Rulada de curcan cu caise
PrinteazaRulada de curcan cu caise din: bacon, curcan, spanac, ceapa, ulei, caise, bere, usturoi, cimbru, suc de rosii, sare, piper.
- 10 felii bacon
- 1 pulpă curcan dezosată
- 200 g spanac
- 1 ceapă
- 2-3 linguri ulei
- 10-12 caise uscate
- 200 ml bere neagră
- 4 căţei de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- 5 linguri suc de roşii
Mod de preparare:
Căleşti în ulei ceapa tocată şi, când devine sticloasă, adaugi spanacul şi usturoiul pisat. Pui sare şi piper după gust şi ţii la călit 2-3 minute.
Tai carnea, o baţi cu ciocanul pentru a o frăgezi, întinzi peste ea spanacul şi aşezi din loc în loc caisele uscate.
Rulezi, pui deasupra feliile de bacon, legi carnea cu o sfoară şi o aşezi în tavă. Torni berea amestecată cu sucul de roşii, pui cimbrul şi acoperi tava cu o folie.
Ţii rulada la cuptor 2 ore, dai folia la o parte şi mai laşi să se rumenească 30 de minute.
Pofta buna!