, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline, branza de capra.   Ingrediente: 1 cana de linte verde 3 cesti supa de pui 1 foaie de dafin 1 morcov, tocat 2 […]

Falafel cu sos tahini

Falafel cu sos de iaurt si tahini

Falafel cu sos de iaurt si tahini din: naut, usturoi, ceapa, praf de copt, chimen, chili, coriandru, boia dulce, sare, piper, ulei, iaurt, tahini, suc de lamaie, frunze de menta. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în […]

Salata cu avocado si leurda

Salata cu avocado si leurda din: salata verde, leurda, ceapa verde, ridichi, morcov, avocado, seminte decojite, ulei extravirgin de masline, sare marina, otet balsamic.   Ingrediente: 1/2 salata verde 1 legatura leurda 2 fire ceapa verde 1 legatura ridichi 1 morcov 1/2 avocado 50 g seminte decojite de floarea soarelui 20 ml ulei extravirgin de […]