Papusi de dragavei

O reteta de post de papusi de dragavei din: frunze de stevie, ardei iute, morcov, ceapa, otet si sare. Ingrediente: 40 frunze de ştevie un ardei iute un morcov o ceapă oţet sare facultativ: 4 linguri de untdelemn   Mod de preparare: Frunzele de ştevie se spală, se curăţă de vinele prea groase şi se […]

Cum se prepara sos de ciuperc

Ciuperci in sos tomat

  O reteta de ciuperci in sos tomat, foi de dafin, boia dulce, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci din conservă 4 linguri sos de roşii foi de dafin 1 linguriţă rasă de boia dulce 2 căţei de usturoi curăţaţi câteva fire de pătrunjel sare pipe   Mod de preparare: Intr-o cratiţă […]

Friptura de vinete

O reteta foarte gustoasa de friptura de vinete din: vinete, ardei, rosii, pasta de tomate, faina, untdelemn, sare si usturoi. Ingrediente: 2-3 vinete mai mici 3 ardei 3 roşii mici o lingnră de pastă de tomate o lingnră de făină untdelemn sare facultativ: 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Vinetele se curăţă de […]

Fasole picanta pe paine prajita

  Se încălzesc 200g fasole din conservă, se adaugă 1 linguriţă pâslă curry şi 1 linguriţi frunze de coriandru tocate. Se pasează uşor şi se întinde pe pâine toast integrală. Poftă bună!

Bigilla

O reteta cu fasole fava, ulei de masline, lamaie, un ardei iute rosu, putin patrunjel si putina menta servita pe felii de paine prajita. preparat specific maltez Ingrediente: 500 g fasole fava uscată o jumătate de cană de ulei de măsline o lămîie un ardei iute roşu 8 căţei de usturoi o legătură de pătrunjel […]

Legume cu muguri de pin

Legume cu muguri de pin

  Ingrediente: 500 g ciuperci doi morcovi 100 g muguri de pin 150 g porumb fiert doi ardei graşi o ceapă doi căţei de usturoi 250 g orez pudră de curry 200 iml vin alb demisec o lămîie sare piper ulei de măsline mărar   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, […]

Legume mexicane cu condimente

Legume mexicane cu condimente

  Ingrediente: un morcov mazăre fină un ardei roşu o ceapă boabe de porumb o roşie descojită câteva ciu­perci tăiate felii condimente şi plante aromatice (busuioc, oregano, cimbru, curry, chile, coriandru, ghimbir, piper roşu sau negru)   Mod de preparare: Se taie legumele în cubuleţe şi se înăbuşă timp de câteva minute într-o tigaie cu […]

Pithale

Pithale din: faina besan, seminte de mustar, sofran, ulei, ardei chilli, usturoi, ceapa, rosie si sare. preparat specific indian Bucataria Indiana Ingrediente: o jumătate de cană de făină besan (obţinută din năut) o jumătate de linguriţă de seminţe de muştar o jumătate de linguriţă de şofran un vârf de cuţit de pudră de asafetida două […]

Salata de vinete cu nuca

Salata de vinete cu nuca din: vinete, nuca, ceapa, rosii, usturoi, patrunjel, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 5 vinete 100 g nu­că 1 ceapă 2 roşii 2 căţei de usturoi legătură pătrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Salata de vinete cu nuca: Speli vinetele, le aşezi într-o tavă mare pe care o dai […]

Aditivi

Costite vegetariene

Costite vegetariene din: nuci, ardei, amidon, ananas, sos, morcov, ulei. Ingrediente: 75 g nuci o jumătate de ardei roşu şi o jumătate de ardei gal­ben două linguriţe de amidon 150 g felii de ananas 120 ml sos dulce- acrişor un morcov ulei   Mod de preparare: Nucile se pun la fiert într-o oală în care […]

Burger vegetal cu legume

Burger vegetal cu legume

Burger vegetal cu legume din: broccoli, vinete, ardei, ceapa, morcovi, usturoi, orez, oua, alune, sare, piper, ulei, pesmet, patrunjel, ciuperci. Ingrediente: 500 g broccoli două vinete doi ardei verzi o ceapă doi morcovi doi căţei de usturoi 200 g orez cu bobul lung 3 ouă o lingură de alune sare piper ulei de floarea-soarelui pesmet […]

Sos de usturoi cu caju

Sos de usturoi cu caju din: caju, usturoi, suc de lamaie, sos de soia, sare si apa. Ingrediente: caju 200g hidratat peste noapte (minim 3 ore ) 2-3 catei usturoi 1/2 – 1 suc de lamaie 1-2 linguri sos de soia sare apa   Mod de preparare: Caju-ul se clateste bine si se pune in […]

Chifteluţe din inimă de porc

Perişoare din soia granule

Perişoare din soia granule Ingrediente: 200 g soia granule (2 pungi) 3-4 cepe 6 linguri orez 4 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri făină 1 lingură vegeta condimente pentru carne tocată 4-5 linguri ulei   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei. Se adaugă orezul şi o cană […]

Drob clasic de miel

Drob de zarzavat

Drob de zarzavat Ingrediente: 500 g cartofi 3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 varză mică 3-4 bucheţele conopidă 3 felii de pâine graham 10 linguri nucă 4 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde cimbru 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Rădăcinoasele se pun la […]

Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei cu soia granule

Musaca de dovlecei cu soia granule din: dovlecei, soia, rosii, oua, smantana, marar, patrunjel, sare, ulei, vegeta. Ingrediente: 5 dovlecei 100 g soia granule 500 g roşii pentru gătit 2 ouă 100 g smântână degresată 1 legătură mărar şi pătrunjel sare 3-4 linguri ulei 1 linguriţă vegeta   Mod de preparare: Dovleceii se taie rondele […]

Chiftelute cu soia

Chifteluţe de soia cu boia

Chifteluţe de soia Ingrediente: 2 căni soia fiartă 1 cană pesmet 1 căpăţână usturoi 1 lingură boia de ardei dulce 1 linguriţă cimbru 1 lingură vegeta 2 ouă 1 legătură pătrunjel condimente maghiran oregano   Mod de preparare: Soia fiartă se dă prin maşina de tocat, usturoiul se pisează şi se amestecă cu restul ingredientelor […]

Mancare de praz cu masline si verdeata

Mancare de praz cu masline si verdeata din: praz, ceapa, masline, pasta de tomate, vegeta, ulei, sare, marar, patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg praz 2-3 cepe potrivite 250 g măsline dietetice 2 linguri pastă de tomate 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei sare după gust mărar pătrunjel   Mod de preparare: Mancare de praz cu masline […]

Retete de Smoothie

Reteta zilei: Smoothie de portocale cu lapte de cocos

Smoothie de portocale cu lapte de cocos din: lapte de cocos, portocale, coaja de portocala, estenta de vanilie. Poate te intereseaza si: Smoothie de fructe de padure Smoothie cu scortisoara   Ingrediente:  1 cutie lapte de cocos 6 portocale, decojite 2 linguri de coaja de portocala 1 lingura esenta de vanilie         […]

Reteta telina cu masline

Reteta telina cu masline Ingrediente: 1 kg ţelină 150 g ulei 1/2 lămîie 180 g măsline 11/2 lingură de bulion 1 legătură de verdeaţă 1/2 lingură de făină   Mod de preparare: Reteta telina cu masline: Ţelina se curăţă şi se taie sferturi, apoi fiecare sfert se taie în două (ca felia de portocală, semilună). […]

Sarza

Rosii prajite

 Rosii prajite Ingrediente: 1 kg roşii 250 g ulei sare 5-6 căţei usturoi 1 legătură de pătrunjel făină   Mod de preparare: Roşiile se spală, se curăţă şi se taie felii. Se sărează, se dau prin făină şi se prăjesc in uleiul încins. Pătrunjelul se toacă, se presară pe roşii. Se servesc cu mujdei.   […]

Bors de loboda cu verdeata

Bors de loboda cu verdeata Ingrediente: 1 kg lobodă zarzavat de supă 1 ceapă 6 fire ceapă verde 30 g orez 4 lin­guri de ulei 1 legătură leuştean 1 legătură de pătrunjel sare borş lămîie sau sare de lămîie 3 l apă 3 linguri smîntînă   Mod de preparare: Bors de loboda cu verdeata: Loboda […]

Bors de cartofi

Bors de cartofi din: cartofi, ceapa verde, bors, ulei, sare, ardei gras, rosii, leustean, patrunjel, apa. Ingrediente: 600 g cartofi 6 fire de ceapă verde 1/21 borş 1 lingură ulei sare 2 ardei graşi 250 g roşii 1 legătură de leuştean 1 legătură de patrunjel 2 1/2 l apă   Mod de preparare Bors de […]

Tocana de ciuperci cu garnitura de mamaliguta

Tocana de ciuperci cu garnitura de mamaliguta – Ciupercile, gătite într-un sos aromat cu usturoi, ceapă și ierburi, sunt acompaniate perfect de mămăliguța cremoasă. Acest fel de mâncare este ideal pentru o masă de toamnă sau iarnă, fiind reconfortant și sățios. Ingrediente (pentru 4 porții): tocănița de ciuperci: 500 g ciuperci (champignon, pădure sau mixte) […]

Mititei pentru ovo-lacto-vegetarieni

Mititei pentru ovo-lacto-vegetarieni

 Mititei pentru ovo-lacto-vegetarieni Ingrediente: 250 g brânză de vaci (bine scursă) 10 linguri nucă măcinată 7 linguri griş 4 ouă condimente cimbru usturoi piper 1 lingură de bulion   Mod de preparare: Sfărâmi brânza de vaci şi o amesteci cu celelalte ingrediente. Formezi cu mâna umezită mititei pe care îi pui la prăjit. îi scoţi […]

Ciorba din legume

Ciorba din cuburi de soia

 Ciorba din cuburi de soia Fierbi cuburile de soia în apă cu cimbru câteva clocote, apoi le scurgi. Cureţi o ceapă, o tai mărunt, cureţi şi un morcov, îl dai pe râzătoare, apoi le căleşti în ulei. După ce s-au rumenit, pui şi cuburile de soia. Când s-au rumenit toate le pui într-o oală cu […]

Pastarnac cu sos de rosii

Friptura de pastarnac cu sos de rosii

 Friptura de pastarnac cu sos de rosii Ingrediente: 4 bucăţi mai mari de păstârnac 1 cană suc de roşii 2 linguri ulei 4-6 căţei de usturoi 2 linguriţe sare 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Speli păstâmacii şi îi coci pe grătarul cup­torului, la foc mijlociu, până sunt bine pătrunşi. Intre timp, fierbi […]

Spanac scazut

Spanac scazut – este o mancare romaneasca, apreciata pentru gustul sau delicios si beneficiile impresionante pentru sanatate. Bogat in vitamine si minerale, spanacul este un ingredient versatil si esential pentru o dieta echilibrata. Spanacul scazut este o sursa excelenta de vitamine si minerale esentiale. Spanacul este bogat in fier, necesar pentru producerea globulelor rosii si […]

Mancarica de spanac cu marar

Mancarica de spanac cu marar din: spanac, marar, ceapa verde, ardei gras, morcov, rosie, faina, ulei. Ingrediente: 1 kg spanac 2 legături mărar 1 legătură ceapă verde 1 ardei gras 1 morcov 1 roşie 2 linguri făină 100 ml ulei   Mod de preparare: Mancarica de spanac cu marar: Cureţi spanacul şi-l laşi în apă […]

Mancare de stevie

Mancare de stevie

Mancare de stevie din: stevie, ceapa verde, pasta de tomate, usturoi, boia dulce, faina, condimente, ulei, sare.   Ingrediente: 8-10 legături ştevie 2 legături ceapă ver­de 2 linguri pastă de tomate 2 legă­turi usturoi 1 lingură boia dulce 2 linguri făină condimente ulei sare   Mod de preparare: Pui la fiert o oală cu apă […]

Rosii umplute cu sufleu de branza

Roşii umplute vegetariene

Roşii umplute vegetariene  Ingrediente: 8 roşii 2 cepe 3 căţei de usturoi 1 conservă mare de ciuperci de Paris (aproximativ 400 g, scurse) 250 g de tofu ulei de măsline 2 linguri de pătrunjel tocat 3 albuşuri de ou 1 vârf de cuţit de plante aromatice de Provence sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi […]

Chili vegetarian

Chili vegetarian

Chili vegetarian  Ingrediente: 1 ardei verde 3 cepe mărunţite 2 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi, decojiţi 1 conservă de fasole roşie (800 g) 1 conservă de ciuperci de Paris, tocate (400 g) 1 conservă de roşii întregi, în suc propriu 25 cl de piure de roşii 6 linguriţe de pastă de […]

Vinete cu masline verzi

Vinete cu masline

Vinete cu masline  Ingrediente: 4-5 vinete potrivite 150 g măsline 3/4 pahar ulei 4 cepe 2 linguri făină 1/2 linguriţă zahăr 1/2 kg roşii mărar şi pătrunjel ulei sare condimente   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii potrivite, le sărezi şi le laşi să stea jumătate de oră în apă rece. Presezi apoi […]