Rulada cu ceafa de porc afumata din: ceafa de porc afumata, slanina, cartofi, oua, pesmet, faina, usturoi, sare, piper, untura, varza murata si patrunjel verde. Ingrediente: 200 g ceafa de porc afumata 100 g slanina 800 g cartofi 3 oua 6 linguri pesmet 90 g faina 3 catei de usturoi sare piper 2 linguri untura […]
Rulada din ceafa de porc
PrinteazaRulada din ceafa de porc din: ceafa de porc, ceapa, mar, cascaval, vin, usturoi, rosii, ardei, ulei.
- o bucată de ceafă de porc de 1,5 kg
- 1 ceapă mare
- 1 măr acrişor
- 100 g caşcaval
- 2 fire de ceapă verde
- 50 ml vin demisec
- 2 căţei de usturoi
- 500 g roşii cherry (sau o cutie de cubuleţe de roşii)
- 1 ardei gras roşu
- câte 1/2 linguriţă chimion şi boia
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie carnea pe lungime ca să să obţii o foaie mare de 2 cm grosime, bate-o uşor ca s-o subţiezi şi dă-o cu sare, piper, boia şi chimion. Toacă ceapa şi usturoiul şi pune-le la călit în puţin ulei.
După ce s-au înmuiat, adaugă ardeiul şi roşiile tăiate cubuleţe, apoi adaugă vinul, lasă să scadă puţin şi potriveşte de sare şi piper.
Intinde compoziţia în strat gros pe suprafaţa cărnii, pune mărul tăiat cubuleţe, ceapa verde tocată şi caşcavalul ras.
Rulează, leagă cu aţă alimentară şi unge bine cu ulei.
Pune rulada într-o tavă, adaugă 2 căni de apă, acoperă cu folie de aluminiu şi dă la cuptor la foc mediu pentru 50 de minute, apoi îndepărtează folia şi mai las-o la foc iute 15 minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Rulada de porc cu rosii uscate
Rulada de porc cu rosii uscate din: spata de porc, ceafa, rosii, vin, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 600 g spată de porc 300 g ceafă afumată 200 g roşii uscate 100 ml vin alb cimbru ulei de floarea-soarelui sare piper Mod de preparare: Taie spata de porc astfel încât să obţii o foaie […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/rulada-din-ceafa-de-porc html