Rulada cu branza de vaci si marar din: lapte, oua, margarina, faina, branza de vaci, marar verde, sare. Ingredinte: 625 ml lapte 4 oua mari 150 gr. margarina 150 gr. faina 400 gr branza vaci bine stoarsa, grasa marar verde sare Mod de preparare Se pune laptele la fiert impreuna cu margarina. Cind fierbe, […]
Rulada cu spanac, orez si telemea
PrinteazaRulada cu spanac, orez si telemea din: orez, foaie plăcintă, spanac proaspăt, oua, ulei, faina, usturoi, lapte, smantana, telemea de oi.
Ingrediente:
- 100 g orez
- 1 foaie plăcintă
- 500 g spanac proaspăt
- 2 ouă
- 2 linguri ulei
- 1 lingură făină
- 2 fire de usturoi
- 100 ml lapte
- 2 linguri smântână
- 100 g telemea de oi
Mod de preparare:
Fierbi orezul potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj, întinzi foaia de plăcintă. Fierbi spanacul, spălat frunză cu frunză, apoi îl strecori (păstrând apa în care a fiert) şi îl tai mărunt.
Căleşti puţin usturoiul tăiat în ulei încins, presari cu făină, amestecând permanent- şi stingi cu câteva linguri din zeama păstrată. Adaugi spanacul tocat, laptele şi laşi să fiarbă 8-9 minute.
Iei vasul de pe foc, adaugi telemeaua sfărâmată cu furculiţa sau dată prin râzătoare, orezul fiert, ouăle şi smântână.
Torni compoziţia peste foaia de plăcintă întinsă, lăsând 2-3 centimetri la fiecare margine pe care le uneşti peste umplutură.
O aşezi într-o tavă lunguiaţă, pe care o pui la cuptor aproximativ 40 de minute
Rulada cu spanac, orez si telemea
Pofta buna!
Rulada de carne de porc cu mirodenii
Rulada de carne de porc cu mirodenii din: carne de porc, apa, sare, piper, usturoi, boia de ardei dulce, foaie de dafin. Ingrediente: carne de porc (burta porcului, dar sa fie macra) doua cani de apa sare piper macinat usturoi boia de ardei dulce foaie de dafin Mod de preparare Se face un […]