Ciuperci cu vinete si ardei la gratar

Ciuperci cu vinete si ardei la gratar din: ciuperci, vanata, ardei capia, ulei de masline, usturoi, otet de mere, cimbru. Ingrediente: 4 ciuperci mari 1 vanata mare 2 ardei capia pentru marinata: 100 ml ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 lingurite otet de mere 1 lingurita de cimbru sau oregano uscat   […]

Frigarui cu branza picanta

Frigarui cu branza, ardei gras si condimente

Frigarui cu branza, ardei gras si condimente din: branza halloumi, zeama de lamaie, chimion, faina de naut, garam masala, boia, smantana, usturoi, ardei iute, ardei gras, dovlecei, unt, lamai. Ingrediente: 600 g de branza halloumi zeama de la 2 lamai 2 lingurite de chimion macinat, plus extra pentru presarat 75 g de faina de naut […]

Burgeri cu vinete şi halloumi

Burgeri cu branza halloumi si vinete

Burgeri cu branza halloumi si vinete din: ulei de masline, ceapa, vanata, branza halloumi, zahar brun, ardei copt, pasta harissa, ciabatta, humus. Ingrediente: 2 1/2 linguri ulei de masline 2 cepe, feliate foarte fin 1/2 vanata, taiata in 8 felii rotunde 250 g de branza halloumi, taiata in 8 felii 1 lingura de zahar brun […]

Reteta zilei: Humus cu coriandru si nuci prajite

Humus cu coriandru si nuci prajite din: naut, usturoi, pasta tahini, ulei de masline, suc de lamaie, apa, sare, ulei de masline, frunze de coriandru, nuci de pin.   Ingrediente hummus: 1 conserva de naut 2 catei de usturoi 1/3 cana pasta tahini 2 linguri ulei de masline 2 linguri suc proaspat de lamaie 1/4 […]

Musaca de dovlecei

Reteta zilei: Musaca de dovlecei cu branza feta si sos tahini

Musaca de dovlecei cu branza feta si sos tahini din: dovlecel, ovaz, branza feta, oua, seminte de floarea soarelui, ceapa, ulei de masline, marar, nucsoara, piper, iaurt, pasta tahini, suc de lamaie, ulei de masline, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente musaca: 3 cesti dovlecel ras 2 cesti de ovaz 1 cana branza feta maruntita 3 […]

Reteta zilei: Salata de porumb cu rosii si mozzarella

Salata de porumb cu rosii si mozzarella din: otet de vin alb, ulei de masline, sare, piper, porumb, rosii, ceapa verde, mozzarella, busuioc.   Ingrediente dressing: 2 linguri otet de vin alb 2 linguri ulei de masline 1 lingurita de sare Piper negru proaspat macinat Ingrediente salata: 3 bucati porumb 1 cana rosii, injumatatite 2 […]

Tartă cu roşii, ceapă şi măsline

Tartă cu roşii, ceapă şi măsline din: rosii, ceapa, masline, ulei de masline, faina, ou, lapte, zahar, sare, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: 500 g rosii 500 g ceapa 100 g masline 5 linguri ulei de masline 200 g faina 1 ou 2 linguri lapte un varf de cutit de zahar sare piper frunze de […]

Frigarui vegetariene cu ciuperci

Frigarui vegetariene cu vinete si ciuperci

Frigarui vegetariene cu vinete si ciuperci  din: vinete, ciuperci, ardei gras, ceapa, frunze de telina, frunze de patrunjel, ulei, sare, piper, usturoi.   Ingrediente: 2 vinete mai mari 8 ciuperci albe de cultura 1 ardei rgas rosu 1 ceapa frunze de telina si de patrunjel 100 ml ulei sare piper usturoi   Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Pizza vegetariana

Pizza vegetariana din: dovlecei, sparanghel, porumb, rosii cherry, paine, sos de pizza, mozzarella, ceapa, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 2-3 dovlecei, taiat fasii 1/2 buchet sparanghel 1 porumb 1/2 cana rosii cherry, injumatatite 4 felii paine 1/2 ceasca de sos de pizza 2 cesti de mozzarella maruntita 1 ceapa, feliata Sare si piper […]

Reteta zilei: Dovlecei sotati cu salata de fasole neagra

Dovlecei sotati cu salata de fasole neagra din: fasole neagra, avocado, suc de lamaie, ardei chili, rosii, coaja de limeta, suc de lamaie, ulei de masline, condimente, praf chili, dovlecei, usturoi, sare, piper.   Ingrediente Sos: 1 cutie fasole neagra, clatita si scursa 2 avocado, decojite si taiate cubulete 2 linguri suc de lamaie 1 […]

Vinete cu mozzarella si pesto

Vinete cu mozzarella si pesto din: vinete, ulei de masline, mozzarella, rosii, busuioc, seminte de pin, usturoi, parmezan, ulei de masline. Ingrediente: 3 vinete putin ulei de masline 2 bucati a cate 125 g de mozzarella, scurse si feliate 2 rosii pruna, fiecare dintre ele taiata in 4 felii groase 8 frunze de busuioc pentru […]

Reteta zilei: Supa de sfecla cu legume si lamaie

Supa de sfecla cu legume si lamaie din: morcovi, sfecla, cartofi, telina, mazare, usturoi, ceapa, ulei de masline, ghimbir, lamaie, supa de legume, piper, iaurt.     Ingrediente: 3-4 morcovi, cuburi 1/2 kg sfecla, cuburi 2-3 cartofi, cuburi 3 tulpini de telina, cuburi 1 mana de mazare pastai 1 ceapa, feliata 4 catei de usturoi, […]

Reteta zilei: Ratatouille delicios

Ratatouille delicios din: rosii, dovlecei, vinete, ardei, ceapa, pasta de tomate, cimbru, busuioc, foaie de dafin, zahar brun, sare, piper, patrunjel, usturoi, ulei de masline.   Ingrediente: 4 rosii 2 dovlecei, cuburi 2 vinete, cuburi 1 ardei rosu, cuburi 1 ardei galben, cuburi 1 ceapa mare, tocata 1 lingura pasta de tomate 3 crengute de […]

Reteta zilei: Iaurt de casa

Iaurt de casa din: lapte, iaurt.   Ingrediente: 4 litri de lapte 1.5 cesti de iaurt       Mod de preparare: Se toarna laptele intr-o oala mare. Puneti la fiert la foc mic, amestecand frecvent pentru a evita lipirea. Dupa preferinta puteti acoperi oala cu un capac. Intre timp Pastrati iaurtul la temperatura camerei. […]

Reteta zilei: Mancare de vinete cu naut

Mancare de vinete cu naut din: vinete, ceapa, usturoi, naut, rosii, ulei de masline, otet de vin rosu, ienibahar, chimen, apa, sare, piper, patrunjel, feta.   Ingrediente: 2 vinete, cuburi 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati 1 conserva de naut 1 cana de rosii 2 linguri ulei de masline 1 lingura de otet […]

Reteta zilei: Salata cu fasole de soia si mere cu sos tahini

Salata cu fasole de soia si mere cu sos tahini din: fasole de soia, mere, migdale, tahini, miere, suc de lamaie.   Ingrediente: 1 pachet fasole soia (edamame) 2 mere, taiate cubulete 1/3 cana migdale faramitate 2 linguri de tahini 1 lingura de miere (sau sirop de arțar) Sucul de la o jumatate de lamaie […]

Reteta zilei: Salata de castraveti cu avocado si ton

Salata de castraveti cu avocado si ton din: avocado, suc de limeta, castravete, coriandru, ceapa verde, ton, sare, piper, maioneza, suc de limeta.   Ingrediente: 1 avocado 1 lingura suc de limeta 1 castravete 1/2 cana coriandru tocat 1/4 ceasca felii de ceapa verde 1 cutie ton in ulei de masline sare si piper proaspat […]

Reteta zilei: Musli

Musli din: mix de cereale integrale, apa, suc de lamaie, iaurt, mar, nuci.   Ingrediente: 2-3 linguri mix de cereale integrale apa Sucul de la o jumatate de lamaie 2-3 linguri de iaurt 1 mar, tocat 2 linguri de nuci, tocate   Mod de preparare: Intr-un bol puneti cerealele si acoperiti cu apa. Lasati peste […]

Reteta zilei: Salata de fructe cu sos de iaurt si seminte de mac

Salata de fructe cu sos de iaurt si seminte de mac din: seminte de mac, lapte, iaurt, miere, banana, portocala, afine, capsuni, struguri, suc de lamaie.   Ingrediente: 2 linguri seminte de mac 1/2 cana lapte 1 cana iaurt 1 lingurita miere sau sirop de artar 1 banana feliata 1 portocale, felii 1/2 ceasca de […]

Shake cu suc de morcovi şi portocale

Shake cu suc de morcovi şi portocale din: suc de morcovi, iaurt, portocale, lamaie, miere, gheata. Ingrediente: 1 1/2 pahar suc de morcovi 1 1/2 pahar iaurt natural 2 portocale 1 lamaie 4 linguri miere 4 cuburi de gheata   Mod de preparare: Intr-un bol, torni sucul de morcovi, mierea, pre­cum şi zeama de lămâie […]

Reteta zilei: Supa rece de castraveti

Supa rece de castraveti din: iaurt, apa, castarvete, marar, usturoi, ulei de masline, sare, nuci.   Ingrediente: 2 cani de iaurt 2 cani de apa 1/2 castravete, tocat 1/2 cana marar proaspat, tocat 2 catei de usturoi, tocati 1 lingura de ulei de masline Sare, dupa gust nuci, tocate (optional)   Mod de preparare: Intr-un […]

Retete vegetariene: Salata de vinete

Salata de vinete din: vinete, usturoi, ceapa, ulei, ardei gras, rosii, sare. Ingrediente: 4 vinete 4 catei de usturoi – optional 1 ceapa 100 ml ulei ardei grasi rosii sare     Mod de preparare: Coacem vinetele în coajă, direct pe flacăra aragazului sau pe grătar. Decojim vinetele cât sunt încă fierbinţi şi le punem […]

Pate cu masline

Pateu vegetarian de măsline

Pateu vegetarian de măsline din: masline, orez fiert, fasole boabe fierte, apa, zeama de lamaie, usturoi, ceapa, busuioc, ianibahar, sare. Ingrediente: 20 g masline (o cana) desarate si taiate felii 1 cana de orez fiert 1/2 cana fasole boabe fierte 1 cana apa zeama de la 1/2 lamaie (1 lingura) 5-6 catei de usturoi 1 […]

Ciorba de fasole verde cu bors

Ciorba de fasole verde cu ceapa si morcov

Ciorba de fasole verde cu ceapa si morcov din: fasole verde, ceapa, morcov, ardei gras, rosii, patrunjel, cimbru, sare, piper, boia dulce de ardei, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 ceapa 1 morcov 1 ardei rgas 3 rosii 1 legatura mica de patrunjel 1 lingurita cimbru sare piper boia dulce de […]

Curry vegetarian cu fasole

Curry vegetarian cu fasole verde, ghimbir si lapte de cocos

Curry vegetarian cu fasole verde, ghimbir si lapte de cocos din: ceapa, turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry, pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, garam masala, coriandru, orez, lipii. Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata mare 1/4 lingurita de turmeric 1 bucata mare de ghimbir, curatat de coaja si tocat […]

Ratatouille aromat

Ratatouille aromat din: ulei de masline extravirgin, dovlecei, ardei, ceapa, rosii, usturoi, cimbru, pasta de rosii, otet din vin alb, coaja de lamaie. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline extravirgin 3 dovlecei, taiati in felii mai groase 1 ardei rosu si 1 ardei galben, taiati in bucati mari 1 ceapa mare, tocata 4 rosii pruna […]

Salata cu bulgur, spanac si branza feta

Salata cu bulgur, spanac si branza feta din: dovleac, pasta de ardei iute, bulgur, zeama de lime, ceapa rosie, branza feta, coriandru, spanac, seminte de dovleac, ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 dovleac, curatat de coaja si de seminte, apoi taiat in cuburi 2 linguri de pasta de ardei iute 100 g de bulgur zeama […]

Frigarui de vinete cu salata

Frigarui de vinete cu salata din: vanata, sos de soia, ulei, turmeric, sos dulce de ardei iute, unt de arahide, sos hoisin, lapte de cocos, otet din vin de orez, castravete, ceapa rosie, frunze de menta, frunze de coriandru. Ingrediente: 1 vanata mare, curatata de coaja si taiata in cuburi cu latura de 3 cm […]

Reteta zilei: Tofu marinat in sos picant cu legume crocante

Tofu marinat in sos picant cu legume crocante din: tofu, sos de soia, sos de ardei iute, pasta de ghimbir, pasta de usturoi, praf de turmeric, ulei, ardei gras, ceapa, sos de rosii, ceapa verde.   Ingrediente: 1 cutie de tofu 2 linguri de sos de soia 4 lingurite de sos de ardei iute 2 […]

Hamburger vegetarian

Hamburger vegetarian din: faina, supa de legume, ulei, usturoi, cimbru, maghiran, boia dulce, piper, sare, salata verde, rosii, patrunjel. Ingrediente: 500 g faina seitan (gluten de grau) 275 ml supa de legume 5 linguri ulei 2 linguri praf de usturoi 1/2 lingurita cimbru 1/2 lingurita maghiran 3 lingurite boia dulce piper sare pentru decor: rosii […]

Retete internationale: Falafel

Falafel din: naut, franzela, faina, ceapa, usturoi, patrunjel, coriandru, chimen, piper, turmeric, chili, bicarbonat de sodiu, seminte de susan, sare, ulei. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo […]