Fasole verde in unt

Garnituri: Fasole verde in unt din: unt, usturoi, patrunjel, marar, fasole verde si salata verde. Ingrediente: 50 g unt, la temperatura camerei 1 catel de usturoi, tocat marunt 2-3 linguri de parunjel si marat, tocat 400 g fasole verde, din conserva sau congelata 1 salata verde   Mod de preparare: Amesteca untul cu usturoi si […]

Tocana de legume cu carne de oaie

Tocana de legume cu soia, porumb si ananas

Tocana de legume cu soia, porumb si ananas din: ceapa, ardei, chiftelute vegetariene, coaja si zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, boia iute, pudra de ghimbir, boabe de piper, ananas, zahar tos, bulion, malai, vin rosu si taitei. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata rondele 2 ardei, curatati de seminte si taiati fasii 300 […]

Sosuri

Sos vegetarian

Sos vegetarian din: ulei, ceapa, morcovi, telina, dafin, faina, vin rosu, supa de legume si ketchup.   Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 cepe mari, taiate felii 2 morcovi, tocati grosier 2 tulpini de telina Apio, tocate grosier 2 frunze de dafin, rupte 2 linguri de faina 400 ml vin rosu 400 ml supa de […]

Reteta zilei: Supa de legume vegetariana

Supa de legume vegetariana din: ulei de masline, ceapa, usturoi, condimente, fasole, rosii, salata, supa de legume, salvie si parmezan.   Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 cepe medii, tocate 2 catei usturoi tocati 2 lingurite condimente italiene (amestec de oregano, busuioc, maghiran, cimbru și rozmarin) 2 cutii fasole 1 cutie rosii Salata creata […]

Falafel cu sfeclă

O reteta savuroasa de Falafel cu sfeclă din: ulei de masline, ceapa, chimion, naut, sfecla, pesmet, ou, tahini, ulei, iaurt, zahar, lipii, sfecla rosie si frunze de sfecla. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o opțiune preferată pentru vegetarieni și […]

Lasagna vegetariană

Lasagna vegetariană din: foi lasagna, sare, piper, dovlecei, usturoi, ceapa, ulei, rosii, busuioc, mozzarella, parmezan, rosii cherry, rosii galbene si seminte de floarea soarelui.   Ingrediente: 12 foi lasagna sare piper 3 dovlecei mijlocii 2-3 catei de usturoi 1 ceapa 1 lingura ulei 600 g rosii decojite (conserva) 2 linguri busuioc tocat 250 g mozzarella […]

Retete savuroase: Chiftelute vegetariene

O reteta de Chiftelute vegetariene din: falafel, sos tomat, cornuri, cascaval, busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, zahar tos, cimbru si ceapa rosie. Ingrediente: 300 g falafel, decongelate 350 g sos tomat picant pentru paste 4 cornuri sau mini baghete 100 g cascaval razuit busuioc pentru ornat 2 linguri zeama de lamaie 2 linguri […]

Iahnie de mazare

Mazăre cu mentă sott’olio

Mazăre cu mentă sott’olio din: mazare, menta, sare de mare, iper, lamaie, ulei de masline extravirgin. Este o metodă fantastică de a găti mazărea. In italiană, sott’olio înseamnă „sub ulei” şi, în general, când o serviţi în acest fel, mazărea trebuie să fie rece sau la temperatura camerei, fiind o mâncare de vară. Ingrediente: 4-6 […]

Salata cu carnati in stil italian

O reteta de salata cu carnati din: carnati, paine ciabatta, rosii, patrunjel, busuioc, ulei de masline, usturoi, zeama si coaja de lamaie, otet de vin rosu, zahar, capere si ceapa. Aceasta este o salata ideala, plina de arome si satioasa! In varianta vegetariana, in loc de carnati pune chiftele din soia sau acs topit la […]

Mazăre cu verdeţuri

Mazăre cu ceapă verde şi salată verde

O reteta de Mazăre cu ceapă verde şi salată verde din: unt, ulei de masline, faina, supa de pui, ceapa verde, mazare, salata verde, zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: un cubuleţ de unt ulei de măsline o linguriţă cu vârf de făină 285 ml supă de pui sau de legume 6 […]

retete

Chilli vegetarian

Chilli vegetarian din: ulei de masline, ceapa, ardei grasi, chimion, fasole boabe, rosii si orez.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 350 g de ardei grasi, fara seminte si feliati cate 1 lingura de chimion macinat, pudra de chilli si paprika afumata 400 g de fasole boabe in sos picant, din […]

Pesto de mentă

Pesto de mentă – o reinterpretare răcoritoare a clasicului pesto italian. Perfect pentru paste, salate, legume prăjite sau carne la grătar, acest sos aduce un plus de prospețime oricărui preparat. Ingrediente (pentru aproximativ 200 ml de pesto) 50 g frunze proaspete de mentă – baza aromată a sosului 20 g pătrunjel proaspăt (opțional) – pentru […]

Cum se prepara Supa vegetariana (video)

O reteta video despre Cum se prepara supa vegetariana, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 knobs of butter 1 medium onion 2 cloves of garlic 1 broccoli head 1/2 ltr vegetable stock 1 creme fraiche salt and pepper   Cum se prepara Supa vegetariana Pofta buna!

Supă-cremă de ardei gras

Supa crema de ardei gras din: ceapa, ardei grasi, ulei de masline, cimbru, rosii, foaie de dafin, supa de legume, sare, piper, zahar, busuioc si smantana. Ingrediente:  4 cepe frantuzesti 5 ardei grasi (portocalii sau roșii) 2 linguri ulei de măsline 2 fire cimbru 250 g rosii decojite (conservă) 1 foaie de dafin 600 ml […]

Supă de roşii cu praz şi mirodenii

Supa de rosii cu praz si mirodenii din: rosii, telina, ardei gras, usturoi, ceapa, suc de rosii, tarhon, seminte de chimen, cimbru, frunze de dafin, ulei de masline, praz, sare, piper si otet.   Ingrediente: 1 kg rosii 1 telina 1 ardei gras rosu 5 catei de usturoi 4 cepe 1 l suc de rosii […]

Frigarui cu vinete

O reteta de frigarui cu vinete din: vinete, ardei grasi, cartofi, usturoi, patrunjel verde, frunze de busuioc, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 2 ardei grasi rosii 9 cartofi noi 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 10 frunze de busuioc 2 linguri otet balsamic 4 linguri ulei de […]

Ardei pe grătar, umpluţi cu cuşcuş

Ardei pe gratar, umpluti cu cuscus din: cuscus, ulei de masline, morcov, ceapa, usturoi, sare, piper, verdeturi, branza si ardei grasi. Ingrediente: 100 g cuscus 6 linguri ulei de masline 1 morcov 1 ceapa 1 catel de usturoi sare piper macinat verdeturi 50 g branza rasa 4 ardei grasi   Mod de preparare: pune cuscusul […]

Cum se prepara sushi vegetarian (video)

O reteta video despre cum se prepara sushi vegetarian, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 250 g cooked sushi rice 1 nori sheet 1/2 avocado 1/2 cucumber, thinly sliced 1/2 red pepper, thinly sliced 2 strips egg roll 2 slices egg roll 15 g dill 1 tsp wasabi sauce 1/2 […]

Sote de morcovi cu naut

O reteta de sote de morcovi cu naut din: naut, morcovi, unt, usturoi, patrunjel, menta si sare. Ingrediente: 200 g naut 3 morcovi medii 75 g unt 1 catel de usturoi patrunjel menta pentru decor sare   Mod de preparare: Pune năutul într-un castron şi lasă-l peste noapte la înmuiat. Fierbe-l în apă cu sare […]

Salată de roşii cu feta şi lămâi murate

Salata de rosii cu feta si lamai murate din: rosii, ceapa rosie, lamaie murata, branza feta, ulei de masline, zeama de lamaie, patrunjel, menta si paine crocanta. Ingrediente: 4 rosii mari, curatate de seminte si taiate in felii groase 1 ceapa rosie mare, feliata subtire 1 lamaie murata, fara pulpa, taiata felii subtiri 200 g […]

Orez cu ciuperci si marar

Orez cu ciuperci

O reteta delicioasa de orez cu:ciuperci, ceapa, morcov, dovlecel, radacina de patrunjel, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 ceşcuţă cu orez 300 g ciuperci proaspete 1 ceapă 1 morcov 1 dovlecel 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare: Taie ceapa mărunt si căleşte-o în ulei. Adaugă orezul şi lasă pe foc câteva […]

Cum se prepara supa crema de ciuperci portabello (video)

Cum se prepara supa crema de ciuperci portabello – un preparat rafinat și savuros, perfect pentru zilele răcoroase sau pentru a impresiona la o cină specială. Această rețetă pune în valoare aroma bogată și pământie a ciupercilor portabello, completând-o cu texturi cremoase și note delicate de ierburi aromatice. Supa cremă de ciuperci este nu doar […]

Vinete la grătar cu mozzarella şi dovlecei

Vinete la gratar cu usturoi

O reteta de vinete la gratar cu usturoi din: vinete, usturoi, usturoi verde, ulei de masline, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 1 capatana de usturoi 4-5 fire de usturoi verde 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte macinate de coriandru sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în rondele, puneţi-le pe […]

Piure de mazare cu menta

O reteta de piure de mazare cu menta din: mazare verde, unt, ceapa, usturoi, marar, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare verde 2 linguri unt 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 legatura marar 1 lingura frunze tocate de menta sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi mazărea în apă cu sare. Lăsaţi-o […]

Frigarui vegetariene cu legume

Frigarui vegetariene

O reteta de frigarui vegetariene din: dovlecei, ciuperci, ardie gras, frunze de telina si patrunjel, ulei, mujdei, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei mai mari 8 ciuperci albe de cultura 1 ardei gras rosu 2 cepe frunze de telina si de patrunjel 100 ml ulei 200 ml mujdei facut din 2 capatani de usturoi si […]

Burgeri de ciuperci şi năut

Burgeri de ciuperci şi năut

O reteta de burgeri de ciuperci si naut din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, ceapa verde, praf de curry, suc si coaja de lamaie, naut, pesmet, iaurt, chimion, chifle cu cereale, rosii si frunze de rucola. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 250g de ciuperci (hribi), tocate mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 legătură […]

Cuşcuş

Cuşcuş

Cuşcuş este un aliment de bază în bucătăria nord-africană, fiind considerat mâncarea naţională a Marocului. El constă din mici granule de grâu dur, care se acoperă cu un strat fin de făină şi se fierb la abur. Pentru a forma aceste granule, grâul dur şi făina se stropesc cu puţină apâ sărată, apoi se freacă […]

Falafel cu sos tahini

Falafel cu sos tahini

Falafel cu sos tahinidin: naut, sare de mare, menta, chimion, coriandru, bicarbonat de sodiu, coaja de lamaie, usturoi, ceapa, frunze de coriandru, ulei de arahide, tahini, iaurt, zeama de lamaie si miere. Falafelul este relativ simplu de preparat şi mult mai gustos decât ciudatele versiuni gata preparate din supermarketuri sau fast-fooduri. Pentru a obţine consistenţa […]

Burgeri din porumb şi fasole cu salsa

Burgeri din porumb şi fasole cu salsa din: boabe de fasole, naut, branza cheddar, porumb, ardei iute, ou, coriandru, ulei, rosii cherry, ceapa rosie, zeama de lime si frunze de salata. Ingrediente: 400 mix de fasole boabe, din conserva, scursa 400 g naut din conserva, scurs 50 g de branza cheddar, rasa 200 g de […]

Hamburgeri vegetarieni cu quinoa

Burgeri vegetarieni

O reteta de burgeri vegetarieni din: cartofi, condimente, paine, linte, usturoi, ou, parmezan, sfecla rosie, ulei de floarea soarelui, cascaval, chifle, zacusca, salata si rosii. Ingrediente: 800 g cartofi, taiati pentru prajit 2 lingurite amestec de condimente pentru friptura 100 g paine alba 1 conserva de 400 g linte, scursa de lichid 1 catel de […]

Orez cu sofran

Reteta zilei: Orez cu sofran

Orez cu sofran din: sofran, ulei de masline extravirgin, ceapa, orez basmati, supa de pui si sare. Șofranul este un condiment prețios obținut din stigmatele florii de șofran (Crocus sativus). Este cunoscut pentru aroma sa distinctă, gustul ușor amărui și culoarea intensă galben-portocalie pe care o oferă preparatelor culinare. Șofranul este folosit în multe bucătării […]

Bulete vegetale

Bulete vegetale din: linte, oua, faina integrala, paine, ulei de masline, ceapa,verdeata, piper si sare iodata. Ingrediente: 500 g linte 3 ouă 100 g făină integrală 250 g pâine (de preferat baghetă sau franzelă) 200 ml ulei de măsline sau de porumb 300 g ceapă 1 legatura verdeaţă 1/2 lingurita piper măcinat 1 lingura rasă […]