Rulada de porc cu sos de ierburi din: muschi de porc, rozmarin, frunze de salvie, cimbru verde, patrunjel, usturoi, ulei, apa, sare si piper. Ingrediente: 1 1/2 pulpa sau muschi de porc 3 tije rozmarin verde 2-3 frunze de salvie 3 tije de cimbru verde 1 legatura de patrunjel 3 catei de usturoi 150 ml […]
Rulada de miel cu miere si chimen
PrinteazaRulada de miel cu miere si chimen din: piept de miel, usturoi, ghimbir, ulei, rozmarin, chimen, miere, vin, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 /2 piept de miel, partea cu coastele
- 2 căţei de usturoi
- 2-3 cm rădăcină de ghimbir
- 4 linguri ulei de măsline
- 3-4 rămurele de rozmarin verde
- 2 linguri chimen pisat
- 2 linguri miere
- 500 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scoţi cu grijă carnea de pe coaste, în aşa fel încât să rămână o bucată întreagă.
Trebuie să obţii „o foaie” de carne de formă dreptunghiulară, lungă de aproximativ 25 cm şi cu un strat de carne şi grăsime pe partea exterioară.
Condimentezi carnea cu sare şi piper, o rulezi strâns şi o pui la rece.
Razi ghimbirul şi toci usturoiul, apoi le amesteci cu mierea şi chimenul.
Desfaci ruloul de carne, îl ungi pe partea interioară cu pastă de miere, chimen şi ghimbir, îl rulezi la loc şi îl prinzi cu scobitori.
Pui ruloul într-o tavă cu ulei, sare, piper, vin şi frunze de rozmarin. Introduci tava în cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte uniform.
Din când în când, stropeşti ruloul cu sosul din tavă.
Când este frumos rumenit, scoţi tava din cuptor, laşi să se răcească puţin şi-l poţi tăia în felii mai groase, de 3-4 cm.
Pofta buna!
Rulada de vitel umpluta cu legume
Rulada de vitel umpluta cu legume din: pulpa de vitel, ciuperci, ceapa, ulei, unt, vin, cimbru, rozmarin, sare, piper. Carnea de vitel are o culoare roz pal și este considerată una dintre cele mai delicate tipuri de carne. Este de obicei mai fină și mai fragedă decât carnea de bovine mai în vârstă. Datorită acestei texturi […]
Rulada de porc cu vin din: fleica de porc, spanac, feta, ardei, sare, piper, ulei, vin, piper. Ingrediente: un kg fleică de porc 200 g spanac 100 g feta 2 ardei graşi sare piper măcinat 2 linguri ulei 400 ml vin alb 2 foi dafin o linguriţă boabe piper Mod de preparare: Se taie carnea […]