Ciorbă de legume cu quinoa – e un preparat sănătos și reconfortant, perfect pentru orice anotimp. Această rețetă combină bogăția de vitamine și minerale din legumele proaspete cu proteinele complete și fibrele oferite de quinoa, făcând din aceasta o alegere excelentă pentru o masă echilibrată. Ciorba de legume cu quinoa este ușor de preparat și […]
Rulouri cu crema de alune
PrinteazaRulouri cu crema de alune din: faina, zahar, oua, lapte, drojdie, ulei, lamaie, vanilie, nuci, alune, lamaie, cacao, rom.
Ingrediente:
Aluat:
- 500 g făină
- 100 g zahăr
- 3 gălbenuşuri
- 1/2 linguriţă sare
- 250 ml lapte
- 20 g drojdie proaspătă
- 30 ml ulei
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
- 1 linguriţă coajă rasă de portocală
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Cremă:
- 150 g nuci măcinate
- 50 g alune prăjite măcinate
- 4-5 linguri zahăr
- 2-3 linguri cacao
- 150 ml lapte
- 3 linguri pesmet
- esenţă de rom
- 1 gălbenuş pentru uns
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Rulouri cu crema de alune: prepară crema: se amestecă nucile şi alunele măcinate cu zahărul, pesmetul şi cacao.
Se adaugă laptele fierbinte, se omogenizează şi se adaugă rom. Se lasă să se răcească.
Aluat dospit: se face o maia din 100 g făină, drojdia înmuiată cu o lingură de zahăr şi lapte cald.
amestecă până devine un aluat cu o consistentă moale.
lasă să crească bine, apoi se adaugă restul de făină, gălbenuşurile bătute bine cu sarea, zahărul, esenţă, iar la sfârşit laptele cald.
frământă şi se lasă la crescut într-un loc cald, ferit de curent.
împarte aluatul în două, se întinde o foaie groasă de 0,5 cm, care se unge cu crema de nuci şi alune, se rulează strâns, apoi se taie felii de 7 cm cu ajutorul unei aţe.
aşază pe tava tapetată cu hârtie de copt şi se lasă să crească 15 minute.
Se ung cu gălbenuş şi se coc 20-25 minute, la 180 °C. Se servesc pudrate cu zahăr.
Pofta buna!