Tocana de soia

Tocană de soia

Tocană de soia din: ulei de floarea soarelui, granule de soia, ceapa, usturoi, chimen, boabe de coriandru, boia iute, rosii in suc, iaurt natural, zeama de lamaie, smantana si coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei d floarea soarelui 400 g granule de soia 1 ceapa mare, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 lingurite chimen, macinat […]

Vinete cu rosii cherry si paste

Vinete cu rosii cherry si paste din: vanata, ulei de masline, usturoi, rosii cherry, otet balsamic, zahar tos, frunze de busuioc si paste.   Ingrediente: 1 vânătă mare, tăiată bucăţi 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi mari, nedecojiţi 300g de roşii cherry 1 lingură de oţet balsamic 1 linguriţă de zahăr tos 1 […]

Salata de falafel

Falafel cu salata de cuscus si iaurt

Falafel cu salata de cuscus si iaurt din: falafel, cuscus, suc de lamaie, coaja de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, castravete, menta, patrunjel si iaurt. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o opțiune preferată pentru vegetarieni și vegani, deoarece […]

Salata de ciuperci marinate cu mustar si ou

Reteta zilei: Tofu marinat cu ciuperci

Tofu marinat cu ciuperci din: tofu, sos de soia, otet de orez, ulei de susan, fulgi de ardei, ciuperci, nectar agave, sos hoisin, ulei de arahide, ghimbir, usturoi si ceapa verde.   Ingrediente: 1 bucata tofu 5 linguri sos de soia 1 lingura otet de orez 1 lingurița ulei de susan fulgi de ardei rosu […]

Couscous cu morcovi noi

Couscous cu morcovi noi din: couscous, morcovi, ulei de masline, patrunjel verde, seminte de chimen, seminte de coriandru, sare, piper si boia. Ingrediente: 500 g couscous 500 g morcovi noi 2 cepe 4 linguri ulei de masline 1 legatura patrunjel verde 1 lingurita seminte de chimen 1 lingura seminte de coriandru sare piper alb boia […]

Sarmalute in foi de vita cu orez

Sarmalute-n foi de vita – Reteta gustoasa

Sarmalute-n foi de vita din: ceapa, ardei gras, morcovi, orez, pasta de tomate, foi de vita murate, ulei, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe mari 1 ardei gras 1 morcov 1 cana orez 2 catei de usturoi 1 lingura pasta de tomate foi de vita murate 3 linguri ulei 1 lingurita boia dulce […]

Reteta zilei: Hummus

Hummus inseamna pur si simplu “naut”. Aceasta crema de naut cu susan e un fel de mancare popular in bucataria araba. Secretul pentru ca hummusul sa devina cu adevarat delicios consta in adaugarea unei paste de susan despre care o sa va spunem in reteta. Ingrediente: 250g naut sucul de la o lamaie 2 linguri […]

Reteta zilei: Supa de linte cu rosii, spanac si branza feta

Supa de linte cu rosii, spanac și branza feta din: linte, supa de pui, ceapa, telina, condimente, cimbru, oregano, usturoi, piper, rosii, spanac, suc de lamaie si branza feta. Ingrediente: 2 cesti de linte maro 8 cesti supa de pui 1 ceapa medie, taiata cuburi mici 1 ceasca telina tocata, tocata 1 lingura condimente 1 […]

Supa vegetariana

Supa vegetariana din: cartofi, telina, ardei, patrunjel, praz, ceapa, morcovi, patrunjel, sare, piper, ulei de floarea soarelui, zeama de lamaie si crutoane. Ingrediente: 4 cartofi o telina mare 2-3 ardei o radacina patrunjel un fir praz o ceapa mare 2-3 morcovi 1-2 legaturi patrunjel sare piper alb macinat si boabe 10 ml ulei de floarea […]

Mancare cu mazare

Praz si mazare cu unt si sos de menta

Praz si mazare cu unt si sos de menta. Topeste 40 g unt intr-o tigaie incapatoare. Adauga 250 g praz, taiat rondele, acopera si caleste 5 minute, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie. Adauga 350 g mazare decongelata, asezonata bine, acopera din nou si mai caleste 2 minute. Toaca o legatura mica de […]

Fasole verde in unt

Garnituri: Fasole verde in unt din: unt, usturoi, patrunjel, marar, fasole verde si salata verde. Ingrediente: 50 g unt, la temperatura camerei 1 catel de usturoi, tocat marunt 2-3 linguri de parunjel si marat, tocat 400 g fasole verde, din conserva sau congelata 1 salata verde   Mod de preparare: Amesteca untul cu usturoi si […]

Tocana de legume cu carne de oaie

Tocana de legume cu soia, porumb si ananas

Tocana de legume cu soia, porumb si ananas din: ceapa, ardei, chiftelute vegetariene, coaja si zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, boia iute, pudra de ghimbir, boabe de piper, ananas, zahar tos, bulion, malai, vin rosu si taitei. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata rondele 2 ardei, curatati de seminte si taiati fasii 300 […]

Sosuri

Sos vegetarian

Sos vegetarian din: ulei, ceapa, morcovi, telina, dafin, faina, vin rosu, supa de legume si ketchup.   Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 cepe mari, taiate felii 2 morcovi, tocati grosier 2 tulpini de telina Apio, tocate grosier 2 frunze de dafin, rupte 2 linguri de faina 400 ml vin rosu 400 ml supa de […]

Reteta zilei: Supa de legume vegetariana

O reteta gustoasa de Supa de legume vegetariana din: ulei de masline, ceapa, usturoi, condimente, fasole, rosii, salata, supa de legume, salvie si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 cepe medii, tocate 2 catei usturoi tocati 2 lingurite condimente italiene (amestec de oregano, busuioc, maghiran, cimbru și rozmarin) 2 cutii fasole 1 cutie […]

Falafel cu sfeclă

O reteta savuroasa de Falafel cu sfeclă din: ulei de masline, ceapa, chimion, naut, sfecla, pesmet, ou, tahini, ulei, iaurt, zahar, lipii, sfecla rosie si frunze de sfecla. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o opțiune preferată pentru vegetarieni și […]

Lasagna vegetariană

Lasagna vegetariană din: foi lasagna, sare, piper, dovlecei, usturoi, ceapa, ulei, rosii, busuioc, mozzarella, parmezan, rosii cherry, rosii galbene si seminte de floarea soarelui.   Ingrediente: 12 foi lasagna sare piper 3 dovlecei mijlocii 2-3 catei de usturoi 1 ceapa 1 lingura ulei 600 g rosii decojite (conserva) 2 linguri busuioc tocat 250 g mozzarella […]

Retete savuroase: Chiftelute vegetariene

O reteta de Chiftelute vegetariene din: falafel, sos tomat, cornuri, cascaval, busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, zahar tos, cimbru si ceapa rosie. Ingrediente: 300 g falafel, decongelate 350 g sos tomat picant pentru paste 4 cornuri sau mini baghete 100 g cascaval razuit busuioc pentru ornat 2 linguri zeama de lamaie 2 linguri […]

Iahnie de mazare

Mazăre cu mentă sott’olio

Mazăre cu mentă sott’olio din: mazare, menta, sare de mare, iper, lamaie, ulei de masline extravirgin. Este o metodă fantastică de a găti mazărea. In italiană, sott’olio înseamnă „sub ulei” şi, în general, când o serviţi în acest fel, mazărea trebuie să fie rece sau la temperatura camerei, fiind o mâncare de vară. Ingrediente: 4-6 […]

Salata cu carnati in stil italian

O reteta de salata cu carnati din: carnati, paine ciabatta, rosii, patrunjel, busuioc, ulei de masline, usturoi, zeama si coaja de lamaie, otet de vin rosu, zahar, capere si ceapa. Aceasta este o salata ideala, plina de arome si satioasa! In varianta vegetariana, in loc de carnati pune chiftele din soia sau acs topit la […]

Mazăre cu verdeţuri

Mazăre cu ceapă verde şi salată verde

O reteta de Mazăre cu ceapă verde şi salată verde din: unt, ulei de masline, faina, supa de pui, ceapa verde, mazare, salata verde, zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: un cubuleţ de unt ulei de măsline o linguriţă cu vârf de făină 285 ml supă de pui sau de legume 6 […]

retete

Chilli vegetarian

Chilli vegetarian din: ulei de masline, ceapa, ardei grasi, chimion, fasole boabe, rosii si orez.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 350 g de ardei grasi, fara seminte si feliati cate 1 lingura de chimion macinat, pudra de chilli si paprika afumata 400 g de fasole boabe in sos picant, din […]

Cum se prepara Supa vegetariana (video)

O reteta video despre Cum se prepara supa vegetariana, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 knobs of butter 1 medium onion 2 cloves of garlic 1 broccoli head 1/2 ltr vegetable stock 1 creme fraiche salt and pepper   Cum se prepara Supa vegetariana Pofta buna!

Supă-cremă de ardei gras

O reteta de supa crema de ardei gras din: ceapa, ardei grasi, ulei de masline, cimbru, rosii, foaie de dafin, supa de legume, sare, piper, zahar, busuioc si smantana. Ingrediente:  4 cepe frantuzesti 5 ardei grasi (portocalii sau roșii) 2 linguri ulei de măsline 2 fire cimbru 250 g rosii decojite (conservă) 1 foaie de […]

Supă de roşii cu praz şi mirodenii

Supa de rosii cu praz si mirodenii din: rosii, telina, ardei gras, usturoi, ceapa, suc de rosii, tarhon, seminte de chimen, cimbru, frunze de dafin, ulei de masline, praz, sare, piper si otet.   Ingrediente: 1 kg rosii 1 telina 1 ardei gras rosu 5 catei de usturoi 4 cepe 1 l suc de rosii […]

Frigarui cu vinete

O reteta de frigarui cu vinete din: vinete, ardei grasi, cartofi, usturoi, patrunjel verde, frunze de busuioc, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 2 ardei grasi rosii 9 cartofi noi 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 10 frunze de busuioc 2 linguri otet balsamic 4 linguri ulei de […]

Cum se prepara sushi vegetarian (video)

O reteta video despre cum se prepara sushi vegetarian, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 250 g cooked sushi rice 1 nori sheet 1/2 avocado 1/2 cucumber, thinly sliced 1/2 red pepper, thinly sliced 2 strips egg roll 2 slices egg roll 15 g dill 1 tsp wasabi sauce 1/2 […]

Sote de morcovi cu naut

O reteta de sote de morcovi cu naut din: naut, morcovi, unt, usturoi, patrunjel, menta si sare. Ingrediente: 200 g naut 3 morcovi medii 75 g unt 1 catel de usturoi patrunjel menta pentru decor sare   Mod de preparare: Pune năutul într-un castron şi lasă-l peste noapte la înmuiat. Fierbe-l în apă cu sare […]

Salată de roşii cu feta şi lămâi murate

Salata de rosii cu feta si lamai murate din: rosii, ceapa rosie, lamaie murata, branza feta, ulei de masline, zeama de lamaie, patrunjel, menta si paine crocanta. Ingrediente: 4 rosii mari, curatate de seminte si taiate in felii groase 1 ceapa rosie mare, feliata subtire 1 lamaie murata, fara pulpa, taiata felii subtiri 200 g […]

Orez cu ciuperci si marar

Orez cu ciuperci

O reteta delicioasa de orez cu:ciuperci, ceapa, morcov, dovlecel, radacina de patrunjel, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 ceşcuţă cu orez 300 g ciuperci proaspete 1 ceapă 1 morcov 1 dovlecel 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare: Taie ceapa mărunt si căleşte-o în ulei. Adaugă orezul şi lasă pe foc câteva […]

Cum se prepara supa crema de ciuperci portabello (video)

Cum se prepara supa crema de ciuperci portabello – un preparat rafinat și savuros, perfect pentru zilele răcoroase sau pentru a impresiona la o cină specială. Această rețetă pune în valoare aroma bogată și pământie a ciupercilor portabello, completând-o cu texturi cremoase și note delicate de ierburi aromatice. Supa cremă de ciuperci este nu doar […]

Vinete la grătar cu mozzarella şi dovlecei

Vinete la gratar cu usturoi

O reteta de vinete la gratar cu usturoi din: vinete, usturoi, usturoi verde, ulei de masline, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 1 capatana de usturoi 4-5 fire de usturoi verde 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte macinate de coriandru sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în rondele, puneţi-le pe […]

Piure de mazare cu menta

O reteta de piure de mazare cu menta din: mazare verde, unt, ceapa, usturoi, marar, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare verde 2 linguri unt 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 legatura marar 1 lingura frunze tocate de menta sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi mazărea în apă cu sare. Lăsaţi-o […]