Ciuperci la tigaie

Ciuperci la tigaie

O reteta gustoasa de Ciuperci la tigaie din: ardei gras, rosie, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, supa, otet de vin rosu, sare, piper, boia, champignons, pleurotus, galbiori, ulei si patrunjel. Ingrediente: 1 ardei gras 1 roşie 3 cepe verzi 1 cățel de usturoi 4 linguri de ulei de măsline 2 linguri de supă clară […]

Chifteluţe de sfeclă cu usturoi

Chifteluţe de sfeclă cu usturoi din: radacina de sfela rosie, usturoi, faina, ou, sare, curry, piper, ulei. Ingrediente: 600 g radacina de sfecla rosie 2 catei de usturoi 3-5 linguri faina 1 ou sare 1-2 lingurite curry piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se decojeşte rădăcina de sfeclă (se folosesc mănuşi, deoarece pătează […]

Terina cu manatarci

Terina cu ciuperci de padure

O reteta savuroasa de Terina cu ciuperci de padure din: ciuperci de padure, oua, ceapa, usturoi, paine, smantana, cascaval, unt, patrunjel, ulei, foi de placinta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci de padure, manatarci 4 oua 1 ou pentru uns pe deasupra 2 cepe 4 catei de usturoi 1 felie de paine inmuiata in […]

Varza rosie cu rodie

Varza rosie cu rodie din: varza rosie, zeama de lamaie, baton de scortisoara, foi de dafin, zahar brun, amestec de condimente, suc de rodie. Ingrediente: 1 varza rosie, tocata marunt zeama de la 1 lamaie 1 baton de scortisoara 2 foi de dafin 1 lingura zahar brun 1 lingurita amestec de condimente 250 ml suc […]

Morcovi cu miere şi cimbru

Morcovi cu susan si miere

Morcovi cu susan si miere din: morcov, ulei, miere, seminte de susan, ghimbir. Ingrediente: 500 g morcov, taiat segmente lungi 1 lingura cu ulei 1 lingura miere 2 linguri seminte de susan 1 1/2 lingurite ghimbir macinat     Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 6/200 C. Combină toate ingredientele în tava tapetată şi […]

Piure de telina cu sos de hrean

Piure de telina cu sos de hrean din: telina, mere, sos de hrean. Ingrediente: 1 telina de circa 750 g, curatata de coaja si taiata in cuburi 2 mere, decojite si taiate in cuburi 1 lingura sos de hrean   Mod de rpeparare: Pune telina într-o oală mare cu apă şi adu-o la punctul de […]

Ciorbă vegetariană de perişoare

Ciorbă vegetariană de perişoare din: morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ardei gras, ceapa, lamaie, leustean, patrunjel, ulei, ceapa, orez, granule de soia, pesmet si gris. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel 1 bucata de telina 1 ardei gras 1 ceapa 1 lamaie leustean patrunjel ulei pentru perisoare: 2 cepe 100 g orez 100 g […]

Griş prăjit cu ciuperci

Griş prăjit cu ciuperci din: ciuperci, ceapa verde, patrunjel, gris, ulei, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 300 g ciuperci proaspete 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de patrunjel verde 1 ceasca de gris 3 linguri cu ulei sare piper boia dulce   Mod de preparare: Caleste ceapa in doua linguri cu ulei si o […]

Supă de morcovi cu mango

Supă de morcovi cu mango din: morcovi, cartofi, ceapa, ulei, supa, mango, seminte de coriandu, smantana, sare si piper de cayenne. Ingrediente: 600 g morcovi 200 g cartofi albi 1 ceapă 2 linguri ulei 750 ml supă 1 mango 1/2 linguriță semițe de coriandru 150 ml smântână sare piper de Cayenne   Mod de preparare: Se […]

Ciorba de varza acra cu rosii

Ciorba savuroasa de varza acra

Ciorba savuroasa de varza acra din: ceapa, ulei, boia, supa de legume,varza murata, chimen, foi de dafin, enibahar, sare, cartofi, ardei gras si ceapa verde. Ingrediente:  150 g ceapă 1 lingură ulei 1 linguriță boia 1 l supă de legume 300 g varză murată 1 linguriță chimen măcinat 2 foi de dafin 8 boabe de enibahar […]

Chiftelute de dovleac

Chiftelute de dovleac din: cartofi, pulpa de dovleac, ou, faina, amidon, sare, piper, nucsoara, seminte de dovleac, unt si ulei. Ingrediente: 400 g cartofi roșii 400 g pulpă de dovleac 1 ou 150 g făină 20 g amidon sare piper nucșoară 75 g semințe de dovleac 2 linguri unt 2 linguri ulei   Mod de preparare: […]

Salata gustoasa cu pere

Salata gustoasa cu pere din: piper, andive, para, radicchio, capere, frunze de salata, ulei de masline, msutar dijon, sare, otet balsamic, zahar si nuca prajita. Ingrediente: ¼ lingurita piper negru macinat 1 mana de andive tocate 1 para para fara samburi feliata subtire 1 mana de radicchio tocata 1 lingura capere tocate 1 mana frunze de […]

Crema de telina cu mere

Crema de telina cu mere din: telina, mere acrisoare, crema de branza, unt, ceapa, smantana, patrunel, sare si piper. Ingrediente: 2 teline mari 2 mere acrisoare 2 linguri orez fiert 2 linguri crema de branza 2 linguri unt 1 ceapa 4 linguri smantana 1 lingura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi merele şi […]

Chutney de vinete

Chutney de vinete din: vinete, curcuma, sare de mare, otet alb, otet balsamic, stafide, zahar brun, ceapa, usturoi, ghimbir, chimen, coriandru, scortisoara, ardei iute si sare. Cand carnea este aproape facuta, unge-o la suparata cu chutney si mai da la cuptor pana se caramelizeaza. Ingrediente: 1 kg vinete 2 lingurite cu turmeric (curcuma) 1 lingurita cu […]

Tarta cu ciuperci – numai bun pentru vegetarieni

Tarta cu ciuperci din: cartofi, drojdie, faina, oua, unt, sare, nucsoara, manatarci, praz, ceapa, chimpignon, piper, crema de branza, lapte si patrunjel. Ingrediente:  200 g cartofi 1/2 cubulet de drojdie (21 g) 150 g faina 4 oua 2 linguri unt sare nucsoara rasa 10 g manatarci uscate 1 fir de praz 2 cepe 400 g […]

Linte cu usturoi

Linte cu zeama de lamaie, rozmarin si usturoi

Linte cu zeama de lamaie, rozmarin si usturoi din: ulei de masline, frunze de rozmarin, usturoi, linte, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 lingura frunze de rozmarin, tocate fin 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 conserve a cate 400 g de linte, scursa zeama de la 1/2 lamaie       […]

Casoleta vegetariana

Salată vegetariană cu porumb şi avocado

Salată vegetariană cu porumb şi avocado din: lamaie, fructe de avocado, ulei de masline, sare, piper, sos tabasco, boabe de porumb, rosii, ceapa rosie, telina, patrunjel. Ingrediente: 1 lamaieSalată vegetariană cu porumb şi avocado 2 fructe de avocado 6 linguri ulei de masline sare piper sos tabasco 300 g boabe de porumb (conserva) 4 rosii […]

Reteta zilei: Salata de noodles cu legume si susan

Salata de noodles cu legume si susan din: noodles, tofu, ciuperci, fasole verde, ardei rosu, ceapa verde, zahar, seminte de susan, coriandru, ulei de susan, sos de soia, tahini, unt de arahide, sirop de artar, ghimbir, usturoi.   Ingrediente: 1 pachet de noodles 1 bucata tofu, tocata 3 ciuperci 1 kg fasole verde 1 ardei […]

Reteta zilei: Salata de morcovi cu mere si stafide

Salata de morcovi cu mere si stafide din: mere, morcovi, ceapa verde, stafide, menta, coriandru, lamaie, iaurt, pudra de curry, sare, piper.   Ingrediente: 2 mere, feliate 2 morcovi feliati 2 cepe verzi, tocate 1/3 ceasca de stafide 2 linguri menta proaspata, tocata 2 linguri de coriandru proaspat, tocat O jumatate de lamaie, stoarsa 3/4 […]

Reteta zilei: Rosii coapte cu mei si busuioc

Rosii coapte cu mei si busuioc din: ceapa, rosii, mei, apa, ulei de masline, zahar brun, drojdie, busuioc, cimbru, sare, frunze de busuioc.   Ingrediente: 1 ceapa, taiata 1 kilogram de rosii 3-4 catei de usturoi, tocati 1/2 cana mei uscat 1/2 ceasca apa fierbinte Ulei de masline 1 lingurita de zahar brun 1 lingura […]

Reteta zilei: Fresh de portocale cu lamaie

Fresh de portocale cu lamaie din: portocala, lamai, apa, frunze de menta.     Ingrediente: 1 portocala 2 lamai 2 litri de apa 10 frunze de menta       Mod de preparare: Se spala si se taie lamaile si portocala felii. Tocati frunzele de menta. Puneti ingredientele intr-un recipent mare. Umpleti recipientul cu gheata […]

Sos de rosii cu cimbru (pentru iarna)

Sos de rosii cu cimbru din: rosii, ardei, cimbru, zahar, boabe de piper, sare. Ingrediente: 10  kg rosii 5 kg ardei (gogosar si capia) 1 crenguta de cimbru 100 gr zahar 10 boabe de piper sare  dupa gust   Mod de preparare: Ardeii se curata , se trec prin masina de tocat carne sau se […]

Smoothie de verdeata cu lamaie

Smoothie de verdeata cu lamaie din: apa, patrunjel, marar, lamaie, zahar.   Ingrediente: 100 ml apă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 lămâie 2 lingurițe zahăr   Mod de preparare: Se pune verdeața în blender. Se adaugă sucul de lămâie, zahărul și apa. Se mizează bine și se pune în pahare. Se servește proaspăt. […]

Smoothie de pepene cu menta

Smoothie de pepene cu menta din: pepene, frunze de menta. Un smoothie este o băutură obținută prin piurearea ingredientelor într-un blender . Nutriția unui smoothie depinde de ingredientele sale și de proporțiile acestora. Multe smoothie-uri includ porții mari sau multiple de fructe și legume, care sunt recomandate într-o dietă sănătoasă și menite să fie un […]

Reteta zilei: Friptura vegetariana

Friptura vegetariana din: nuci, fulgi de porumb, branza de vaci, oua, supa de ceapa, ketchup, ulei, sos worcestershire, praf de usturoi, zahar brun.   Ingrediente: 1 1/3 cesti nuci, tocate marunt 2 cani de fulgi de porumb 200-300 g branza de vaci 4 oua 2 cani supa de ceapa 1/4 ceasca ketchup 1 lingura ulei […]

Frigărui cu tofu şi legume

Frigărui vegetariene cu legume şi tofu

Frigărui vegetariene cu legume şi tofu din: dovlecei, tofu afumat, parmezan, rosii cherry, ceapa, ceapa verde, ulei de masline, otet de mere, zahar, apa, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 300 g tofu marinat 40 g parmezan ras salata: 250 g rosii cherry 1 ceapa 1 lingura ceapa verde tocata 1 lingura ulei de masline 2 […]

Reteta zilei: Musaca de legume

Musaca de legume din: vanata, cartofi rosii, ulei de masline, sare, pesmet, ceapa, usturoi, rosii, vin rosu, oregano, cimbru, scortisoara, foaie de dafin, sare, piper, caju, lamaie, tofu, faina, sirop de artar, nucsoara.   Ingrediente: 1 vanata 5 cartofi rosii 2 linguri ulei de masline Sare 1/2 ceasca pesmet sos de rosii: 1 lingura ulei […]

Frigarui de vinete cu salata de morcovi

Frigarui de vinete cu salata de morcovi din: pasta harissa, otet de vin rosu, vanata, morcovi, ceapa rosie, menta, lipii, humus, iaurt.   Ingrediente: 2 linguri de pasta harissa 2 linguri otet de vin rosu 1 vanata, taiata in cubulete cu latura de 4 cm 2 morcovi, taiati bastonase subtiri 1 ceapa rosie mica, feliata […]

Burgeri din fasole

Burgeri din fasole boabe cu iaurt si avocado

Burgeri din fasole boabe cu iaurt si avocado din: fasole boabe, pesmet, pudra de ardei cayenne, coriandru, ou, iaurt degresat, zeama de lime, chifle, avocado, ceapa rosie, frunze de salata. Ingrediente: 2 conserve x 400 g fasole boabe, spalate si scurse 100 g pesmet 2 lingurite pudra de ardei cayenne 1 legatura coriandru proaspat, tocat […]

Mancare de linte rosie cu vinete

Mancare de linte rosie cu vinete din: linte rosie, turmeric, pasta de tamarind, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, pudra de curry, vanata, orez, chutney de mango, frunze de coriandru.   Ingrediente: 100 g linte rosie, spalata 1 lingurita de turmeric 1 lingurita pasta de tamarind 2 linguri ulei 1 ceapa medie, feliata fin 1 catel de […]

Quesadilla cu legume la gratar si branza Cheddar

Quesadilla cu legume la gratar si branza Cheddar din: ceapa, ulei de masline, usturoi, chimion, pasta de tomate, fasole boabe, dovlecei, cheddar, ardei iute, coriandru, lipii tortilla. Ingrediente: 1 ceapa, tocata marunt 4 linguri ulei de masline 4 catei de usturoi, feliati subtire 2 lingurite de chimion macinat 1 lingura pasta de tomate 1 conserva de […]