Frigarui vegetariene cu legume

Frigarui vegetariene

O reteta de frigarui vegetariene din: dovlecei, ciuperci, ardie gras, frunze de telina si patrunjel, ulei, mujdei, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei mai mari 8 ciuperci albe de cultura 1 ardei gras rosu 2 cepe frunze de telina si de patrunjel 100 ml ulei 200 ml mujdei facut din 2 capatani de usturoi si […]

Burgeri de ciuperci şi năut

Burgeri de ciuperci şi năut

O reteta de burgeri de ciuperci si naut din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, ceapa verde, praf de curry, suc si coaja de lamaie, naut, pesmet, iaurt, chimion, chifle cu cereale, rosii si frunze de rucola. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 250g de ciuperci (hribi), tocate mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 legătură […]

Cuşcuş

Cuşcuş

Cuşcuş este un aliment de bază în bucătăria nord-africană, fiind considerat mâncarea naţională a Marocului. El constă din mici granule de grâu dur, care se acoperă cu un strat fin de făină şi se fierb la abur. Pentru a forma aceste granule, grâul dur şi făina se stropesc cu puţină apâ sărată, apoi se freacă […]

Falafel cu sos tahini

Falafel cu sos tahini

Falafel cu sos tahinidin: naut, sare de mare, menta, chimion, coriandru, bicarbonat de sodiu, coaja de lamaie, usturoi, ceapa, frunze de coriandru, ulei de arahide, tahini, iaurt, zeama de lamaie si miere. Falafelul este relativ simplu de preparat şi mult mai gustos decât ciudatele versiuni gata preparate din supermarketuri sau fast-fooduri. Pentru a obţine consistenţa […]

Burgeri din porumb şi fasole cu salsa

Burgeri din porumb şi fasole cu salsa din: boabe de fasole, naut, branza cheddar, porumb, ardei iute, ou, coriandru, ulei, rosii cherry, ceapa rosie, zeama de lime si frunze de salata. Ingrediente: 400 mix de fasole boabe, din conserva, scursa 400 g naut din conserva, scurs 50 g de branza cheddar, rasa 200 g de […]

Hamburgeri vegetarieni cu quinoa

Burgeri vegetarieni

O reteta de burgeri vegetarieni din: cartofi, condimente, paine, linte, usturoi, ou, parmezan, sfecla rosie, ulei de floarea soarelui, cascaval, chifle, zacusca, salata si rosii. Ingrediente: 800 g cartofi, taiati pentru prajit 2 lingurite amestec de condimente pentru friptura 100 g paine alba 1 conserva de 400 g linte, scursa de lichid 1 catel de […]

Orez cu sofran

Reteta zilei: Orez cu sofran

Orez cu sofran din: sofran, ulei de masline extravirgin, ceapa, orez basmati, supa de pui si sare. Șofranul este un condiment prețios obținut din stigmatele florii de șofran (Crocus sativus). Este cunoscut pentru aroma sa distinctă, gustul ușor amărui și culoarea intensă galben-portocalie pe care o oferă preparatelor culinare. Șofranul este folosit în multe bucătării […]

Bulete vegetale

Bulete vegetale din: linte, oua, faina integrala, paine, ulei de masline, ceapa,verdeata, piper si sare iodata. Ingrediente: 500 g linte 3 ouă 100 g făină integrală 250 g pâine (de preferat baghetă sau franzelă) 200 ml ulei de măsline sau de porumb 300 g ceapă 1 legatura verdeaţă 1/2 lingurita piper măcinat 1 lingura rasă […]

Falafel cu cuscus

Falafel cu cuscus

Falafel cu cuscus din: boabe de naut, frunze de spanac, branza feta, chimen, faina, lei, cuscus, menta, lamaie, ceapa verde, ulei de masline, sare si piper. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din […]

Salata de mango

Reteta zilei: Salata de mango

Salata de mango din: mango, coriandru, ulei de susan si sare. Mango este o sursă bogată de vitamine, minerale și antioxidanți esențiali. O porție de mango (aproximativ 165 g) conține în mod obișnuit: Calorii: 60-70 kcal Carbohidrați: 15-20 g Fibre: 1-3 g Vitamina C: Aport semnificativ, sprijinind sistemul imunitar Vitamina A: În special în forma […]

Vegetarian Biryani

Vegetarian Biryani

Vegetarian Biryani din: orez, unt, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, curry, cartof, morcov, mazare, rosii, bulion, sare si piper. Ingrediente: 1/2 cana de orez 1 lingura unt 1 lingura ulei 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura ghimbir proaspat razuit 1/2 lingura curry 1 cartofi mare copt 1 morcov mare 1 cana mazare congelata 2-3 […]

Tort vegetarian de conopidă

Tort vegetarian de conopidă

O reteta delicioasa de tort vegetarian de conopida din: faina, margarina, boia dulce, cimbru, sare, conopida, broccoli, ceapa, margarina, lapte, supa de legume, cascaval,  sare si piper. Ingrediente: 175 g făină albă 75 g margarină 1/2 linguriţă boia dulce 1/2 linguriţă cimbru uscat 3 linguri apă sare pentru umplutură: 1 conopidă mică 1 broccoli mic […]

Plăcinte cu linte şi castane

Retete vegetariene: Plăcinte cu linte şi castane

O reteta delicioasa de placinte cu linte si castane din: praz, unt, ciuperci, macis, frunze de cimbru, cartofi, linte, smantana, merisoare, ou, jeleu de coacaze rosii, faina si lapte. Ingrediente: 200 g praz, taiat in felii fine 25 g unt, plus inca 1 cub 100 g ciuperci, tocate marunt 4 varfuri cutit de macis macinat […]

Legume fripte în cuptor

Retete vegetariene: Legume la cuptor

O reteta delicioasa de legume la cuptor din: cartofi, ulei de masline, ceapa, vinete, dovlecei, oua, patrunjel si marar, suc de rosii si usturoi. Ingrediente:  1,5 kg cartofi, taiati felii 4 linguri ulei de masline 1 ceapa mare, taiata julien 2 vinete, taiate felii 2 dovlecei, taiati felii 4 oua, batute 1 lingura patrunjel si […]

Plăcintă vegetariană cu piure de cartofi dulci

Plăcintă vegetariană cu piure de cartofi dulci

Plăcintă vegetariană cu piure de cartofi dulci: încinge nişte ulei de măsline într-o cratiţă, apoi se prăjeşte 1 ceapă tăiată felii până devine aurie. adaugă 2 morcovi tocaţi fin şi 1 lingură de cimbru. toarnă 200ml de vin roşu, 150ml de apă şi 400g de roşii tocate de la conservă, apoi se presară 2 cuburi […]

Spirale de aluat cu pasta de masline

Retete vegetariene: Pasta de masline

O reteta delicioasa de pasta de masline din: masline, ceapa, paine, ulei, margarina, suc de lamaie si condimente. Ingrediente: 250 g masline mari negre 100 g ceapa 2 felii de paine 2 linguri ulei 2 linguri margarina – unt suc de lamaie condimente dupa gust   Mod de preparare: Inţepaţi măslinele în 3 – 4 […]

Roşii umplute cu salată grecească

Retete vegetariene: Roşii umplute cu salată grecească

Se taie partea de sus de la roşii, ca un căpăcel. Se scoate conţinutul cu o lingură, apoi se amestecă cu castravete şi măsline negre Kalamata tocate, feta fărâmiţată, frunze rupte de mentă şi ceapă verde. Se adaugă ulei de măsline din belşug şi câteva picături de oţet din vin alb, se asezonează şi se […]

Salată de grau bulgur picant cu năut şi dovleac de plăcintă

Retete vegetariene: Mancare de grau şi legume

Se încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie. Se fierbe uşor 1/2 legătură de ceapă verde tăiată în felii groase, câteva minute. Se adaugă 2 tije de celery tocate fin, 150g de morcovi mici tăiaţi jumătăţi şi  100  g de grâu spelta, apoi se toarnă 700ml de supă de legume. Se aduce la fierbere […]

Tortilla spaniolă cu ardei gras

Retete vegetariene: Tortilla spaniolă cu ardei gras

Se fierb 200 g de cartofi tăiaţi felii până devin fragezi, cam 4-5 minute. Se călesc într-o tigaie adâncă 1 ceapă roşie, tăiată în felii groase şi 1/2 ardei gras tăiat felii într-o lingură de ulei de măsline, până se înmoaie. Se adaugă cartofii şi se călesc 1 minut. Se condimentează bine cu sare şi […]

Despre Risotto

Risotto cu nuci şi andive

Risotto cu nuci şi andive – o reteta eleganta si rafinata, perfectă pentru cei care doresc sa impresioneze cu o masa sofisticata. Acest preparat combina textura cremoasa a orezului arborio cu crocantul nucilor prajite si gustul usor amarui al andivelor, creand o simfonie de arome si texturi care incanta papilele gustative. Ingrediente Orez Arborio (300 […]

Pateuri picante cu cartofi

Retete vegetariene: Pateuri picante cu cartofi

Se fierb 8 minute 300g de cartofi curăţaţi de coajă şi tocaţi, până se înmoaie. Cu un minut înainte de a se închide focul se adaugă 100 g de mazăre congelată. Se scurge totul, apoi se pune deoparte. Intre timp, se încinge un pic de ulei într-o tigaie. Se prăjeşte 1 ceapă tăiată felii până […]

Sandviciuri cu ardei copt şi halloumi

Retete vegetariene: Sandviciuri cu ardei copt şi halloumi

Se taie în felii groase 200g de brânză halloumi. Se presară feliile cu oregano uscat. Se încinge un pic de ulei într-o tigaie de teflon, apoi se prăjeşte brânza pe fiecare parte, până prinde o culoare aurie, între timp, se încălzesc 2 lipii deasupra flăcării aragazului câteva secunde pe fiecare parte, ca să se încălzească. […]

Retete cu pui

Tempura de ceapă

O reteta de tempura de ceapa din: ceapa, zeama de lime, ulei de arahide, faina de naut, boia iute, bicarbonat, curcuma, apa si sare. Ingrediente: 2 cepe 1/2 lime (zeama) ulei de arahide (sau de floarea-şoarelui) pentru aluat: 130 g faină de năut 1 linguriţă boia iute 1 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă curcuma 1 ceaşcă […]

Falafel cu cuscus

Falafel

Sunt chifteluţe vegetariene – se pot servi în zilele de post. Se mărunţesc cu robotul de bucătărie 250 g boabe de năut din conservă, 2 căţei de us­turoi curăţaţi, 1 ceapă curăţată, boia de ardei, pătrunjel verde, coriandru, sare şi piper. Pasta obţinută se mo­delează sub formă de biluţe, care se tăvălesc prin boabe de […]

Cremă delicioasă de sparanghel

Cremă delicioasă de sparanghel din: sparanghel verde, unt, faina, supa de legume, galbenus, smantana, paine de toast si sare. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 60 g unt 1 linguriţă de făină 2 l supă de legume 1 gălbenuş 2 linguri de smântână 2 felii de pâine de toast sare   Mod de preparare: Treceţi sparanghelul […]

Papadie cu ceapa

Papadie cu ceapa

O reteta simpla de papadie cu ceapa din: frunze papadie, ceapa, usturoi, ulei de masline, bicarbonat si sare. Ingrediente: 2   kg frunze păpădie 200 g ceapă 6 căţei usturoi 1 pahar ulei de măsline bicarbonat sare Mod de preparare: Păpădia, spălată şi curăţată bine, se lasă la fiert într-un vas cu apă rece în care […]

Jemista

Jemista

Jemista din: ceapa, vinete, orez, rosii, ardei, dovlecel, patrunjel si sare. Ingrediente: 3 cepe 2 vinete 1/2 cană orez 3-4 roşii 2-3 ardei 1 dovlecel frunze de pătrunjel sare piper     Mod de preparare: Jemista: Intr-o cratiţă căleşti ceapa şi vinetele curăţate, spălate şi tăiate mărunt. După ce le-ai călit, dai cratiţa deoparte. Adaugi […]

Sfecla umpluta cu nuci

Sfecla umpluta cu nuci

Sfecla umpluta cu nuci din: sfecla rosie,  nuci, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg sfeclă roşie 350 g nuci măcinate 400 g ceapă 150 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Sfecla umpluta cu nuci: Alegi sfecle mici de aceeaşi mărime şi le speli bine cu peria. Le fierbi în apă cu […]

Snitel de soia cu mustar

Snitel de soia cu mustar

O reteta gustoasa de snitel de soia cu mustar, faina, apa, condimente si ulei. Ingrediente:  1 pachet şni­ţele din soia 3 linguri făina 2 linguri muştar 1 lingură vegeta 4 lin­guri apă condimente după preferinţă 2 linguri ulei   Mod de preparare: Fierbi şni­ţelele în apă clocotită cu sare, le scoţi şi le laşi să […]

Ghiveci calugaresc

Ghiveci calugaresc cu bame

  O reteta simpla si gustoasa de ghiveci din: mazare, cartofi, fasole verde, conopida, bame, ardei gras, telina, morcovi, ceapa, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel si marar. Ingrediente: 200 g mazăre 400 g cartofi 200 g fasole verde 1 conopidă mică 100 g bame 2 ardei graşi 1 ţelină 2 morcovi 300 g ceapă […]

Pateuri cu ciuperci

Pateuri cu ciuperci

  O reteta simpla si gustoasa de pateuri cu ciuperci, ceapa, patrunjel si aluat. Ingrediente: 300 g ciuperci 2 cepe pătrunjel aluat pentru pateuri   Mod de preparare: Ceapa toca­tă o căleşti cu ciupercile mărunţite. Adaugi sare, piper şi pătrunjel. Formezi pateuri şi le coci la foc iute, timp de 10-15 minute.   Pofta buna!

Mancare de dovlecei si rosii

Mancare de dovlecei cu ceapa

  O reteta simpla si gustoasa de mancare de dovlecei, ulei, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, cimbru, marar si tarhon. Ingrediente: 1 kg dovlecei 50 ml ulei 300 g roşii 100 g ceapă 10 g usturoi pătrunjel cimbru mărar tarhon   Mod de preparare: Adaugi dovle­ceii peste ceapa înăbuşită şi îi fierbi cu 1 l de […]