Salam de biscuiti cu cacao

Printeaza

Salam de biscuiti cu cacao din: biscuiti, margarina, nuca, ciocolata, zahar, cacao, rom.

Ingrediente:

  • 200 g biscuiţi
  • 150 g margarină
  • 1 cană miez de nucă măcinat
  • 100 g ciocolată neagră
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură cacao
  • 1 lingură esenţă de rom
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Salam de biscuiti cu cacao: Se rup biscuiţii bucăţi şi se amestecă cu miezul de nucă.

Se topesc într-o cratiţă, la foc mic, margarina cu puţină sare şi zahărul şi se amestecă până se dizolvă.

Se rupe ciocolata în pătrăţele şi se adaugă peste margarină, amestecând până se topeşte.

Se ia cratiţa de pe foc, se adaugă cacao şi esenţă de rom, se amestecă şi se lasă 10 minute să se răcească.

Se înglobează biscuiţii şi nuca.

Se răstoarnă compoziţia în mijlocul unei hârtii de copt, se rulează şi se leagă bine capetele.

Se ţine la frigider cel puţin 2 ore sau peste noapte, iar a doua zi se desface uşor hârtia şi se presară peste salam zahăr pudră.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.