Salata aperitiv cu branza de burduf si masline
PrinteazaSalata aperitiv cu branza de burduf si masline din: castraveti, salata verde, ardei, ceapa, piper, sare, branza de burduf, rosii, crutoane, masline, ulei de masline si otet balsamic.
Ingrediente:
- 6-8 castraveti
- o salata verde
- 2-3 ardei
- o ceapa medie
- piper macinat
- sare
- 200 g branza de burduf
- 4 rosii
- 100 g crutoane
- 25 g unt
- 100 g masline kalamata
- 1-2 lingurite ulei de masline
- otet balsamic
Mod de preparare:
Se curăţă salata, se spală în 2-3 ape şi se lasă să se scurgă în sită. Castraveţii se spală bine, se curăţă şi se taie felii potrivite.
Se pregătesc crutoanele din pâine albă sau integrală, se stropesc cu unt topit şi cu sare şi se bagă în cuptorul încins. Se lasă să se rumenească şi apoi se scot din cuptor.
Brânza de burduf se fărâmiţează într-un bol, se amestecă cu ceapa tocată julien şi cu o parte din crutoanele măcinate. Pentru o aromă deosebită, se adaugă câteva frunze de busuioc proaspăt.
Se spală roşiile, se curăţă şi se taie felii. Pe un platou, se aşază un strat de salată, în mijloc se pune compoziţia de brânză şi castraveţii, se aranjează pe margini împreună cu roşiile şi măslinele.
Salata se asezonează cu sare, piper, ulei de măsline şi oţet balsamic. Se ornează cu frunzuliţe de busuioc verde.
Salata aperitiv cu branza de burduf si masline
Pofta buna!
Mie una nu-mi place branza de burduf
Nici mie nu-mi place, pute prea rau, asa ca o sa incerc cu alt tip de branza aceasta salata