Rulada de porc cu ciuperci

Printeaza

Rulada de porc cu ciuperci din: muschi file de porc, ciuperci, ceapa, usturoi, vin, cascaval, sunca de porc, unt, ulei, vin, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 800 g muschi file de porc, bucata intreaga
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 10 ml vin alb
  • 20 g cascaval
  • 40 g sunca de porc
  • 20 g unt
  • 100 ml ulei
  • 200 ml vin, apa sau supa de zarzavat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi în cubuleţe şunca de porc. Puneţi-o la foc mic, la călit, împreu­nă cu ceapa şi ciupercile, curăţate şi tocate mărunt.

Când ingredientele s-au înmuiat, adăugaţi usturoiul pisat, vinul şi caşcavalul ras.

Ţineţi vasul pe foc încă 3 minute, condimentaţi, amestecaţi, apoi opriţi focul.

Tăiaţi carnea, în aşa fel încât să obţineţi o foaie cu grosimea de 2 -3cm, bateţi-o puţin şi condimentaţi-o.

Puneţi pe mijlocul ei amestecul cu ciuperci în strat uniform, rulaţi apoi carnea cât mai strâns şi prindeţi-o cu scobitori sau aţă alimentară, pentru a nu se pierde umplutura la copt.

Puneţi rulada într-o tavă cu ulei, ungeţi-o pe deasupra cu un strat gros de unt, condimentaţi-o foarte bine şi puneţi tava la cuptor, la foc potrivit.

Dupa ce s-a rumenit puţin, adăugaţi în tavă fie 200ml vin, fie apă sau supă de zarzavat.

Din când în când stropiţi rulada cu sosul format în tavă. După ce rulada este rumenită uniform, lăsaţi-o puţin la răcit înainte de a o tăia în felii.

Puteţi adăuga la servire un sos de hrean sau o pastă de usturoi.

 

Rulada de porc cu ciuperci

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.