Ruladă de pui cu sos de rodie
PrinteazaRuladă de pui cu sos de rodie din: piept de pui, ceapa verde, usturoi, busuioc, alune, rosii, vin, usturoi verde, piper, ulei, sare si rodii.
- 2 bucati de piept de pui dezosat
- 3 fire de ceapa verde
- 2-3 catei de usturoi
- 1 pumn de busuioc
- 1 lingura cu alune macinate
- 50 g rosii uscate
- 1 cana cu viin alb
- 2 fire usturoi verde
- 1 lingurita cu piper negru si verde macinat
- ulei
- sare
pentru sos:
- 2 rodii
Mod de preparare:
Pune ceapa tocată la înăbuşit împreună cu usturoiul, un praf de sare şi două linguri cu ulei. Când s-a înmuiat, ia de pe foc şi adaugă busuiocul, alunele şi roşiile uscate tăiate mărunt. Fasonează pieptul (taie-l în două, apoi fiecare bucată pe lăţime, tot în jumătate), bate-l puţin şi pune sare. întinde umplutura, rulează strâns şi aşază rulourile în folie de aluminiu.
Dă la cuptor, la foc potrivit, 40 de minute. Scoate folia, toarnă vinul, adaugă usturoiul verde tocat mărunt, piperul şi lasă 10-15 minute, până ce face crustă. Intre timp, prepară sosul, stoarce sucul de rodie şi pune-l pe aragaz, la foc mic.
Lasă-l până ce devine ca o dulceaţă mai moale, amestecă în el câteva boabe de rodie şi serveşte-l cu rulada de pui tăiată în felii.
Ruladă de pui cu sos de rodie
Pofta buna!