Risotto cu pui, curry si rozmarin
PrinteazaRisotto cu pui, curry si rozmarin din: unt sau margarina, piept de pui, ardei roşu şi verde, orez cu boabe rotunde, vin roşu, boia de ardei, curry, pasta de roşii, rozmarin uscat, bulion de carne, mazăre congelată, sare, piper alb.
Ingrediente:
- 1 lingura unt sau margarina
- 1 piept de pui
- câte 1/2 ardei roşu şi verde
- 150 g orez cu boabe rotunde
- 1/8 l vin roşu
- 1 lingurita boia de ardei
- 1/2 lingurita curry
- 1 lingura pasta de roşii
- 1 lingura rozmarin uscat
- cca 300 ml bulion de carne
- 100 g mazăre congelată
- sare, piper alb
Mod de preparare:
Se toacă fin ceapa şi se prăjeşte în untură până devine sticloasă. Se taie pieptul de pui cubuleţe şi ş.e prăjeşte puternic.
Ardeii se taie cubuleţe, se prăjesc rapid, se adaugă orezul care se prăjeşte în acelaşi mod.
Vinul roşu se amestecă cu iţpiaua, curry-ul cu pasta de roşii şi se adaugă la orez. Se aromatizează cu rozmarin.
Se toarnă jumătate din bulionul de carne, se adaugă mazărea şi se lasă totul să fiarbă descoperit la foc potrivit.
Se amestecă din când în când, adăugându-se treptat restul de bulion.
După încă 18-20 min. risottoul este gata. Se drege cu sare şi piper.
Risotto cu pui, curry si rozmarin
Pofta buna!