Ruladă de pui cu jambon si spanac

Printeaza

Ruladă de pui cu jambon si spanac din: piept de pui, jambon uscat, ceapa, unt, morcovi, spanac, praz, patrunjel, sfecla rosie, fructe de mare, sare, piper.

Ingrediente:Rulada_de_pui_cu_jambon_si_spanac

  • 4 bucati piept de pui
  • 8 felii de jambon uscat
  • 2 cepe mari
  • 150 g unt
  • 2 morcovi mari
  • 200 g spanac congelat sau proaspat oparit
  • 2 fire de praz
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 sfecla rosie potrivita
  • 200 g fructe de mare congelate
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi pieptul de pui de pieliţe, îl speli şi îl ştergi cu un şervet. Tai pieptul în două, apoi, cu un cuţit foarte ascuţit, filetezi fiecare bucată.

Pui bucăţile de piept pe o folie de plastic şi le aşezi astfel încât marginile acestora să se suprapună.

Pui peste ele o altă folie de plastic, apoi baţi carnea cu ciocanul de şniţele, astfel încât carnea să se întindă, să se subţieze, iar marginile bucăţilor să se întrepătrundă, lei folia de plastic de deasupra şi presari carnea cu sare şi piper, după gust.

Intinzi spanacul, dezgheţat şi scurs bine de apă, pe toată suprafaţa cărnii, apoi aşezi peste acestea feliile de jambon, iar peste jambon presari fructele de mare.

Rulezi foaia de carne cu ajutorul foliei de plastic de dedesubt, ungi rulada cu 50 g unt topit, după care o împachetezi în folie de aluminiu.

Aşezi rulada într-o tavă şi o introduci în cuptorul încins, pentru 40 de minute.

Separat, căleşti legumele curăţate, spălate şi tăiate fideluţă, în untul rămas, apoi potriveşti gustul de sare şi de piper.

Serveşti rulada tăiată în felii de 1 cm grosime, cu garnitură de legume, presărate cu pătrunjel tocat mărunt.

Ruladă de pui cu jambon si spanac

Rulada_de_pui_cu_jambon_si_spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.