Salata de mango

Reteta zilei: Salata de mango

Salata de mango din: mango, coriandru, ulei de susan si sare. Mango este o sursă bogată de vitamine, minerale și antioxidanți esențiali. O porție de mango (aproximativ 165 g) conține în mod obișnuit: Calorii: 60-70 kcal Carbohidrați: 15-20 g Fibre: 1-3 g Vitamina C: Aport semnificativ, sprijinind sistemul imunitar Vitamina A: În special în forma […]

Supa Faki

Supa Faki – Lintea este un ingredient important în alimentaţia grecilor, fiind în acelaşi timp o sursă ieftină de proteine şi un aliment foarte gustos, în Postul Mare, când credincioşii nu consumă carne, din linte se poate prepara o faki soupa simplă şi săţioasă. Faki soupa se mai numeşte şi fakes soupa. Este o mâncare […]

Vegetarian Biryani

Vegetarian Biryani

Vegetarian Biryani din: orez, unt, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, curry, cartof, morcov, mazare, rosii, bulion, sare si piper. Ingrediente: 1/2 cana de orez 1 lingura unt 1 lingura ulei 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura ghimbir proaspat razuit 1/2 lingura curry 1 cartofi mare copt 1 morcov mare 1 cana mazare congelata 2-3 […]

Tort vegetarian de conopidă

Tort vegetarian de conopidă

O reteta delicioasa de tort vegetarian de conopida din: faina, margarina, boia dulce, cimbru, sare, conopida, broccoli, ceapa, margarina, lapte, supa de legume, cascaval,  sare si piper. Ingrediente: 175 g făină albă 75 g margarină 1/2 linguriţă boia dulce 1/2 linguriţă cimbru uscat 3 linguri apă sare pentru umplutură: 1 conopidă mică 1 broccoli mic […]

Plăcinte cu linte şi castane

Retete vegetariene: Plăcinte cu linte şi castane

O reteta delicioasa de placinte cu linte si castane din: praz, unt, ciuperci, macis, frunze de cimbru, cartofi, linte, smantana, merisoare, ou, jeleu de coacaze rosii, faina si lapte. Ingrediente: 200 g praz, taiat in felii fine 25 g unt, plus inca 1 cub 100 g ciuperci, tocate marunt 4 varfuri cutit de macis macinat […]

Plăcintă vegetariană cu piure de cartofi dulci

Plăcintă vegetariană cu piure de cartofi dulci

Plăcintă vegetariană cu piure de cartofi dulci: încinge nişte ulei de măsline într-o cratiţă, apoi se prăjeşte 1 ceapă tăiată felii până devine aurie. adaugă 2 morcovi tocaţi fin şi 1 lingură de cimbru. toarnă 200ml de vin roşu, 150ml de apă şi 400g de roşii tocate de la conservă, apoi se presară 2 cuburi […]

Roşii umplute cu salată grecească

Retete vegetariene: Roşii umplute cu salată grecească

Se taie partea de sus de la roşii, ca un căpăcel. Se scoate conţinutul cu o lingură, apoi se amestecă cu castravete şi măsline negre Kalamata tocate, feta fărâmiţată, frunze rupte de mentă şi ceapă verde. Se adaugă ulei de măsline din belşug şi câteva picături de oţet din vin alb, se asezonează şi se […]

Mancare de grau şi legume

  Mancare de grau şi legume – Această rețetă combină grâul – o sursă excelentă de fibre, proteine și vitamine – cu legume proaspete și aromate, creând o masă sățioasă și echilibrată. Ideală pentru cei care își doresc o opțiune ușor de preparat și plină de nutrienți, mâncarea de grâu și legume poate fi servită […]

Tortilla spaniolă cu ardei gras

Retete vegetariene: Tortilla spaniolă cu ardei gras

Se fierb 200 g de cartofi tăiaţi felii până devin fragezi, cam 4-5 minute. Se călesc într-o tigaie adâncă 1 ceapă roşie, tăiată în felii groase şi 1/2 ardei gras tăiat felii într-o lingură de ulei de măsline, până se înmoaie. Se adaugă cartofii şi se călesc 1 minut. Se condimentează bine cu sare şi […]

Risotto cu nuci şi andive

Risotto cu nuci şi andive – o reteta eleganta si rafinata, perfectă pentru cei care doresc sa impresioneze cu o masa sofisticata. Acest preparat combina textura cremoasa a orezului arborio cu crocantul nucilor prajite si gustul usor amarui al andivelor, creand o simfonie de arome si texturi care incanta papilele gustative. Ingrediente Orez Arborio (300 […]

Pateuri picante cu cartofi

Retete vegetariene: Pateuri picante cu cartofi

Se fierb 8 minute 300g de cartofi curăţaţi de coajă şi tocaţi, până se înmoaie. Cu un minut înainte de a se închide focul se adaugă 100 g de mazăre congelată. Se scurge totul, apoi se pune deoparte. Intre timp, se încinge un pic de ulei într-o tigaie. Se prăjeşte 1 ceapă tăiată felii până […]

Sandviciuri cu ardei copt şi halloumi

Retete vegetariene: Sandviciuri cu ardei copt şi halloumi

Se taie în felii groase 200g de brânză halloumi. Se presară feliile cu oregano uscat. Se încinge un pic de ulei într-o tigaie de teflon, apoi se prăjeşte brânza pe fiecare parte, până prinde o culoare aurie, între timp, se încălzesc 2 lipii deasupra flăcării aragazului câteva secunde pe fiecare parte, ca să se încălzească. […]

Retete cu pui

Tempura de ceapă

O reteta de tempura de ceapa din: ceapa, zeama de lime, ulei de arahide, faina de naut, boia iute, bicarbonat, curcuma, apa si sare. Ingrediente: 2 cepe 1/2 lime (zeama) ulei de arahide (sau de floarea-şoarelui) pentru aluat: 130 g faină de năut 1 linguriţă boia iute 1 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă curcuma 1 ceaşcă […]

Falafel cu cuscus

Falafel

Sunt chifteluţe vegetariene – se pot servi în zilele de post. Se mărunţesc cu robotul de bucătărie 250 g boabe de năut din conservă, 2 căţei de us­turoi curăţaţi, 1 ceapă curăţată, boia de ardei, pătrunjel verde, coriandru, sare şi piper. Pasta obţinută se mo­delează sub formă de biluţe, care se tăvălesc prin boabe de […]

Cremă delicioasă de sparanghel

Cremă delicioasă de sparanghel din: sparanghel verde, unt, faina, supa de legume, galbenus, smantana, paine de toast si sare. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 60 g unt 1 linguriţă de făină 2 l supă de legume 1 gălbenuş 2 linguri de smântână 2 felii de pâine de toast sare   Mod de preparare: Treceţi sparanghelul […]

Papadie cu ceapa

Papadie cu ceapa

O reteta simpla de papadie cu ceapa din: frunze papadie, ceapa, usturoi, ulei de masline, bicarbonat si sare. Ingrediente: 2   kg frunze păpădie 200 g ceapă 6 căţei usturoi 1 pahar ulei de măsline bicarbonat sare Mod de preparare: Păpădia, spălată şi curăţată bine, se lasă la fiert într-un vas cu apă rece în care […]

Jemista

Jemista

Jemista din: ceapa, vinete, orez, rosii, ardei, dovlecel, patrunjel si sare. Ingrediente: 3 cepe 2 vinete 1/2 cană orez 3-4 roşii 2-3 ardei 1 dovlecel frunze de pătrunjel sare piper     Mod de preparare: Jemista: Intr-o cratiţă căleşti ceapa şi vinetele curăţate, spălate şi tăiate mărunt. După ce le-ai călit, dai cratiţa deoparte. Adaugi […]

Sfecla umpluta cu nuci

Sfecla umpluta cu nuci

Sfecla umpluta cu nuci din: sfecla rosie,  nuci, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg sfeclă roşie 350 g nuci măcinate 400 g ceapă 150 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Sfecla umpluta cu nuci: Alegi sfecle mici de aceeaşi mărime şi le speli bine cu peria. Le fierbi în apă cu […]

Snitel de soia cu mustar

Snitel de soia cu mustar – o opțiune vegetariană delicioasă și sănătoasă, care imită textura și savoarea unui snitel tradițional de carne. Acest fel de mâncare este ideal pentru cei care caută alternative bazate pe plante, fiind bogat în proteine și plin de aromă. Iată cum poți prepara snitelul de soia cu muștar: Ingrediente: 200 […]

Ghiveci calugaresc

Ghiveci calugaresc cu bame

  O reteta simpla si gustoasa de ghiveci din: mazare, cartofi, fasole verde, conopida, bame, ardei gras, telina, morcovi, ceapa, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel si marar. Ingrediente: 200 g mazăre 400 g cartofi 200 g fasole verde 1 conopidă mică 100 g bame 2 ardei graşi 1 ţelină 2 morcovi 300 g ceapă […]

Pateuri cu ciuperci

Pateuri cu ciuperci

  O reteta simpla si gustoasa de pateuri cu ciuperci, ceapa, patrunjel si aluat. Ingrediente: 300 g ciuperci 2 cepe pătrunjel aluat pentru pateuri   Mod de preparare: Ceapa toca­tă o căleşti cu ciupercile mărunţite. Adaugi sare, piper şi pătrunjel. Formezi pateuri şi le coci la foc iute, timp de 10-15 minute.   Pofta buna!

Mancare de dovlecei si rosii

Mancare de dovlecei cu ceapa

  O reteta simpla si gustoasa de mancare de dovlecei, ulei, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, cimbru, marar si tarhon. Ingrediente: 1 kg dovlecei 50 ml ulei 300 g roşii 100 g ceapă 10 g usturoi pătrunjel cimbru mărar tarhon   Mod de preparare: Adaugi dovle­ceii peste ceapa înăbuşită şi îi fierbi cu 1 l de […]

Dovlecei umpluti cu telina si rosii

Dovlecei umpluti cu telina si rosii din: dovlecei, telina, rosii, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 2 dovlecei frumoşi 200 g ţelină rasă 500 g roşii 5-6 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Dovlecei umpluti cu telina si rosii: Cureţi dovle­ceii de coajă, îi tai în felii pe lungime şi îi prăjeşti în ulei. […]

Mancare de telina si ciuperci

Telina cu ciuperci si ceapa

  O reteta delicioasa de telina cu ciuperci, ceapa, faina, vin alb, sare, piper si foi de dafin. Ingrediente: 2 ţeline mici 2 cepe 1 lingură făină 100 ml vin alb 200 g ciuperci piper sare foi dafin     Mod de preparare: O ţelină mai mare sau două mai mici, le cureţi, le speli […]

Cum se prepara Crema de broccoli

Cum se prepara Crema de broccoli – o alegere excelentă pentru o masă sănătoasă și reconfortantă. Aici vei găsi o rețetă simplă și rapidă pentru a prepara această supă delicioasă și nutritivă. Ingrediente: 1 kg de broccoli, tăiat în buchețele 1 ceapă mare, tocată 2 căței de usturoi, zdrobiți 1 litru de supă de legume […]

Mancare de linte

Mancare de linte

O reteta delicioasa de mancare de linte, morcovi, patrunjel, ulei, bulion, boia, ceapa, pasta de ardei, usturoi si sare. Ingrediente: 2 căni linte 2-3 morcovi 2 rădăcini pătrun­jel 2 căni apă 2 linguri ulei 1 cană bulion 1/2 linguriţă boia 1 ceapă 2 linguri pastă de ardei sau 1 ardei tăiat mărunt 2-3 căţei de […]

Bors calugaresc

Bors calugaresc – Tradiție și Savoare într-un Castron de Sănătate. Borșul călugăresc este un preparat tradițional românesc, cunoscut pentru simplitatea sa și pentru bogăția de arome. Inspirat din rețetele mănăstirești, acest borș este plin de legume proaspete și verdețuri, fiind o mâncare ușoară, dar hrănitoare. Ideal pentru post sau pentru cei care preferă o alimentație […]

Pleurotus la gratar

Lime pleurotus

O reteta simpla si delicioasa de lime pleurotus din: ciuperci, ardei colorat, ceapa verde, ulei, usturoi, lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 600 gr ciuperci pleurotus 50 gr ardei colorat 1 legătură de ceapă verde 50 ml ulei 4 căţei de usturoi 1 lămâie verde 20 gr sare 2 gr piper   Mod de preparare: […]

Parjoale de cartofi

Parjoale de cartofi din: cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, usturoi, sare si untdelemn. Ingrediente: un castron de cartofi fierţi 2-3 morcovi o ceapă o rădăcină de pătrunjel 2-3 căţei de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde sare untdelemn   Mod de preparare: Parjoale de cartofi: La un castron de cartofi fierţi, zdrobiţi, se pune o […]

Mancare de stevie - simpla si buna

Mancare de stevie – simpla si buna

Mancare de stevie – simpla si buna din: stevie, ulei, faina, sare. Ingrediente: 5 legături ştevie 2-3 linguri ulei 1 lingură făină sare   Mod de preparare: Speli ştevia foarte bine, îndepărtezi nervurile şi o fierbi  în apă sărată clocotită. După 15 minute o scoţi şi laşi la scurs, o toci şi o căleşti într-o […]

Mancare de urzici proaspete

Mancare simpla de urzici

  O reteta de mancare de urzici din: urzici, faina, ulei si sare. Ingrediente: 500 g urzici 1 lingură făină ulei sare   Mod de preparare: Alegi urzicile şi le rupi codiţele. Le speli bine în mai multe ape şi le pui la fiert pentru 10-15 minute în apa clocotită cu sare. Le laşi la […]

Cartofi fierti cu broccoli

Cartofi fierti cu broccoli din: cartofi, broccoli, margarina, usturoi, patrunjel.   Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 kg broccoli 50 g margarină 2 căţei usturoi 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cartofi fierti cu broccoli: Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Fierbi şi broccoli 5 minute. După ce au fiert cartofii, s-au […]