Rulada cu inghetata de fructe
PrinteazaRulada cu inghetata de fructe din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, fructe, zahar, smantana, coniac.
- 5 oua
- 100 g zahar
- 1 lingurita zahar vanilat
- 125 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
inghetata de fructe:
- 500 g fructe
- 150 g zahar
- 500 ml smantana
- 500 ml apa
- 50 ml coniac sau rom
Mod de preparare:
Frecaţi gălbenuşurile cu trei sferturi din cantitatea de zahăr, până când obţineţi o compoziţie cremoasă.
Bateţi albuşurile spumă cu restul de zahăr şi cu zahărul vanilat. Amestecaţi prin răsturnare cele două compoziţii obţinute.
Turnaţi amestecul jntr-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, sau tapetată cu folie de copt. Coaceţi rulada la foc potrivit.
Scoateţi foaia de ruladă caldă pe un şervet şi rulaţi-o cu ajutorul şervetului strâns. Lăsaţi-o aşa rulată până înainte de servire.
Pentru îngheţată, spălaţi fructele şi scoateţi-le sâmburii, tăiaţi-le în cubuleţe. Fierbeţi-le apoi cu zahărul şi cu 2 linguri apă
. Când începe sosul să se îngroaşe, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l la răcit. Adăugaţi apoi smântână rece, coniacul, omogenizaţi şi puneţi-o la congelator.
Când îngheţata este tare, întindeţi foaia de ruladă şi acoperiţi-o cu un strat uniform de îngheţată.
Rulaţi-o şi p puneţi-o la congelator pentru 10 minute, apoi se poate tăia în felii cu grosimea de 2-3cm.
Rulada cu inghetata de fructe
Pofta buna!