Reteta zilei: Negrese cu fructe uscate si glazura de banane

Negrese cu fructe uscate si glazura de banane din: prune uscate, cirese uscate, nuci, fistic, alune, unt de nuca de cocos, cacao, esenta de vanilie, banane, unt de arahide, siropt de artar, pudra de cacao.   Ingrediente negrese: 1 cana de prune uscate fara samburi 1 cana de cireșe uscate sau afine uscate 1 cana […]

Mâncare de roşii şi năut

Mancare de naut cu rosii

Mancare de naut cu rosii din: naut, rosii, ceapa, ulei, sare si patrunjel.   Ingrediente: 1 cutie de naut (400 g) 1/2 kg rosii (sau 1 cutie de rosii) 1 ceapa 4 linguri cu ulei sare patrunjel   Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o până ce devine sticloasă. Adaugă roşiile decojite şi tăiate […]

Batoane energizante cu afine

Reteta zilei: Batoane energizante cu afine si seminte de chia

Batoane energizante cu afine si seminte de chia din: migdale, curmale, unt de nuca, seminte de chia, esenta de vanilie, sirop de artar si afine uscate.   Ingrediente: 1 cupa migdale crude ceasca sau orice alte nuci de alegere 1/2 cana curmale uscate, fara samburi, inmuiate in apa clocotita timp de 2 minute sau cirese […]

Reteta zilei: Supa de legume

Supa de legume din: ceapa, morcovi, praz, telina, broccoli, cartofi, supa de legume, ulei de masline, sare, piper si patrunjel.   Ingrediente: 70g ceapa 100g morcovi 100g praz 100g telina 60g broccoli 200g cartofi 1 litru de pui sau supa de legume 2 linguri de ulei de masline sare si piper patrunjel proaspat tocat   […]

Reteta zilei: Salata de rosii, patrunjel si ceapa

Salata de rosii, patrunjel si ceapa din: rosii, sare, ceapa rosie, ulei de masline si patrunjel.     Ingrediente: 3 rosii 1 ½ lingurite de sare 1 ceapa rosie 6 linguri de ulei de masline 2 linguri patrunjel proaspat tocat   Mod de preparare: taie rosiile felii. Se aseaza pe un platou mare si se […]

Reteta zilei: Smoothie de afine – usor de preparat

Smoothie de afine din: afine, lapte,  iaurt, migdale, esenta de vanilie, sirop de artar si frunze de menta.   Ingrediente: 2 cesti de afine proaspete sau congelate 1 + 1/2 cani lapte migdale Lapte 1 cana iaurt 1/3 ceasca migdale crude 2 lingurite esenta de vanilie 2 linguri de melasa, sirop de arțar sau miere […]

Pasca Raw Vegana cu fructul pasiunii

Pasca Raw Vegana cu fructul pasiunii din: baton de vanilie, faina caju, faina de floarea soarelui, stafide, smochine, apa, frucul pasiunii, tumeric, caju, indulcitor natural, stafide galbene, unt de cocos si faina caju. Ingrediente: blatul: 1/2 baton de vanilie 120 g faina caju sau migdale 80 g faina de floarea soarelui 100 g stafide 100 […]

Chiftelute cu spanac

Chiftelute cu spanac din: spanac, unt, ceapa, oua, faina, lapte, ceapa verde, sare, piper, pesmet si ulei. Ingrediente: 500 g spanac congelat 50 g unt 1 ceapă 2 ouă 140 g făină 120 ml lapte 1 legătură ceapă verde sare piper pesmet ulei   Mod de preparare: Se lasă să se decongeleze spanacul și se […]

Pizza cu ardei gras, rosii si mozzarella

Pizza cu ardei gras, rosii si mozzarella din: faina, drojdie, zahar, sare, ulei, ardei gras, rosii, mozzarella, broccoli si masline negre. Ingrediente: 600 g făină 35 g drojdie proaspătă 1 linguriță zahăr 1 ½ linguriță sare 10 linguri ulei Topping 1 ardei gras roșu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 450 g roșii decojite […]

Pate vegetal cu verdeaţă

Pate vegetal cu verdeaţă din: conopida, spanac, broccoli, telina, ceapa, morcov, usturoi, faina, lapte dulce, gelatina, parmezan, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: o conopida mica 500 g spanac 300 g broccoli o telina mica o ceapa un morcov doi catei de usturoi 50 g faina 30 ml lapte dulce 15 g gelatina […]

Cartofi la cuptor cu brânză de capră si ceapa verde

Cartofi la cuptor cu brânză de capră si ceapa verde din: cartofi, branza de capra, sucul de lamaie, ceapa verde, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g cartofi 350 g brânză proaspătă de capră sucul de la 1 lămâie 1 lingură ceapă verde tocată 1 lingură tarhon tocat sare piper   Mod de preparare: Se […]

Hamburgeri vegetarieni cu quinoa

Hamburgeri vegetarieni

Hamburgeri vegetarieni din: fasole boabe, ceapa rosie, ciuperci, usturoi, faina, ulei, frunze de menta, sare si piper. Ingrediente: o conserva mare fasole boabe 2 cepe rosii 200 g ciuperci un catel usturoi 2 linguri faina 4 linguri ulei cateva frunze de menta sare piper   Mod de preparare: Ceapa se pune în mixerul robotului, se […]

Chiftele falafel

Chiftele falafel din: naut, ceapa, usturoi, coriandru, patrunjel, sare, piper, chimen, ulei si boia dulce. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi […]

Urda cu verdeturi

Crema de leurda cu cartofi

Crema de leurda cu cartofi din: leurda, ceapa verde, morcov, ulei, cartofi, patrunjel, seminte de dovleac, sare si piper. Ingrediente: 4 legaturi mari de leurda 2 legaturi de ceapa verde 1 morcov 50 ml ulei 6 cartofi 1 legatura patrunjel 2-3 linguri seminte de dovleac sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i […]

Naut cu legume

Naut cu legume din: ceapa, usturoi, ciuperci, rosii, porumb baby, sos soia, ardei iute, ulei de masline, patrunjel, pasta de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g năut o ceapă doi căţei de usturoi 300 g ciuperci 4 roşii 200 g porumb baby 50 ml sos de soia un ardei iute mic 100 ml ulei de […]

Retete vegetariene: Mamaliga cu mere

Mamaliga cu mere din: apa, malai, mere, margarina, sare, miere, stafide, scortisoara si nuci. Ingrediente: 1 l apă 250 g mălai instant 500 g mere 20 g margarină sare 100 g miere (sau sirop de arțar sau de agave) stafide scorțișoară nuci   Mod de preparare: Se pune la fiert 1 l de apă cu […]

Gratin de broccoli si cartofi cu praz si telina

Gratin de broccoli si cartofi cu praz si telina din: praz, broccoli, telina, cartofi, unt, iaurt, lapte, faina, mustar, mustar cu boabe, cheddar si mazare.   Ingrediente: 500 g fire de prez subtiri, feliate 300 g broccoli, taiat in buchetele 3 tulpini de telina Apio, feliate 1,5 kg cartofi fainosi, taiati cubulete 85 g de […]

Reteta zilei: Salata vegetariana

Salata vegetariana din: orz, ulei de masline, usturoi, sparanghel, rucola, ardei, naut, rosii deschidratate, suc de lamaie, piper rosu si patrunjel.   Ingrediente: 1 cana de orz nefiert 4 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi, tocati 1/2 buchet sparanghel, taiat bucati 3 cesti rucola 2 ardei rosii, fara seminte, taiati cuburi 2 ardei […]

Sfecla cu scordolea si verdeturi

Sfecla cu scordolea si verdeturi din: sfecla, nuci macinate, miez de paine neagra, ulei, usturoi, otet, macris, sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle mari 200 g nuci macinate 200 g miez de paine neagra 250 ml ulei 1 capatana de usturoi 2 linguri otet 2 legaturi macris verde (leurda, untisor, spanac, frunze de papadie etc) […]

Tartă cu spanac (o gustare vegetariana)

Tartă cu spanac (o gustare vegetariana) din: unt, faina, sare, spanac, branza telemea, smantana, oua, piper, boia, rozmarin, salvie si usturoi. Ingrediente: 125 g unt 250 g faina 1 praf sare 500 g spanac 250 g branza telemea 200 g smantana 4 oua piper boia 1 lingura rozmarin tocat 1 lingurita salvie tocata 2 catei […]

Salata cu telina, morcov si nuci

Salata cu telina, morcov si nuci din: radacina de telina, suc de lamaie, ulei de masline, morcov, telina verde, nuci macinate, ceapa rosie, sare si piper. Ingrediente: 250 g rădăcină de țelină sucul de la 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline 1 morcov 2 fire țelină verde cu frunze 1 lingură nuci măcinate 1 […]

Supa cu ciuperci si cartofi

Supa cu ciuperci si cartofi din: ciuperci, cartofi, ulei, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, chimen, maghiran, sare, piper si supa de legume. Ingrediente: 300 g ciuperci Pleurotus 1 cartof mare 1 lingură ulei 1 ceapă 125 g morcovi 100 g rădăcină de pătrunjel chimen un praf de maghiran sare piper 1,2 l supă de legume […]

Reteta zilei: Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, busuioc, suc de rosii, apa, salata creata, branza de vaci, oua, parmezan, foi lasagna si mozzarella.   Ingrediente: 1 lingura ulei de măsline 1/2 ceapa mare, tocata 6 catei mari de usturoi, tocat fin 300 g ciuperci tocate 1 linguriță busuioc uscat 2 1/2 căni suc […]

retete

Sufleu de conopida cu mazare si morcovi

Sufleu de conopida cu mazare si morcovi din: morcovi, conopida, mazare verde, sare, oua, nucsoara, piper, patrunjel, faina si cascaval. Ingrediente: 2 morcovi 700 g conopidă curățată 120 g boabe de mazăre verde congelate sare 4-5 ouă nucșoară rasă piper 2 lingurițe pătrunjel tocat 3 linguri făină 150 g cașcaval ras     Mod de […]

Avocado umplut cu nuci, ananas si morcovi

Avocado umplut cu nuci, ananas si morcovi din: pulpa de ananas, morcovi, ceapa rosie, nuci caju, patrunjel, ardei iute, chili, suc de portocale si avocado.   Ingrediente: 100 g pulpă de ananas 100 g morcovi 1/2 ceapă roșie 2 linguri nuci caju 3 fire pătrunjel 1 ardei iute 1 lingură suc de lămâie 1 praf […]

Paste cu broccoli şi migdale

Paste cu broccoli şi migdale din: ulei de masline extravirgin, ardei iute, usturoi, spaghete, broccoli, coaja de lamaie, fulgi de migdale si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 ardei iute rosu, fara seminte si feliat 2 catei de usturoi, feliati subtire 250 g de spaghete integrale 300 g de broccoli, taiat in […]

Rulada de omletă cu orez basmati si legume

Rulada de omletă cu orez basmati si legume din: orez basmati, sare, piper, usturoi, telina, ceapa verde, ardei gras, ulei, iaurt, ierburi de provence, patrunjel, suc de lamaie, oua si apa minerala. Ingrediente: 150 g orez basmati sare piper 1 cățel de usturoi 1 fir de țelină 1 legătură ceapă verde 1 ardei gras roșu […]

Supa de naut cu rosii si sfecla

Supa de naut cu rosii si sfecla din: boabe de naut, ceapa, usturoi, sfecla, rosii, supa de legume, sare, piper, ardei iute si paine prajita. Ingrediente: 150 g boabe de năut uscate 1 ceapă mică 1 cățel de usturoi 1 sfeclă 300 g roșii 800 ml supă de legume 30 ml ulei de măsline sare […]

Chiftelute vegetale cu harissa

Chifteluţe vegetale

Chifteluţe vegetale din: cartofi, cimbru uscat, oua, frunze de salata, mix de legume, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 400 g cartofi, facuti piure 2 lingurite cimbru uscat 4 oua frunze de salata, pentru ornat 300 g mix de legume congelate (mazare, morcovi, varza etc) un praf de sare si piper 3 linguri […]

Andive in sos de marar

Andive in sos de marar din: andive, mozzarella, cascaval, telemea, ceapa, smantana, usturoi, marar verde, sare si piper alb. Ingrediente: 4 andive mai mari sau 8 mai mici 100 g mozzarella 50 g cascaval 100 g telemea 1 ceapa 200 ml smantana 4 catei de usturoi 1 legatura marar verde sare piper alb   Mod […]

Desert cu hrisca sau mei

Desert cu hrisca sau mei din: hrisca, orez, stafide, nuci, ciocolata alba, banana, portocala, sirop de fructe si sare. Ingrediente: 200 g hrisca sau mei 100 g orez 50 g stafide 50 g nuci tocate 50 g nuci fierte in miere 100 g ciocolata alba 1 banana 1 portocala 150 ml sirop de fructe sare […]

Retete vegetariene: Supa de dovleac

Supa de dovleac din: dovleac, ceapa, supa de legume, faina, unt, oua, lapte, smantana, patrunjel verde, lamaie si sare. Ingrediente: 600 g dovleac 100 g ceapa 500 ml supa de legume 1 lingura faina 80 g unt 2 oua 200 ml lapte 100 ml smantana 1 legatura patrunjel verde 1 lamaie sare   Mod de […]